DELIJE.net Forum Index www.DELIJE.net
Форум ДЕЛИЈА - навијача Црвене Звезде
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Наш Брат Стефке

 
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Навијачке приче
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Критичар
Стара гарда


Joined: 02 Jun 2005
Posts: 2485

PostPosted: 21 Apr 2012 19:42    Post subject: Наш Брат Стефке Reply with quote

"Александар Стефановић Стефке - ЗАУВЕК СА НАМА
Делије, 19. априла се навршава 20 година од погибије нашег друга са трибине - Стефкета. Пред вечити дерби 22.03.1992. године у навијачком сукобу Стефке је тешко повредјен и након 28 дана преминуо је у болници. На данашњи дан желимо да се сетимо њега , и у 20-том минуту паролом и заставом са његовом сликом желимо да покажемо да је он и даље са нама на Северу, и да у мислима и срцима Делија и даље живи!"


Ово су само неке од умрлица којима су се огласиле делије после овог трагичног догадјаја 1992. :

Back to top
View user's profile Send private message
Критичар
Стара гарда


Joined: 02 Jun 2005
Posts: 2485

PostPosted: 21 Apr 2012 19:45    Post subject: Reply with quote

Back to top
View user's profile Send private message
Критичар
Стара гарда


Joined: 02 Jun 2005
Posts: 2485

PostPosted: 21 Apr 2012 19:51    Post subject: Reply with quote

24.04.1991. Црвена Звезда - Бајерн 2:2
Наш Брат Стефке други са лева на десно, загледан у Север...
(ако неко од модератора може да смањи слику у неку прегледнију димензију, хвала !)

http://www.dodaj.rs/f/2b/Wq/4eElxAUi/0111.jpg

Exclamation Exclamation Exclamation [/img]
Back to top
View user's profile Send private message
red devils
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 20 Jun 2010
Posts: 72

PostPosted: 21 Apr 2012 20:17    Post subject: Reply with quote

На путу за Цирих '90,Стефке седи са качкетом у тамној мајци,у средини.



стефке је становао на звездари лиону .на утакмице је долазио са екипом из тог краја коју су сачињавали славиша,његуш ,стојке ,чапко ,симона ,....
био је тих ненаметљив момак који се није експонирао и себе стављао у први план али је био на сваком ризиничном месту и догађају .пуно смо смо изгубили његовим одласком .сахрањен је на централном гробљу уз присуство многобројних делија .
Back to top
View user's profile Send private message
Критичар
Стара гарда


Joined: 02 Jun 2005
Posts: 2485

PostPosted: 21 Apr 2012 20:43    Post subject: Reply with quote

Стефке је за север дао оно највредније што се може дати - дао је свој живот. Све нас је задужио и ово данас је само један корак да покушамо да му се одужимо, иако никада нећемо успети. Урадиће се и графит са његовим ликом на северу, који је требао већ одавно да се уради, јер је то Стефке заслужио пре свих, али се чекао пригодан тренутак.
Стефкетова смрт се догодила можда у најтеже време. Рат се стишавао у Хрватској, али се распламсавао у Босни. Увелико се причало о уводјењу санкција, а земљом је харала инфлација. Цео народ је био у конфузији. Звезда се није квалификовала у финале Купа Шампиона, иако су сви били сигурни да ћемо и ми заиграти коначно на том Вемблију. Мислим да је утакмица са Сампдоријом у Софији од 01/04/1992 последња утакмица да је Црвена Звезда била такмичарски велики светски клуб и да од тог тренутка фудбал у Србији почиње да стагнира.
Са ратишта у Београд стижу вести о погинулим и рањеним другарима. Многи су на фронту, али има и оних који су рањени још претходне године и неизвестан је исход њихових рана. У таквој ситуацији стиже вест о Стефкетовој смрти.
Многи то прихватају са неверицом, први пут да се смрт навијача догодила у нашем граду. Цело то стање је довело до тога да Стефкету до данашњег дана није указана почаст какву је он заслужио.
Али "када храброст победи смрт, време губи смисао" !
Шта бих могао да напишем о Стефкету, јер сигурно многе младје интересује какав је он био ?
Најједноставније, могу да кажем да је био баш онакав какав би требао да буде свако од нас - ПРАВИ ДЕЛИЈА !!!
Ненаметљив, али увек ту када је потребно, тих али изражено ведрог духа,... Буквално не могу да се сетим иједног проблема да је направио, да је нешто гундјао, оговарао, увек је све одлуке прихватао као своје, никада се ничему није противио. Најпростије речено, човек и друг на кога увек и у свакој ситуацији може да се ослони, без шансе да те изневери, што је најбоље доказао и последњи догадјај по коме га памтимо !
Делије, иако га велика већина вас не познаје зато што сте младји, сетите се понекад једног непознатог друга са трибине, сетите се једне ЉУДИНЕ која је својим животом исписала славне странице историје наше трибине, сетите се , запалите свећу и помолите се за његову душу ...
Back to top
View user's profile Send private message
ТСЦЗ
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 13 Mar 2011
Posts: 64
Location: Северна страна

PostPosted: 21 Apr 2012 20:49    Post subject: Reply with quote

http://www.youtube.com/watch?v=v1RpkzI-rSE
_________________
Где ти играш,ту смо ми!!!
Back to top
View user's profile Send private message
Критичар
Стара гарда


Joined: 02 Jun 2005
Posts: 2485

PostPosted: 21 Apr 2012 21:11    Post subject: Reply with quote

Back to top
View user's profile Send private message
ciricdejancira
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 15 May 2005
Posts: 569
Location: Lazarevac

PostPosted: 22 Apr 2012 20:08    Post subject: Reply with quote

СТЕФАНОВИЋ АЛЕКСАНДАР-СТЕФКЕ
Рођен у Београду 9.8.1967 године- Преминуо 18.4.1992 године

Наш Брат Стефке је до седмог разреда ишао у школу Марија Бурсаћ на Звездари а 7 и 8 разред у школи Јелена Ћетковић исто тако на Звездари.Средњу геодетску школу је завршио на Лиону.Волео је много да чита тако да је прочитао на стотине књига а на самом споменику је исклесана и књига у знак те велике његове љубави према разним књижевним делима.Био је ненаметљив и скроман,прибран и смирен, великог срца а надасве много дружељубив.Поред својих великих људских особина Стефке је био изразито висок 1,90 са преко стотинак килограма те је и на тај начин био увек спреман свакоме да помогне а Богами ретко ко је таквој људини и могао на црту да стане.После тог несрећног ударца примљен је на Ургентни центар и тамо му је извршена операција.Прогноза и мишљење лекара су била таква да му треба највећа снага да се пробуди из коме то јест из смрти да се врати у живот.Они нису могли да прогнозирају које би поседице биле након буђења а биле би сигурно.Дал би то биле менталне последице,инвалидске природе или неке друге то нико мије могао да прогнозира.После неких 10-15 дана коме Стефке је почео по мало да осећа додир и све је одавало утисак да ће се пробудити из коме.Осамнестог априла 1992 године ујутру око 3-4 сата је звонио телефон на који се јавио Стефкетов Отац са вешћу из Ургентног центра да је СТЕФАНОВИЋ АЛЕКСАНДАР преминуо.Био је то највећи могући ударац за породицу СТЕФАНОВИЋ који је могао да се деси.Отац,Мајка и осам година млађи Брат Пеђа су изгубили свог сина и Брата а тешко да може речима да се опише како је њима било.Стефке је сахрањен на централном гробљу парцела 13 а судбина је тако хтела делом и због велике сикирације да после две године премине и Отац који је сахрањен поред њега.Мајка буквално сваки дан мисли и плаче због њега читавих 20 година а да ли би требало да пишем колико је то тешко пало и његовом млађем Брату Пеђи којег је волео више од свега.Све у свему врло тужно и потресно али овим обележавањем двадесетогодишњице Стефкетове смрти на овако леп начин,надајмо се да смо унели у породицу СТЕФАНОВИЋ барем мало ведрог расположења и осмеха?СТЕФКЕ СА НАМА СИ, У НАШИМ СРЦИМА ЉУДИНО!!!
_________________
RED STAR HOOLIGANS
Back to top
View user's profile Send private message
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13178

PostPosted: 22 Apr 2012 20:24    Post subject: Reply with quote

Нема шта,из начина на који пишете сви ви који сте били другови са њим,врло лако може да се закључи какав је то човек био!На генерацијама које сада ходају севером,и које ће тек ходати,је да никада не дозволе да овакав човек падне у заборав!Већина људи са наше трибине се није ни родила када је он изгубио живот,али и ова генерација и свака наредна би увек требала да има свест о томе да таквог човека север никада не сме заборавити!
ДОК ИМА НАС,И ОН ЋЕ БИТИ ТУ!СТЕФКЕ-ЗАУВЕК ДЕО СЕВЕРА!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Pedja Lion
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 22 Apr 2012
Posts: 1
Location: Beograd

PostPosted: 24 Apr 2012 19:57    Post subject: Reply with quote

Пре двадесет година изгубио сам свог идола,своју икону.То је човек који је волео и реч волео је мала за то што је он осећао према СЕВЕРУ И ЗВЕЗДИ.Двадесет година моје срце је мртво БЕЗ МОГ БРАТА.Да пишем о својим осећањима нема тих речи.Оно што желим је ДА СЕ ЗАХВАЛИМ СВИМ ДЕЛИЈАМА КОЈЕ СУ УЧЕСТВОВАЛЕ У ДАВАЊУ ПОЧАСТИ МОМ СТЕФКЕТУ.Много се захваљујем брату Ћири.Верујте ако је неко био те суботе поносан и тужан то сам био ја.ХВАЛА још једном СВИМА КОЈИ СУ У ТОМЕ УЧЕСТВОВАЛИ И ОНИМА КОЈИ СУ ГА ЗНАЛИ И МЛАДИМА КОЈИ НИСУ,АЛИ СУ ИПАК ПРИХВАТИЛИ ДА ДАЈУ ПОЧАСТ СВОМЕ ДЕЛИЈИ.ХВАЛА ВАМ БРАЋО,ШТО СТЕ НА ТРЕНУТАК ОПЕТ ИСПУНИЛИ МОЈЕ СРЦЕ БАР НА ТРЕН!


У МОМ СРЦУ ОН И ДАЉЕ ЖИВИ! НЕКА ТИ ЈЕ ВЕЧНА СЛАВА БРАТЕ МОЈ ЈЕДИНИ!
Back to top
View user's profile Send private message
Brane1965
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 23 Aug 2010
Posts: 4

PostPosted: 03 May 2012 19:29    Post subject: Reply with quote

Стефке живи у нама! Лијепо је видјети да млађи нараштаји не заборављају своју старију браћу, која само физички више нису ту !
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Навијачке приче All times are GMT - 1 Hours


View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Delije shop