DELIJE.net Forum Index www.DELIJE.net
Форум ДЕЛИЈА - навијача Црвене Звезде
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Република Српска и РСК
Goto page Previous  1, 2, 3, 4 ... 21, 22, 23  Next
 
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Срби и Србија
View previous topic :: View next topic  
Author Message
PD 052
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 10 Mar 2003
Posts: 81

PostPosted: 04 Aug 2008 09:54    Post subject: Reply with quote

Данас сам налетио на ову вијест-вијест је иначе од 9. Јула, али мислим да је још активна

Quote:
Pomoć za Luku Sinobad

priložio webmeštar dana 09 Jul 2008
pod vijesti, kninjani danas

Maja Beader nam je prosljedila sljedeci poziv svima koji porodicu Sinobad znaju a i dobrim ljudima koji ih ne znaju. U nastavku su instrukcije kako se moze pomoći.

Tekst ispod je preuzet sa sajta Novosadskog radija 021
LUKI POTREBNA POMOC

03.07.2008 - Devet meseci posle saobracajne nesrece u kojoj je teško povredjen, 14-godišnji Luka Sinobad polako se oporavlja, ali ce taj proces potrajati narednih nekoliko godina s obzirom na posledice povredjivanja.
Hirurg Dejan Đuric sa Instituta za plucne bolesti u Sremskoj Kamenici, koji je vozeci pijan septembra prošle godine teško ozledio maturanta Luku Sinobada (14) i potom pobegao sa mesta nesrece, nikada licno nije kontaktirao porodicu Sinobad niti je ponudio finansijsku pomoc za Lukino dalje lecenje. Na jednosatnom sudjenju u ovom slucaju kada je sudija Zdravka Pisaric donela odluku da lekara za ovo teško delo ne kazni (osudila ga je uslovno), Đuric je izrazio spremnost da plati odštetu i pomogne porodici decaka.
Medjutim, ne samo da to nije ucinio, vec je dobio potpunu zaštitu struke, pa tako i danas operiše pacijente iako nam je nedavno direktor Intituta za plucne bolesti Aleksandar Milovancev rekao kako je Eticki komitet odlucio da Đuric ne može da operiše samostalno, vec navodno samo da asistira.
Luka i dalje ima problema sa govorom, levom rukom i nogom i pije jake lekove. Majka Sandra kaže u izjavi za 021 da mu je sada potrebno lecenje u banji ili na planini, ali da im je za to potrebna finansijska pomoc. Za rehabilitaciju je potrebno više od 7.000 evra, pa oni koji žele da pomognu sredstva mogu uplatiti kod Metals banke na racun 335-0020100065780-61.
Porodica Sinobad ima dva deteta, majka ne radi od udesa, dok je otac zaposlen u “Aleksandar gradnji”. Doktor Đuric je otac dva deteta.
Inace, u celom slucaju, interesantan je još jedan detalj. Motor koji je gurao Luka u noci kada ga je u ulici Heroja Pinkija, vozeci pijan, doktor Đuric udario i pobegao sa mesta nesrece (Luka je zadobio teške telesne povrede, krvarenje i nagnjecenja mozga), kao da je nestao je sa lica zemlje. Lukina majka Sandra tvrdi da ne može da dobije bilo kakvu informaciju u novosadskoj policiji i da su joj sva vrata zatvorena. (Slobodan Krajnovic)

Porodici Sinobad poslati pomoć na sljedeće načine:

Sinobad Milan, Kolo Srpskih sestara 5, 21000 NOVI SAD
devizni račun : 0030200111466, na ime Sinobad Sandra

Čula sam da “Minđušari” dolaze u Kanadu i SAD, pa se može i na taj način pomoći malom Luki.
Unaprijed hvala i srdačan pozdrav iz Novog Sada od Marijane Novaković - Beader

Pdf sa instrukcijama iz Metals Banke za transfer novca iz Amerike
http://www.kninskirjecnik.com/images/instrukcije-amerika.pdf

Pdf sa instrukcijama Metals Banke za transfer novca iz Evrope
http://www.kninskirjecnik.com/images/instrukcije-evropa.pdf

_________________
...И ПРИЈЕДОР ЈЕ ТВОЈ ГРАД...
Back to top
View user's profile Send private message
Ljubazni Vodoinstalater
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 30 Mar 2006
Posts: 664

PostPosted: 04 Aug 2008 10:00    Post subject: Reply with quote

Четник wrote:
cabron wrote:
Сутра се навршава 13 година од срамотне продаје и издаје Републике Српске Крајине.
Не заборави!


Данас у 11 парастос настрадалима у акцији Олуја.Црква св.Марка.Хоће ли неко дођи или ће можда бити нешто организовано.Заиста нас треба бти што више како би показали да их заиста нисмо заборавили


Колико сам ја схватио и на протесту против хапшења Радована Караџића ће се дати помен страдалима. Ко може нек дође и нек понесе свећу. Протест је као и сваког дана у 17 часова на тргу.
Back to top
View user's profile Send private message
Pedjo_BBrdo
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 28 Sep 2003
Posts: 586
Location: Небеска Србија

PostPosted: 20 Aug 2008 12:22    Post subject: Reply with quote

Немој да дозволимо да глумимо генерале после битке,да после дрвимо по форуму шта је требало да се уради,јесмо ли могли нешто да урадимо,што нисмо итд.

Република Српска се гаси из дана у дан..."смараћу" са вестима о томе док год се нешто не покрене,па макар то била и једна песма,једна парола,један транспарент или док ме не банују.

Не очекујем да сад ми одемо на тенковима и решимо ствар...мада Very Happy ,али од овако неке ситнице типа пароле,песме и слично се може кренути и мислим да можемо да одрадимо толико и да нам је то дужност!


Quote:
Етничко чишћење у Скакавцу
Добра идеја о заштити несвакидашњег природног блага претворена у пример угрожавања елементарних права избеглих и расељених сарајевских Срба

Скакавац: Уз споменик природе нема места Србима (Лука Петровић) Сарајево – Село Скакавац, које је од центра Сарајева удаљено дванаестак километара и у којем су све до потписивања Дејтонског мировног споразума живели искључиво Срби, типичан је пример легализације мирнодопског етничког чишћења српских села. Власти Кантона Сарајево су, наиме, пре шест година прогласиле подручје „Водопад Скакавац” спомеником природе чиме су, индиректно, поручили Србима да се не враћају на своја предратна огњишта. До данас нико се није вратио.

Представник грађана Скакавца Лука Петровић каже да је „препрека повратку, управо, одлука кантоналних власти, јер је конципирана тако да не дозвољава повратницима да се врате и обнове своју имовину”. Ова одлука, тврди он, „не забрањује само извођење било каквих грађевинских радова на новозаштићеном подручју, него чак и прикупљање лековитог биља”.

„Нећемо се тако лако одрећи своје дедовине, поготово не на начин који су осмислили властодршци у Кантону Сарајево.Истрајаћемо све дотле док нам се не омогући повратак и обнова имовине која је уништена након потписивања Дејтона, јер на подручју Скакавца није ни било ратних дејстава – наглашава Петровић и поручује кантоналном премијеру Самиру Силајџићу и његовим министрима „да су у заблуди ако мисле да је њихова одлука, у случају Скакавца, тачка на „и” .

„На овом подручју је после Дејтона уништена сва српска имовина, опљачкано је и спаљено око 2.000 српских кућа. Сарајевски челници, опседнути безочном отимачином и ригидним мирнодопским етничким чишћењем Срба са ових простора, негирају овај податак и „подмећу кривотворене катастарске чињенице, према којимасе на заштићеном подручју налази само осам српских кућа”.

Петровић напомиње да су неуспешно завршили сви досадашњи покушаји власника имања у заштићеном подручју „Водопад Скакавац” да се настали проблеми реше у разговору са челницима Кантона Сарајево. Нису, додаје он, пристајали на разговор што је, ништа друго, до доказ више да је „безочна отимачина српске имовине у Федерацији БиХ смишљен и планиран пројекат”.

Због вишегодишње опструкције кантоналних власти у Сарајеву са проблемом се суочава око 5.000 људи, директних или индиректних власника имања на готово целокупном заштићеном подручју. Они се не противе планском уређењу подручја на којем су власници имовине, али под условом „да их то планско уређење не тера са дедовине”, као што је то у конкретном случају. Спорна одлука о проглашењу подручја „Водопад Скакавац” донесена је без јавне расправе са власницима имања, Срби су заобиђени, није им било омогућено да на понуђени планскидокумент упуте било какав приговор. Тако је, кажу, „можда и добра идеја о заштити несвакидашњег природног блага претворена у пример угрожавања елементарних права избеглих и расељених сарајевских Срба”.

„Нећемо више трпети понижења од оних који су, евидентно, осмислили како да нам отму имовину и који се, у својој намери, служе и лажима. Обратићемо се начелницима четири сарајевске општине( Центар,Вогошћа, Илијаш и Стари град) којима припада заштићена зона и од њих тражити да „ коначно спроведу Анекс 7 Дејтонског мировног споразума и тако омогуће Србима да се врате и обнове своју имовину – тврди Петровић и понавља да „ни под каквим условима Срби неће одустати од повратка на своја предратна огњишта”.

Отимање српске имовине

Уз помоћ безочних лажи сарајевске власти покушавају да, по истом сценарију, отму српску имовину у заштићеној зони на подручју Скакавца и у Улици Александра Пушкина у Месној заједници Пионирска долина. Упорно негирају катастарску чињеницу да је око 90 одсто подручја новопроглашеног споменика природе власништво Срба – каже Лука Петровић

_________________
"Границе између Православља и јереси су исписане крвљу." (Старац Јероним Светогорац)
Back to top
View user's profile Send private message
Pedjo_BBrdo
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 28 Sep 2003
Posts: 586
Location: Небеска Србија

PostPosted: 20 Aug 2008 12:28    Post subject: Reply with quote

Quote:
Конститутивност на штету Срба
У Федерацији БиХ запослено је мање од два одсто Срба, док их у тамошњим институцијама ради свега 4,5 одсто

Драгомир Ковач Сарајево – Федерација БиХ не поштује одлуку Уставног суда БиХ о конститутивности народа, a национална структура запослених у овом ентитету, у најмању руку je поражавајућа, тврди Драгомир Ковач, секретар Министарства за људска права и избеглице у Савету министара БиХ. Према његовим речима у Федерацији БиХ запослено је мање од два одсто Срба, док их у тамошњим институцијама ради свега 4,5 одсто.

Ковач за пример наводи Владу Федерације БиХ, односно њених 16 министарстава у којима је запослено 769 Бошњака, 244 Хрвата, 61 Србин и 22 који се изјашњавају као „остали”. Истиче, такође, и то да у три министарства: образовања и науке, пољопривреде и расељених лица и избеглица, „у којима је укупно запослено 129 Бошњака и знатно мање Хрвата, ради само по један Србин”. У Министарству промета и комуникација нема ниједног. Иначе, у овом министарству ради 21 Бошњак и осам Хрвата.

„Национални баланс по попису становништва из 1991. године није испоштован чак ни у федералном МУП-у, јер је Бошњака 12 пута више него Срба, а седам пута више него Хрвата. Изузме ли се ово министарство, ни у једном од преосталих 16, колико их има у ФБиХ, број запослених Срба не превазилази седам”, каже Ковач и додаје да је слика још суморнија у случају самосталних служби и агенција Владе ФБиХ, јер је у њима запослено 30 пута више Бошњака него Срба. Ни у једној од служби не ради више од девет Срба, а у неким од њих је запослено чак 428 Бошњака. Екватантан пример је Служба за заједничке послове органа и тела ФБиХ у којој је, према Ковачевим речима, запослено чак 47 пута више Бошњака него Срба, односно десет пута више него Хрвата.

Начело конститутивности није испоштовано ни у бројним другим случајевима. У Канцеларији за ревизију институција ФБиХ, на пример, нема ниједног радника српске националности, док их је у канцеларијама за односе са јавношћу и сарадњу и заступање пред Уставним судом ФБиХ по један. Такође, и у федералном Џендер центру ради само један службеник српске националности.

У Кантону Сарајево, где се радо прича о мултиетничности, од укупно 652 запослена само су 3,3 одсто српске националности. На прсте једне руке могу се пребројати Срби који раде у сарајевским општинама. У Илијашу, где је пре рата живело 40 одсто Срба, их нема. Само два Србина су запослена у општини Вогошћа у којој је пре избијања ратних дејстава у БиХ живело чак 43 одсто српског становништва.

Иначе, тренутно у Сарајеву живи око 400.000 становника међу којима и око десетак хиљада Срба, углавном старије доби. У овом граду је пре рата живело око 160.000 Срба.

_________________
"Границе између Православља и јереси су исписане крвљу." (Старац Јероним Светогорац)
Back to top
View user's profile Send private message
Гишка
Ветеран


Joined: 18 Oct 2002
Posts: 1560

PostPosted: 20 Aug 2008 15:01    Post subject: Reply with quote

Back to top
View user's profile Send private message
Mikelandjelo
ДЕЛИЈА


Joined: 24 Mar 2005
Posts: 247
Location: Gradiska, Republic of Srpska (West Serbia)

PostPosted: 26 Aug 2008 18:59    Post subject: Reply with quote

Ситуације постаје критична. Српски политичари траже хитан попис становништва да би се коначно престало са муслиманским манипулацијама. И сад стиже вијест, Лајчак подржава да се у БиХ одржи попис 2011. (јер то треба за ЕУ), али попис у којем неће бити изјашњавања о националној, вјерској или језичкој припадности!!!!
Босанска нација на мала врата.
_________________
Ако ли те заборавим, Косово, нека ме изда десница моја!
Back to top
View user's profile Send private message
Brdjo
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 11 Jun 2003
Posts: 514
Location: БРЧКО СРБИЈА

PostPosted: 26 Aug 2008 19:58    Post subject: Reply with quote

НЕЗАВИСНА РЕПУБЛИКА СРПСКА!!!!
Back to top
View user's profile Send private message
Pedjo_BBrdo
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 28 Sep 2003
Posts: 586
Location: Небеска Србија

PostPosted: 26 Aug 2008 21:33    Post subject: Reply with quote

http://www.republikasrpskaonline.com/
_________________
"Границе између Православља и јереси су исписане крвљу." (Старац Јероним Светогорац)
Back to top
View user's profile Send private message
kuckalo
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 11 Dec 2007
Posts: 75

PostPosted: 01 Sep 2008 13:20    Post subject: Reply with quote


_________________
Знамо где је Ратко!!!
Али нико нема толико пара
Back to top
View user's profile Send private message
Масимо
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 27 Mar 2006
Posts: 675
Location: Правац Пелинковац

PostPosted: 01 Sep 2008 13:25    Post subject: Reply with quote

Недостаје вам нешто на тој мапи...
_________________
Back to top
View user's profile Send private message
kuckalo
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 11 Dec 2007
Posts: 75

PostPosted: 01 Sep 2008 17:14    Post subject: Reply with quote

Quote:
Недостаје вам нешто на тој мапи...


У праву си недостаје један део али ја немам везе са прављењем те мајице, ја сам је само добио на поклон.
_________________
Знамо где је Ратко!!!
Али нико нема толико пара
Back to top
View user's profile Send private message
Pedjo_BBrdo
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 28 Sep 2003
Posts: 586
Location: Небеска Србија

PostPosted: 06 Sep 2008 07:44    Post subject: Reply with quote

Раде људи пуном паром...

Quote:
РС на мети америчких Бошњака
Конгрес Бошњака Северне Америке и Бошњачко-америчко саветодавно веће за БиХ годинама раде на укидању Републике Српске и стварању бошњачке националне државе

Конгрес Бошњака Северне Америке и Саветодавно веће за Босну и Херцеговину од оснивања до данас нису променили своје основне циљеве: поништавање Дејтонског споразума, укидање Републике Српске и Федерације БиХ и уклањање са политичке сцене водећих српских политичара. Поготово оних који, као премијер Милорад Додик, неће ни да чују за додатно централизовање БиХ и слабљење дејтонске позиције Републике Српске. Додика, како је пре неки дан рекао новинарима у Бањалуци, уопште не забрињавају најаве да ће и он и Република Српска опет бити мете бошњачке кампање у Америци.

Конгрес Бошњака Северне Америке основан је 28. маја 2000. године и од тада се оглашава о свему и свачему. Почев од унутрашњег уређења БиХ, преко осуде захтева за пуштање на слободу бивше председнице Републике Српске Биљане Плавшић до „признавања верског брака као легалног чина у свему изједначеног са световним склапањем брака”. Навешћемо неколико примера деловања Конгреса Бошњака Северне Америке и њихових лобиста у законодавном телу Америке.

На предлог америчких конгресмена и бошњачких лобиста Кристофера Смита и Бенџамина Кардина, амерички Конгрес је 27. јула 2005. усвојио Резолуцију о Сребреници. У њој је, поред осталог, наведено да је резултат српске агресије на БиХ „расељавање око два милиона становника и погибија око 200.000 људи”. То што су демографи Хашког трибунала, предвођени Евом Табо, и сарајевски Истраживачко документациони центар, којим руководи Мирсад Токача, утврдили да је укупан број жртва у БиХ испод 100.000 Бошњацима и њиховим лобистима у Америци очигледно не значи ништа.

Охрабрен усвајањем Резолуције о Сребреници, Конгрес Бошњака Северне Америке и Бошњачко-америчко саветодавно веће прошле године су упутили нову резолуцију у Конгрес Сједињених Држава. У њој се каже да „Република Српска не може постојати под садашњим именом”.

Писању ове резолуције претходио је прошлогодишњи 12. сусрет Бошњака Северне Америке и Канаде у Сијетлу. На њему је усвојена декларација у којој је наведено да „БиХ треба да буде национална држава Бошњака”. Такође, као циљ политичког деловања Бошњака наведено је „издвајање Сребренице из Републике Српске, остваривање конститутивности Бошњака у Србији, Санџаку, Космету, Македонији, Црној Гори и Словенији”. Као једно од средстава за остваривање ових и других циљева, одређена је и „агресивна медијска кампања”. На њеном удару, према писању бањалучких листова, требало би да буде премијер Милорад Додик и Република Српска у целини.

Конгрес Бошњака Северне Америке огласио се и поводом реформе полиције у БиХ, оценивши да се Европска унија „не може залагати, лобирати и вршити притисак” да „Парламентарна скупштина БиХ озакони окривљену и осуђену полицију Републике Српске”. Конгрес је, осим тога, тражио од високог представника међународне заједнице Мирослава Лајчака да смени премијера Српске Милорада Додика због наводног антидејтонског деловања.

Када се ставови Конгреса Бошњака Северне Америке упореде са изјавама бошњачких политичких лидера, пре свих Хариса Силајџића и Сулејмана Тихића и поглавара Исламске верске заједнице БиХ реис-ул-улеме Мустафе ефендије Церића, између њих се једино могу ставити знакови једнакости. Силајџић је давно јавно рекао да је његов политички циљ „укидање Републике Српске”. Тихић се залаже за укидање „националних торова” и поделу БиХ на економске регионе, а Церић непрекидно понавља да Бошњаци „имају право на своју државу” и принцип „један човек – један глас”.

_________________
"Границе између Православља и јереси су исписане крвљу." (Старац Јероним Светогорац)
Back to top
View user's profile Send private message
djene
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 30 Aug 2008
Posts: 36

PostPosted: 06 Sep 2008 11:30    Post subject: Reply with quote

kuckalo wrote:



Могу ли некако да наручим ову мајицу ?
_________________
Ратко Младић+Радован Караџић=ВЕЛИКА СРБИЈА
Back to top
View user's profile Send private message
CominCorect
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 17 Jun 2003
Posts: 980
Location: кућица од чоколаде

PostPosted: 16 Sep 2008 20:02    Post subject: Reply with quote

И хатори..шта оно кажеш..где је најлепше.нисам те разумео















[img]http://i173.photobucket.com/albums/w43/Bluka/priroda/ibovi.jpg

[/img]http://i173.photobucket.com/albums/w43/Bluka/priroda/balkana-1.jpg[img]

[/img]http://i173.photobucket.com/albums/w43/Bluka/priroda/mrkonjic-grad2.jpg[img]

[/img]http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/gs/GalerijaSlika/_w/HPIM4471_JPG.jpg[img]

[/img]http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/gs/GalerijaSlika/_w/003_JPG.jpg[img]

[/img]http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/gs/GalerijaSlika/_w/HPIM4460_JPG.jpg[img]

[/img]http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/gs/GalerijaSlika/_w/HPIM4642_JPG.jpg[img]

[/img]http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/gs/GalerijaSlika/_w/IMG_0035_jpg.jpg[img]

[/img]http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/gs/GalerijaSlika/_w/HPIM4647_JPG.jpg[img]

[/img]http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/gs/GalerijaSlika/_w/HPIM4627_JPG.jpg[img]

[/img]http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/gs/GalerijaSlika/_w/HPIM4412_JPG.jpg[img]

[/img]http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/gs/GalerijaSlika/_w/HPIM4567_JPG.jpg[img]

[/img]http://www.srpskiglasboke.org/galerije/trebinje/2.jpg[img]

[/img]http://www.srpskiglasboke.org/galerije/trebinje/4.jpg[img]

[/img]http://www.srpskiglasboke.org/galerije/trebinje/7.jpg[img]

[/img]http://i228.photobucket.com/albums/ee178/sehensucht/trebinje013.jpg[img]

[/img]http://www.eturizam.info/slike_web/zacaranidvori/galeri/zacaranidvorigal_329.jpg[img]

[/img]http://lh5.ggpht.com/_l39J3832szs/R4NTEtdnicI/AAAAAAAAAbI/GCh9wSnI0ws/Jahorina_20080103_052.JPG[img]

[/img]http://farm3.static.flickr.com/2103/2274358643_84f5734ec2.jpg?v=0[img] Cool Cool Wink [/img]
_________________
СЕВЕРНА АРМИЈА=РЕД+РАД+ДИСЦИПЛИНА
Back to top
View user's profile Send private message
CominCorect
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 17 Jun 2003
Posts: 980
Location: кућица од чоколаде

PostPosted: 16 Sep 2008 20:03    Post subject: Reply with quote

е јебига..сјебало се нешто...
_________________
СЕВЕРНА АРМИЈА=РЕД+РАД+ДИСЦИПЛИНА
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Срби и Србија All times are GMT - 1 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3, 4 ... 21, 22, 23  Next

View previous topic :: View next topic
Page 3 of 23

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Delije shop