DELIJE.net Forum Index www.DELIJE.net
Форум ДЕЛИЈА - навијача Црвене Звезде
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

ФОНДАЦИЈА ДЕЛИЈА
Goto page 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
 
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Навијачке приче
View previous topic :: View next topic  
Author Message
severnoarmejac
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 19 Jul 2008
Posts: 333

PostPosted: 03 Nov 2013 20:50    Post subject: ФОНДАЦИЈА ДЕЛИЈА Reply with quote

Навијачка група Делије Север желела је да унапреди своје хуманитарне активности које спроводи у континуитет већ неких 10 година и целу ствар подигне на још већи ниво оснивањем своје хуманитарне фондације.
Као група која тежи да њени људи буду што је више могуће национално свесни како у миру тако и у рату циљеви хуманитарне фондације се поклапају са циљевима групе, а то је пре свега помоћ Србима тамо где су најугроженији.Данас је Космет сигурно комад наше земље где је најтеже бити припадник нашег народа тако да се то пре свега односи на људе који живе тамо,поред тога ту су и светиње које желимо да помогнемо.Колико нам могућности дозволе гледаћемо и свима другима да помогнемо којима је помоћ потребна.

Сајт на коме ћемо информисати све о активностима фондације налази се на страници:
http://www.fondacijadelije.org/

Сви они који желе да помогну уплате могу извршити на следеће рачуне:
Динарски рачун:
295-1248574-45, Српска Банка
Прималац: Фондација Делије
Сврха: донација

Девизни рачун:
IBAN: RS35295000000010599011
SWIFT: SRBNRSBG
CUSTOMER: Fondacija Delije
Back to top
View user's profile Send private message
Инкогнито
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 26 Apr 2013
Posts: 271

PostPosted: 03 Nov 2013 23:26    Post subject: Reply with quote

Будући да је ово још један у низу удараца којекаквим душманима (што је најмање битно), а поготово зато што је грађење нечег предивног (што је најважније), могу само да кажем да свако од нас треба да буде пресрећан, ако је на било који начин активан као Звездаш, а камоли као Делија. Зато ће најмањи проблем бити обратити пажњу на пар ствари:
1) Какав став треба имати према другим хуманитарним (наравно доказаним) организацијама (као нпр. "Срби за Србе")?
2) Да ли је изводљива идеја о уједињењу свих хуманитарних организација у једну или расподела истих по приоритетима ради ефикаснијег прибављања средстава (да људи једноставно дају колико имају за шта им је прече, или да се свуда равномерно распоређује)?
3) Да ли неко конкретно име тј. личност (позната или непозната) или више личности мора да стоји иза ове фондације? (питање се поставља због веродостојности тј. питања типа: "Коме те паре иду?", "Да ли су стварно отишле тамо где су требале?", "Ко свим тим управља?", "Зарађује ли нешто он да би ово радио?" и тд.)

Уколико већ постоје одговори на наведеном сајту на ова питања, замолио бих вас да ме не напушавате како сам слепац, већ да ме бар боље упутите, на конкретнију локацију на том сајту.
_________________
http://www.youtube.com/watch?v=yGyPbIxHXc0
Back to top
View user's profile Send private message
Гишка
Ветеран


Joined: 18 Oct 2002
Posts: 1560

PostPosted: 04 Nov 2013 08:55    Post subject: Reply with quote



Фондација Делије - добротворна организација навијача Црвене Звезде

Црвена Звезда је одувек била синоним за српство. Првих година по оснивању, Црвена Звезда као прави наследник духа предратног фудбала везала је за себе све оне који се нису лако мирили са новоуспостављеним комунистичким системом који је негирао идентитет и традицију српског народа. Говорило се: Ако не можеш да славиш славу, онда навијај за Црвену Звезду. На тим темељима градила се једна славна епоха Звезде и њених навијача која траје и до данашњег дана.

Са првим почецима организованог навијања свест о истицању припадности српском роду долази до изражаја па се још седамдесетих година певају поједине родољубиве песме. Љубав према Србији временом се све отвореније пропагира, репертоар родољубивих песама постаје незаобилазан, а долази и до сукоба на националној основи што је нека врста увода у расположење које ће касније завладати у целом народу и које ће довести до ратова. У ратовима за српске земље, сада већ увелико уједињени навијачи Црвене Звезде – Делије, дају свој велики допринос који је стајао многих херојских жртава.

Делије су уједињени навијачи Црвене Звезде, њено најтврђе језгро и као група потпуно наслеђују све одлике симпатизера Црвене Звезде још од првих дана. Тада их је режим називао „реакцијом“, односно онима који су потенцијално против владајућег система. Делије и даље остају најискренија реакција друштва, вечита опозиција сваком злу које није за добробит српства и Србије. Зато и учешћем у ратовима, демонстрацијама, протестима, Делије су осећале одговорност према роду коме припадају и према земљи која их је одгајила и чије гене носе. Претке који су крвљу натапали мученичку земљу и борили се за њену и слободу својих потомака, не можемо и не желимо да изневеримо! Зато смо увек желели да дамо свој допринос, никада да будемо статични и неми посматрачи. Добротворни рад је велики вид наше борбе за српство и Србију!

Почетком новог миленијума, један од највећих међу нама, Бранислав Зељковић Зеља, велики српски ратник, јунак и наш Делија, покренуо је иницијативу да се помогне српском народу по косметским енклавама који је годину – две пре тога остао без сопствене војске и полиције, у свеопштој капитулацији заборављен и остављен, вапио за братском топлом речи и загрљају. За тих више од десет година покренуто је много тога али и реализовано. Схватили смо да је смисао нашег постојања као навијачке групе у препознавању историјског тренутка у коме се налазимо и активног учествовања у њему. Сваки Србин живи за дан када ће његова браћа поново бити слободна на свим странама и када неће грцати у непријатељском окружењу и окупацији.

До васкрса српске државе и народа води нас свеопште покајање над великим одрицањем од сопственог идентитета и окретањем главе од мука своје браће. Да бисмо једног дана повратили своје земље, морамо прво да помогнемо онима који су остали да на њима живе. Наше светиње и наши људи морају да остану тамо где су их наши преци посадили, а за то је потребна наша помоћ. Ово је света борба и нема ни једне друге. Када дођу дани за ослобођење, бићемо тамо где смо и били претходних деценија, а где су нас наши преци васпитали својим животним примерима да треба да будемо. До тада, пуне су нам руке посла, прионимо на њега, не губивши време, и заслужимо васкрс Србије а са њим и нас самих.

Како би се наставило у том духу, још јаче и још посвећеније, Делије оснивају Фондацију уз коју ће помоћ нашем народу и светињама на Косову и Метохији (и другде) бити активнија и већа. Важно је да свако од нас препозна потребу да као и до сада узме учешћа у свакој од акција које буду покренуте. Фондација Делије ће бити начин да Делије као група оставе још већи траг у славној историји свога рода. Како радили, тако нам Бог помогао!
Back to top
View user's profile Send private message
Фонд-Делије
ДЕЛИЈА


Joined: 05 Nov 2013
Posts: 110

PostPosted: 06 Nov 2013 08:12    Post subject: Reply with quote

Неке од објава у медијима поводом почетка рада Фондације Делије:

http://www.redstarbelgrade.info/rsb/zvezdastvo/5322-delije-osnovale-fondaciju-za-pomoc-srpskom-narodu.html

http://srbin.info/2013/11/delije-osnovale-fondaciju-za-pomoc-srpskom-narodu-i-svetinjama/

http://www.novosti.rs/vesti/sport.294.html:462118-Delije-osnovale-Fondaciju-za-pomoc-srpskom-narodu-i-svetinjama

http://sport.blic.rs/Fudbal/Domaci-fudbal/242527/Delije-osnovale-humanitarnu-fondaciju

http://www.telegraf.rs/sport/870374-delije-osnovale-fondaciju-za-pomoc-srpskom-narodu

http://www.sportske.net/vest/ultra-mentalita/delije-osnovale-humanitarnu-fondaciju-152764.html

http://bigportal.ba/delije-osnovale-fondaciju-za-pomoc-srpskom-narodu-partizan-i-evroliga-pomazu-djeci/

http://www.medias.rs/najnovije-vesti/delije-osnovale-humanitarnu-fondaciju/

Браћо, молимо вас да се не укључујете у бесмислене расправе на коментарима ових вести. Наше је да ћутимо и да радимо.

На овој теми ћемо редовно писати планове за будуће пројекте које будемо спроводили, а треба и сви наши људи да се укључе овде како би искористили ову идеју на најбољи могући начин.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ΔΥΤΙΚΗ_ΣΕΡΒΙΑ
Ветеран


Joined: 11 Dec 2006
Posts: 1798

PostPosted: 07 Nov 2013 17:28    Post subject: Reply with quote

Најважнија одлика добротворног рада Делија као и у времену пре Фондације биће транспарентност. На сајту постоји одељак (http://www.fondacijadelije.org/download/protok-novca.pdf) на коме ће сваког дана бити ажуриране промене на рачуну Фондације. Не ради се о питању поверења за које сваки наш човек не поставља питање, него се ради о једном домаћинском и одговорном приступу где све мора да буде уредно, сређено, и као такво доступно било коме да има увид.

Питао ме један човек приватно зашто смо основали Фондацију Делије кад смо могли да наставимо као и до сада да радимо. Пошто сам му одговорио опширно, пренећу и овде изнешени став јер је могуће да има још људи који би поставили такво питање, наравно из најбоље намере.

Као прво, донешена је саборна одлука свих група на Северу да треба да оснујемо фондацију кроз коју бисмо наставили да се бавимо истим делатностима као и свих претходних година када је добротворни рад у питању. Тако да је фондација у оквиру наше трибине, није неки посебни изданак. Фондација = Делије. Е сад зашто фондација а не стихијски као и до сада? Сви наши људи су до сада имали пуно прилика да узму учешћа у многим нашим акцијама, било да су у питању концерти, скупљање новца на трибини, интерно и преко форума, купујући карте за утакмице које су увећане за одређену суму која иде за акцију, путовањима на Космет која су скупља да би се скупио прилог итд... Уз Божију помоћ, успели смо да учествујемо у обнови и изградњи многих манастира (Девич, Архангели, Зочиште, Бањска, Девине Воде, Драганац, Богородица Браинска, Света Петка у Церањској Реци...), многих цркава (Дрсник, Ваганеш, Каменица...), у помоћи народним кухињама на Космету најчешће на пољу хране а недавно и за изградњу фарме коза, у различитој помоћи многим породицама по Косову и Метохији, од куповине стана самохраној мајци у Митровици до скромнијих облика помоћи итд... Ми смо на крају и пописали све акције коју се реализоване, не да бисмо се сви ми хвалили тиме што смо успели да урадимо уз Божију помоћ, него да бисмо дали подстрек свима да се још активније укључе у наше акције. Последњи корак са истим циљем је управо оснивање фондације. Јер нам она пружа могућност да будемо организованији и делотворнији, да уместо стихијски и повремено, будемо активни непрестано и да много више доприносимо. Потребе су огромне а свако не делање је саучествовање у пропасти Српства. Дакле ми морамо да радимо непрестано, морамо да анимирамо сваког Делију, Звездаша, али и било кога другог јер ово далеко превазилази навијачку причу, да свако од нас много активније даје допринос целој причи. Није битно да ли је неко из Београда, Новог Сада, Ниша, да ли је из Републике Српске, Црне Горе, Старе Србије, или је из матице или дијаспоре, са простора српских земаља или Европе, Аустралије, Америке... Суштина је да се сви удружимо и да одвојимо од себе мало, онолико колико можемо да дамо, и тако удруживши од свакога по мало сакупићемо много за свој народ и његов опстанак на вековним огњиштима. Само та саборност и свест да од нас лично зависи може да поврати Српство из коме у којој се налази. Не можемо ваљда мирне душе да гледамо наш народ који страда и трпи док ми, ако ништа друго макар уживамо у чарима (какве такве) слободе? А потребно је само да одвојимо колико можемо од себе и већ смо урадили много. Трудићемо се колико год будемо могли сви ми заједно да дајемо допринос да Српство живи. До тренутка када ће бити започето ослобођење окупираних територија, најделотворнији рад на њиховом очувању је управо овај и овакав. НЕМА ПРЕДАЈЕ!
_________________
Обновимо цркву у Љевоши:
https://www.youtube.com/watch?v=kbac0MAsnww&feature=youtu.be
Back to top
View user's profile Send private message
Фонд-Делије
ДЕЛИЈА


Joined: 05 Nov 2013
Posts: 110

PostPosted: 05 Dec 2013 19:43    Post subject: Reply with quote

Браћо Делије, у новембру је било 16 уплата на рачун фондације и прикупљено је укупно 26.750 динара и 20 евра. У току неколико наредних дана пребројаће се новац из кутије у нашем бутику и ако Бог да приближићемо се полако првом циљу у пројекту обнове манастира Девине Воде - набавка пигмента за осликавање унутрашњости цркве. Постављена су нова врата, прозори и сређена је комплетна изолација у цркви од предходно уручених средстава тако да је и то успешно завршено. Тренутно је у припреми програм цртежа који ће бити фрескописан.

У изради су следећи пројекти на којима ћемо радити у 2014. години. На овој теми као и на сајту фондације (www.fondacijadelije.org) писаћемо све детаље везане за будуће активности.

НЕМА ПРЕДАЈЕ!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Гишка
Ветеран


Joined: 18 Oct 2002
Posts: 1560

PostPosted: 18 Dec 2013 17:57    Post subject: Reply with quote

Синоћ смо избројали новац из кутије у Делије бутику након молбе наше браће Делије Звечан да се прикључимо великој добротворној акцији за потребе операције осмогодишњег Миленка Тимотијевића из Звечана. Миленко болује од епилепсије са додатним здравственим проблемима и уз помоћ добрих људи породица је успела да закаже операцију тачније имплантацију матичних ћелија које треба да ураде лекари из Кијева. Пошто је операција заказана за неколико дана потребно је да се прикупи укупно 10.000 евра. Половина је скупљена али сада родитељи јуре на све стране да прикупе и преостали део. Много наших људи се ангажовало да помогне око ове акције, као и уосталом скоро цео север Косова и Метохије. Делије су помогле и ову акцију скромно у нади да ће се и путем нашег форума још више људи укључити и помоћи да ово српско чељаде дочека и операцију и лепше дане у свом животу.

Из кутије смо извадили 20.450 динара, уплатили смо 20.000 динара за малог Миленка, 200 динара је била провизија у банци и преосталих 250 динара смо уплатили у Фондацију Делије. Ево и уплатнице: http://s21.postimg.org/tot4ew4c7/uplatnica_delije.jpg

Ко је у могућности да помогне око ове хитне операције може да уплати помоћ на овај рачун:

365-0303000108011-50
Породица Тимотијевић
Back to top
View user's profile Send private message
Гишка
Ветеран


Joined: 18 Oct 2002
Posts: 1560

PostPosted: 21 Jan 2014 15:45    Post subject: Reply with quote

Браћа Клан ЧС су уплатили 100 евра а Делије Пљевља 50 евра за Фондацију!
Back to top
View user's profile Send private message
medjed
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 21 Jan 2006
Posts: 516
Location: svilajnac

PostPosted: 22 Jan 2014 17:28    Post subject: Reply with quote

Свака част за браћу!
Нека њихов пример следе и остали.
Удружујте се браћо и колико можете уплаћујте !!!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Фонд-Делије
ДЕЛИЈА


Joined: 05 Nov 2013
Posts: 110

PostPosted: 28 Jan 2014 17:38    Post subject: Reply with quote

Мир Божији, Христос се роди!



Свим Делијама честитамо најрадоснији Хришћански празник, рођење Господа нашег Исуса Христа! Такође, честитамо и рођендан наше трибине која је управо навршила четврт века од кад се ујединила и од кад сви дишемо као један на нашем Северу.

Подсетимо се мало наше историје ради бољег разумевања садашњости и будућности. Звезда је од свог оснивања побрала велике симпатије код Београђана који су након завршетка рата и почетка владавине комунистичког режима били стешњени, ускраћена је била слобода исповедања како вере тако и националних осећања. Гледајући Црвену Звезду, у људима се јавила искра слободе, трачак наде за светлију будућност. Зато ће ускоро у свим српским земљама и крајевима навијање за Црвену Звезду постати ствар кућног васпитања.

Ми који се нисмо ни родили тих четрдесетих и педесетих година прошлог века, гледали смо снимке и фотографије пуних стадиона и оне чувене прве „бакљаде“ 1951. године када је Звезда по први пут у својој историји постала шампион државе. Још тада је било скандирања и парола, а шездесетих такви видови подршке постају учесталији и масовнији. Седамдесетих се већ јављају први облици организованог навијања, вође који мегафоном диктирају скандирања и песме које су већ бројније и учесталије, затим безбројни барјаци и заставе, те и први транспаренти. Оно што је посебно занимљиво је да се тада већ могу чути на Северу и српске песме попут „Ој војводо Синђелићу“, што је за то време невероватно. Осамдесете су време организованог навијања, дакле оснивања правих навијачких група и свега што то подразумева, а самим тим и патриотизам који навијачи Звезде од првих дана у себи носе, сада добија много више простора за исказивање.

Ипак, свој највећи процват Север као трибина почиње да доживљава након уједињења свих група у једну (Божић 1989. године), када се оснивају Делије. Након 25 година постојања можемо да будемо задовољни својим остварењима. Бодрили смо свој клуб најбоље што смо умели, и у тренуцима највећих успеха у историји када је Црвена Звезда владала светом, и ових година када је најгора у својој историји. У навијачком смислу постали смо једна од поштованијих трибина, али увек има простора за напредак. Оно што бисмо овде посебно нагласили је чињеница да смо као Делије увек били ту за свој народ!

Када се ратовало, били смо на првим линијама фронта, када се демонстрирало, били смо у првим редовима на улици, али и када се помаже нашем многострадалном народу, без пуно поноса над тужном сликом српске реалности ипак констатујемо – и ту смо у првим редовима. Поносни јесмо на нашу трибину која препознаје тренутке када треба помагати сопствени народ тамо где страда, али нисмо на чињеницу да нема много других који то исто чине. Да као народ нисмо тако ниско пали, наша помоћ вероватно не би ни била потребна, а и ако бисмо помагали то би била кап у мору од пре свега помоћи државе а затим и многих институција званичних и незваничних. На жалост, испада да скромна помоћ за коју улажемо пуно труда не бисмо ли и толико скупили, често бива веома значајна услед недостатка других.

Међутим, поред Српске православне цркве постоје и неколико организација које чувају образ Срба и Србије и који састрадавају са својим народом где год је у невољи. Чак, морамо и то истаћи, постоји и неколико организација Италијана, Француза, Пољака, Руса и других који са невероватно пуно енергије и љубави помажу нашем народу! Док већина Срба ни не размишља о својим сународницима који су и животно и материјално угрожени, припадници других народа који су дошли у контакт са суморним сликама српске свакодневице конкретно на Косову и Метохији, изгара у својим срединама скупљајући помоћ коју јако често носи нашем народу. За сваку похвалу и неизмерну захвалност, али и за прекор свим оним Србима који су толико успавани и незаинтересовани! Такође и додатна обавеза за нас који, иако нисмо успавани, увек можемо и више и боље.

Нама не преостаје ништа друго него да и у наредном периоду наставимо борбу за очување свог народа на својим вековним огњиштима и за очување наших светиња. Делије су протекле године основале сопствену Фондацију (www.fondacijadelije.org) управо са идејом да се борба за Српство интезивира и буде ефикаснија. Зато апелујемо на све Делије да се активирају у својим огранцима, подгрупама, у својим срединама, да подигнемо деловање Фондације на један озбиљан ниво! То можемо само сви заједно и са пуно посвећености. Планирају се многе акције у наредном периоду на које се морамо масовно одазивати, а и сами покретати иницијативе да би унапредили Фондацију. Сви смо сведоци шта се ових година збива на Косову и Метохији и чињенице да је тај народ остављен сам и да нема никакву, или скоро никакву подршку од сопствене државе и народа. Зато ће нам Космет бити у фокусу у наредном периоду и ускоро ћемо покренути неколико нових пројеката за помоћ народу и светињама.

НЕМА ПРЕДАЈЕ!

Делије Север
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Фонд-Делије
ДЕЛИЈА


Joined: 05 Nov 2013
Posts: 110

PostPosted: 06 Feb 2014 11:17    Post subject: Reply with quote

Отворена је званична страница Фондације на фејсбуку: www.facebook.com/fondacijadelije у нади да ћемо доћи до што већег броја наших људи широм света који ће подржати пројекте које будемо спроводили у будућности.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Гишка
Ветеран


Joined: 18 Oct 2002
Posts: 1560

PostPosted: 20 Feb 2014 14:27    Post subject: Reply with quote

Back to top
View user's profile Send private message
medjed
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 21 Jan 2006
Posts: 516
Location: svilajnac

PostPosted: 17 Mar 2014 09:11    Post subject: Reply with quote

Браћо,

Данас је 17.03.2014.
Навршило се 10 година од погрома на Космету у којем је страдало пуно наших људи и у којем је уништено много наших светиња .

Покажимо ко смо и сетимо се данас свих страдалих и прогнаних !

Ко није уплатио у овом месецу неки динар за фондацију нека то учини ове недеље.
Буквално и 50 динара ће значити ако је од срца !

Идемо !!!!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Фонд-Делије
ДЕЛИЈА


Joined: 05 Nov 2013
Posts: 110

PostPosted: 27 Mar 2014 10:22    Post subject: Reply with quote

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Фонд-Делије
ДЕЛИЈА


Joined: 05 Nov 2013
Posts: 110

PostPosted: 27 Mar 2014 10:30    Post subject: Reply with quote

Делије су уочи обележавања неславног јубилеја - десетогодишњице мартовског погрома, посетиле Косово и Метохију поводом пројеката за помоћ српском народу и светињама.

Приликом посете манастиру Девине Воде, игуману овог манастира, јеромонаху Фотију, уручен је пакет са пигментима за потребе фрескописа манастира чиме је окончан наш први скромни пројекат у оквиру Фондације Делије www.fondacijadelije.org коју смо недавно основали не бисмо ли више и организованије помагали свој народ и своје светиње у свим српским земљама.

Крајем месеца почиње осликавање цркве посвећене чудотворној икони Пресвете Богородице – Тројеручици, у коме ће поред свршених студената Академије СПЦ за уметност учествовати и наш брат који се бави фрескописом.

Недавно је на цркви промењена дотрајала столарија, Делије су учествовале прилогом којим су купљена троја врата на цркви, а осим тога промењена су и прозорска окна и унутрашњост је окречена и припремљена за сликање.

У срдачном разговору са игуманом Фотијем чули смо и о другим потребама ове новоосноване светиње и обећањима многих да ће учествовати у изградњи и улепшавању овог манастира који се налази у прелепој природи на обронцима планине Рогозне.

Надајмо се да ће се обећања и остварити, а надамо се да ће и Делије имати нових прилика да се уграде својим прилозима у ову светињу.


пигменти пристигли у манастир Девине Воде


једна од троја врата које су Делије раније приложиле манастиру
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Навијачке приче All times are GMT - 1 Hours
Goto page 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

View previous topic :: View next topic
Page 1 of 10

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Delije shop