DELIJE.net Forum Index www.DELIJE.net
Форум ДЕЛИЈА - навијача Црвене Звезде
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Прозивка државног врха и политич

 
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> За спас Косова и Метохије
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Podgorica FxCxRxSx
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 12 Jun 2004
Posts: 527
Location: Црна Гора

PostPosted: 19 Mar 2008 23:12    Post subject: Прозивка државног врха и политич Reply with quote

Један од предлога за даље дјеловање
Quote:
Треће- Прозивка за наше политичаре како ништа не раде или врло мало ...(онда објавити ову причу и сл...)
Изгледа да морамо да ми узмемо ствар у своје руке када нико други неће или нема муда за то...


Заиста срамота је колико они не раде ништа ево примјер...

Када сам био са другарима на Космету, однијели смо неку помоћ а попадија Светлана нам је показала своју народну кухињу у Прековцу да не дужим показала нам је шта је донио СРБИЈАНСКИ МИНИСТАР ЉАЈИЋ као помоћ...



Такође није неопходно понављати колико се недостојно понашају у овим тренутцима за наш народ.
_________________
http://www.crnagorazakosmet.org
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Podgorica FxCxRxSx
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 12 Jun 2004
Posts: 527
Location: Црна Гора

PostPosted: 20 Mar 2008 13:44    Post subject: Reply with quote

Колумна М.Б.Мојсиловић у Политици

Опет крв, батине, сузе, рањеници, ухапшени, један погинули украјински полицајац – то је, у најкраћим цртама, биланс идеје да је признавање Косова једино решење које гарантује леп и миран живот свима на Косову.

Можемо да плачемо, да се љутимо, да критикујемо и снаге Кфора за непримерена ратна дејства, и Србе који су изгубили живце; можемо да се, попут руских званичника, грозимо пред идејом да међународне снаге тенковима, мецима и сузавцем покушавају да натерају Србе да заволе своју тужну судбину у независној држави у којој су малтретирана мањина; можемо да на српској политичкој сцени ламентирамо над великом неправдом, и исто тако да, погледа упртог у светлости Европе, узвикујемо како она, ипак, нема алтернативу. Можемо да одмерено апелујемо да насиље престане, или можемо да верујемо да је у праву онај који тражи да Србија реагује на ово „хитлеровско понашање” међународних војних снага на Косову.

Али управо у овом мрачном инциденту, на површину је испливала још једна болна истина. Лажна држава Косово, додуше уз свесрдну помоћ војне и медијске машинерије НАТО-а, и Америке, понаша се као права држава. Србија, међутим, у овим тренуцима изгледа као лажна држава, као држава која има само оплату државе, заставу и химну, и закрвљене политичаре, смутљиву реторику која стиже са свих страна политичког спектра. Србија изгледа као држава која се пртља у послове „лажне државе Косово” тек да би се пртљала, говори тек да би говорила, иако зна да су све те речи узалудне и да их нико, осим ТВ аудиторијума у Србији, уопште више не слуша.

Узгред, где су били српски министри кад је било густо? Зар они нису, иначе, обећали да ће свакодневно бити са својим народом у Косовској Митровици и другим српским енклавама? Где су били да посаветују раднике правосуђа да не улазе насилно у зграду суда? Шта ради држава Србија, гледе тенкова и хеликоптера у северном делу Косовске Митровице, осим што може да констатује да се ради о неправди и да је ситуација заоштрена? Шта уопште може да уради држава Србија, осим да не призна лажну државу Косово и да се сама прави као да је права? Који инструменти су јој на располагању, осим званичних саопштења и дипломатије, и замлаћивања сопствених грађана пред нове изборе?

Ко уопште више слуша шта Србија има да каже, осим нас? Косово је отето, признали ми то или не, допадало се то нама или не.

То су чињенице, чије застрашујуће аргументе гледамо данас кроз дим сузавца, и слушамо кроз фијуке метака у Косовској Митровици. То су они очајни људи, који чекају помоћ од праве државе , то су људи без посла, без новца, без елементарне сигурности. И за лекове које шаље болницама, Србија мора да моли за пролаз – лажна држава Косово је права држава Унмика и Кфора, држава војне силе пред којом је истина о фактичкој беспомоћности државе Србије још јаснија.

Отуда врели предизборни пледоајеи наших политичара делују тужно – у Европу са Косовом или без Косова, постаје заиста дилема за наивне: „рибари људских душа” хватају у овој мутној води српске реалности оно шта могу, а нико нема петљу да каже истину, да саопшти једноставну чињеницу да је такозвани жељени „ход ка Европи” чиста нелогичност. Јер, Европа је кренула ка нама, Европа је дошла у Србију, долетела је авионима НАТО-а, пре осам година.

Европа је у Србији – ено је на Косову у маскирним униформама и фино наоружана, за случај да се идеја о најбољем од свих могућих светова, можда, некоме и не допадне. Загрлила нас је доста чврсто – толико чврсто да тешко дишемо.
Онај ко верује да нас политички слогани могу спасити – у грдној је заблуди, али чак и најпарадоксалнији слогани данас, у овој кристалној јасноћи нашег међународног положаја, могу да буду болно истинити.

На пример, да Европа нема алтернативу. Или, да је Косово Србија.

Да ли је Србија Косово?
_________________
http://www.crnagorazakosmet.org
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Четник
Ветеран


Joined: 13 Feb 2007
Posts: 1393

PostPosted: 10 Mar 2009 10:15    Post subject: Reply with quote

људи мислим да је време да се нешто уради..Ови на власти сваки дан праве нове глупости....
У садњих неколико дана је урађено толико тога а најављује се још тога тако да мислим да нема шта да се више чека.Време је да се реагује..
Већа права се деају свима другима неко нама Србима...

Јуче кордини штите педере,наше хапсе док се шиптари на КиМ пуштају под изговором да су луди..Него шта него су луди а ми смо још луђи што ћутимо...
Многи кажу да је касно,Јел смо се и ми то помирили јесмо ли и ми одустали од борбе или шта је то са нама..Преци гледју на нас а ми ово све треба да радимо за поколења која долазе..Ако нешто не урадимо има да и нас гледају као што и ми гледано на оне који су нам овакву земљу направили..Делује гордо али на нама је да узмемо ствар у своје руке...Сутра сви на трг да се пкаже ко само и шта смо...Нема изогора ако ми и не побегнемо из школе дођеђе они код нас у школу.Сутра ће децу учити педри секташи и слична багра..Томе се мора стати на пут или нас неће бити
_________________
Back to top
View user's profile Send private message
Барски
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 04 Oct 2005
Posts: 90

PostPosted: 10 Mar 2009 17:06    Post subject: Reply with quote

Моје искрено мишљење у вези тренутне ситуације је да треба да се организују протести свака два мјесеца или сваки мјесец дана.Тако би имали више него доста времена да се организујемо и да испланирамо све у детаље.Сигурно да би се појавио велики број људи из околине,унутрашњости , а и људи са Косова би имали више времена да се организују и додју у што већем броју.
Такодјер овакви протести треба да буду уједињени,значи све навијачке групе,организације,обични граћани,жене,дјеца,студенти,тј сви којима је стало.Наравно да би све ово требало да добије благослов цркве који треба да буду на челу колоне.Протести треба да буду мирни и без нереда да неби добили осуду јавности тј да на други протест доће још више људи.
Протест се неби бавио еу или педерима, већ условима живота нашег народа на Косову,заштити манастира,обнављањем манастира,бржим дјеловањем наших политичара преко наших пријатеља у УН и осталим организацијама у случају инцидената, повратком итд.
Back to top
View user's profile Send private message
Podgorica FxCxRxSx
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 12 Jun 2004
Posts: 527
Location: Црна Гора

PostPosted: 10 Mar 2009 22:35    Post subject: Reply with quote

Срби без заштите - Београд ћути
понедељак, 09 март 2009

Ових дана на Косову и Метохији косовске власти врше снажан притисак на Србе да прихвате институције само проглашене државе Косова.
Српксе власти у Београду и њихови изасланици на Косову и Метохији мудро ћуте о новим догађајима и све више се баве сплеткарењима и коалиционим питањима.
Шилово код Гњилана, Прилужје, Бабин Мост и још нека села већ девети дан су без струје и воде. На јучерашњем протетсту на улазу у селу Шилово окупљени Срби су премлаћивани од стране КПС-а. Повређено је на десетине Срба, а из Београда још увек није стигла ниједна осуда. Српски медији одвлаче пажњу српском народу са новим мафијашким аферама, а о проблемима Срба на Косову прозбори се тек по нека реч.

Страх код Срба од нових инцидената расте, а српска села која имају струју сваког часа очекују искључење.
На Косову и Метохији струју не плаћају ни Албанци, али кососвки медији и власти оптужују само Србе и врше притисак да Срби напусте своје домове.
На крову албанске зграде у близини села Шилово стационирани су снајперисти Кфора, чији су нишани упренеи у Србе који протестују.
_________________
http://www.crnagorazakosmet.org
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Четник
Ветеран


Joined: 13 Feb 2007
Posts: 1393

PostPosted: 10 Mar 2009 22:45    Post subject: Reply with quote

Quote:
Срби без заштите - Београд ћути

Ја мислим да се ово односи и на нас...Јер и ми смо део тог Беогрда.Наш глас мора да буде јак и јачи...На нама је све сад...Прилику имамо у суботу да се покажемо и да јасно и гласно кажемо шта мислимо о свему овоме
_________________
Back to top
View user's profile Send private message
икс
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 13 Jan 2004
Posts: 506

PostPosted: 11 Mar 2009 00:36    Post subject: Reply with quote

Мислим да свако од нас треба пре свега да промисли шта је сам урадио како би помогао нашем народу на Косову, и како би помогао Косову и Метохији! Тек онда можемо да пљујемо на власт и на политичаре, али искрено, није ми јасно зашто се уопште троши енергија само на власт, зар мислите да је опозиција нешто боља и да би нешто више урадила за наш народ!? Зар мислите да у овом тренутку постоји нека политичка опција за коју је вредно излазити на улице и борити се!? Ја мислим да не, и зато ме они уопште не могу разочарати јер су моја очекивања минимална (то јест, очекујем све најгоре од политичара свих странака!).. Тако да једино сами себи можемо да се окренемо, и својим ближњима, и да нашу причу и наше идеје ширимо међу пријатељима и познаницима и да се надамо да ће овај заведени народ изаћи из сивила у који их странке све више увлаче...
Back to top
View user's profile Send private message
паћо
ДЕЛИЈА


Joined: 25 Jul 2008
Posts: 228
Location: Крајина

PostPosted: 11 Mar 2009 08:17    Post subject: Reply with quote

Quote:
Зар мислите да у овом тренутку постоји нека политичка опција за коју је вредно излазити на улице и борити се!? Ја мислим да не, и зато ме они уопште не могу разочарати.

Наравно да непостоји опција за који треба трошити и трунку енергије али наши људи на КиМ све више трпе нашу(нације уопштено не ДС89) пасивност по било ком питању тако да и то није опција чекати 50 година да дођу нека боља времена јер руку на срце до тад би вероватни имали само "Београдски пашалук",а шта нам је радити?По мени ако смо могли да уништимо нашу економију и да сада увозимо све и свашта право је време да почнемо увозити политичаре:Ваљда ће странац више ценити ову земљу од ових што се испоставило као истина у много наврата нпр. Рудолф А.Р.
_________________
"шњуром од уссссвача сам ја њи туко,ништа!...смири два дана"
Back to top
View user's profile Send private message
Четник
Ветеран


Joined: 13 Feb 2007
Posts: 1393

PostPosted: 12 Mar 2009 09:11    Post subject: Reply with quote

http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=60252&sectionId=37
Ова багра непрестаје да ме нервира и ја заиста незнам како да останем миран

Ђенерале сређан ти рођендан Smile Данас је ђенералу рођендан
_________________
Back to top
View user's profile Send private message
Четник
Ветеран


Joined: 13 Feb 2007
Posts: 1393

PostPosted: 16 Mar 2009 06:27    Post subject: Reply with quote

http://www.youtube.com/watch?v=t7YzXmgm21s&eurl
_________________
Back to top
View user's profile Send private message
Podgorica FxCxRxSx
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 12 Jun 2004
Posts: 527
Location: Црна Гора

PostPosted: 16 Mar 2009 14:26    Post subject: Reply with quote

Србија диже руке од Косова? Е-пошта
субота, 14 март 2009

Са почетком 2009. године Срби на Косову и Метохији су изложени снажним притиском Албанских власти да признају институције самопроглашене државе Косова.
Срби на Косову и Метохији препуштени су на милост и немилост албанским властима из Приштине.
У медијима се објављује само десет процената онога што се догађа, а политички званичници у Србији су потпуно нечујни, јер се баве мафијашким аферама и политичким сплеткарењима.


Министарство за Косово и Метохију је посебна прича, јер служи свему, само не косовским Србима. Иста је ситуација и у политизованим локалним Српским институцијама широм Космета.
Закључак Владе Србије од фебруара 2008. године о прихватању радника коју су напустили албанске институције власти до данас није испоштован, само због тога што је то био предлог бивше власти. Око две хиљаде људи остављено је на цедилу.
Влада Србије смањује косовске додатке свим запосленима у јавном сектору што ће у скорије време довести до новог таласа исељавања Срба, а финансира куповину луксузних аутомобила свим локалним ''лидерчићима'' који не раде ништа, док сиротиња и даље гладује.

Влада Републике Србије и данас као и претходних година финансира рад непостојећих Општина у којима не живе Срби, а Срби који су до 1999. године живели у Ђаковици, Штимљу, Качанику, Подујеву, итд. живе у колективним смештајима, често без хране.

Све ово указује да Србија нема јасну стратегију о опстанку Срба.

Десетак Српских села на Косову и Метохији су без струје неколико недеља, а у вестима државне телевизије једва да се проговори у другом дневнику док се више пажње посвети Ираку, Авганистану, и осталим државама. Ниједна емисија није направљена о нестанку струје за Србе на Космету.

Срби на Косову и Метохији са правом тврде да Србија полако диже руке од Косова и Метохије.

Потези које је Београд повукао почетком ове године у вези са Косовом показују да Влада Србије нема јасан циљ, шта чинити са преосталим Србима.

Тихо убијање Срба на Косову и Метохији наставља се терором албанских институција, уз упорно ћутање Београда.
_________________
http://www.crnagorazakosmet.org
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
GL
ДЕЛИЈА


Joined: 08 Mar 2008
Posts: 113
Location: Косово је срце Србије!!!

PostPosted: 16 Mar 2009 18:57    Post subject: Reply with quote

Најновија вест која се нигде не објављује је та да је косовска полиција почела да узима возачке дозволе које су издате после 1999 године. Узима је блага реч јер они то не раде већ их цепају на лицу места и шаљу код судије за прекршаје. Ово се већ десило неколицини наших људи.
Back to top
View user's profile Send private message
Четник
Ветеран


Joined: 13 Feb 2007
Posts: 1393

PostPosted: 23 Mar 2009 12:08    Post subject: Reply with quote

http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=61229&sectionId=37

Confused
_________________
Back to top
View user's profile Send private message
Podgorica FxCxRxSx
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 12 Jun 2004
Posts: 527
Location: Црна Гора

PostPosted: 23 Mar 2009 14:40    Post subject: Reply with quote

Đilas i Đorđević ne mogu na Kosovo
23. mart 2009. | 14:31 -> 16:15 | Izvor: Beta
Končulj -- Kosovska policija sprečila je gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa i savetnika predsednika Srbije Mlađana Đorđevića da posete Kosovsku Kamenicu.

Delagacija u kojoj su se nalazili Đilas i Đorđević zaustavljena je na administrativnom prelazu Končulj uz obrazloženje da nije ispoštovana procedura ulaska na Kosovo. Đorđević je izjavio da će o činjenici da im je ulazak na Kosovo zabranjen obavestiti Savet bezbednosti, Misiju UN na Kosovu i Euleks i tražiti objašnjenje za to.

"Smatramo da je to još jedan u nizu incidenata kojim albanska strana pokušava da isprovocira i stvori situaciju u kojoj ne možemo da razgovaramo sa našim narodom", rekao je on.

On je dodao da su im predstavnici Euleksa na Končulju rekli da nisu nadležni za ceo slučaj i da su tu samo da bi nadgledali situaciju.

Na improvizovanoj konferenciji za novinare na Končulju, Đilas je rekao da je ovaj incident velika sramota za sve one koji dozvoljavaju da se građanima Srbije onemogućava prelaz u taj deo Srbije.

"Sve ovo što se dogodilo danas je besmislena politička priča koja otežava položaj srpskog naroda na Kosovu i Metohiji", ocenio je Đilas.

Đilas i Đorđević planirali su da obiđu nedavno izgorelu ambulantu u Kosovskoj Kamenici i razgovaraju sa predstavnicima te opštine kako bi se sanirala šteta i što pre stvorili uslovi za normalno lečenje Srba iz tog dela Pomoravlja.
_________________
http://www.crnagorazakosmet.org
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> За спас Косова и Метохије All times are GMT - 1 Hours


View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Delije shop