DELIJE.net Forum Index www.DELIJE.net
Форум ДЕЛИЈА - навијача Црвене Звезде
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Краљевићи???
Goto page Previous  1, 2, 3
 
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Срби и Србија
View previous topic :: View next topic  
Author Message
п дубаи
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 30 Mar 2006
Posts: 941
Location: Догодине на Газиместану!

PostPosted: 30 Dec 2008 17:08    Post subject: Reply with quote

Пијанац wrote:
Нисам међу онима који је осудио Карађорђевиће на основу једног новинског текста, али мислим да није прикладно правити било какву паралелу са Џајићевим случајем, па ни овакву о постовима на форуму какву је Апатинерс покушао да направи. Сматрам да нико добронамеран неће правити паралелу између Џајићевог случаја и било ког другог. Сви знамо зашто је Џајић узео црногорски пасош. Ништа се он није више огрешио о ову државу него што се она огрешила о њега. Џајић је неспорна спортска величина ове државе, величина каква се у нормалним срединама воли, мази, пази, држи као мало воде на длану, а овде се држава понела према њему као према псу. Он је радећи своје послове овој држави дао све, био је први међу свим светски признатим српским фудбалерима, а као функционер је клубу у коме је радио донео европску и светску титулу. Ова држава му је као награду за то доделила лисице и то на онај начин, пред камерама. И за то смо сви делом криви, од нас којима је доста времена требало да се огласимо по овом питању, до самих органа који су донели срамну одлуку да Драгану Џајићу ставе лисице. Лично да сам на његовом месту, отишао би негде у Тунгузију и више се не би окренуо назад, а државу која ми је то учинила, па и народ не би вредновао више од црног испод нокта. Како нема услова да стекне пасош Тунгузије, он се определио да узме онај за који има услове. А ми треба да се замислимо и запитамо да ли је и наша срамота то што дозвољавамо да се једна таква српска величина боље третира у нама непријатељској држава (а свака која је признала Космет је непријатељска) него од стране нас самих.

У праву је ћале једног другара који је Џајићево хапшење прокоментарисао овако: ''Једино би трагичније било да је не дај Боже ухапшен Патријарх Павле, а каква су говна ни то ме не би зачудило.''


Лепо речено брате.
Back to top
View user's profile Send private message
николаБГ
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 12 Mar 2005
Posts: 968

PostPosted: 30 Dec 2008 17:39    Post subject: Reply with quote

Бре

Где си нашао деманте?
Back to top
View user's profile Send private message
Apatiners
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 28 Mar 2005
Posts: 494
Location: na reci

PostPosted: 30 Dec 2008 17:47    Post subject: Reply with quote

Пијанац и П дубаи
То је оно о чему говорим, то је ваше искрено мишљење вредно поштовања, које сте годинама градили на основу неких чињеница,проблем је што ће 50 људи то узети здраво за готово и тако размишљати само из разлога јер то пише неко ко је озбиљан лик на форуму...А друге ствари као што је ова коментарисаће крајње неумесно јер се нико од вас још о томе није изјаснијо па има пуну слободу да напише шта му је на памети јер неће испати индијанац, иако постоји море разлога да се овај текст прихвати са великом дозом сумње....ово се не односи на никог конкретно, као ни на ово тему директно, само ми је било згодно да овде прокоментаришем јер је добар пример, а краси овај форум већ дуже време. Дакле људи се не образују(навијачки едукују) како да размишљају, и да тако дођу до праве ствари односно става који један навијач треба да има, већ им се сервира као готово шта је добро а шта није.
Не мислим да ико то ради свесно,већ су се чланови форума сами тако поставили, али треба им указатида размишљају својом главом и да пронађу себе у свим овим постовима,а не да их механички усвајају као школско градиво и правило понашања. Када се неко појави ко пише латиницом у року од 10 минута ће се појавити 101 осица да га напуши и опомене,а колико ми се чини један модератор своје постове редевно оставља на латиничном писму.
Дакле мало се размишља, а пуно се преузима, копира, имитира итд То је суштина, а не личност и дело Џаје, престолонаследника итд.
Back to top
View user's profile Send private message
BRE
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 23 Jun 2006
Posts: 982
Location: ****МАРАКАНА*РОЂАЦИ****

PostPosted: 30 Dec 2008 21:58    Post subject: Reply with quote

николаБГ wrote:
Бре

Где си нашао деманте?


Добио сам информације од дечка који има контакт са двором. Обећао је слике и сл за који дан...
_________________
''Ја не одлучујем да ли ћу ићи у битку по томе колика је сила која ми прети,него по томе колику светињу браним''
Св.Великомученик Лазар
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
николаБГ
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 12 Mar 2005
Posts: 968

PostPosted: 30 Dec 2008 22:41    Post subject: Reply with quote

Па ако је информација тог дечка тачна, зашто онда двор не изда званично саопштење и најебе се мајке овима из вечерњих новости . Да ли ту породицу уопште брига шта Србија мисли о њима?

Претпоставимо сада да новости лажу... Ја бих да сам престолонаследник издао званично саопштење, па би тужио новости, па новинара, цензора, уредника... затворио би их за сва времена, или би их уценио да ме промовишу до краја света. А они ћуте? За себе се не боре. како ће за Србију онда? Чини ми се да су се помирили да никада више неће бити од Србије Монархија, да су и више него задовољни враћеном имовином и даље их никаква борба не интересује.

Баш у последње време размишљам о њима доста. Тачно је то да су их одмах сви напали, али само зато јер је таква вест некако нормална. Да сам прочитао да је (лупам Милорад Чавић) постао католик нико не би веровао, сви би пљунули новине. А од њих некако му дође очекивано, па таман и да није истина....Да ме не схвати неко погрешно, поновићу још једном... успешну Србију видим само као краљевину.

Ал бре они сви заједно прстом не мрднуше ни зашта. Па размислите шта би радили у неким од ситуација у којима је земља била да сте краљ Србије... макар и непризнат. Они бре један скуп, сабор не организоваше... Шта хоће да буду, аполитични??У Србији??

Него стварно изгледа да им је довољно што су добили назад неке од поседа и сад их заболе. Ако новине не лажу ја би им све одузео...


Питања за упућене
Србија ће тешко поново постати монархија, али када би се то десило, да ли само и искључиво Карађорђевићи имају право на трон. Да ли су само синови Александра наследници или могу и помињани Томиславови синови то да буду? Шта је са Обреновићима? Шта је са остали Српским династијама, и како се прекине владавина једне а започне владавина друге династије?
Back to top
View user's profile Send private message
п дубаи
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 30 Mar 2006
Posts: 941
Location: Догодине на Газиместану!

PostPosted: 30 Dec 2008 23:19    Post subject: Reply with quote

николаБГ wrote:


Шта је са Обреновићима? Шта је са остали Српским династијама, и како се прекине владавина једне а започне владавина друге династије?


На овај део ти могу ја одговорити, династија Обреновић је угашена убиством Александра Обреновића и Краљице Драге. Александар није имао браћу нити потомке (Краљица је била нероткиња), и њиховим убиствима је дошао крај династији Обреновић. Једина династија која би могла доћи на српски престо су Карађорђевићи, других нема...
Back to top
View user's profile Send private message
УлтрасЛондон
Стара гарда


Joined: 15 Oct 2002
Posts: 4146

PostPosted: 31 Dec 2008 09:02    Post subject: Reply with quote

Никад ми неће бити јасно зашто гледате из истог угла на догађаје из 14. века и оне из 21.? Како мођете да поредите Немањиће, Обреновиће и данашње Карађорђевиће, кад су потуно другчије приче, догађаји, време.. Зашто једноставно аргументима не расправљате о овом догађају, него вам је прва мисао - "а како су могли они" и слична небулозна детаљна поређења.

Свакако да треба наћи поуку из прошлости и упоредити неке догађаје, али не расправљати и поредти све детаље.
По томе закључио бих, да је било примера у прошлости, а верујем и садашњности, да краљевићи својим понашањем нису оправдали своје право. Некада због тога су били "прескочени" или "заобиђени". Увек и у сваком моменту историје ова вест је лоша. А некако ми се чини, да поготово у овом тренутку у коме се Србија налази - извукла се из једног безбожничког система и губи битку с другим - ова вест је јако јако лоша, поражавајућа.

Монархија је један од стубова српства и свака дестабилизација било ког стуба има огромне последице. Људи који схватају да се ти стубови морају бранити на више начина су националисти. Не сме се нити један од тих стубова занемарити или жртвовати зарад другог стуба.
Back to top
View user's profile Send private message
cabron
Ветеран


Joined: 15 Oct 2002
Posts: 1558
Location: КРАЉЕВИНА СРБИЈА, la Morlacchia

PostPosted: 31 Dec 2008 10:14    Post subject: Reply with quote

лондонац чини ми се да не пратиш, по овоме што је БРЕ сазнао вест није тачна, и ако је тако то никако не може бити случајно.
ја сам рекао да ћу проверити и имаћете, проверу и са моје стране ускоро.
што се тиче овога што никола пита, и ја сам се то често питао, зашто нису медијски агресивнији, и једном је драгомир ацовић, члан крунског већа дао одговор да династија није политичка странка па да се медијски намеће, идеја монархије пре свега треба да се обнови у народу и када одатле крене, неће је ништа зауставити.мислим да имају чиме да се похвале и поред неких негативних ствари, али сама чињеница да то не раде, чине те позитивне ствари племенитим.на крају треба рећи и да сама институција круне има већу тежину и од оног ко је носи, па је тако некад носи мање вредан, некад више вредан владар, као што у свакој обично српској фамилији, није син увек добар као отац, али онда унук буде велики као деда и тако у круг, али институција породице и те фамилије не сме бити доведена у питање, као што институција круне код нас, по мени, има неоспорну тежину и значај!
_________________
ОКРЕЧИТЕ БЕОГРАД!!!
Back to top
View user's profile Send private message
cabron
Ветеран


Joined: 15 Oct 2002
Posts: 1558
Location: КРАЉЕВИНА СРБИЈА, la Morlacchia

PostPosted: 20 Jan 2009 08:15    Post subject: Reply with quote

http://www.facebook.com/pages/NjKV-Aleksandar-II-Karaorevic-HRH-Alexander-II-Karageorgevitch/73195160323#/photo.php?pid=5333028&id=73195160323&ref=mf

иако је ваљда разњашњено колика су лажљива говна наши новинари, чак и када праве тзв. интервју, ево ипак да ствар не буде не доречена, прегледајте албум.
_________________
ОКРЕЧИТЕ БЕОГРАД!!!
Back to top
View user's profile Send private message
andjelooo
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 20 May 2009
Posts: 738
Location: Фонтана

PostPosted: 23 Oct 2015 16:39    Post subject: Reply with quote

На интернету освануле слике Александра III и Петра III, наследника Александра ИИ Карађорђевића, на којима се бахате поред кола, пипају жене за груди, симулирају секс са девојкама .



http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/kraljevski-skandal-blud-i-razvrat-karadordevica-clanak-1988461
_________________
Замолио бих дежурне критичаре, негативце, напаљене клинце, доконе полемичаре, мудријаше, комедијаше и сличне да се уздрже од коментарисања
Back to top
View user's profile Send private message
УлтрасЛондон
Стара гарда


Joined: 15 Oct 2002
Posts: 4146

PostPosted: 23 Oct 2015 18:04    Post subject: Reply with quote

прва вест
Карађорђевићи траже назад двор
друга вест
Слике краљевића...

Е неш га мајци... мож се сликујеш за двор
_________________
https://www.youtube.com/watch?v=XE-f-Ng_cUA
Back to top
View user's profile Send private message
MisaCZV_
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 27 Nov 2007
Posts: 416
Location: Београд

PostPosted: 24 Oct 2015 20:24    Post subject: Reply with quote

Није смело ово да се деси!
_________________
...а живот ти сад поставља питања многа...
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Срби и Србија All times are GMT - 1 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3

View previous topic :: View next topic
Page 3 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Delije shop