DELIJE.net Forum Index www.DELIJE.net
Форум ДЕЛИЈА - навијача Црвене Звезде
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

У знак сећања

 
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Срби и Србија
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Robbie Williams
Ветеран


Joined: 09 Jul 2003
Posts: 1496
Location: Маки, Нови Бановци

PostPosted: 30 Jul 2007 15:47    Post subject: У знак сећања Reply with quote



ВЛАДАРИ У СУКЊАМА
Душан Прелевић
На телевизијама се одскора врти рекламна порука: Два момка кусају некакве грицкалице, један се стропошта уз јаук, док други отпљуне у камеру да је то што кусају добро, само треба времена да се навикне. Пун погодак. Тако ми се некако чини и читава ујдурма око транзиције - док је читаво становништво безмало у коми, неколицина трутова убеђује нас да говно мирише. Тако се десило да се Миле са Чубуре, јунак талентованих али строго контролисаних аутора, претворио у своју супротност отргнувши се тако са замишљене медијске удице. По свој прилици, Миле се измигољио намери и свом првобитном задатку.
Народу је зло од лоповлука, афера, оптуживања, черечења и све то на очи гладних, обесправљених и понижених. Пре неки дан сазнали смо да је нестало четири хиљаде станова! Па да је четири хиљаде зрна кафе, сркали би је до ономад. Четири хиљаде пчела накупило би меда за избеглу и сироту децу. Сунце вам јебем калаисано, гори сте од најцрње ноћне море. Док су притегли и кренули да черече земљу, ви се надате црнцу у Белој кући. Како вам није пало на памет (а била вам је дужност) да вратите четири хиљаде војске на југ Србије.
Седам лета мрсомудите, састанчите, разглабате, пезите пред светским чиновницима као пизде. Цупкате по трговима уместо да се сакријете под сукње, ако вас несрећнице које морају да деле постељу са вама нису већ шкартирале, затечени по мишјим рупама, вежбате за светске собарице. Понизили сте земљу допустивши да нам данас серу пред кућом. На прагу. Обезглавили сте војску терајући момке да служе по дечјим јаслама и мере прашкове по апотекама. Чувају страже у фоајеима позоришта.
Мртви родољуби и јунаци звече костима, поново им се умире од стида. Шта ви то преговарате и са ким? Ко је вама кукавицама и ништацима дао мандат да одлучујете о животу, ви, мртва пувала? Стално вам је у устима 1999! Па где сте били 1999? Наплаћивали сте цех у Пешти, Сегедину, Бечу. Гладне године трчали сте у Вашингтон на молитвене доручке, ви, деца нечастивог.
Данас допуштате да вам сајбер наркоман, дрекавац са колутовима око изгубљених очију, држи вербалну векелу, уместо да вежете манијака или га бар суочите са његовим ортацима у злочину. Не знате ко је убио Зорана Ђинђића? Спремате таксисте из Чикага за амбасадора у Приштини. Народу увијате лајне у целофан, да се навикне, лиферујете слушкиње у панталонама. Учите децу да и њих (панталоне) треба скинути и пружити оба образа новим пријатељима. Вама је образ тек обрис на лоповском дупету.
Тако гологузе терао бих вас да молите и кумите по свету, уместо што се љубите са испушеним лулама у троделним оделима. Презиру вас чак и наши непријатељи. Знају они да ви нисте ми. Да сте још само једна несрећа у низу. Продавци удворичке демократије. Али, сваке силе до сванућа. Док ви не нестанете у прах са лица ове измучене земље која вас трпи. Ништа нисте научили. Ништа није готово док не буде готово. За то време народ ће одгајати нов нараштај, који неће личити на вас. Личиће на нас. Тада ће небо да се отвори и почне пакао. А небо нека изабере своје миљенике. Толико!

“...То су речи зарђалог психолога, члана неколико фантомских странака, шљама, олињале тетке расточених гузова, Албино бубашвабе која се осврће на име Жарко Кораћ. Да му јебем жарко сунце. Сретао сам оксидирану смрдибубу у младости на клизању. Данас се кајем што то говно нисам бодичеком избацио преко банде, одувао пролив с леђа, поломио му желатинске кости. Психопата није могао ни овога пута да задржи затвореним чмар од устију. Најбоља другарица хермафродита са фиоком на месту вагине, један од изумитеља кованице “говор мржње”, овим је прешао црту трпељивости. Женски петко пљунуо је на гробове масакриране сабраће....Говор мржње? Не, пиздо клемпава, ово је урлик мржње. требало би те обесити о шину, полити катраном и посути перјем, кукавице. Протерати у Загреб, осудити на Сарајево. Нема мира и толеранције са ништацима и умним болесницима. Срећом, небески архитекта побринуо се да гамад немају порода да се не би накотили у крвавим временима.... Када спалимо вашке под недрима, та курва правда закуцаће и на њиховом доксату. Осетиће шта је права олуја. То је аманет свакоме ко још памти ко је и шта је, тато у сећању осветника. Јебо вас суд и серем вам се у толеранцију. Толико"


Био је лик за себе али и типични представник генерације правих београдских мангупа. Бог да му душу прости
_________________
МАЊАЧА КЕЖУАЛС
http://www.youtube.com/watch?v=Ssezbxt4APk
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
crazy_north
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 22 Dec 2005
Posts: 857
Location: Штек

PostPosted: 30 Jul 2007 15:55    Post subject: Reply with quote

Са уживањем сам читао његове колумне-нека му је лака земља
Back to top
View user's profile Send private message
Сканк
ДЕЛИЈА


Joined: 14 Jan 2006
Posts: 220

PostPosted: 31 Jul 2007 06:37    Post subject: Reply with quote

Нека се Господ смилује његовој души.

П.С. Напио сам се пар пута са њим, уствари ја сам се напио он није Very Happy
_________________
ONE LOVE !
RED STAR !
Back to top
View user's profile Send private message
ana
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 15 Oct 2002
Posts: 579
Location: Red&White Caffe

PostPosted: 31 Jul 2007 07:25    Post subject: Reply with quote

"...Сад сам к'о Вук Караџић, мада сам већи гусар од њега. Немам око, немам руку, немам ногу. Каже ми мој другар доктор, професор на ВМА: "Преле, човече, па ти немаш ниједан орган у пару!" "Имам", кажем ја њему, "имам, брате, муда!" Уши, том приликом, нисам хтео да рачунам... Тако ти је то. Од сваке ситуације мораш да правиш себи плус у животу. Гледаш шта ћеш са оним што имаш. Не могу да играм у Манчестер јунајтеду и не могу да ударим човека главом с четири метра, к'о кад сам имао 20. Али то је О. К. У овом граду, у мојој вароши, имам своје место. То сам заслужио и направио себи..."


"...Волео бих да направим један концерт. Да бина буде испред Руског цара, према Народном позоришту. Недеља је, подне, народ шета са децом и керовима, а ја долазим мртав пијан, наравно, и почињем да певам. И певам до пет ујутру. Да се ту сретну они који се нису видели двадесет година. И кажу - ајмо на пиво, јебеш Прелета! И сви пијемо, сви се издувамо, нека чују магарци како се пева и нека виде шта је зајебанција. Да свима буде лепо, а некима да буде непријатно ако се ту нађу. И ја све да платим..."



Идући пут када будем гледала "Последњи круг у Монци" вероватно ћу се много напити и наплакати...
Збогом легендо!
_________________

Свануло је изнад цркве Св. Марка...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Гојко
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 13 Dec 2005
Posts: 380
Location: где звездо играш ти...

PostPosted: 31 Jul 2007 13:17    Post subject: Reply with quote

Слава му!

Штета..
_________________
ЖИВИШ
Back to top
View user's profile Send private message
апсурд
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 20 Nov 2005
Posts: 300

PostPosted: 31 Jul 2007 15:42    Post subject: Reply with quote

ОТИШАО ЈЕ ЈОШ ЈЕДАН СИН БЕОГРАДСКОГ АСФАЛТА
ПОЧИВАЈ У МИРУ ЛЕГЕНДО !!!
_________________
---hahhaha slusaj ovog,decko poduvaj ku*** malo...ja na tekme idem od 2002 ...do 2006 sa Caletom, od 2007 stalno... tako da...
Back to top
View user's profile Send private message
Бах
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 22 Oct 2005
Posts: 436
Location: Тамнава

PostPosted: 31 Jul 2007 18:42    Post subject: Reply with quote

Збогом, Преле, Србине...
Back to top
View user's profile Send private message
Амбасадор
Ветеран


Joined: 09 Mar 2004
Posts: 1046
Location: Пимлико

PostPosted: 01 Aug 2007 11:37    Post subject: Reply with quote

http://www.glas-javnosti.co.yu/danas/srpski/K07073102.shtml

Слава му!

Имао сам прилику да седим са њим за столом при једној од његових посета Лондону. Био је у свом елементу. Причао је анегдоте, био расположен, а онда хтео да се побије са келнером Пољаком... Лаф!
_________________
Мила мајко не жени ме млада,
кад ме жени Рачића бригада.
Back to top
View user's profile Send private message
Швалер
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 05 Sep 2003
Posts: 536
Location: Винипенг,Канада

PostPosted: 01 Aug 2007 12:32    Post subject: Reply with quote

Слава му!
_________________
http://youtu.be/zWXem8buI98
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Срби и Србија All times are GMT - 1 Hours


View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Delije shop