DELIJE.net Forum Index www.DELIJE.net
Форум ДЕЛИЈА - навијача Црвене Звезде
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Кaко помоћи?
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
 
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> За спас Косова и Метохије
View previous topic :: View next topic  
Author Message
су-кру
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 02 Oct 2005
Posts: 542
Location: Северна трибина стадиона "Рајко Митић"

PostPosted: 28 Dec 2011 23:03    Post subject: Reply with quote

СтефанЈ wrote:
- Дај 100 динара.
- Ма глупо да дајем 100 динара. Кад будем имао, даћу.

Ово је одговор 90% људи. Замислите кад би тај проценат пао на 50!


Радимо на томе сви максимално и смањићемо тај процеценат односно повећати у корист браће и сестара на Косову и Метохији.
_________________
Свакоме коме је до српске земље добиће је!
ПУНА УСТА!
Back to top
View user's profile Send private message
Нема предаје!!
ДЕЛИЈА


Joined: 25 Sep 2011
Posts: 106

PostPosted: 30 Dec 2011 08:57    Post subject: Reply with quote

Готово да не постоји Србин чији отац, деда, прадеда... није учествовао у неком рату за одбрану наше отаџбине! Многи од њих дали су своје животе за слободу отаџбине.

Ђура Јакшић у песми "Отаџбина", између осталог каже:

"А камен овај, к'о пирамида
што се из праха диже у небо,
костију кршних то је гомила
што су у борби против душмана
дедови твоји вољно слагали.
Лепећи крвљу срца рођеног
мишица својих кости сломљене,
да унуцима спреме бусију,
оклен ће некад смело презирућ'
душмана чекат чете грабљиве."

http://www.youtube.com/watch?v=yGyPbIxHXc0

Данас нажалост има све мање Срба који гласно и јасно поручују "Отаџбина је ово Србина"!

Упоредо са борбом са за српски Космет, морамо и да водимо борбу за буђење националне свести! Знам, није то лако, ни мало, али ми то морамо! Управо због нашиш ђедова и пређевова! Зашто су они гинули, да би ми сад мирно седели и гледали како нам кидају парче по парче отаџбине?

По мени, три најважније ствари које морамо да обезбедимо браћи са Космета јесу: здравство, школовање и запослење Наравно, упоредо са тим морамо да помажемо и обнове православних светиња!

Прво, треба да се некако људима стави до знања да читају и овај подфорум, посевбно ову тему, која има мало мање од 900 прегледа! Да се апелује на њих на подфоруму "Навијачке приче"!

Имамо пројекат за опремање основних школа на Космету! Хајде сад преко зиме, док је пауза у првенству, да се организујемо сво, и да свако да свој допринос овој акције. Да се сакупљају књиге, школски прибор, опрема за кабинете... Неки су се већ укључили у ово акцију, и њима свака част, али мора много више људи да прокаже вољу за помоћи свом народу!

На овом подфоруму постоји и тема "Опремање дома здравља у Гораждевцу"! Ту би могло да се огранизује неки концерт (као што је био за обнову манастира Богородица Браинска). Професор Гаврило Кујунџић ће сигурно доћи са Метохијским жуборима и одржаће концерт (и више концерата ако треба и ако има ко да организује).

Што се тиче запослења, да се види да се реализују пројекти о којима се причало (фарма пилића, сушара за лековито биље и печурке)...

Дакле, има много посла, али браћо, уз Божју помоћ успећемо!

Нема предаје!
Back to top
View user's profile Send private message
Четник
Ветеран


Joined: 13 Feb 2007
Posts: 1393

PostPosted: 08 Jan 2012 16:37    Post subject: Reply with quote

Ако неко жели да организује хуманитарну изложбу код себе у месту нека се јави. Оно што је потребно јесте само простор, да ли на затвореном или отвореном нема везе. До сада су многе секције урадиле у свом месту али верујем да нису само они свесни и да нису само они ти који то могу урадити. Верујем да то може било ко у свом граду.
Немојте мислити да у важем месту људи немају новца, није то за вае место јер су људи овакви и онакви према томе. Нема то никакве везе верујете ми да кад будете пробали и урадити сами ћете се зачудити реакцији људи.
_________________
Back to top
View user's profile Send private message
Четник
Ветеран


Joined: 13 Feb 2007
Posts: 1393

PostPosted: 08 Jan 2012 18:16    Post subject: Reply with quote

Као што сам рекао ево написаћу шта је све потребно да би се уради изложба.

1. Акао се ради на отвореном, што је бољи ефекат, треба видети са градом или општином да се поднесе захтев. Тај захтев би ишао преко удружења и мислим да неби био проблем. То најбоље да се распитате код вас у граду. У тој пријави мора да се наведе тачно шта ће све бити.

А углавном иде следеће

2. Фотoграфије на паноу 50x70 и сад тих паноа колико нам простор дозвољава. Углавном то да буде 10 таквих паноа на којима има по 4 фотографије.
3. Неби било лоше неко озвучење да се набави
4. Ако се имам места да се окачи траспарент.
5. Прикупљање хуманитарне помоћи.

Ако неко има питање нека ми пошаље поруку да не гушимо тему, а ја ћу ако је знивљиво поставити овде.
_________________
Back to top
View user's profile Send private message
ΔΥΤΙΚΗ_ΣΕΡΒΙΑ
Ветеран


Joined: 11 Dec 2006
Posts: 1798

PostPosted: 09 Jan 2012 23:59    Post subject: Reply with quote

Јел можеш да поставиш неколико извештаја Четник? Да у једном посту буде кратка прича у ком граду је била изложба, шта ју је пратило, колико је помоћи скупљено и једна одабрана фотографија са догађаја. Мислим да би то дало идеју људима како то све може да изгледа.
_________________
Обновимо цркву у Љевоши:
https://www.youtube.com/watch?v=kbac0MAsnww&feature=youtu.be
Back to top
View user's profile Send private message
Четник
Ветеран


Joined: 13 Feb 2007
Posts: 1393

PostPosted: 10 Jan 2012 18:06    Post subject: Reply with quote

Ево извештаја из Нишке Бање а овде имате и са других изложби.

На главном шеталишту Нишке бање у периоду од 20. до 22. августа одржана је хуманитарна изложба у организацији навијачке групе Делије Север , секција Нишлије 1986 уз помоћ и подршку општине Нишка Бања.
На изложби је приказано више од 60 потресних фотографија са Косова и Метохије које указају на тешко стање српског становништва у јужној српској покрајни.Поред изложбе становници Нишке бање могли су да се упознају са аутентичним производима тих простора као и часописом “Косовски Божур”, од чије је продаје новац намењен за долазак деце из Косовске Каменице у Ниш.
И ако је свим медијима неколико дана пре изложбе уредно послат допис о одржавању изложбе, ни једни медији нису желели да пренесу ни делић атмосвере која је владала тих дана у Нишкој бањи.
Стравичан призор свакодневног живота Срба у јужној српској покрајни, указао је да и у 21. веку постоје логори у којима људи живе оковани бодљикавом жицом, без хране, струје и слободе кретања.Неинформисаност људи утицала је на то да веома емотивно реагују на фотографије које су биле приказане а за које нису ни знали да су постављне.Сазнавши о чему се ради велики број пролазника помогао је зависно од својих могућности.Посебно треба нагласити саосеђање, чистоту душе и племенитост малишана из Нишке бање која су несебично пружила помоћ својим угроженим вршњацима. Овим својим гестом су нам дали пример и потврили речи Христове “Ако се не обратите и не будете као деца, нећете ући у Царство Небеско (Мт. 18,3)”
Укупно је сакупљено 22498 динара и неколико тона одеће и обуће, као и играчака.
И ако се неки труде да Косово и Метохија буду заборављени,овом акцијом се показало да свест народа и даље постоји, и да су потребне сличне акције јер Косово и Метохија се могу чувати једино у Завету (сећању, памћењу, делању, преношењу и очекивању).
_________________
Back to top
View user's profile Send private message
dentez
ДЕЛИЈА


Joined: 05 Mar 2007
Posts: 190

PostPosted: 26 Apr 2012 18:05    Post subject: Reply with quote

http://img28.imageshack.us/img28/1469/izlozba1.jpg

изложба ће се одржати у порти православне цркве у Инђији.
_________________
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
nomeinteresa
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 28 Sep 2011
Posts: 19

PostPosted: 18 May 2012 16:49    Post subject: Reply with quote

Делије, један наш брат, друг Грк жели да помогне нашој браћи са Косова и Метохије одрицајући се дела своје месечне зараде па се пита који је најбољи начин слања тог новца, односно на који рачун може да уплати новац а да он на најбољи могући начин помогне нашем народу у јужној српској покрајини. Ако има неко добре воље да објасни овде, а ја ћу му то пренети. Хвала!
Back to top
View user's profile Send private message
ΔΥΤΙΚΗ_ΣΕΡΒΙΑ
Ветеран


Joined: 11 Dec 2006
Posts: 1798

PostPosted: 20 May 2012 10:21    Post subject: Reply with quote

Ако хоће сваког месеца да помаже, најбоље је да уплаћује новац Хуманитарној организацији "Срби за Србе"!
_________________
Обновимо цркву у Љевоши:
https://www.youtube.com/watch?v=kbac0MAsnww&feature=youtu.be
Back to top
View user's profile Send private message
Гишка
Ветеран


Joined: 18 Oct 2002
Posts: 1560

PostPosted: 31 May 2012 10:14    Post subject: Reply with quote

У уторак су девојке из бутика Делије на нашем стадиону бројале паре из кутије за донације која се тамо налази. Укупно је било 29.600 динара када смо претворили све девизе које су тамо биле. Млађе Делије и пријатељи групе су скупили још 57.400 дин. па је данас уплаћено укупно 87.000 дин. за куповину 5 коза за узгој за братство манастира Усековања главе Светог Јована Крститеља у Сочаници. Цена тих коза је већа из разлога што ће се купити посебна алпска сорта која даје највише млека. Планирано је да братсво покрене производњу козјег млека, сира и других млечних производа. Новац је уплаћен на рачун Хуманитарне организације Мајка девет Југовића из Грачанице која ће извршити куповину коза и направити писани и фото извештај када се заврши испорука.

Да би се читав пројекат успешно покренуо потребно ће бити још 5 коза у истој вредности од око 750 евра. Донације ћемо наставити да прикупљамо у бутику Делије као и до сада. Ово је само један у низу ''малих'' пројеката које ће наша група спровести у наредном периоду. Зато позивамо све Делије, звездаше, Србе и људе добре воље да ако су у могућности оставе прилог у Делије бутику.

Више о самом манастиру можете пронаћи на званичном сајту: http://www.manastirsocanica.com/main.htm

КОСМЕТ ЈЕ СРБИЈА! НЕМА ПРЕДАЈЕ!
Back to top
View user's profile Send private message
Гишка
Ветеран


Joined: 18 Oct 2002
Posts: 1560

PostPosted: 31 Jul 2012 12:52    Post subject: Reply with quote

Друштво пријатеља манастира Свети Архангели код Призрена: http://www.drustvo-svetiarhangeli.org.rs/
Back to top
View user's profile Send private message
Нема предаје!!
ДЕЛИЈА


Joined: 25 Sep 2011
Posts: 106

PostPosted: 07 Aug 2012 20:09    Post subject: Reply with quote

Браћо, на нашој трибини има много људи из различитих сфера живота. Можда ово неком звучи као отрцана фраза, али је заиста тако. Има и доктора, правника, ђака, студената, економиста, грађевинара, аутомеханичара...

Ако неко не може новчано да помогне, може на друге начине, можда у својој струци.



Оваквих 70 кућица за васкршња јаја чуваркуће, поклонио је човек из Оцака малишанима из енклаве Ораховац за Ваксршње празнике 2011. године. Мало је рећи да су деца била пресрећна овим малим, али за њих великим поклоном.

Дакле, заиста свако може да помогне, само је потребна добра воља! Ђаци могу да се организују па да сакупљају уџбенике, књиге... Информатичари да сакупљају компоненте и склапају половне рачунаре. Студенти да се организују са другарима да преко омладинске раде само један дан, и да тај новац дају за неку од акција... И тако даље, ову су само неки од примера.

П.С. Уколико овај упис није одговарајући, нека га модератори преместе, обришу... имао сам за циљ да овом фотографијом анимирамо браћу са трибине, да виде да само уз мало труда може да се помогне и олакша браћи са Космета или да се макар један дан улепша деци доле, а знамо у каквих условима одрастају.
Back to top
View user's profile Send private message
Гишка
Ветеран


Joined: 18 Oct 2002
Posts: 1560

PostPosted: 09 Aug 2012 09:39    Post subject: Reply with quote

Гишка wrote:
У уторак су девојке из бутика Делије на нашем стадиону бројале паре из кутије за донације која се тамо налази. Укупно је било 29.600 динара када смо претворили све девизе које су тамо биле. Млађе Делије и пријатељи групе су скупили још 57.400 дин. па је данас уплаћено укупно 87.000 дин. за куповину 5 коза за узгој за братство манастира Усековања главе Светог Јована Крститеља у Сочаници. Цена тих коза је већа из разлога што ће се купити посебна алпска сорта која даје највише млека. Планирано је да братсво покрене производњу козјег млека, сира и других млечних производа. Новац је уплаћен на рачун Хуманитарне организације Мајка девет Југовића из Грачанице која ће извршити куповину коза и направити писани и фото извештај када се заврши испорука.

Да би се читав пројекат успешно покренуо потребно ће бити још 5 коза у истој вредности од око 750 евра. Донације ћемо наставити да прикупљамо у бутику Делије као и до сада. Ово је само један у низу ''малих'' пројеката које ће наша група спровести у наредном периоду. Зато позивамо све Делије, звездаше, Србе и људе добре воље да ако су у могућности оставе прилог у Делије бутику.

Више о самом манастиру можете пронаћи на званичном сајту: http://www.manastirsocanica.com/main.htm

КОСМЕТ ЈЕ СРБИЈА! НЕМА ПРЕДАЈЕ!


Пројекат успешно завршен, козе стигле на крајње одредиште, а продавац када је видео ко даје паре и за шта поклонио је и он манастиру неколико коза.















Back to top
View user's profile Send private message
Гишка
Ветеран


Joined: 18 Oct 2002
Posts: 1560

PostPosted: 07 Nov 2013 13:41    Post subject: Reply with quote





Уплатнице за помоћ Народним кухињама на Косову уз рачуне „Инфостана“

ЈКП „Инфостан“ уз новембарске уплатнице домаћинствима у Београду послаће и уплатнице за помоћ Народним кухињама на Косову и Метохији. Могућност да се потпуно добровољно прикључе акцији и донирају новца колико могу имаће 650.000 домаћинстава у Београду.

Прикључењем овој акцији Београђани омогућавају опстанак Народних кухиња на Косову и Метохији и обезбеђују нашем народу и деци да имају бесплатне оброке и хлеб. До сада се више десетина хиљада домаћинстава прикључило акцији приликом чега је укупно донирано 22 милиона динара.

Прикупљена средства највише су се користила за опстанак народних кухиња, отварање нових кухиња и пекара у Витини и Клини, а највише средстава утрошено је на рад кухиња.

Народне кухиње на Косову и Метохији постоје пуних дванаест година и раде захваљујући добрим људима, а у њима се храни више од две хиљаде људи и 100 ђака пешака из три основне школе из косовско- метохијских енклава, који свакодневно добијају топли оброк и хлеб.





Back to top
View user's profile Send private message
Гишка
Ветеран


Joined: 18 Oct 2002
Posts: 1560

PostPosted: 28 Oct 2014 10:57    Post subject: Reply with quote

Један оброк много наде

Вишегодишња борба уз улагање непрекидног труда, напора и рада који Епархија Рашко-призренска и Косовско-метохијска уједно са својом Добротворном организацијом „Мајка девет Југовића“ већ четрнаест година пружа, даје наду да ће преко 2100 најугроженијих лица са простора Косова и Метохије наставити да свакодневно добијају топли оброк и комад свежег хлеба.

Активном хуманитарном акцијом „Један смс за један оброк гладнима на Косову и Метохији“ која се већ пуних седам година преко хуманитаног смс броја 1033 реализује уз помоћ мобилних оператера Мтс-а, Теленора и Вип-а и преко медијских кућа првенствено Радио телевизије Србије, сталним смс донацијама великог броја грађана, успевамо да на директан начин помогнемо најугроженијима на Косову и Метохији.

У првој половини 2014. године путем слања смс поруке на број 1033 прикупљено је 3.692.998,02 динара. Прикупљеним новцем смо успели да подмиримо многе потребе којима је омогућен рад народних кухиња: куповина намирница, плаћање трошкова електричне енергије, одржавање возног парка, подмирење путних трошкова и остало.

Са жељом да се настави хуманитарна акција „Један СМС за један оброк гладнима на КиМ”, под слоганом „Један оброк много наде", и да се пажња јавности континуинирано усмерава ка онима којима је најпотребнија, осмишљен је нови талас кампање, који кроз телевизијске спотове, прича приче о људима на Косову и Метохији. У центар пажње стављени су најосетљивији, најнемоћнији, најневинији, они који заслужују бољу будућност – деца Косова и Метохије. Кроз речи деце, њихове снове, запажања, приче о свакодневици, сазнајемо много о реалности у којој живе. Деца желе срцем, желе мало и желе искрено. Циљ кампање је да позовемо људе да им нешто од тога малог, а за њих великог, омогуће.

Реализацијом бројних пројеката попут Фарме коза, Млекаре, Пољопривредног газдинства успевамо да одржимо круг производње јер приносима и производима које нам ови пројекти омогућују подмирујемо одређене потребе народних кухиња за храном. Међутим, наш рад је непрекидно пред искушењима, нарочито у недостатку намирница попут брашна, уља, конзервираног поврћа, месних нарезака и осталог. Често се дешава да ситуација из тешке прелази у алармантну и због тих разлога су стално потребне нове донације у храни и новцу. Због свега тога јако је битно да се хуманитарна акција настави јер је незамисливо шта би се десило када не бисмо имали подршку преко СМС-а.

Новчана помоћ се може упутити уплатама на жиро-рачун Епархије Рашко-призренске, на број: 360-0012622700003-39, Манастир Грачаница, 38205 Грачаница, за Народне кухиње.

Такође, помоћ се може послати и слањем СМС поруке на број 1033 у мрежама М:тс, Теленор и Вип по цени од 100 динара.


Епархија рашко-призренска и Мајка девет Југовића се од срца захваљују свима који су се одазвали хуманитарној акцији и на тај начин помогли најугоженијима на Косову и Метохији, као и медијима који помажу објављујући ове апеле. Велико хвала!

Хуманитарна организација Епархије Рашко-призренске „Мајка девет Југовића“

Контакт телефон за донације и све информације је 038/64-275.

http://www.narodnekuhinjekim.com/
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> За спас Косова и Метохије All times are GMT - 1 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic :: View next topic
Page 2 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Delije shop