DELIJE.net Forum Index www.DELIJE.net
Форум ДЕЛИЈА - навијача Црвене Звезде
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

БРАТСКА РУСИЈА
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 41, 42, 43
 
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Срби и Србија
View previous topic :: View next topic  
Author Message
zokriogi
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 16 May 2008
Posts: 520
Location: kosutnjak

PostPosted: 13 Dec 2015 21:23    Post subject: Reply with quote

ΔΥΤΙΚΗ_ΣΕΡΒΙΑ wrote:
Даће Бог да се боримо на истој страни са својом браћом, па макар изгинули сви, џаба нам благостање ако одаберемо погрешну страну не дао Бог!


http://srbin.info/2015/12/13/ruski-navijaci-podrzali-srbiju-na-gledanom-boks-mecu/

КРИМ ЈЕ РУСИЈА
УКРАЈИНА ЈЕ РУСИЈА
АЉАСКА ЈЕ РУСИЈА
СВЕ ЈЕ РУСИЈА!!!
ОСИМ КОСОВА...
КОСОВО ЈЕ СРБИЈА
_________________
Нек' песма ори се нек' грми стадион,
ти нећеш остати никад сама јер живот си мој!
Back to top
View user's profile Send private message
Astrum Argentum
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 09 Oct 2012
Posts: 402

PostPosted: 25 Dec 2015 12:16    Post subject: Reply with quote

http://thesaker.is/sometimes-pictures-say-it-all-serbia-and-syria/
Back to top
View user's profile Send private message
ult ze
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 10 Dec 2005
Posts: 400

PostPosted: 23 May 2016 15:15    Post subject: Reply with quote

Благоје Јовов wrote:
Витез нашег времена - војник Јевгениј Родионов



Орден храбрости једно је од највиших признања у Русији. Недавно га је заслужио један обичан војник, граничар Јевгениј Родионов, који је погинуо на Кавказу у својој деветнаестој години.

Жења, тако су га звали, није стекао орден убијајући противника, нити херојским акцијама и десантима. Не, Жења је просто остао веран Богу и војничкој заклетви.

Године 1996, 13. фебруара, Жења је са још тројицом војника дежурао на пункту на чеченско-ингушенској граници. Пункт је представљао лаку мету јер је био неосветљен и без радио-везе, а није било ни неког озбиљнијег оружја. Бандити су напали ноћу и заробили војнике. У снегу око пункта остали су само трагови крви, тако да нико није знао нити куда су их одвели, нити да ли су уопште живи.

Сто дана провела су четворица другова у загушљивом подруму чеченских бандита. Тамо су их жестоко мучили – тукли, вешали наглавачке, морили глађу. Зверолики разбојници нису знали за част ни људскост, нити су поштовали туђи живот. Они су гледали само себе и само себи сличне сматрали достојнима живота, а главно правило им је било да убијају оне који живе другачије.

Заробљени војници имали су само један избор – или да сачувају своју част и претрпе сва мучења, или да постану издајници. Више од свих, мучили су Жењу Родионова – он је на грудима носио православни крст, који је сам направио још док је ишао у школу. Овај мали крст је бандите доводио до беснила. „Скини крст – и бићеш слободан! Само реци: Алаху екбар!“, викали су војнику у лице сваки пут пре но што би почели да га муче.

Скинути крст, за Жeњу је значило одрећи се Христа Бога и изгубити смисао живота. Издао би тиме и своју отаџбину, саборце, мајку...

За непоколебљивост и храброст, бандити су Жењи одсекли главу. Било је то 23. маја 1996. године, баш на његов рођендан. Истог дана, страдала су тројица његових другара.

Данас, на месту погибије четворице младих војника-граничара стоји високи, православни крст. Поставили су га житељи Бамута (насеља близу места погибије младића) када су сазнали за храброст руских војника.

Жењина мајка, Љубав Васиљевна, десет месеци је покушавала да од Чечена добије тело сина. Бандити су тражили баснослован новац да би јој га предали, и она је продала буквално све што је имала да би на крају успела да добије тело сина и достојно га сахрани.

Недуго после Жењине јуначке смрти, почели су са разних страна Русије да стижу гласови како су многи виђали младог војника, огрнутог у црвени плашт, који би помагао заробљеним војницима у Чеченији да побегну, упозоравајући их на мине и замке. Такође, војници у једној болници сведочили су о неком војнику Јевгенију, који би им помагао, посебно када наступе болови. Препознали су га касније, када су видели његову икону. Такође, дешавало се да његове фотографије и иконе промироточе.

Сваке године, на гробу мученика Јевгенија, наочиглед мноштва људи, на небу се појави дуга. Многи свештеници на тај дан не служе Јевгенију парастос, као умрломе, већ молебан – као светитељу:Свети мучениче Јевгеније, моли Бога за нас!

По тексту из часописа за децу ”Добриј молодец”


Тако је постало да Евгениј био убијен у дан свог рођења 23 маја 1996...данас је прошло тачно 20 година од тог дана..да сете људи, да знају они ко можда и није чуо, да не забораве оне ко зна...

https://www.youtube.com/watch?v=fLu1rIbHO60&feature=youtu.be

Back to top
View user's profile Send private message
ult ze
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 10 Dec 2005
Posts: 400

PostPosted: 23 May 2016 20:58    Post subject: Reply with quote

Сербо Макарид wrote:
...Старословенски језик који кажеш да је сличнији Српском, чисто ради информација јер један од најсличнијих језика Санскрита, верује је се да се заправо ради о једној и истој ствари, данас Српски језик важи и даље за најближи Санскриту (чини ми се један од 3 светска језика који је томе најсличнији) тј. по свему судећи ради се заправо о једном од акцента. Санскрит је најстарији познати језик на свету из кога су потекле многе речи које ми данас користимо.Наравно неке од каснијих Западних култура и држава које су данас у врху снаге се и даље труде да умање то, тј. величају своје... Док је нама тешко прихватљиво да се од нас и са наших подручја много тога покренуло, почевши од Вере њеног развоја преко наших подручја (интересантна је књига коју сам већ споменуо у ранијим постовима Православна далмација састављена од латинских списа/превода), па најстаријег познатог писма на свету (писмо из винче преко 7000 година старо, где се тренутно немци и мађари труде да то представе као дунавска култура уместо винчанске), па до те сличности са санскритом, наше најстарије бројање година на свету тренутно 7519 година (та нова година иначе пада у септембру кад и наша црквена, а по старосрпском веровању броји се од великог потопа), јако мало тих ствари се зна тј. учи..
Тако да ми одбацујемо безброј векова културе историје док се други на сваки начин цимају да је створе, типа шиптари који су се на балкану појавили у 8 веку, довели их византијци како би ослабили српски утицај на том грлу јадранског мора. Битна им је била рута Атина Венеција, где су много пута настрадали њихови бродови, позната је била Неретљанска морнарица Smile, тако да су око својих утврђења довели неутралне шиптаре који би ту земљу запосели и обрађивали. Сада од њих створише илире и праилире. Чак и Бугари су много успешнији у томе, који су придошлице после нас на ове просторе (по свим историјским записима), где је то монголско племе (10% њих) успело да наметне своје име Трачанским Србима (90%), тако да не чуди да су бугарско царство водили и српски кнежеви каснији Цареви Бугарске, типа Бодин из Дукље средином 11 века. Битно је да се њихово име преносило, а ко стоји иза њима и није било битно... Ми занемарујемо велики део наше историје и културе јер су нас тако учили (најпре карађорђевићи после мајског преврата када су се вратили из Беча, пре тога је Бечком школом и Вук Караџић осиромашио српски језик, па касније комунисти који су и јурили наше људе по земљи и свету не би ли уништавали и забрањивали књиге које било шта о томе пишу или људе који су се тиме бавили). А ми не можемо очекивати да ће ко то учинити уместо нас и за наше добро!


https://www.youtube.com/watch?v=RJavwQiqbOg&feature=youtu.be
Back to top
View user's profile Send private message
ult ze
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 10 Dec 2005
Posts: 400

PostPosted: 29 Jun 2016 06:13    Post subject: Reply with quote

У околини Санкт Петербурга ће бити изграђен први храм посвећен cветом Кнезу Лазару Косовском и cветом цару-мученику Николају II. Уочи Видовдана епископ Гатчински и Лужски Митрофан је осветио часни крст и камењ за темеље будућег храма.

http://rs.sputniknews.com/rusija/20160628/1106822400/rusija-hram-knez-lazar.html









Back to top
View user's profile Send private message
Asterix
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 04 Feb 2012
Posts: 83

PostPosted: 12 Sep 2016 12:37    Post subject: Reply with quote

Добар документарац о првих 15 година Путинове владавине. Доба заустављања распада Русије и враћања на пут који јој је Богом намењен у историји света. Ми наш препород још чекамо, а до тада са надом гледајмо у православног хришћанског Цара нашег времена.

https://www.youtube.com/watch?v=jW-46hTUhwo


Back to top
View user's profile Send private message
МНГП
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 27 Sep 2016
Posts: 13
Location: север

PostPosted: 30 Sep 2016 18:35    Post subject: Reply with quote

http://ruskarec.ru/news/2016/09/20/deca-sa-kosova-i-metohije-u-poseti-moskvi_631691
_________________
ЦЗБГ
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Kosh
ДЕЛИЈА


Joined: 10 Apr 2012
Posts: 212

PostPosted: 09 Apr 2017 19:18    Post subject: Reply with quote

РУСКИ ОФИЦИР БУЛАХ ВИТАЛИЈ ГЛЕБОВИЧ НЕСТАО У БИЦИ ЗА КОШАРЕ У ВРИЈЕМЕ НАТО АГРЕСИЈЕ НА ЈУГОСЛАВИЈУ 1999.ГОДИНЕ

https://facebookreporter.org/2015/10/02/%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%BD%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%80-%D0%B1%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%85-%D0%B2%D0%B8/

Back to top
View user's profile Send private message
ult ze
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 10 Dec 2005
Posts: 400

PostPosted: 18 Jun 2017 12:15    Post subject: Reply with quote

На граници са Монголијом налази најсрпски град у Русији..

https://youtu.be/pU3Z02mGNz8
Back to top
View user's profile Send private message
муња
Ветеран


Joined: 16 Jan 2005
Posts: 1076
Location: Делије припреме

PostPosted: 28 Jun 2017 20:01    Post subject: Reply with quote

Видовдан прослављен у Кингисепу у Русији

Поводом празника Светог великомученика Лазара Српског - Видовдана служена је света архијерејска Литургија у Кингисепу на мјесту будућег храма посвећеног Светом цару Лазару Српском и Светом цару Николају II Руском.
http://spc.rs/sr/vidovdan_proslavljen_u_kingisepu_u_rusiji
_________________
Догодине у Призрену!

www.fondacijadelije.org
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ninabarca
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 25 Aug 2017
Posts: 1

PostPosted: 28 Aug 2017 18:09    Post subject: Reply with quote

Ако треба нека помоћ око руског језика, ја могу да помогнем.
Back to top
View user's profile Send private message
СКИДС
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 01 Jun 2005
Posts: 833

PostPosted: 16 Mar 2018 09:11    Post subject: Reply with quote

Велика трибина у Београду: Русофобија код Срба 1878-2017

https://www.youtube.com/watch?v=IvYZm2Jvx20
Back to top
View user's profile Send private message
Alfa
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 09 May 2018
Posts: 2

PostPosted: 12 May 2018 01:06    Post subject: Reply with quote

Сећање на хероја и великог пријатеља Срба - Анатољ Лебед Тоља

Да је и даље међу живима, јуче би прославио свој 55. рођендан. Ветеран рата у Авганистану, учествовао као добровољац у борбама на Косову и Метохији 1999 године и учесник рата у Чеченији од 1999 до 2007. Човек који је више пута је рањаван, који је остао без ноге и који је увек успевао да сачува своје војнике ма колико ситуација била неповољна по њих. Одликован је орденом Хероја Руске Федерације и постао други витез реда Светог Ђорђа четврте класе. Трагично је изгубио живот у саобраћајној несрећи 27. априла 2012. године. Српске власти нажалост никада нису одале признање њему и осталим руским војницима који су добровољно и без ичијег позива штитили српску нејач од шиптарских терориста на југу Србије.

Вечна ти слава и хвала! Срби те нису заборавили!
Back to top
View user's profile Send private message
Radosav
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 22 Jan 2017
Posts: 70

PostPosted: 02 Jun 2019 21:01    Post subject: Reply with quote

Синоћ око 23:30 у Московском предграђу Путилково убијен је Никита Белјанкин.
Шетао је у парку са девојком када је видео је групу људи како бије непознатог младића. Ускочио је да помогне.
Док се тукао са једним мушкарцем, други га је убио убодом у срце.
Други младић је завршио на интензивној нези са убодним ранама и боре му се за живот.

Био је припадник специјалне јединице ГРУ, ратовао у Донбасу и Сирији и учестоваво у ослобађању Алепа од терориста исламске државе. Имао је 35 година.

Нека му је лака црна земља. Памтимо пријатеље српског народа!

Back to top
View user's profile Send private message
OlegDS
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 31 Aug 2008
Posts: 344
Location: Београд,Москва

PostPosted: 11 Aug 2020 06:12    Post subject: Reply with quote

https://news.mail.ru/incident/42915610/?frommail=1

Нереди у Минску, после председничких избора у Белорусиjи.
Поново Лукашенко добио..
_________________
Поздрав од ХУЛИГАНА са Београдских улица !!!
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Срби и Србија All times are GMT - 1 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 41, 42, 43

View previous topic :: View next topic
Page 43 of 43

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Delije shop