DELIJE.net Forum Index www.DELIJE.net
Форум ДЕЛИЈА - навијача Црвене Звезде
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

ЗАУВЕК са нама!
Goto page 1, 2, 3 ... 109, 110, 111  Next
 
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Навијачке приче
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Hatori Hanzo
Ветеран


Joined: 07 Jul 2004
Posts: 1170
Location: Бол је тренутна - срамота траје довека!

PostPosted: 05 Jul 2007 11:16    Post subject: ЗАУВЕК са нама! Reply with quote

Ево Делије да посветимо тему нашој браћи са Севера који су напустили овај свет... Толико има наших момака који су, као што пише на спомен плочи на Северу, "живели за наше победе", да је права срамота не набројати их све на једном месту. Отргнимо од заборава сећање на нашу браћу који су дали своје животе у првим борбеним редовима за своју отаџбину, који су погинули у навијачким сукобима, онима који су несрећно настрадали и свима осталима! Без тих људи Север никада не би био оно што јесте, без тих људи више никад неће бити исто... Стефке, Аца Радовић, Кајман, Шуца, Војвода, Кнеле, Џери из Крушевца, Браца из Ниша, Дејан из Ваљева, Нине из Книна, Немања Радоњић, Кинез, Цига, Норвежанин..... Нисам правио редослед нити сам набројао све, зато сам и отворио тему да бисмо се заједнички присетили сваког понаособ и да би свакоме указали и овим путем почаст коју заслужује. Не заборавимо да се понекад помолимо за душе наше браће да их Господ помилује и прими у своје вечно Царство Небеско... Нека је вечна слава и хвала нашој браћи са Севера!
_________________

Један ЅМЅ за један оброк гладнима на Косову и Метохији 064 или 065 - 1033
http://www.youtube.com/watch?v=YTATSBVas3A
Back to top
View user's profile Send private message
Мегафон
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 28 Dec 2004
Posts: 35

PostPosted: 05 Jul 2007 18:13    Post subject: Reply with quote

Поред Браце, са нама више нису и Зоран Брајовић- Зоки и Зоран Ивановић- Црногорац. Још једном, хвала им за све што су учинили за Север и за Нишлије.

Нека је вечна слава и хвала свим Делијама који нису више са нама.
Back to top
View user's profile Send private message
УлтрасЛондон
Стара гарда


Joined: 15 Oct 2002
Posts: 4146

PostPosted: 05 Jul 2007 18:50    Post subject: Reply with quote

Вечна слава свима, али пробајте да нешто напишете као ХХанзо или Мегафон, или нешто о тим људима. Да не би ова тема пошла током који мислим да ХХанзо није желео. Тешко је ово рећи на леп начин, јер су свакако момци заслужили сву почаст, али дај да чујемо о њима и ко су они. А уместо писања "вечна слава" нек се свако сети да кад оде у цркву запали једну свећу палим Делијама.
_________________
https://www.youtube.com/watch?v=XE-f-Ng_cUA
Back to top
View user's profile Send private message
Швалер
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 05 Sep 2003
Posts: 536
Location: Винипенг,Канада

PostPosted: 05 Jul 2007 18:50    Post subject: Reply with quote

нећу да минирам топик али немој да се топик претвори у само СЛАВА ИМ .... није зато отворен
_________________
http://youtu.be/zWXem8buI98
Back to top
View user's profile Send private message
п дубаи
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 30 Mar 2006
Posts: 941
Location: Догодине на Газиместану!

PostPosted: 05 Jul 2007 19:30    Post subject: Reply with quote

Дејан Деки Савић из Ваљева је био миран, нормалан дечко који је много волео Звезду, ишао на све текме и гостовања са нама. У комбију кад се ишло на гостовање био је увек најопуштенији од свих. Последњи пут сам га видео прошле године када смо заједно комбијем путовали у Чачак на Борац-Звезда.
Сви сте чули како је несрећно изгубио живот, а један такав узоран момак као Дејан такву трагедију није заслужио. Слава му!
Back to top
View user's profile Send private message
restless
ДЕЛИЈА


Joined: 03 Dec 2004
Posts: 129
Location: Делије Шабац

PostPosted: 06 Jul 2007 17:04    Post subject: Reply with quote

Predrag Zivanovic-Pedjica(1983-2006)
veliki covek i veliki zvezdas, zaslugom drugih nije mnogo proziveo na severu, bezdusno ubijen na sred centralne ulice u Sapcu...
bez obzira na sve, ostace zauvek u nasim srcima...
na jednom derbiju na JNA, neposredno posle njegove smrti, bila je okacena parola posvecena njemu...

Djordje Mihajlovic i Djordje Djuric: takodje tragicno nastradali u jeku mladosti... nikada ih necemo zaboraviti...

njihovim odlaskom, otisao je deo nas kao ekipe...
neka im je vecna slava!!!
_________________
www.delije-sabac.net
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
дрвосеча
ДЕЛИЈА


Joined: 17 Oct 2006
Posts: 142
Location: поред шуме

PostPosted: 06 Jul 2007 23:50    Post subject: Reply with quote

Ја сам пре неки дан размишљо да се на подфоруму Србија отвори слична тема где би се причало о људима који су дали живот за мајку Србију, борећи се на фронту, ту пре свега мислим на људе који су били активни на Северу, и учесвовали у његовим акцијама...
Али наравно, може то и овде да одраде људи који су упућени у све то... било је неко помињање само на теми о 9. марту 1991, али само мало...

Од људи који овде трабју бити поменути су: Саво босанац из НС, Џери из Крушевца, и Братислав - Брацо из Ниша...

Вечна им салва и хвала!
_________________
ПАЛИ БРАТЕ ФОРУМ, ТРИБИНА ЈЕ ЗАКОН!!!

КО СНИМА МОБИЛНИМ НА СЕВЕРУ:
КЕВА ТИ ЈЕ КУ*ВА - ПЕДЕРУ!!!
Back to top
View user's profile Send private message
CominCorect
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 17 Jun 2003
Posts: 980
Location: кућица од чоколаде

PostPosted: 07 Jul 2007 07:33    Post subject: Reply with quote

нисам лично познавао те момке, али у свим причама о њима сам чуо само речи хвале за показану храброст и љубав према Звезди и Северу...храбро живели још храбрије и изгубили животе у отаџбинском рату против потурица

Томо Вељанчић
Александар Шиник

_________________
СЕВЕРНА АРМИЈА=РЕД+РАД+ДИСЦИПЛИНА
Back to top
View user's profile Send private message
Критичар
Стара гарда


Joined: 02 Jun 2005
Posts: 2485

PostPosted: 07 Jul 2007 10:56    Post subject: Reply with quote

Из Сарајева од наших момака који су изгубили живот за СРПСТВО морамо да поменемо и покојног Бимбала .
Седамдесетих година , враћајући се са неког гостовања у саобраћајној несрећи живот је изгубио Ринго Каратиста , у то време један од најугледнијих навијача на северу .
Нисам сигуран , али мислим да је био почетак јесењег дела првенства и утакмица против Железничара у Сарајеву . Враћајући се са те утакмице, у саобраћајној несрећи живот је изгубио Дрча - вођа и оснивач оних првих Бригата које су основане 1987. и постојале су до уједињавања свих група у Делије.
Из Крушевца треба поменути и покојног Сову који је био оснивач и један од најважнијих људи тог нашег огранка. Живот је изгубио тако што га је неки клинац избо ножем (није био у питању навијачки окршај). Мислим да се то догодило 92. или 93. године . Потресно је било на сахрани и мислим да је то био први случај да су се неком нашем покојном навијачу у раку пре закопавања убацивали шалови и заставе , ствари које су му много значиле за живота. Година је била 92. или 93. , Тима би то знао тачно .
Дрога као један од највећих непријатеља српске омладине није заобишла ни наш север. Осим већ неких од поменутих , да поменемо и друге који су изгубили живот због овог подмуклог порока који унесрећује живот многим младима и самим тим њиховим најближим. Пре годину дана је после овердоуза живот изгубио и Влада Марковић , један од чланова групе Ултрас од самог почетка . На утакмице је мање-више редовно долазио до самог краја пре него што је напустио овај свет.
Пре неких 7-8 година (ред би био истражити све те тачне податке), на исти начин живот је изгубио и покојни Чоби. Надимак је добио по Владимиру Савчићу - Чобију , певачу групе Про Арте , зато што је подсећао ликом и стасом на њега. Покојни Чоби је био активан од средине осамдесетих и сигурно је један од најсрчанијих људи са севера из тог периода, ако не и свих времена. Није био у групи, био је индивидуалац. Био је у андерграунд фазону, висио је стално на Академији,... Мислим да је била 1987. година и утакмица Партизан - Хајдук .Сплићана је било четрдесетак и стајали су изнад поаследњег улаза на северу до запада. Око њих је било 7-8 "милиционера" (за то време то је било добро обезбеђење јер никоме није падало напамет да се супротставља Милицији). Наших је било тридесетак и стајали су на средини севера. У једном тренутку Торцида је почела да пева песму у којој се вређа Свети Сава ("хај нек се чује чује..."). Покојни Чоби је изнервиран - сам журним кораком кренуо ка њима . Сви су ућутали и посматрали шта ће да се догоди . Када је дошао на неких 10ак метара од њих, тројица милиционера су се устремила на њега и некако успела да га савладају иако је пружао жестог отпор. То је био први пут да се нешто тако догодило и да је неко покушао да дође до непријатеља преко полиције . Права камиказа акција. Док га је спроводила полиција, север му је аплаудирао док је Торцида била нема, што ипак говори да је Чобијев гест и на њих оставио утисак .
Мислим да је била 1989. година и утакмица против Динама из Загреба. Север препун , можда трећи - четврти пут да смо тада имали разглас. Покојни Чоби прилази и тражи микрофон да поведе неку песму . Добија микрофон и почиње " Равна Гора пуна митраљеза , добио их Дража од Енглеза..." . Истог момента се разглас искључује јер је био на стази и увек га је контролисао полицајац у цивилу (микрофон је био на трибини ) , а полицајци у цивилу јуре Чобија по трибини да га ухапсе , што им и полази за руком иако се север супродставио коликио је могао за то време. Тешко је у ово време створити слику свих тих догађаја , јер само неко ко је био активан у то време зна колики је био страх и респект према полицији . И још да додам , да је то први пут да су се на северу јавно чуле речи неке ЧЕТНИЧКЕ песме . Било је време комунистичке репресије.
Жалосно је било видети Чобија последњих месеци пред крај . Хероин је успео да поједе стаситу момчину и од њега направи живу мумију . Слава му као и свима осталим и нека им Бог душу прости !
Back to top
View user's profile Send private message
Red Hell
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 20 Jun 2006
Posts: 16
Location: Beograd,Srbija

PostPosted: 07 Jul 2007 17:24    Post subject: Reply with quote

Хатори брате, опет ти морам честитати на топику...

Критичар је споменуо највећу трагедију која нас је задесила у последње време, хероин. Споменуо је и неке старије навијаче, који су обележили једну епоху, којима ће Бог опростити. Ми, пост-баријевска генерација се исто тако сећамо Славише, једног од главних момака екипе са Падине, који је исто тако трагично завршио на Криту, далеко од својих најмилијих и од пријатеља.

Момак је био на редован на Северу у најтежим моментима, почетком и средином деведесетих, и он као и његова група су знатно допринели да Север буде оно што је данас.

Слава им свима, и хвала им...
Back to top
View user's profile Send private message
радомир
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 03 Sep 2003
Posts: 339

PostPosted: 07 Jul 2007 18:07    Post subject: Reply with quote



ЗАУВЕК ЈЕДАН ЈЕ ОД НАС!
НЕМАЊА РАДОЊИЋ РАДОЊА!
1982-2002

П.С. Као и сваке године, тако ћемо и ове године у августу организовати турнир у његово сећање. Сви ће наравно бити благовремено обавештени.
Back to top
View user's profile Send private message
Robbie Williams
Ветеран


Joined: 09 Jul 2003
Posts: 1496
Location: Маки, Нови Бановци

PostPosted: 07 Jul 2007 18:08    Post subject: Reply with quote

Red Hell wrote:
Хатори брате, опет ти морам честитати на топику...

Критичар је споменуо највећу трагедију која нас је задесила у последње време, хероин. Споменуо је и неке старије навијаче, који су обележили једну епоху, којима ће Бог опростити. Ми, пост-баријевска генерација се исто тако сећамо Славише, једног од главних момака екипе са Падине, који је исто тако трагично завршио на Криту, далеко од својих најмилијих и од пријатеља.

Момак је био на редован на Северу у најтежим моментима, почетком и средином деведесетих, и он као и његова група су знатно допринели да Север буде оно што је данас.

Слава им свима, и хвала им...


Покојни Славиша је био врло активан у екипи од 1992-1995, када је и Падина била једна од водећих екипа на северу. Бог да му душу прости
_________________
МАЊАЧА КЕЖУАЛС
http://www.youtube.com/watch?v=Ssezbxt4APk
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Кобра
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 10 May 2006
Posts: 446
Location: Западна трибина

PostPosted: 09 Jul 2007 05:45    Post subject: Reply with quote

Грозни умро на путу за Париз на баскет...
Back to top
View user's profile Send private message
Red Hell
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 20 Jun 2006
Posts: 16
Location: Beograd,Srbija

PostPosted: 09 Jul 2007 23:55    Post subject: Reply with quote

Кобра, споменуо га Хатори у свом посту...
Back to top
View user's profile Send private message
Champions_Bg
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 25 Jun 2004
Posts: 65
Location: Београд

PostPosted: 27 Jul 2007 17:27    Post subject: Reply with quote

Милан Јанковић 1990-2006
поѕнатији као бамби , дечко са сењака ,
погину на мосту који се спушта са сењака , где иду троле...
много добар дечко...активан,редован...Слава му...
_________________
але...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Навијачке приче All times are GMT - 1 Hours
Goto page 1, 2, 3 ... 109, 110, 111  Next

View previous topic :: View next topic
Page 1 of 111

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Delije shop