DELIJE.net Forum Index www.DELIJE.net
Форум ДЕЛИЈА - навијача Црвене Звезде
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

занимљиво
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 75, 76, 77
 
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Срби и Србија
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Crvena Zvezda
ДЕЛИЈА


Joined: 21 Apr 2010
Posts: 109

PostPosted: 08 Jul 2020 12:55    Post subject: Reply with quote

Bandini wrote:
Др. Несторовић је једини код нас који је говорио ствари како јесу, иако је деловао неозбиљно на почетку (сви који га знају кажу да је одличан стручњак), али његове изјаве су све време у складу са неким другим докторима у другим земљама који не причају званичну причу СЗО. Пре неки дан је дао интервју у ком је отворено рекао да су последље смрти много чудне (3'35''-5'00''), а рекао је и да су све мере увођене по препоруци СЗО-а која је рекла да позитивни, асимптоматични случајеви преносе вирус. да би скоро рекла да то није тачно, већ они преносе заразу врло тетко, скоро никад. Значи све мере које су и које ће уништити економију и држе децу ван школа, су потпуно погрешне. https://www.youtube.com/watch?v=dcdliozPXSo&feature=share&fbclid=IwAR2XwYpEhpebsB5zKo3bOSt-Or8cFJIP8jq_wN8Zo7g7jbRn6LZgguK9QlU
Рекао је и доста других занимљиве ствари последњих дана, као и италијани, да је вирус готов и да би све требало да буде готово за 2 недеље, да је било који вид строгих мера непотребан итд...


Дај друже та будалетина је вансеријски дегенерик. Може да ми буде занимљив само да упирем прстом у лика и да се смејем.
Back to top
View user's profile Send private message
Bandini
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 03 Mar 2012
Posts: 421
Location: Лисабон

PostPosted: 30 Oct 2020 11:34    Post subject: Reply with quote

3. новембра су у Америци најбитнији избори у задњих 100 год. Резултати избора ће имати велике последице и на цео свет. Скоро све прогнозе дају Бајдена као победника али је, у ствари, Трамп већ победио. Након разбољевања од вируса и оздрављења након 5 дана десило се видљиво пуцање у кампањи страха која се стварала у медијима тамо, као и свуда у свету. Тих дана се могла осетити и велика промена на неким другим нивоима. После је изашао у јавност и скандал о Бајдену и везама са Украјином и Кином, и све се променило за 180 степпени у Трампову корист.

Трамп је човек који је део система али је уједно и отпадник од система. Божја благодат је уредила тако да се деси, јер је једино тако систем и могао да пукне: изнутра. Налазимо се у тренутку великих промена, Апокалипса по библији, промена епоха по индијцима и америчким индијанцима. Астролошки ово је време у коме све тајне излазе на видело.

Дип стејт или како год назвали ове који воде причу на глобалном нивоу већ дуго времена, знајући све ово покушали су да спроведу дуго спреман план и да вирусом промене начин живљеља на планети. План је да се измене потпуно односи међу људима и начини интеракције, онемогуће слободе кретања и буде стална контрола без великих окушљања, концерата, утакмица итд. Нека врста бесконачног полу-ванредног стања. Темпирали су акцију и пред изборе ове год. не би ли увели стање хаоса, панике, нестабилности пред јер је пре тога Америка поново постала економски јака као раније и одређеним Трамповим потезима одвојила се од глобалистичког плана.

Не мислим ту, нити пратин било какве покрете као што су Кјуанан или како се зваше и њихову причу, нити је познајем. Гледајући што се дешавало од фебруара на овамо, видело се да су на Трампа сручили све путем медија, корумпираних доктора који су већ били део његове администрације јер су доктори увек исти у свим администрацијама код последњих 5-6 председника, протестима који су били изманипулисани покретима БЛМ и Антифа али из свих тих ситуација Трамп се вадио. Прво је отворио земљу после Ускрса и дозволио људима да раде па је тако направио поново економски напредак након великог пада, много већи него у било којој земљи у Европи, онда се кризном штабу захвалио и не јебе више шта би имали да кажу, а у последње време је због свих напада на њега и цензуре било каквих вести против Бајдена, постало апсолутно јасно да нема више никакве слободе медија у УСА а и да су све биг-тек компнаије са социјалним мрежама отворено против њега. Стејт департмент је пре неки дан тужио Гугл, а на сведочење пред Сенатом су били позвани и роштиљани власници ФБ, Твитера и Гугла. Са медијима је већ одавно водио рат и разголитио њигову причу, али је и она доведена на потпуно други ниво након што 95% њих није објавило причу о очигледној корупцији Бајдена.

Колко год то неком изгледало као већ давно виђена прича, ово сад тек постаје потпуно јасно људима у Америци. Али оно што постаје јасно а пре тога није било је да су глобалисти уништавали и Америку у истој мери у којој су уништавали и друге мање и веће земље по Европи и свету. Уништавали су средњу класу, породицу, слободе и уводили анти-национализам, екстремно левичарске идеје, лгтб, джендер и сл. Трамп није сигурно чист играч и неки позитивац али се самим тим што се нашао у тој позицији борио против многих тих ствари и борбом против њега се у ствари читава хипокризија, цензура и лоша политика дип стејта са свим последнњим председницима УСА, и републиканцима као што је БУш и Клинтоном и Обамом, почела урушавати.

Зашто је ово битно за свет па и за нас? Највише и најбитније због тога што ће Трамповом победом и његовом досадашњом и будућом политком борбе против вируса пући цела једна паралелна и негативна реалност која је била планирана да се спроведе над људима на читавој планети. Да нема њега и онога што ће радити, сви би упали у машину приче о вирусу, непрестаним локдауновима и рестрикцијама кретања и сл. Док ће његовом политиком пукнути та реалност попут шофершајбне која не може да се крпи него само да се мења. Једна по једна земље ће почети д проваљују шта се дешава тиме што ће се прво људи побунити а након 2-3 год. судиће се политчарима широм развијених земаља за неуставне мере које су спроводили и многи ће завршти у затвору.

Овај вирус је нови вирус и другачији је од других али је са врло малом смртношћу. Може нажалост и да убије оне који имају већ неких здравствених проблема, а понекад и неке здраве. Али сваки вирус је такав. Ако се погледају истинити бројеви смтрности последњих година она није већа са короном. Чак су други вируси некада убијали и више људи неко ковид. Медији широм света, огромна већина корумпирани већ годинама, уместо да шире уобичајене вести црне хронике сада шире страх фрљајући се бројевима заражених (који често није тачан). Али не кажу да сви заражени нису симптоматични што је суштина, нити да сви заражени не шире заразу. Користи се све да се ограниче људске слободе у тренутку у коме божје енергије које воде људску свест ''гурају'' ка сазнању свих лажи падању завесе обмана које се вековима дешавају. То се у ствари и дешава путем ове кризе, и то је врло забавно гледати: како свим силама покушавају да спроведу причу која има рупе на све стране. Само ко је ментол то није схватио, на жалост ментола има много више него што би било ко очекивао. Једни су поплашени, други погубљени, трећи не прате вести итд. Нажалост многи ће изгубити животе, многи послове, будућност коју су планирали и сл.

Као што већина људи не капира да постоје многе ствари које су свима ''нормалне'' а уопште нису неопходне за срећан, духован, и испуњен живот али их по шаблону раде, као што су радити 8 сати или више сваки дан, ићи у школу и затварати децу у установе од раног детињства свако јутро, коришћене много одеће, коришћење материјала који уопште није неопходан и који загађује средину, прекомерно коришћење електрониских урешађаја и сл., удаљавање од шире породице које је увек постојало и окупљање само око нуклеуса (мама, тата, деца), отуђивање људи по великим градовима, тако је сада план је да се на исти начин убаци у људске животе и прекомерно коришћење неприродних лекова, вакцине којима ће би мењали днк, потпуна промена људксих односа, мање дружења, без великих окупљања, ношење маски, не поздрављати се, не додиривати се и не љубити се.

Да ли ће прича проћи зависи од тога како ће људи одреаговати на све што се дешава око њих. Трамп је позивна ствар и помогнут је божјом благодаћу, то је мој осећај. Након победе брзо, за годину или две, буће уведен у 3. Св. рат који ће бити највероватније са Кином, са умешаном у све Индијом, а ту је и Пакистан који има атомску као и Индија, Аустралија и остале веће земље које из Нато. То је једини начин да систем пукне и да се људи пробуде, али ће отићи и много живота. Могуће је да буде и мањих срања свуда по свету.

Постоје две могућности: свет ће кренути ка природнијем, нормалнијем и духовнијем животу ''пробуђених'' људи који воле себе,друге и природу (божју креацију) или ће се отићи у тоталну контролу људи који ће бити попут бездушних монструма издрогираних лековима и вакцинама. Следећих 10 год. одлучују какве ће бити наредних 50. А наредних 50 какве ће бити нардних 2-3 000.

Ја сам отпимиста, бог је на нашој страни и мајка природа. Пратећи ситуацију у Америци, види се како систем пуца на ''природан'' начин преко човека који је део система и који није део система, преко сукоба интереса две стране које су увек били противници само што једна сад носи идеале веће него обично. Све дулује као уобичајена политчка борба а у ствари се све одвија по промислу. За оне који успеју да виде.
Back to top
View user's profile Send private message
Bandini
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 03 Mar 2012
Posts: 421
Location: Лисабон

PostPosted: 03 Nov 2020 22:29    Post subject: Reply with quote

П.С. - У Америци ће бити покушај крађе на изборима од демократа који ће оптужити Трампа за непоштовање резултата, па крећу организовани протести широм земље а могућ је и грађански рат.
Back to top
View user's profile Send private message
Критичар
Стара гарда


Joined: 02 Jun 2005
Posts: 2485

PostPosted: 07 Nov 2020 22:26    Post subject: Reply with quote

Бандини, шта бива ако Бајден победи?
_________________
љубав - радост - мир - слобода
Back to top
View user's profile Send private message
Bandini
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 03 Mar 2012
Posts: 421
Location: Лисабон

PostPosted: 10 Nov 2020 11:19    Post subject: Reply with quote

Ако он буде и озваничен биће то још једно белико и брутално силовање слободно воље људи и наметање другачије реалности, у рангу са 11. септебром и вирусом. Медији, који не пуштају да се чују званична обраћања из Беле Куће, и врло мало оно шта што је у вези са нерегуларностима на изборима спинују увелико да је све готово, широм света. Док се људи не пробуде и већина схвати да су им медији главни непријатељ, такве свари су могуће.

Са Бајденом ће бити много већа контрола самог појединца него што би била под Трампом и моћи ће да се спроведе све што је замишљено без већих препрека, док се, и ако се људи не побуне озбиљније. Биће велико коришћење информатике за контролу многих аспеката наших живота и спровођење снажнијег једноумља под лажним поштовањим људских права (джендер, расизам, једнакост, избеглице). Лакше и брже ће уништити економију и средњу и средњу-вишу класу како би што више људи било зависно од државне помоћи, али послушно. Биће много теже да се ствари преокрену на позитиван ток.

Али није све још готово, 50-50% је. Очигледних, дуго спреманих нерегуларности је било много, питање је да ли ће успети да их докажу толико да успеју преокренути ове незваничне резултате, и да ли ће судови бити објективни. Такође, мора да се заврши све брзо, до 12. децебра. Ако оде до Врховног Суда, тамо су сад републиканске судије у односу на демократске 5-4, а било је обрнуто до пре месец дана кад је умрла један судија, жена, од болести и старости. Онда је Трамп поставио републиканца. Јел то божја благодат уредила тако?
Back to top
View user's profile Send private message
Bandini
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 03 Mar 2012
Posts: 421
Location: Лисабон

PostPosted: 11 Nov 2020 10:42    Post subject: Reply with quote

Овакве бруталне интервенције које мењају реалност на великом нивоу, подржане путем медија, су могуће зато што људи нису довољно свесни шта се догађа. У божјој креацији постоји закон слободне воље, и ако неко не жели ништа или не зна шта жели, а неко други зна шта хоће и призива деструктивне силе да то оствари, његова воља превагне.

Да је нпр. 2-3-5 милиона људи мање гласало за Бајдена превара не би могла да се деси. Или да су и његови гласачи свесни крађе која се десила и жељни истине без обзира кога преферирају за председника, усмеравање реалности у другом смеру, која се десила, не би могла да прође. Једноставно би негде процуреле вести, нашли би се очегледни, непобитни докази или би судови сигруно донели одлуке како треба. Проваљено би било на неки начин. Што је народ свеснији то је власт боља, а простор за манипулацију мањи. И тако је у свакој сфери живота. Зато духован чоек помаже другоме, јер зна да сам не може ништа, и да је све повезано.
Back to top
View user's profile Send private message
Bandini
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 03 Mar 2012
Posts: 421
Location: Лисабон

PostPosted: 08 Dec 2020 12:46    Post subject: Reply with quote

Свуда је ситуација са вирусом суреална, али чини се, нигде као у Србији. Зашто је код нас увек најгоре, најбучније, најконфузније? Зашто толико болесних колико код нас?
Код нас постоје медији који пишу оно што одговара умоболним људима на власти, а као ''нормална''алтернатива имамо медије који нису ништа друго него мејнстрим прича страних медија, који пишу оно што одговара умоболним људима који воде глобалну политику. Није лако да човек остане луцидан, нарочито када види око себе много болесних, ''заражених'' и здравствени систем у колапсу. Преносим овде текст са социјаних мрежа једног нашег музичара који живи на релацији Београд-Америка, и који добро објашњава ову причу са више тачки гледишта:

''RETORIČKE (LOGIČKE) ZABLUDE U ARGUMENTACIJI I KAKO IH PREPOZNATI PRILIKOM DEBATOVANJA:
Opitna oblast: korona(rna) kriza
Zauzet stav: virus postoji, potencijalna opasnost od njega postoji, ali ona je statistički nesrazmerno mala u odnosu na ogroman strah koji u narod tendenciozno unose mediji, kao i na mere koje su doslovno zaustavile ceo svet i zbog kojih ljudi gube poslove, ekonomije propadaju, granice stresa kod ljudi izazivaju druge bolesti i poredak kakav znamo izmiče kontroli i survava se niz liticu zdravog razuma. Treba biti oprezan, ali ne i uplašen. Šanse za ozdravljenjem su ogromne, za smrću izrazito male. Ako je neko doživeo smrt bliske osobe od ovog virusa, to je jako tragično i tužno, ali to ne znači da se objektivnost i percepcija prema GENERALNOJ OPASNOSTI od ovog virusa tom čoveku treba promeniti, jer pojedinačni slučajevi ne smeju diktirati globalni trend, koji uostalom i statistike potvrđuju.
1. AD HOMINEM
"Ti si muzičar/pekar/advokat/bankar, i kao takav nemaš pravo da imaš svoje mišljenje o pandemiji, pošto nisi lekar."
Ad Hominem je napad na tvoju ličnost umesto na argument koji si izneo. Po ovome, ti imaš pravo da imaš mišljenje samo o svojoj profesiji kojom se baviš, a ne o društvu, političkim i socijalnim događima oko sebe, nemaš pravo na logičko zaključivanje, niti na percipiranje sveta oko sebe, sem ako nije vezano direktno za tvoju profesiju.
2. PETITIO PRINCIPII (KRUŽNI ARGUMENT)
"Taj i taj zvanični sajt/ ta i ta televizija, te i te novine, ta i ta organizacija objavljuju podatke o zaraženima/umrlima koji su strašni, i dakle čim ih oni objavljuju, to znači da su ti podaci tačni."
Petitio Principii je argument koji sam sebi grize rep, vrteći se u krug jer tvrdi da je nešto istina samo zato što dolazi iz izvora za koji sagovornik smatra da je istinit, a pritom za to nema nikakve opipljive dokaze sem slepe vere da je tako
3. ARGUMENT AD VERECUNDIA
"Nemoguće da si ti pametnijii od svih lekara i naučnika koji tvrde da je ova pandemija strašna i opasna."
Argument ad Verecundia je slepo pozivanje na autoritet, kao dokaz da je nešto istina, a bez ličnog dokaza da taj autoritet govori istinu. U slučaju korona krize, ima čak mnogo lekara i naučnika koji govore suprotno ovome, ali će se sagovornik uprkos tome i dalje pozivati SAMO NA ONAJ DEO AUTORITETA koji govori onako kako njemu odgovara da čuje.
4. ARGUMENTUM AD MISERICORDIAM
"Imaš li ti malo duše, kako možeš tako jezivo da pričaš, znaš li ti koliko je jadnih ljudi umrlo od ovoga."
Argumentum ad Misericordiam je - "udaranje na emocije i na sentimentalnost". Zamena teza da to što je neko umro automatski znači da je virus katastrofalno opasan, je naprosto pogrešan, a sagovornik kroz izazivanje sažaljenja pokušava da opovrgne objektivnost statistika koje kažu da je smrtnost manja od 1%. Dakle svaki pojedinačni smrtni slučaj jeste tragičan i tužan, ali on NE SME zamagliti objektivnost globalne statistike koja kaže da je mortalitet ovog virusa ispodprosečno mali.
5. EFEKAT VAGONA (BANDWAGON FALLACY)
"Svi oko mene se plaše, sve zemlje i vlade sveta su uvele mere, znači da je sve ovo sigurno tako kao što se i priča u medijima."
Efekat vagona pokušava da dokaže da je nešto istina zato što SVI DRUGI TO RADE I U TO VERUJU. Kao kad Karleuša kaže džez ili klasičnom muzičaru - "moja muzika je kvalitetnija od tvoje jer ja napunim stadion, a ti ne možeš ni klub/salu". Ili kad na Pinku kažu - "mi smo najgledanija televizija, to znači da smo najbolji". Ne znači da je nešto istina ili najbolje, samo zato što je najbrojnije i zato što "svi to rade".
6. IGNORANT ELENCHI (ZABLUDA CRVENE HARINGE)
"Kako te niije sramota da širiš ove lažne tvrdnje o virusu, ti imaš široku vidljivost na društvenim mrežama i mnogi te prate i čitaju, to je krajnje neodgovorno društveno ponašanje."
Ignorant elenchi je namerno skretanje teme sa iznesenog argumenta i pokušaj da se korišćenjem opštih mesta koja nemaju veze sa datim argumentom, sagovornik oblati u očima prisutnih, a njegova reputacija dovede u pitanje (Možda si ti dobar umetnik, ali si zato levičar/desničar/zvezdaš/partizanovac/vernik/ateista i zato te treba oblatiti i ignorisati tvoju umetnost).
7. ZABLUDA KLIZAVE LITICE (SLIPPERY SLOPE FALLACY)
"Ako ne operem ruke 25 puta dnevno, ne držim propisnu distancu i masku non stop i ne izbegavam ljude 24h sata dnevno, onda ću se sigurno razboleti, a ta bolest mora biti koronavirus jer nijedna druga bolest više ne postoji, a ako dobijem koronavirus onda će se on sigurno zakomplikovati, a ako se zakomplikuje onda ću sigurno umreti."
Zabluda klizave litice uvek polazi od neke bezazlene tvrdnje kao inicijalne tačke, i polako gradacijski gradi scenario koji uvek eskalira u najtragičniji i najdramatičniji kraj. A bez dokaza da to mora da bude baš tako.
8. KAUZALNA ZABLUDA - NON CAUSA PRO CAUSA
"Aham, pričaš protiv straha od virusa, znači sigurno si odvratni teoretičar zavere, veruješ u kemtrejlse, ljude-reptile, Zemlju ravnu ploču, antivakseru i ultradesničaru jedan obični, sigurno i ližeš istu kašiku u crkvi sa svima."
Non causa pro causa tip kauzalne zablude, na osnovu jedne poznate činjenice, generalizuje i profiliše celu tvoju ličnost (ako se zoveš Bogoljub tvoji su sigurno smerni vernici i poste sredom i petkom, a ako se zoveš Severin, sigurno si gej).
9. KAUZALNA ZABLUDA - POST HOC ERGO PROPTER HOC
"Čuo sam da se neko iz moje blizine razboleo/bio sam izložen nekome ko je bolestan/dirao sam nos i usta prljavim rukama iz prevoza/nisam imao masku u liftu sa 5 ljudi - GOTOVO, evo već osećam simptome, sigurno imam koronu. Sutra idem da se testiram, osećao se ja dobro ili loše, nebitno."
Post hoc ergo propter hoc je vrsta kauzalne zablude kod koje smo uvereni da se nešto sigurno dogodilo KAO POSLEDICA NEČEGA ŠTO SMO PRE TOGA URADILI ILI NISMO URADILI. (Crna mačka mi je prešla put, zato danas imam loš dan). I dok to može biti istina, to takođe isto tako i ne mora biti istina, ali ovaj način razmišljanja ljude panično tera na testiranja, u ambulante i bolnice i zato i puca zdravstveni sistem.
10. ARGUMENTUM AD NAUSEAM
"Danas 5000 obolelih, juče 3000, prekjuče 4000, krivulja raste, pada, maske, socijalna distanca, nova normalnost, društvena odgovornost, prošao kroz pakao korone, tragične smrti, poznate ličnosti umiru, svi umiru, niko nije imun" i tako svaki dan, ceo dan sa svih medija u celom svetu, jedne iste fraze, jedne iste reči."
Argumentum ad nauseam je - repeticija. Pokušavanje da se dokaže da je nešto istina kroz besomučno ponavljanje. Nakon nekog vremena, to ponavljanje zaista i postaje istina u glavama onih koji ga svakodnevno slušaju, jer hipnotiše.
11. ARGUMENTUM AD NUMERUM
"Današnji broj je TOLIKI, jučerašnji OVOLIKI, novi crni rekord, statistike pokazuju sve lošije trendove."
Argumentum ad numerum je tehnika zablude kojom se brojkama pokušava dokazati da je nešto istina, bez obzira na to na koji su način te brojke predstavljene.''

Јасније се види ситуација ако се прати у више земаља, за оне које силом прилика причају више језика. У Португалу постоји Фејсбук страница Доктори за истину у чијем урдружењу је више од 1000 доктора и на којој они постављају уписе сваки дан са именом и презименом и са бројем легитимације. Настала је као потреба да се информише јавност и против неистина у медијима.

Ево линка са италијанским познатим вирологом Пелуом који је био професор главном доктору италијанског кризног штаба, Кризантију. Каже да нису сви заражени заразни и да су полицијски часови и затварање људи непотребни. Такође каже да се тестови који су раде ПЦР, тестови који траже вирус у људском телу и као и сваки текст умножавају вирус милионима пута не би ли га препознали, али да не постоји тест који нам говори у коликој је мери вирус у човечјем телу (ако је пронађен). Тако да се тестом не може сазнати да ли је заражени ''довољно заражен'' да би могао да зарази друге. Линк је на италијанском: https://www.youtube.com/watch?v=jNAfIgGtOHw

На следећем линку један од ретких новинара са Фокса који преноси нормалније информације, анализира колико затварање људи није имало ефекта, како су доктори са Стенфорда направили анализу пре неколико месеци у којој су тврдили да је вирус више заразан него што се мисли али много мање смртан такође, и да је затварање људи и економије баш због тога потпуно погрешно.
https://www.youtube.com/watch?v=NOymB61Uo2I&feature=share&fbclid=IwAR2d4Yt8941_EPqOsFHxp1-
ZE3ftJWZu38nSjNH2FhgeK5Haot3A0R5pl7c

Оно што се у ствари уводи корона ''пандемијом'' убрзано су 4. Индустријска револуција и Грејт ресет. Иде се ка тоталној промени друштвеног система у коме више неће постојати приватна својина него само нешто што би се звало јавно-приватно и само на високом нивоу. Приватног сектора не би требало да буде, дигитализоваће се све од продукије, тржишта, здравства, школства, превоза, услуга итд. Кибернетика ће заменити већину радне снаге и требало да само у развијенијим земљама изгуби посао око 800 милиона људи, чак би и аутомобили, возови и авиони требало да иду без људског фактора, неће бити искоришћавања океана, рибе и животиња већ уместо њих синтетичко месо и риба. 4. Индустријска револуција предвиђа и нестанак државних застава до 2030., дигитална документа, контролу путем камера и сл.

О свему овоме пише Соња Савиоли, новинарка у пензији, у својој књизи о којој прича у овом интервјуу, у коме каже да је све информације пронашла у званчним јавним документима са Светског Економског Форума из ове године, на коме се и говорило о томе да се са овим плановима мора убрзати (форум је био у јануару).
https://www.youtube.com/watch?v=ixcgmGGEBVM&t=84s
Интервју је на итал. али се о Грејт ресет-у и 4. Инд. револуцији може наћи доста тога.

Све ове промене се спроводе под изговором добрих намера и наводећи ствари које јесу исправне и тачне. Природа јесте угрожена као и делови флоре и фауне али решење није оно што они нуде, капитализам, нарочито корпоративни јесте лош али решење није кибернетички комунизам-феудализам који желе да спроведу, расизам није добар али решеље није БЛМ политика као и што свако људско биће мора да има загарнтовану слободу да искаже своје сексуално опредељење али то не значи да малу децу треба збуњивати темама које нису за њихово доба. Они истину не крију лажима, него полу-истинама или ономе што много личи на ту истину али је у ствари супротно њој. Они виде ширу слику и манипулишу природне тежње људи у погрешном смеру продавајући им причу коју желе да чују или осећају да је исправна.

Људи су свуда преплашени вирусом и сада им је понуђена вакцина. За сигурну вакцину је до сад било потребно 5 год. истраживања, сада су је направили за неколико месеци, и руси и амери и индијци. Изгледа да неће бити обавезна, баш зато што је пребрзо направљена. У Италији је др. Кризанти, који је човек који је спровео све што су од њега глобалисти хтели до сада, ''шокирао'' све јер је рекао да је неће примити јер је пребзо направљена да би била сигурна. Исто је и др. Несторовић рекао пре неки дан (првих 12мин.)
https://www.youtube.com/watch?v=8GI1KnPox_o

Ово је званично званично од америчке ФДА која каже да су могуће нежељене последице 21 тешка болест као и смрт. Г https://tinyurl.com/y4k4ttwe

И ако вакцина не буде обавезна могуће је да буде неопходна да би могло слободно да се путује, ради, или улази у одређене просторе као што су стадиони, сале за концерте и сл.
Back to top
View user's profile Send private message
Bandini
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 03 Mar 2012
Posts: 421
Location: Лисабон

PostPosted: 11 Dec 2020 12:24    Post subject: Reply with quote

Back to top
View user's profile Send private message
Bandini
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 03 Mar 2012
Posts: 421
Location: Лисабон

PostPosted: 09 Mar 2021 16:42    Post subject: Reply with quote

Текст нашег новинара и професора на универзитету у Москви Александра Ђокића о тренутку у коме се Србија налазила 9. марта '91., који пише и за неколико часописа. Некада је писао за НСПС.РС

''Да ли је 9. марта пропуштена судбоносна прилика да се Србија врати коренима?

Шта би било кад би било није дилема која би требало да нас интересује пошто историја прати ток који му утире свеукупно стање једне нације, и што је још битније, њене елите. Оно што доживљавамо као историјске вододелнице готово да никад не представља избор једног човека или само уског круга људи (осим ако нису производ воље освајача или екстерних сила). Историјски избори су активирање одређених друштвених процеса за које је елита унапред спремна, јер да није, уследио би преврат и заустављање поменутих процеса (понекад их може зауставити и народ).

Једноставно није могуће наставити тамо где је начињен неки историјски избор – Русија није могла да 1992. године настави тамо где је стала 1917. године, нити је Србија могла да се врати у 1918. или 1945. годину. Не само зато што се структура међународних односа разликовала почетком, средином и крајем 20. века, већ због тога што ни Руси ни Срби нису исти људи, не чине иста друштва, као што су била она у тим одлучујућим годинама. Притом, морамо разумети да је 1918. година, то јест стварање Југославије, био производ културних токова који су од већине српске политичке и стваралачке елите формирали не српске, већ јужнословенске националисте. Такође не можемо одбацити чињеницу да се партизански покрет састојао претежно од Срба, те да за то морају постојати објективни материјални разлози и проблеми, који нису били решени у међуратном периоду.

Пречесто се занимамо алтернативном историјом и пречесто за историјске процесе кривимо једну особу. Анализа сопствене нације, путање њеног развоја, захтева познавање историјских чињеница, разумевање политичких и економских процеса унутар и ван нашег животног простора, али и што је још важније – самокритичност. Уколико нам је комунизам наметнуо Хрват по оцу и Словенац по мајци и ако га доживљавамо као нешто туђе и страно, како објашњавамо чињеницу да је његова војска била претежно српска, па и да су будуће генерације већинског дела српског народа мирно живеле у комунистичком систему, са све култом личности једног човека који није био у стању ни да правилно прочита церемонијалне говоре захвалности, које су му други писали (на РТС Планети можете погледати архивске говоре Јосипа Броза и уверити се у његову необразованост и нехаризматичност).
Талас ретрадиционализације или повратка српског народа православном и националном, једном речју светосавском, путу, уследио је тек након пада комунистичког система. Да је тај систем којим случајем натавио да функционише, описани процеси не би се ни догодили. Слободан Милошевић је био идеалан лидер за почетак 90-их јер је успео да својом политичком идеологијом обухвати и жал за губитком Југославије и потребу за утемељењем српске националне државе. Он је одбацио стигматизацију Цркве и њених верника, али уједно није покушао да глуми православног свеца за камере. У економији је либерализовао тржиште, без масовних отпуштања и затварања производних капацитета, мада је тај модел довео до појаве тајкуна повезаних са његовом породицом и није био одржив због одсуства спољних трговинских партнера.

На скупштинским изборима 1990. године, првим слободним изборима од Шестојануарске диктатуре 1929. године, Социјалистичка партија Србије је освојила 46,1% гласова, Српски покрет обнове Вука Драшковића 15,8% и Демократска странка Драгољуба Мићуновића 7,5%. На председничким изборима 1992. године Слободан Милошевић је победио Милана Панића, освојивши готово милион гласова више од свог противника. Иако је СПС имао предност јер је располагао државним медијима, те неопходном административном и чланском базом, будући да се радило о директном наследнику Савеза комуниста на територији Србије, Милошевићеви изборни тријумфи у овом периоду су неспорни.
Међутим, испод овог већинског слоја друштва, све време је битисао један стари, прогоњени, и један нови сталеж, који се формирао за време комунизма, али је био настројен против својих очева, понекад и у буквалном смислу. Стара опозиција јесу потомци равногораца, који су били најпопуларнији у Шумадији. За разлику од запостављених и сиромашних босанских, херцеговачких и црногорских крајева, у Шумадији је сељачка класа била довољно развијена, а у шумадијском друштву је владао култ породичног предузетнишва сумиран термином „домаћин“. Ови „домаћини“ су чинили саставни део предјугословенске Србије, то је била њихова демократска и народна држава, Карађорђевићи су били њихова, малтене, комшијска династија (Опленац је главно шумадијско село, а краљ је главни домаћин). Када се једном на сцени појавио харизматични и талентовани Вук Драшковић, додуше пореклом Херцеговац и са женом Црногорком, али са недвосмисленим прозападним национал-романтичарским дискурсом, са све брадом и ђенералом Дражом на устима, Шумадија је коначно имала за кога да гласа. Наступ Вука Драшковића је био тако успешан у датом региону да је он и далеко у 2000-им могао увек да рачуна на око 100 хиљада гласова.

Други опозициони слој, били су београдски и новосадски црвени буржуји, потомци новостворене Брозове средње класе, чији су очеви ногама отварали туђе станове у центру града са нашкрабаним парчетом папира, које многи новопечени Београђани и Новосађани нису били у стању ни да прочитају, а које им је давало право на туђе власништво као припадницима ослободилачко-освајачке војске. Њихови синови или унуци добиће најбоље образовање и најуноснија намештења у новој држави, заборавиће своје српско сељачко порекло и срашће са урабним рокенрол југословенством, слободном љубављу и путовањима око света са својим омиљеним црвеним пасошем. Ипак, када је Југославија кренула да се распада и када је њен интегритет требало оружјем бранити у Словенији, они су кренули у антиратне протесте. Испоставило се да је њихов југословенски патриотизам био директно повезан са лежерним хедонистичким стилом живота, једино што су желели је „пар година за њих“, још само мало зезања и провода. Пошто их је рат већма деранжирао, они су постали окосница гласачке машинерије Драгољуба Мићуновића и Зорана Ђинђића, дојучерашњих марксиста, а данашњих демократа, баш као и њихово бирачко тело.

Присталице ових двеју група нашле су се 9. марта 1991. некако раме уз раме, иако се обично не подносе, на улицама Београда, свако из својих разлога. Драшковићеви неоравногорци су желели рестаурацију Краљевине Србије, мање-више у буквалном смислу, док су бивши Југословени, а сада Европљани, некада једнопартијски, сада у једној партији, раније ауторитарни, а сада заљубљеници у плурализам мишљења просто тражили да рата не буде, то јест захтевали су неодложну и моменталну капитулацију. Да је којим случајем тај покушај насилног преузимања власти уродио плодом, можемо претпоставити да би се ствари развијале као и после 2000. године, јер ти су нам уступци сви познати од Ђинђићевог до Вучићевог режима.

Није суштина да је Слободан Милошевић био идеалан лидер, његове грешке и неуспехе је лако навести, већ да су српски народ и његова елита били јако удаљени од својих светосавских идеала. Зато право питање није да ли је 9. марта 1991. године ДС или СПО требало да замени СПС, већ зашто је српска нација у толикој мери деградирала да јој је идеална мера био Слободан Милошевић, а алтерантиве Драшковић и Мићуновић? Ако можемо себи да дамо одговор на то питање, значи да разумемо где су грешке и где су решења, аутоматски смо одговорили и на најважније питање – шта даље. Охрабрује чињеница да је српско друштво данас у знатно бољем стању него што је то био случај не само раних 90-их, већ и 80-их, 60-их, а у поређењу са општом деградацијом на Западу, оно представља јарки светионик традиционалне европске цивилизације.

Требало је проћи многа страдања и одрицања, лично послушати и погледати духовне горостасе попут патријарха Павла, митрополита Амфилохија и владике Атанасија, па кренути унатраг до Светих Јустина и Николаја, па још уназад – зашто југословенство, англофилство, франкофилство, германофилство, откуд међу Србима комунисти, фашисти и либерали, зашто смо се клали за туђе идеале, па латиница, шта са просветитељством, где су корени насртаја секуларизма на нашу историјску свест да чак и славу тумачимо као пагански обичај, скроз до краја, до извора Светога Саве и избора цара Лазара, да бисмо коначно схватили ко смо и шта смо. Са тим сазнањем може се у који год век, знајући да је наша идеја изнад западне рационалистичке тријаде либерализам-комунизам-фашизам, који се у различитим итерацијама изнова и изнова смењују на супротној страни наше цивилизације. Ко пак није у стању да пружи одговоре на ова питања, остаје вечито заробљен у Бермудском троуглу Черчила-Стаљина-Хитлера. Ни лева, ни десна хоризонтала, нити њен центар, већ светосавска вертикала.''
Back to top
View user's profile Send private message
zokriogi
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 16 May 2008
Posts: 520
Location: kosutnjak

PostPosted: 26 Nov 2021 22:19    Post subject: Reply with quote

https://www.youtube.com/watch?v=phbly8RGllY

Свашта нешто паметно да се чује.
_________________
Нек' песма ори се нек' грми стадион,
ти нећеш остати никад сама јер живот си мој!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Срби и Србија All times are GMT - 1 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 75, 76, 77

View previous topic :: View next topic
Page 77 of 77

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Delije shop