DELIJE.net Forum Index www.DELIJE.net
Форум ДЕЛИЈА - навијача Црвене Звезде
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Francuzi
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 18, 19, 20
 
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Навијачке приче - друге трибине
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Apatiners
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 28 Mar 2005
Posts: 494
Location: na reci

PostPosted: 21 Sep 2013 16:23    Post subject: Reply with quote

Може ли неко упућен мало о Паризерима Laughing
Једно време су били баш присутни по интернету, што због хулиганских активности, што због навијачких издања, што због међусобних сукоба, па на крају и велике репресије коју су трпели.
Како се та прича завршила и какво је стање сада? Да ли је неко од зараћених страна остао на стадиону? Ко им сад навија? Шта је са Карсудом?
Не треба ми полицајски извештај, него онако у 2-3 реченице ако ко зна.
Back to top
View user's profile Send private message
шумски_коњ
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 06 Feb 2012
Posts: 498

PostPosted: 24 Nov 2013 22:20    Post subject: Reply with quote

http://www.youtube.com/watch?v=-tGGPdeFMaE
Back to top
View user's profile Send private message
Gruppo Neurottico
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 23 Feb 2008
Posts: 47
Location: КОШУТЊАК

PostPosted: 25 Nov 2013 11:07    Post subject: Reply with quote

http://www.sudouest.fr/images/2013/11/24/la-rencontre-entre-les-supporters-de-nice-et-de_1479617_660x439.jpg

ЗА МЕДАЉУ!!!
clap clap clap
Back to top
View user's profile Send private message
Звездин Делиј
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 09 Jul 2011
Posts: 335

PostPosted: 15 Feb 2015 21:16    Post subject: Reply with quote

http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2954525/Bordeaux-1-0-St-Etienne-Diego-Rolan-s-strike-keeps-Les-Girondins-course-four-spot.html
Back to top
View user's profile Send private message
ВУЦЗ
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 18 Dec 2014
Posts: 62
Location: РСК

PostPosted: 27 Feb 2015 01:49    Post subject: Reply with quote

Интервју - КАРСУД - ПСЖ
Oвако почиње наша прича...
Далеке 92/93 год. , пар ортака из (тада) исте групе “Supras”, су почели да се друже и да заједно иду на текме и гостовања. Провалили су да немају исти трип, исту визију, једноставно другачију филозофију о навијачком свету као остатак групе. Временом је та разлика о менталитетима постала толико велика између нас и њих, да је дочло до сукоба, и да би ми решили да одемо из групе и из ината se набијемо између њих и “Lutece Falco” (друга група на трибини “Auteuil”) као знак провокације и доминације. Једноставно нова ера за нас, као једина група на “Auteuil” која више вуче ка кежуал фазону.Више од 10 година након тога, прича се наставља...
Порекло имена наше групе и дан данас остаје енигма. Нико се не сећа тачно како, шта, зашто, и када је то измишљено. Разлог томе је сигурно претерана доза алкохола, шита... Африке и Колумбије.......и дан данас нас људи препознају по иницијалима КСД ( KarSuD).
Нас у екипи има оо 30 активних (+ који симпатизер да кажем)... неки од нас од првог дана, неки нажалост нису више на овом свету, други су отерани или отишли, а неке су време и репресија удаљили од нас. Ми себе сматрамо ни као “праве“ хилигане, ни као ултрасе, већ као атипичне на трибини. Нисмо баш сви у 100% у правом енглеском кежуал фазону нити смо у жабарском стилу. Не желимо да се мешамо у конфекцији корографија, нити у вођење трибине преко микрофона јер и нисмо неки певачи...већ фурамо своје и зато смо то што смо. Код нас нема чланарине и нисмо отворени другима, што показује наш мали број. Сваки лик из наше екипе је са нама након што га је неко препоручио и био одговоран за њега,па тек после неког времена када се провери и ако га други прихвате, онда тек може рећи да је КСД. Не мора лик да буде као већина кежуал, али морамо да знамо да ако дође до срања, да можемо рачунати на сваког 100%, јер...ми смо више од екипе...ми смо велика породица!
Политика нас не интересује, мада наравно да је има. Свако има своје мишљење, и било је проблема због тога током сукоба са “Tigris”-има. Људи су нам замерили да смо блиски десничарима и са нашим пријатељима са “Boulogne” трибине. Те замерке смо понекад морали физички да решавамо. Нико нема тај однос на “Auteuil”-у са разним фирмама и групама као што имамо ми са “Boulogne”, и то је наша снага.
Такође смо имали проблеме због српских застава, јер смо први а вероватно и једини у Француској који каче “нашу“ српску заставу. На почетку су људи чудно реаговали...у фазону зашто та застава кад прадставља “рат, злочини, анти-муслимани итд. ...(јебига, државна пропаганда!). Једноставно овде у Француској, националисти се често диве нама, и употребљавају нашу заставу као као немачку или неку другу као знак национализма, јер се не може рећи да предсатвљају неке левичарске идеје. Зато је некима било чудно шта ће она на нашој трибини, да би нам чак и мурија кењала око тога, али кад су видели нашу упорност, одустали су. Провалили су да има ваљда више од тога, и да нас једноставно не привлаче ни енглези,ни италијани, него СРБИ!
Наша група се организује врло једноставно...како стигнемо, попут Енглеза или Холанђана. Ми ништа не продајемо. Све што радимо од материјала је само за наше момке, и то обично радимо да сакупимо неку кинту за адвокате кад неко од наших или из неке друге екипе са “Boulogne”-а падне не некој текми. До сада смо радили само дукс или мајице, никако шалове јер тога код нас нема, покушавамо да што више будемо дискретни.
Тренутна ситуација у Француској је много зајебана што се тиче мурије. Не можемо више као пре да се крећемо како желимо, и да нас 200 или 300 оде у неки други град заједно. Да се шетамо слободно улицама, да дивљамо док не налетимо на противничке навијаче...већ морамо бити паметнији од мурије. Свака ПСЖ фирма иде на своју страну по мањим групама, обично колима, возом или авионом, често и дан пре текме. Блејимо у граду све док не добијемо неку поверљиву информацију око места где да се сакупимо са осталим фирмама из Париза, или где је већ планирано да акцијамо са противничким хулиганима, и онда креће лудило. До данас је скоро немогуће акцијати на Парку Принчева, јер нико у Француској неће да дође код нас за тако нешто. Тако нешто се може десити једино кад играмо у неком европском купу, што је кад се гледају наши тренутни фудбалски резултати скоро немогуће. Тако нам остају само пар гостовања годишње која су одабрана унапред. За сваки фајт пада аутоматски суђење и забрана, тако да је велки ризик за све. Од почетка ове сезоне већ 11 момака само из КСД је попило забране,а где су остали...?! Скоро је немогуће да се нешто деси а да није било договора пре тога, највише телефоном. Мада далеко од тога да овде личи као у Пољској, на пример ....овде нико неће са нама, ПСЖ... у некој шуми или шта ја знам, у истом броју....већ ми морамо ићи код њих, и то често у мањем броју. Као на пример последњи пут у Ници. Дан пре текме, 15км од града, где се ПСЖ екипа од 35 људи тукла са 80 хулигана Нице.
Када се сетим неких занимљивијих акцјања, прво ми падну на памет увек гостовања у Бордоу. Тамо увек идемо дан пре текме да се шибамо са њима.Сећам се посебно једног, пре 4-5 година ваљда, када је нас 40ак седело у неком спортском кафеу у центру града, када чујемо одједном неку галаму напољу, где је неких 100тинак њихових ишло према нама. Тада смо поразбијали све по кафићу, и неке излоге са спортском опремом и тада је свако добио свој “спортски реквизит“...неко палицу за бејзбол, неко палицу за хокеј, неко за крикет, неко за билијар...врата се отварају и удри!!!...екстра успомена за нас, много лошија за њих. Бордо је такав град да је њима свако наше гостовање политичка борба, они су жешћи левичари а ми као оно десничари.
Морамо споменути да овде постоје две врсте гостовања. Има оних где знамо да испред себе имамо “чисте“ навијаче, и оне попут Нице, Бордоа, Марсеља, или Ст. Етјена где са њима правила нема, јер они образа немају. Зато су најбоље туче биле са Лионом, Нантом и Лилом.
Лион нам ј тренутно противник бр.1 , јер њихови резултати и еуфорија им је донела пуно нових ликова, и немају тај проблем (за сада) са муријом и забранама као ми. Поготову откада је Јулиен погинуо, данас на ПСЖ-у има преко 200 забрана стадиона. Лион је такође једини који је пре 2 године дошао у Париз са циљем да се шибамо. Испоштовали смо их како треба, чиста туча, њих 60 нас нешто мало више. Чиста победа и нисмо дозволили да нико од њихових буде претучен, већ смо им помагали да се дигну са земље и врате код њихових. Не мора да значи да ће нам они тако вратити, али свака им част и само напред јер нама то одговара, да имамо занимљиве конкуренте.
По нама...нико не заслужује да добије нож или да изгуби живот. Може да добије дебеле батине ако заслужује, али нож никада!!!
Због таквих догађаја као што је била смрт Јулиена, полиција нам не да мира. Репресија је константна, нови закон много зајебан, деле се забране и ако ниси још дошао код судије. Дакле довољно је мурији да те не готиви или да си им сумњив, и да те удаље од стадиона на пар месеци.
Што се тиче српске сцене, за нас Србе што пратимо ПСЖ, а и остале Парижане....сцена је увек била врх! Много Парижана се ложи на Србе, јер сматрају да смо блесав народ великог срца. У зависности од укуса, за сваког има по нешто...за оног што више вуче ултрас фазон, кореографије су до јаја као и певање...као и за оног који воли инциденте,јер има и те како шта да види. Највише познају Звезду и Партизан, јер су највећи. Посебно познају Делије због незаборавне радости коју су им приредили када су победили непријатеље из Марсеља, и због снимака када их јуре по Барију. Има чак и активних међу КСД на нашој сцени... ко прочита нека се препозна... поздрав њима... КСД-КЛАН породица!
Back to top
View user's profile Send private message
Ортодоксија
ДЕЛИЈА


Joined: 14 Jan 2015
Posts: 230
Location: Краљевина Србија

PostPosted: 03 Aug 2015 22:15    Post subject: Reply with quote

http://www.ultras-tifo.net/news/3668-riots-nice-napoli-02082015.html

70 Нициних напало 200 Наполијевих...свака част за сам покушај, било их је више него дупло мање...иако су на крају ухватили штрафту.
_________________
Кад дође време за бој - идемо право на вас!
Back to top
View user's profile Send private message
Planna
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 16 Jan 2011
Posts: 289

PostPosted: 09 Nov 2015 15:55    Post subject: Reply with quote

Интересантан дуел отимања и пленидбе застава и читавог контигента у Француској.
Ст. Етјен и Лион имају велико ривалство,када се на то дода да је трибина (или пак обе БГ и Лион Вираж Суд) Лиона изузетно про српски оријентисана док са друге стране зелени имају пријатељство са Торцидом тачније трибина на којој стоји МФ1991,такође и они имају пандан њима у виду меџик фанса на другој страни,но то није толико битно за причу.

Као што сам навео горе МФ има добре односе са Торцидом стога не треба да чуди наша застава.


одговор са истог места.искрено нисам никада видео већи контигент заплењеног материјала.


Не знам која је позадина прича,за заставу МФ кажу да су нападнути зелени на платоу испред њихове трибине али и да је била сачекуша људи који носе заставу...са друге стране Лионова читава ограда је изнета из навијачких просторија,може се дискутовати да ли је лоповлук оправдан али опет читава ограда,много је.
_________________
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/bb/61/7d/bb617d11609448c5d5d6bf867d54c046.jpg
Back to top
View user's profile Send private message
Gruppo Neurottico
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 23 Feb 2008
Posts: 47
Location: КОШУТЊАК

PostPosted: 10 Nov 2015 17:15    Post subject: Reply with quote

Већина материјала су лионци покупили у задње 2 године,осим ових са десне стране од млађане екипе ( KEEDZ ),које су најсвежије,све у свему успех!
Back to top
View user's profile Send private message
Gruppo Neurottico
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 23 Feb 2008
Posts: 47
Location: КОШУТЊАК

PostPosted: 10 Nov 2015 17:16    Post subject: Reply with quote

Gruppo Neurottico wrote:
Већина материјала су лионцима покупили у задње 2 године,осим ових са десне стране од млађане екипе ( KEEDZ ),које су најсвежије,све у свему успех!
Back to top
View user's profile Send private message
вито
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 07 Nov 2015
Posts: 30
Location: БГ

PostPosted: 10 Nov 2015 19:05    Post subject: Reply with quote

кад смо већ код ових екипа у недељу се играла утакмица њихових клубова,ево нешто слика...

тренинг пред дерби





дерби








https://www.youtube.com/watch?v=MZVVailbhJQ
Back to top
View user's profile Send private message
Пера којот
ДЕЛИЈА


Joined: 21 Feb 2014
Posts: 245

PostPosted: 04 May 2019 21:59    Post subject: Reply with quote

SOCHAUX 1-2 RED STAR (03.05.2019)

Покушај напада на играче након изгубљене утакмице и испадања у трећу лигу.

https://www.youtube.com/watch?v=hjeehqadO2s
Back to top
View user's profile Send private message
Darko ZF
Ветеран


Joined: 27 Nov 2010
Posts: 1612
Location: Београдска калдрма

PostPosted: 30 May 2022 11:58    Post subject: Reply with quote

https://youtu.be/wwkSwE1OvQU

Цивилизован запад
Back to top
View user's profile Send private message
ЛудаПосавина
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 29 May 2022
Posts: 5
Location: Република Српска

PostPosted: 30 May 2022 20:55    Post subject: Reply with quote

Darko ZF wrote:
https://youtu.be/wwkSwE1OvQU

Цивилизован запад


https://youtu.be/2n5ZLvkZDQg
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Навијачке приче - друге трибине All times are GMT - 1 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 18, 19, 20

View previous topic :: View next topic
Page 20 of 20

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Delije shop