DELIJE.net Forum Index www.DELIJE.net
Форум ДЕЛИЈА - навијача Црвене Звезде
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Навијачка свест 2019
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 37, 38, 39  Next
 
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Навијачке приче
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13147

PostPosted: 11 Jan 2022 13:04    Post subject: Reply with quote

Свима је драго што има много људи који су рекли "што нисте звали дошли би", али опет и криво јер једноставно не може да се прелази нека граница. Људи су вагали и дошли до до тога шта је граница а да се не прочује мада је и овако било повуци потегни. Ово није могло да дође до неког ко је успаван а дошао би на нешто овакво, могло је једино ако има друга који ће му рећи е, тад и тад ту и ту, и никако другачије. Не требају нам камере, не треба нам политизовање нечег што смо хтели да кажемо, да искушавамо своје стрпљење и живце...једноставно некад нешто се ради тако да би имало бољи ефекат иза тога. Свако би волео да сутра ако буде опет нешто, на овај број дође још толико људи. То ће значити да ће се мало успавани активирати, макар до те мере да имају за овакве ствари информације кад и шта. Једноставно није постојала опција да се ово другачије уради а да не ударе сви на сва звона. Или овако...или скроз јавно. За ово друго то свако види на време, али за прво...ипак треба да имаш толико у себи навијачког сачуваног, да кажемо националног...идеолошког, да мора да имаш бар неког у штеку да ти каже за овако нешто. Што мање да се огласиш на интернету а што више да те буде на улици...то је победа сама по себи.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ЂорђеКНН
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 26 Sep 2013
Posts: 271

PostPosted: 17 Jan 2022 08:34    Post subject: Reply with quote

http://www.zurnal.rs/miks/ostali-sportovi/124184/pre-tacno-deset-godina-stanojevic-kazali-mi-da-nije-u-ineteresu-partizana-da-osvaja-trofeje

Занимљива рубрика,лепа архива и дани сећања од којих се кренуло.
Само што су комшије били шампиони и те и наредне године ,то су им биле 5. и 6. титула у низу. Али свакако занимљива рубрика скроз.

За ову генерацију доле на терену сам сигуран да ће покидати пролећни део првенства,јер то су показали више пута у ових 5 година. Али да ли ће то бити довољно,нисам сигуран. Мора се се пробуди Звездина публика,ако се то деси ,биће "Звездино пролеће".
Иде нам прави изазов,пролеће какво смо чекали. 17 утакмица у првенству са 2 дербија за титулу,2 утакмице у лиги Европе највећи успех од Барија,плус куп. Прави навијачки изазов.
Све ово сам сигуран да ће момци на терену одрадити како треба,само уз пуне трибине ће резултати бити максимални и
онакви какве их сви прижељкујемо.
Писало се овде а и пише се још о третману према клубу у медијима,наставља се у том смеру и једини прави одговор свему томе јесу пуне трибине.
Нека буђење форума буде почетак буђења трибина и да се одавде шири даље позитивна атмосфера.
Back to top
View user's profile Send private message
Само ти
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 14 Oct 2021
Posts: 48

PostPosted: 17 Jan 2022 10:25    Post subject: Reply with quote

Почело је полако новинараско "пролећно" загревање.
Колико могу да се сетим тад су биле једне од оних фантомских прича, како Ђурић ако не да титулу иде у затвор, а наравно нит су они изгубили титулу, нит је он отишао у затвор. Крећу јако све у свему.

Наш одговор треба бити јасан - Пуне трибине, пуна Маракана !!!
Back to top
View user's profile Send private message
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13147

PostPosted: 22 Jan 2022 09:56    Post subject: Reply with quote

https://www.youtube.com/watch?v=m1dNVUogewQ
Историја! Већински су снимци са гостовања у Леверкузен, док овако причају истакнути чланови трибине, данашње легенде Севера.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13147

PostPosted: 22 Jan 2022 14:25    Post subject: Reply with quote

Осим тога што могу да се виде невероватне главе на снимку и легенде трибине, међу којима неки нису више са нама, разне изјаве које су биле из тог угла замиљиве, ја би издвојио две ствари.
Прва, овде је описано кроз камеру гостовање у Леверкузену. А мислим да је ово снимљено 2002-3 јер је и Лацио на снимку...Али, од 97. на овамо, био сам на многим гостовањима, онакву банду не сећам се да је Север имао на неком од гостовања од те године па до данас. Било је свуда свега и свачега, и великих победа, и добрих акција...али ово...мислим да је Север кроз историју тада био најјачи када је овај документарни филм снимљен. То су године које онај ко је доживео зна о чему причам. Можда ова постава није била најнавијачкија, али најлуђа и у односу на своје време у том тренутку најјача вероватно у историји Делија. Вероватно је овако нешто било тамо 89. 90. 91. године можда још. Једино што је Делијама тада фалило јесте Европа.
Ово је 2001. година, гостовање у Леверкузену, а до 2009. Делије су свуда морале овако да иду у чопору, на или колективну визу или на визу која важи 2-3 дана. И онда аутоматски то значи да у много случаја немаш времена чак ни да ноћиш вече раније, мада ноћило се и у поменутом Мецу и Лиону и у неком Ротердаму за Псв, али Леверкузен рецимо доведени су аутобуси испред стадиона под пратњом, без икакве могућности негде да се помериш иако се спавало пре тога у Немачкој. То је један хендикеп био за те генерације је док су други навијачи путовали без проблема свуда, ми смо тек учили како да са ова 2-3 дана визе успемо да стигнемо где треба и да изгледамо како тако као навијачка група. Много је тешко у глави пребацити шта треба и како треба када имаш константан притисак са визама, а људи сем тих путовања нигде нису могли да оду овако туристички па је многима све ово било и путовање и излет и гостовање и провод...ма све. За неки Кјево добили смо визу 24 сата, за Лестер такође, за Арис неке 2008. смо добили колективну визу нас 850 на 24 сата(а питају Паокови што нисмо смели да одемо на кафу у центар Солуна а ми не можемо да пређемо границу док последњи аутобус не пређе) ...много је тешко у тим условима нешто урадити. Зато неки и наводе као најбоље зезање то што су после неке утакмице свратили на Октобар фест на 2-3 сата да виде шта је то и натраг у Србију. Додуше, сем тог Лестера и није било никаквих навијачких искушења, сем тако негде са полицијом, и можда Кијев неки који није био ни изблиза што је данас, Ротор...све спонтано и у нашу корист, али свакако је то велика препрека људима била да се развијају навијачки у правцу у коме су сви ишли већ поприлично дуго. Укидањем виза тек се тада види снага и потенцијал Делија. Док си имао визе нити си знао на колико ћеш добити, а тек што смо чекали ко не знам који народи испред свих могућих и немогућих амбасада у редовима данима пре да доставимо сва могућа документа која се траже као гаранција...једноставно већ 7 дана пред гостовање ти као да си кренуо колико има перипетија. И у тој клими људи нису много размишљали даље од тога да оду и да одгледају утакмицу а још уз пут ако можеш и негде да се сликаш код неке знаменитости, ко да си на Марс отишао тако се гледало.
Друга ствар јако занимљива. Када питају људе за "фракције" на Северу. Што нико не може да добаци шта их пита, јер сви причају о тучама у стању пијанства а не о идеолошким поделама као што их има свуда око нас. Тако је тада било тако је и 20 година након овог документарца. То су ствари злата вредне.
Једно лепо време за Север, време које можда по менталитету није било најбоље за трибину када се гледа из данашњег угла(мада какви су били остали ни то није лоше), али свакако је оставило свој печат и траг у историји Делија, као можда једно од најјачих времена када се прича о снази коју група поседује. И године пре и године после су носиле и плусеве и минусе, ових једно 5 година око овог снимка...мислим да се то тешко понавља, а да је то ударило темеље за даље генерације које су долазиле. При томе не мислим на ове што пише на крају да су будућност, јер су они већ увелико тада били покретач трибине са свим овим људима и још многима који нису обухваћени објективом.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Organizator skupa
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 27 Jun 2005
Posts: 772
Location: лепо овде...

PostPosted: 27 Jan 2022 19:29    Post subject: Reply with quote

Јака ствар је и што сви ови са снимка што причају осим Зеље, Тиме, Црвка и Декија заправо у овом тренутку у ком се снима нису поштено видели друге праве навијаче из Европе. Једино са чим су се до тада сусретали су били Гробари, УФ и ај да кажемо остале мање домаће групе. Опет ти људи имају сасвим исправне ставове, размишљања, видиш искреност и приврженост и клубу и трибини.
Истовремено нема нпр графита, али буквално ја мислим НИЈЕДАН прави навијачки графит у Београду не постоји у то време, а врло добро се знало који је цигански, који гробарски, а који радов крај...
Такође нпр на једној Звездари где сам у то време живео се врло добро знало да је цигански крај. Имао си гробаре и радовце који ту живе, које су људи знали, дружили се мање или више и није било болештине да се ти људи "истребљују", ни да се крај фарба у црвено - бело јер је све некако било природније. Исто тако отприлике је било по осталим деловима града.
_________________
Подигни се Мати мила, да нам будеш што си била!
Back to top
View user's profile Send private message
Делије Север
Ветеран


Joined: 31 Jan 2006
Posts: 1417

PostPosted: 05 Feb 2022 20:54    Post subject: Reply with quote



Када ће се и да ли ће се коначно људи из СД а дозвати себи да не праве овакве ствари? За тренера ватерполо клуба Црвена Звезда је доведен човек који је Хрват из Црне Горе, који ништа лепо о Србима није имао да каже, који је урадио много тога, али ни једна ствар није била у корист наше земље, шта више. И питамо људе првенствено из ватерполо клуба да ли су нормални да доводе таквог човека да игра за наш клуб? Колико год Делије не пратиле ватерполо(а добрим делом јер и они играју "Јадранску лигу"), ипак овакве ствари не могу да прођу тек тако нити ће!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Делије Север
Ветеран


Joined: 31 Jan 2006
Posts: 1417

PostPosted: 05 Feb 2022 21:21    Post subject: Reply with quote

https://www.youtube.com/watch?v=4GRqNXgnrJM
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13147

PostPosted: 06 Feb 2022 09:54    Post subject: Reply with quote

https://informer.rs/sport/c-zvezda/674586/delije-crvena-zvezda-vateprolo-mirko-vicevic
Каже наслов "срамота", а около "Јованизам", "Цар" вероватно неком опет поломио вилицу у сред програма уживо, у "економском дворишту" опет неко неком пуши курац исто на националној фреквенцији у време вечере!
А када Делије дигну глас против човека који мрзи Србе, онда је то срамота!? Ипак је привилегија да будеш срамотан у овако дивним вестима!
Делије само не желе да се ствара држава са људима који нас не желе, нити им је у малом мозгу да се мешају са нама и живе. Они одгајају децу да мрзе, ми да се не дружимо са онима који нас мрзе! То је огромна разлика! Учимо људе да наши војници су етикетирани дожовотно, док други шетају уз све почасти које могу да имају! Да се то никако ни под којим условима не зове правда! Докле год је овако, Делије су на добром путу. Наравно да јутрос ботови не из Србије него региона раде свој посао, али то само може да буде мотив више. Син снајперисте, наши који имају дугачак језик па кажу малтене неопростиве ствари, па сад овај...где је граница за "нормалне" људе?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Ел Пистолеро
ДЕЛИЈА


Joined: 19 Dec 2018
Posts: 227
Location: Ломина варош

PostPosted: 06 Feb 2022 10:50    Post subject: Reply with quote

Друштвена клима је таква да су данас овакви ставови неприхватиљиви, у друштву је атмосфера "неојугословенизма", људима је "доста ратова" и желе да се "мире с нашом браћом" итд итд итд. Поред чињенице да заиста постоји ред ботова и намештених новинарских чланака, који циљано тумаче ствари произвољно да би дискредитовали овакав поглед на стварност, велики број људи у Србији пије ту њихову причу. Као што је генерал рекао, дал из незнања сопствене историје, дал злонамерно, они не желе да схвате поруку која се шаље. Када смо год том шљаму пружили руку, опекли смо се жестоко. Свако мирење кроз историју је коштало више хиљада српских породица западно од Дрине. 1918 па 1941, 1945 па ратови 90-их. Уопштено речено, када год смо се извињавали њима што су нас тукли, било би још горе.
Данас имамо ситуацију да људи немају осећај поштовања ни према иснтитувицији патријарха, свака друга шуша блати цркву, грозе се српских застсва и празника који их славе, па уопште не треба да чуди што то и такво друштво неће или не жели да саслуша и протумачи поруке које шаљу људи који држе до својих ставова и идеала.
_________________
Напред младићи, куцнуо је час!
Back to top
View user's profile Send private message
Џони БГ
ДЕЛИЈА


Joined: 24 Jul 2013
Posts: 244

PostPosted: 06 Feb 2022 10:52    Post subject: Reply with quote

Видим да на овом другом спектру медијских лешинара, такозваном опозиционом у коментарима ботови и те како раде посао: "је л' ово Београд 2022?", "срамота за овај град" и тако 95% коментара. Ја не знам у каквом је зомби стању свести овај народ, али ми је и те како драго да сада постоји само једно Звездашко место на ком ће се ове ствари коментарисати, на ком нема "објективних" да кажу како је ипак тај човек ту да "помогне клубу" или тако неке небулозе. Малтене сваки човек који је редован на Северу види апсолутно исто ову ситуацију и то је оно што је добро и што је база.
Back to top
View user's profile Send private message
Маузер
ДЕЛИЈА


Joined: 21 Mar 2018
Posts: 202
Location: Негде у СвеСрбији

PostPosted: 06 Feb 2022 10:55    Post subject: Reply with quote

Ови што пљују по службеној дужности само нека пљују и немој да стају.. мени је већи проблем што и међу навијачима Звезде, такозваним "Звездаш сам али.." постоје они који не виде проблем у томе да нам тренер у било ком клубу буде неко ко не би смео.
_________________
Далмација, Кордун, Лика, Банија, Барања, Славонија
Back to top
View user's profile Send private message
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13147

PostPosted: 06 Feb 2022 11:10    Post subject: Reply with quote

Ма кога боле курац шта ко мисли, зна се шта је Звезда била у добу комунизма, шта пред ратове, шта после...знаће се и шта је данас! То што је данас модерније да се подлеће под кола због чистог ваздуха и да се не потапа Београд итд. то су нови експерименти који нас не треба да занимају. Ми смо диносауруси са овим размишљањем јер су они "рашчистили" са тиме у глави и није им јасно одакле сад ова маса људи да заговара неку идеју која је по њиховим штеловањима које има овакви ботови одређују...одавно замрла. Па, није на њихову жалост, има још људи који имају свој мозак и не мрзе никог али једноставно неће са онима који нас мрзе. Ово су сад ботови целог регион а у игри, једно је кад је једна странка или део политичких опција Србије узме да воза, ово је сад на нивоу југославије, које наравно нема већ 30 година! Супер је све то, сарађујте ви пословно јебите се у дупе...нама не увлачите на мала врата ствари које не могу да прођу. Ми немамо интерес никакав сем да гледамо Звезду онаквом какву је ми видимо и какву су је виделе генерације људи пре нас. Тада није било испирања мозга на сваких сат времена, теже је то ишло па су овакве ствари биле много прихватљивије обичном човеку. Отуда ово згражавање ботова као јел ово 2022.? Јесте баш та година и ово су Делије!
БОТОВИ СВИХ "ЗЕМАЉА"...УЈЕДИНИТЕ СЕ!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
zokriogi
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 16 May 2008
Posts: 520
Location: kosutnjak

PostPosted: 06 Feb 2022 11:24    Post subject: Reply with quote

Кад ми каже "знам много тих што их пљујете и добри су људи а знам и гомилу Срба који су стока и олош". Види, то је само и искључиво твој проблем. Води их у штек па их љуби у курац и остале радње и моли их да ти опросте што су те тукли и сатирали ти семе и племе кроз векове. Овде нема тога! Мој брат је Србин и ја сам окружен мојом добром браћом и не би их се одрекао никада јер су били са мном у добру и у злу. А то сам заслужио својим поступцима, својим деловањем и својим добрим делима. Исте боје, иста вера. Нема одступања ни за педаљ браћо! Како по овом питању тако и по многим другим питањима.
_________________
Нек' песма ори се нек' грми стадион,
ти нећеш остати никад сама јер живот си мој!
Back to top
View user's profile Send private message
Konacno prisutan
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 25 Apr 2006
Posts: 299

PostPosted: 06 Feb 2022 21:30    Post subject: Reply with quote

https://www.kurir.rs/sport/fudbal/3818511/andric-je-vecan-ja-sam-prolazan-ciro-blazevic-progovorio-o-raku-i-porucio-nikad-se-necu-predati


Ћиро, Блажевић- Једино сам имао позив Ивана Стамболића да преузмем Звезду, не бих о години. Све је било уговорено, али су Джајић и Цветковић блокирали, уз речи: "Где ће Хрват да нам буде тренер" и ту се свака прича завршила.

Црвена звезда је институција, за месец дана биће 77 година постојања. Звезда има свој идентитет,историју, традицију ... то је наслеђе које треба да чувамо , развијамо и преносимо на следеће генерације Звездаша.

И ова прича где једни Джаја и Цвеле једном Стамболићу за једног Ћиру Блажевића кажу "Где ће Хрват да нам буде тренер" је део тог наслеђа Звезде и сасвим довојно говори о целом овом случају везано за долазак тренера хрватске националности у наш ватерполо клуб.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Навијачке приче All times are GMT - 1 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 37, 38, 39  Next

View previous topic :: View next topic
Page 26 of 39

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Delije shop