DELIJE.net Forum Index www.DELIJE.net
Форум ДЕЛИЈА - навијача Црвене Звезде
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Мартовска декларација

 
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Срби и Србија
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Pancevac87
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 25 Sep 2005
Posts: 627
Location: 013

PostPosted: 22 Mar 2008 00:03    Post subject: Мартовска декларација Reply with quote

Пошто видим да се појединим људима не свиђају неке одредбе Мартовске декларације, ево је овде у целости, па да видимо шта је спорно:



Мартовска декларација

На отаџбинском сабору 17. марта, испред највише законодане установе, покренути родољубљем и опоменути косовском кризом, објављујемо Мартовску декларацију. Не желимо ратове, изолацију нити гушење слобода, али ни отимање Косова и Метохије, марионетску власт, колонијални статус Србије, медијско и економско ропство.

Финансирање

Захтевамо: да се обустави финансирање свих евроатлантских пројеката и програма из државног буџета Србије и да се та средства преусмере за помоћ најугроженијим српским насеобинама Косова и Метохије;

Да се онемогући финансирање и оснивање друштвено-политичких организација у Србији од стране владиних и невладиних организација пореклом из земаља које су признале независност Косова и Метохије.

Национална безбедност
Захтевамо оспособљавање Војске Србије како би могла да остварује своју уставну обавезу одбране земље и сваког држављанина Србије;

Захтевамо склапање државног споразума са Руском федерацијом у нивоу уније, као и склапање споразума о војно-одбрамбеној сарадњи са Руском федерацијом;

Захтевамо од Скупштине Србије да упути званичан позив за повратак Руске војске на Косово и Метохију у оквиру резолуције 1244 СБ УН.

Економија
Да се Србија организовано и систематски определи за долазак капитала из пријатељских земаља које нису признале независност Косова и Метохије, јер се капитал земаља НАТО пакта и трговинска размена са земљама ЕУ користе као политички аргумент за наводну нужност уласка у ЕУ и прихватања злочина;

Позивамо на бојкот роба, услуга и трговинских објеката у власништву фирми са седиштем у земљама које су признале независност Косова и Метохије, како би на тај цивилизован начин исказали свој протест и помогли домаћу привреду.

Медији
Захтевамо да се преиспита додељивање националних фреквенција и да се одузму оним медијима који се финансирају од стране владиних и невладиних организација земаља које су признале Косово и Метохију.

Вера и морал
Православно хришћанство је основ културе, цивилизације и морала Србије, стога захтевамо да се хришћанска традиција и православне вредности поставе изнад западњачких трендова, да се икона Светог Саве врати у све учионице и икона Светог великомученика Георгија постави у све касарне;

Државна стратегија
Захтевамо да због слања мисије Европске уније "Еулекс", признавања независности Косова и Метохије од стране велике већине земаља ЕУ, као и бројних других непријатељских потеза у последње две деценије, Скупштина Србије прогласи крај свих евроатлантских интеграција, и почне са утврђивањем нове спољне политике кроз јавну расправу;

Захтевамо да се у јавности дефинише стратегија Србије према одбрани Косова и Метохије тако да се одбрана виталних националних интереса српског народа схвати и као одбрана интереса свих слободних народа света и принципа међународног права.

Уставност
Захтевамо да се санкционише против-уставно деловање свих друштвено-политичких организација у погледу подршке независности Косова и Метохије.




Позивамо све друштвене установе, невладине и политичке организације, државне структуре и слободоумне појединце да подрже ову декларацију, предложе измене и допуне и да сви сложно станемо на браник одбране суверености и достојанства Србије.

17. март 2008. године
_________________
Џабе сузавац гас, џабе утоке за пас, ноћас немате довољно лисица за нас!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Срби и Србија All times are GMT - 1 Hours


View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Delije shop