DELIJE.net Forum Index www.DELIJE.net
Форум ДЕЛИЈА - навијача Црвене Звезде
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Хум. орг. Срби за Србе
Goto page 1, 2, 3 ... 28, 29, 30  Next
 
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Срби и Србија
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Pedjo_BBrdo
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 28 Sep 2003
Posts: 586
Location: Небеска Србија

PostPosted: 10 Feb 2007 18:23    Post subject: Хум. орг. Срби за Србе Reply with quote

Првобитни циљеви наше организације су били помоћ српским породицама са петоро и више деце. У вери да ће нам се придружити милиони Срба и људи добре воље, одлучили смо да ''избришемо'' ограничења и наше амбиције формулишемо са '' помоћ српским породицама са надпросечним бројем деце у овим тешким временима у којима живимо.''

Наши циљеви су да скупљеним финансијама помогнемо породицама да поправе своје куће, да купимо деци књиге и школски прибор, да их нахранимо и обучемо. Такође, један од наших циљева је куповина одређених пољопривредних и индустријскиих материјала који би омогућили старијим члановима породица да у будућем периоду саме наставе да зарађују за егзистенцију њихових породица.

Желимо да нагласимо да ни у једном тренутку рад наше организације неће и не сме бити искоришћен у било чије индивидуалне, политичке или идеолошке потребе и сврхе. Наша вера и љубав према српској деци изричито забрањује било какве даље поделе српског народа. Желимо јединство, веру, слогу што смо у предходних годину и по дана мукотрпним радом и доказали као изводиво.

Од вас, уважених тренутних и будућих чланова наше организације, желимо да својим индивидуалним радом помогнете организацију Срби За Србе. Помоћ може бити изражена у скромним редовним новчаним месечним донацијама, регрутовању нових чланова широм света, константном медијском промоцијом и кампањом, и наравно добровољњим придруживањем и раду при самој организацији. Помоћ нам је итекако потребна на свим пољима саме организације.


Ово је једна веома поштена и хумана организација,и било би лепо да се што више људи прикључи у рад на било који начин.Ја ћу се трудити да овде редовно постављам новости у вези са радом организације.Веб сајт организације се налази на следећој адреси http://www.srbizasrbe.org/ .
_________________
"Границе између Православља и јереси су исписане крвљу." (Старац Јероним Светогорац)
Back to top
View user's profile Send private message
Pedjo_BBrdo
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 28 Sep 2003
Posts: 586
Location: Небеска Србија

PostPosted: 01 Mar 2007 01:31    Post subject: Reply with quote

Представљен је нови сајт Хуманитарне организације Срби за Србе,на коме можете наћи све информације у вези са радом ове организације,нова презентација се налази на адреси www.srbizasrbe.org/joomla ,надам се да ће нам се продружити још нових чланова одавде,а ако има старих чланова надам се да ће наставити са донацијама,јер како одолети оваквој интернет презентацији а не помоћи Smile.
Иначе за месец фебруар је сакупљено 460 еура.
_________________
"Границе између Православља и јереси су исписане крвљу." (Старац Јероним Светогорац)
Back to top
View user's profile Send private message
Гишка
Ветеран


Joined: 18 Oct 2002
Posts: 1560

PostPosted: 02 Mar 2007 03:17    Post subject: Reply with quote

Амбиције

Хуманитарна организација Срби За Србе жели да испише нови лист у српској историји. Најискреније верујемо у снагу речи наших славних предака када су говорили свом народу ''Слога и вера победити мора.'' Ми желимо да нашим скромним доприносом и радом ујединимо снагу српске дијаспоре и матице која ће бити искоришћена у једном једином правцу – несебичну помоћ српској деци.

Хуманитарна организација Срби За Србе жели да уједини све Србе у дијаспори (према последњим подацима преко 4 милиона) и Србе у матици ради веома битног и племенитог циља за наш српски народ. Желимо, да уз помоћ свих Срба у свету, наше православне браће, племенитих људи свих вера и нација, помогнемо српској деци и српским породицама које живе на самој ивици егзистенције и учинимо њихове животе мало лакшим и лепшим.

Првобитни циљеви наше организације су били помоћ српским породицама са петоро и више деце. У вери да ће нам се придружити милиони Срба и људи добре воље, одлучили смо да ''избришемо'' ограничења и наше амбиције формулишемо са ''помоћ српским породицама са надпросечним бројем деце у овим тешким временима у којима живимо.'' Насупрот храбрости и беспрекорној љубави према својој деци, породице којима желимо да помажемо су осакаћене због дугорочне немаштине и оскудевају чак у најосновнијим средствима, те су на самом рубу егзистенције. Ми као савесни људи желимо да испунимо нашу моралну дужност и помогнемо онима који пате. Поврх свега, ми као Срби хоћемо да подметнемо леђа за своју српску браћу и сестре чија се свакодневница своди на борбу између живота и смрти.

Помоћ би се упутила деци и њиховим породицама на територијама Србије, Републике Српске, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Словеније и Републике Македоније. У досадашњем периоду рада наше организације, помоћ српским породицама се огледала у директној финансијској помоћи. Наши циљеви су да скупљеним финансијама помогнемо породицама да поправе своје куће, да купимо деци књиге и школски прибор, да их нахранимо и обучемо. Такође, један од наших циљева је куповина одређених пољопривредних и индустријскиих материјала који би омогућили старијим члановима породица да у будућем периоду саме наставе да зарађују за егзистенцију њихових породица. Зашто да једног дана не доведемо ту децу у посету Штокхолму, Детроиту, Ослу, Мелбурну, Чикагу, и подаримо им наду у лепше сутра. Својим искреним и племенитим радом желимо да вратимо веру у боље сутра за нашу српску децу, где год она тренутно живела.

Желимо да нагласимо да ни у једном тренутку рад наше организације неће и не сме бити искоришћен у било чије индивидуалне, политичке или идеолошке потребе и сврхе. Наша вера и љубав према српској деци изричито забрањује било какве даље поделе српског народа. Желимо јединство, веру, слогу што смо у предходних две године мукотрпним радом и доказали као изводиво.
Back to top
View user's profile Send private message
Pedjo_BBrdo
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 28 Sep 2003
Posts: 586
Location: Небеска Србија

PostPosted: 02 Apr 2007 00:34    Post subject: Reply with quote

За месец март је сакупљено читавих 655 Е што је највећа сума сакупљена у последње две године!Ево и малог пресека наших активности за протекли месец:

Послали смо помоћ породици Милутиновић у Републици Српској у висини од 300 евра.
- Послали смо прву донацију породици Љиљак у Србији у висини од 500 евра.
- Послали смо прве једнократне донације у Републику Српску породици Блазић и Петковић у висини од 250 евра по породици.
- Употпунили смо wеб презентацију са неколико нових страница (о нама, извештаји, фото галерија, странице о породицама из нашег програма..).
Позивамо све чланове и донаторе наше организације да нам се прикључе у борби у коју смо се упустили. Проширите нашу причу и наше идеје вашим пријатељима, пошаљите неколико емаил-ова са адресом нашег сајта. Са поносом можемо рећи да смо створили организацију која ће вратити осмех нашој Српској деци, која ће се потрудити да у својим делима покаже да Срби у свету нису нити ће икада заборавити на своју Српску браћу. Ми смо један народ и где год живели, колико год подељени били између себе по политичким и другим основама, дух Српског народа ће остати као света обавеза сваког Србина да помогне свом брату и сестри у невољи!

С' вером у Бога

Хуманитарна Организација Срби за Србе

www.srbizasrbe.org
_________________
"Границе између Православља и јереси су исписане крвљу." (Старац Јероним Светогорац)
Back to top
View user's profile Send private message
Pedjo_BBrdo
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 28 Sep 2003
Posts: 586
Location: Небеска Србија

PostPosted: 02 May 2007 23:08    Post subject: Reply with quote

Неколико новости из организације:

1. Закупили смо простор на Америчком серверу за две

наредне године са много већим простором и могућности

протока информација. Веб сајт ће се радити у ћириличној и

енглеској верзији, а биће много богатији са информацијама

везаних како за породице, тако и за наше активности. Сви

чланови који имају искуства у програмирању, раду са веб

сајтовима, Joomla системом, а желе да волонтерски помогну

неколико сати у раду нека нам се јаве на

szspodrska@gmail.comОва адреса је заштићена од робота. Потребан вам је Јава-скрипта да би сте је видели.

2. Окупили смо експертски тим који већ неколико дана

увелико ради на писању статута организације Срби За Србе.

Статут ће бити двојезичан како би након његове израде ушли

у процес регистрације организације у САД и Србији. Када овај

процес буде завршен планиарано легализовање код локалних

власти ће бити извршен у Канади, Републици Српској, Црној

Гори и неколико земаља остатка Европе у којима имамо наше

чланове.

3. Од месеца Маја месечне извештаје организације добијаће

искључиво чланови организације који су тококм 2007

извршили макар једну донацију путем електронске поште.

Постављамо стубове организације како би поверење наших
чланова оправдали, а у исто време и придобили нове.


ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ!


Такође да нагласимо да је за месец април сакупљена изванредна сума,чак
1080 еура.Наравно ово је само успутна станица,и никако се не задовољавамо са тренутно постигнутим.Идемо још боље,још више и још јаче!
_________________
"Границе између Православља и јереси су исписане крвљу." (Старац Јероним Светогорац)
Back to top
View user's profile Send private message
радован
Стара гарда


Joined: 07 Apr 2003
Posts: 2043
Location: Нећу да ти кажем ћелави!!!

PostPosted: 03 May 2007 20:46    Post subject: Reply with quote

Пеђа, ајде ако си регистрован на СзС форуму....могао си причати са уредницима сајта и форума, да се постави и тамо најава за концерт, и да се чланови замоле да поставе најаву за концерт по форумима које обилазе...?
Back to top
View user's profile Send private message
Pedjo_BBrdo
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 28 Sep 2003
Posts: 586
Location: Небеска Србија

PostPosted: 03 May 2007 21:38    Post subject: Reply with quote

радован wrote:
Пеђа, ајде ако си регистрован на СзС форуму.


Чуј, ако си регистрован "I run the place" Laughing .Наравно наравно,то сам хтео да поставим као што сам и поставио на пар других форума које посећујем,него је ето тамо већина људи из дијаспоре,па сам се нешто премишљао где би било најбоље поставити,али ево сад ћу да урадим нешто по том питању Wink .
_________________
"Границе између Православља и јереси су исписане крвљу." (Старац Јероним Светогорац)
Back to top
View user's profile Send private message
радован
Стара гарда


Joined: 07 Apr 2003
Posts: 2043
Location: Нећу да ти кажем ћелави!!!

PostPosted: 03 May 2007 21:50    Post subject: Reply with quote

Pedjo_BBrdo wrote:
радован wrote:
Пеђа, ајде ако си регистрован на СзС форуму.


Чуј, ако си регистрован "I run the place" Laughing .Наравно наравно,то сам хтео да поставим као што сам и поставио на пар других форума које посећујем,него је ето тамо већина људи из дијаспоре,па сам се нешто премишљао где би било најбоље поставити,али ево сад ћу да урадим нешто по том питању Wink .

опрости шефе Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
Pedjo_BBrdo
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 28 Sep 2003
Posts: 586
Location: Небеска Србија

PostPosted: 04 May 2007 21:54    Post subject: Reply with quote

www.srbizasrbe.org Ево на насловној страни са десне стране можете видети малу рекламу у режији наших веб мајстора за предстојећи концерт Делија.
_________________
"Границе између Православља и јереси су исписане крвљу." (Старац Јероним Светогорац)
Back to top
View user's profile Send private message
радован
Стара гарда


Joined: 07 Apr 2003
Posts: 2043
Location: Нећу да ти кажем ћелави!!!

PostPosted: 05 May 2007 20:14    Post subject: Reply with quote

Pedjo_BBrdo wrote:
www.srbizasrbe.org Ево на насловној страни са десне стране можете видети малу рекламу у режији наших веб мајстора за предстојећи концерт Делија.

Хвала ти брате!!!!!

Само бих ти нешто саветовао....
Када се кликне на банер отвара се страна са навијачких вести, а онда најава за концерт је већ друга вест и није у првом плану. Тако да би било боље да се кликањем на банер отвара насловна страна и онда је најава за концерт увек у првом плану.... Ако је касно за то нема везе...није страшно Wink
Back to top
View user's profile Send private message
Pedjo_BBrdo
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 28 Sep 2003
Posts: 586
Location: Небеска Србија

PostPosted: 05 May 2007 21:22    Post subject: Reply with quote

радован wrote:
Pedjo_BBrdo wrote:
www.srbizasrbe.org Ево на насловној страни са десне стране можете видети малу рекламу у режији наших веб мајстора за предстојећи концерт Делија.

Хвала ти брате!!!!!



Ма нема шта да се мени захваљујеш,ништа ја специјално нисам урадио,то је само мали допринос Хуманитарне Организације Срби за Србе што бољој организацији нашег концерта и очувању наше свете српске земље Wink .
_________________
"Границе између Православља и јереси су исписане крвљу." (Старац Јероним Светогорац)
Back to top
View user's profile Send private message
Pedjo_BBrdo
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 28 Sep 2003
Posts: 586
Location: Небеска Србија

PostPosted: 07 Jun 2007 05:27    Post subject: Reply with quote

Пар црта из организације о раду у мају:

-Прикупљено 600 еура
-Послата помоћ породици Гогић у износу од 500 еура
-припремљена и прослеђена документација за регистровање организације у Србији
-редизајн и пребацивање постојеће веб презентације на нови бржи и бољи сервер
-усвојен статут организације

Толико о томе,идемо напред још боље.

www.srbizasrbe.org
_________________
"Границе између Православља и јереси су исписане крвљу." (Старац Јероним Светогорац)
Back to top
View user's profile Send private message
Pedjo_BBrdo
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 28 Sep 2003
Posts: 586
Location: Небеска Србија

PostPosted: 11 Jul 2007 11:47    Post subject: Reply with quote

PayPal блокирао наш рачун

Поштовани чланови, пријатељи, донатори,
На Видовдан 28.06.2007 добили смо емаил од PayPal фирме преко
које смо ево већ скоро 3 година сакупљали донације за породице
које помажемо. У емаилу смо добили ултиматум да морамо
под хитно (у року од 7 дана) доставити факсом податке о регистрацији
наше организације код власти у Америци. Такође, захтевали су да им
доставимо списак организација за "које ми радимо".
У нашем одговору замолили смо да рачун не упадне у блокаду како
би и даље наставили да шаљемо помоћ породицама у Србији. На наш
захтев није одговорено и данас је рачун заблокиран. Уплате и исплате
нису више могуће на наш рачун у наредном периоду па молимо наше
чланове да привремено обуставе донације све док вас не обавестимо
да смо изгладили овај проблем са PayPal ом.
Покушаћемо да у међувремену купимо ссл сертификате којим би
омогућили да се донације директно са кредитне картице спроведу са
нашег сајта.
Као што су наши преци пре 617 година на Косову и Метохији водили крваву битку за очување Српског народа, вере, и територије
тако ћемо и ми као њихови потомци наставити да се боримо за очување Српског народа где год се налазили на земаљској кугли.



'' Земаљско је за малена царство ,
а небеско увек и довека. '' Цар Лазар

Надамо се да ћемо брзо пребродити новонастале проблеме и наставити у још јачем темпу.
Наравно свака врста помоћи је и више него добродошла.

Хуманитарна Организација Срби за Србе
_________________
"Границе између Православља и јереси су исписане крвљу." (Старац Јероним Светогорац)
Back to top
View user's profile Send private message
Pedjo_BBrdo
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 28 Sep 2003
Posts: 586
Location: Небеска Србија

PostPosted: 30 Aug 2007 02:20    Post subject: Reply with quote

Корак у вечност почињемо борбом
28 08 2007
Данас смо направили велики корак напред у раду наше хуманитарне

организације Срби За Србе. Коначно смо

завршили неопходне процесе папирологије око отварања рачуна у

банци Интеса. Позивамо све чланове организације,донаторе,пријатеље

да нам се прикључе у борби за боље сутра Српске деце и њихових

породица. Све бројеве жиро рачуна можете наћи на нашој главној

страници.



ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ! С Р Б И З А С Р Б Е!


www.srbizasrbe.org
_________________
"Границе између Православља и јереси су исписане крвљу." (Старац Јероним Светогорац)
Back to top
View user's profile Send private message
Pedjo_BBrdo
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 28 Sep 2003
Posts: 586
Location: Небеска Србија

PostPosted: 28 Nov 2007 18:22    Post subject: Reply with quote

ЈУБИЛЕЈ: ДВЕ ГОДИНЕ СРБИ ЗА СРБЕ

Данас се навршава тачно две године од када је група ентузијаста, младих људи, расутих по свету започела рад Хуманитране организације Срби за Србе. Да ли је управо данашњи дан када почиње Божићни пост одабран намерно или не остаће под велом тајне. Оно што знамо сигурно јесте да смо за ове две године успели да изградимо нашу организацију поштењем, транспарентношћу и најбитније од свега учинимо нешто конкретно за помоћ српској деци и њиховим породицама да привремено преброде тешке тренутке у којима се налазе. Окупило смо Србе широм света око једне племените идеје. Имали смо пред нама успехе, проблеме и препреке. Нисмо одустали нити се предали.

Током две године нашег рада трудили смо се да подигнемо свест и активирамо све аларме у нашем друштву због тешког социјалног стања у коме живе многе српске породице широм Србије, Црне Горе, Републике Српске, Босне и Херцеговине, Хрватске. Такође, ширимо свест о проблему беле куге и кроз наш рад и активности указујемо са каквим се животним проблемима српске мајке хероине сусрећу сваког дана. Некима смо директно помогли, друге су добиле помоћ од државних органа, али велики број породица остављене су на милост и не милост суморној садашњници. Наш циљ јесте да помогнемо породицама да дођу у ситуацију да се самостално изборе за своју децу и њихову будућност. Социјална давања и новчана помоћ даје само краткорочне резултате и привремено продужава агонију у којој пре свега деца највише пате. Многочлане породице морају бити адекватно награђене од стране државе а не кажњаване. Наша највећа награда биће искрен дечији осмех, потврда да сав труд, време, енергију и новац које смо уложили није узалудно потрошен.

Позивамо Вас да нам се придружите и подржите, да наставимо борбу за лепшу будућност српске деце и њихових породица.
ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ!
_________________
"Границе између Православља и јереси су исписане крвљу." (Старац Јероним Светогорац)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Срби и Србија All times are GMT - 1 Hours
Goto page 1, 2, 3 ... 28, 29, 30  Next

View previous topic :: View next topic
Page 1 of 30

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Delije shop