DELIJE.net Forum Index www.DELIJE.net
Форум ДЕЛИЈА - навијача Црвене Звезде
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Уби нас бела куга.. правите децу С
Goto page 1, 2, 3 ... 12, 13, 14  Next
 
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Срби и Србија
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Srbenda
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 25 Mar 2006
Posts: 47

PostPosted: 13 Feb 2007 11:11    Post subject: Уби нас бела куга.. правите децу С Reply with quote

Quote:
Према мишљењу мр Биљане Спасић белу кугу су узроковали ратови (геноцид), чедоморство (аутогеноцид), самоубиства и сеобе.

Око 4 милиона Срба живи изван Српских држава, а између 1991. и 1996. године је Србију напустило преко 30.000 стручњака. Одлазак у иностранство се чек повећао доласком демократске власти.

Да није било геноцида, аутогеноцида и сеоба, данас би само у Србији живело 27 милиона Срба.

Стање у Републици Српској је нешто боље (у задњих 5-6 година чак постоји позитивна имиграција Срба у РС), али није идеално. Без геноцида, аутогеноцида и сеоба, у РС би данас живело око 7 милона Срба.

Сматра се да би на Балкану без ратова и абортуса, данас било преко 35 милиона Срба (у 20. веку је број Турака порастао за 400 одсто, број алабанаца за 700%, румуна за 45%, бугара 38% и грка 35%). 1848. године је у Србији живело 5,5 милиона Срба, а 2001. године 6,2 милиона!

У 20. веку је Србија у ратовима изгубила више од 4 милиона људи, а чедоморством су у задњих 60 година убијене три Србије!!!

У Србији су нпр. 1999. године позитиван природни прираштај имале само Лозница, Пожарервац и Гроцка, док су остале 154 општине имале негативан прираштај! Само те године смо изгубили град величине Деспотовца!!!

Сваки четврти Србин је млађи од 19. година, док је то нпр. код албанаца сваки други!!!

Почетак краја једне нације наступа када становништво изнад 65. година буде два и по пута бројније од осталог становништва!!!

Исповест Др. Адашевића

Почетком деведесетих година Српску јавност ужаснула је исповест др Стојана Адашевића који је 38 година радио у КБЦ "Дедиње". Др Адашевић је изјавио да је у току своје гинеколошко-акушерске каријере која је трајала 26 година "убио читав један град величине Смедерева".

"Урадио сам око 50.000 абортуса и свестан сам да сам тако убио читав град. Прекинуо сам онда када сам урадио један захват и када сам видео живо и формирано дете. То ме је ужаснуло и почео сам да схватам да у ствари убијам децу" рекао је др Адашевић.

Примери из његове лекарске каријере су сабласни. Рецимо, дешавало се да се у истој болници, на једном спрату лекари боре да очувају трудноћу жене у петом месецу трудноће, а да код друге жене раде абортус у истом месецу. Др Адашевић каже да отуда и не чуди податак да су по стерилитету Српкиње прве жене у Европи и готово једна трећина жена има проблема са рађањем деце.

"Народски речено, од абортуса се материца изгребе. О томе се код нас не говори много из разноразних разлога" напомиње др Адашевић. А подаци су фрапантни. Званично претпрошле године у Србији је урађено око 198.000 абортуса. За 20 година урађено је више од два милиона абортуса. Ни тај број није коначан јер абортуси у приватним клиникама се не воде у званичним статистикама.

Поред Русије, Кине и СРЈ има најлибералнији закон када је у питању абортус. Али и ту смо изузетак. Само у Србији девојчица са 16 година може да се определи за абортус без сагласности родитеља.
----

ВЕЋ УГАШЕНО 3/4 села у Србији!!!

У којој мери је "бела куга" начинила демографску пораст у Србији понајбоље се види на примеру српског села.

"Ми често у шумадијским селима имамо двадесетак сахрана, а ниједно крштење - каже Његово преосвештенство Епископ шумадијски академик Сава (Вуковић), један од највећих бораца за побољшање наталитета у Србији. Према мр Спасић изумирање села је кључни проблем демографске кризе у Србији.

"Села се празне, огњишта гасе. Језиком статистике рекли бисмо да од 100 одсто села, већ не постоји 72 одсто или у више од две трећине села угашена су огњишта - илуструје наша саговорница и напомиње да у источној Србији има села где је просећна старост преко 60 година. Постоје села у којима се и деценијама није заљуљала колевка, нити чуо плач бебе. Примера ради, 1996. године затворене су школе у селима Горњи и Доњи Гајтан, Туларима код Медвеђе...

У селу Косанчић код Бојника било је до пре двадесетак година око хиљаду ученика, а сада стотинак. У селу Миљајици школу похађају свега двоје ученика.

А како стоје ствари, одлагање да се ухватимо у коштац са белом кугом" опет ће коштати нас - као народ и као државу.
----

РАЗВИЈЕНЕ ЗЕМЉЕ НЕМАЈУ РЕШЕЊА!!!

Искуства популационе политике у свету су контрадикторна. Чак у развијеним земљама као што је рецимо Шведска где се рађање деце стимулише од рођења до колеђа социјална политика показала се као недовољна. Мада нико не спори да је економски фактор битан, искуства су показала да он није и пресудан када је у питању ублажавање "беле куге".

ПОБОЉШАВАЊЕ ЖИВОТНОГ СТАНДАРДА НЕ РЕШАВА ПРОБЛЕМ БЕЛЕ КУГЕ!!!

"Проблем "беле куге" не решава се само побољшањем животног стандарда. Потребни су значајнији и суштинскији захвати да би родитељство, а пре свега материнство поново задобило значајно место на лествици животних вредности. Потребно је лечити савремену, а у ствари најстарију људску болест, а то је егоизам" каже за "Глас" Његово преосвештенство епископ Сава. Према његовим речима, врло често родитељи се не одлучују на рађање из чисто себичних разлога, не желећи да поремете свој конформизам. Рађање и подизање деце представља - жртву, на коју је савремени човек све мање спреман.

"Још један значајан моменат на који држава треба да обрати пажњу био би покушај да се створе услови за уравнотежење тежњи савремене жене за каријером и материнством. Потпуно је неприхватљиво и за друштво погубно уколико жена треба непрестано да бира између ова два пута, а да је при том материнство далеко испод успеха у послу на друштвеној лествици вредности. У утицају и мењању "идејне" позадине беле куге састоји се и део мисије цркве" - напомиње епископ Сава.


Најпесимистичније прогнозе стручњака су још конкретнији - ако се овако настави, Срби ће за мање 500 година и биолошки изумрети.

_________________
C C C C

Ubi nas bela kuga - ZATO SAD NA POSAO - Правите децу Срби !

СРБИЈА - РС - ЦГ
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
нешо подгориц
ДЕЛИЈА


Joined: 03 Feb 2006
Posts: 240
Location: Подгорица

PostPosted: 13 Feb 2007 12:26    Post subject: Reply with quote

Знате ли за онај слоган за бијелу кугу "Србијо јеби се!"
_________________
Правда за Уроша !
Back to top
View user's profile Send private message
red_zvornik
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 08 Jun 2006
Posts: 10

PostPosted: 13 Feb 2007 12:30    Post subject: Reply with quote

Едит: Пост ти је избрисан, јер се крши са правилником:

"3. На овом под-форуму неће бити дозвољено писање оним члановима који на навијачким под форумима немају бар 10 конструктивних постова (овде се не рачунају под-форуми "Crazy North" и "Питања"). Пост свакога ко не испуњава овај услов, биће одмах избрисан, а члан предложен за бан."
_________________
CCCC
Back to top
View user's profile Send private message
Трпе Четник
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 15 Nov 2006
Posts: 35
Location: Београд/Карабурма

PostPosted: 13 Feb 2007 19:27    Post subject: Reply with quote

зашто је тема написана на латиници?
_________________
Пушку у руке и бори се ником не покори се изрека стара то је Делије се никога не боје!!!
Back to top
View user's profile Send private message
manicomio
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 31 Aug 2005
Posts: 513
Location: Нови Сад

PostPosted: 13 Feb 2007 22:19    Post subject: Reply with quote

Трпе Четник wrote:
зашто је тема написана на латиници?


Зашто силујеш?
_________________
За Србију све! Србију низашта!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Трпе Четник
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 15 Nov 2006
Posts: 35
Location: Београд/Карабурма

PostPosted: 13 Feb 2007 22:25    Post subject: Reply with quote

кад је већ на форуму срби и србија. нема везе. настави по старом
_________________
Пушку у руке и бори се ником не покори се изрека стара то је Делије се никога не боје!!!
Back to top
View user's profile Send private message
Gregor
ДЕЛИЈА


Joined: 07 Apr 2006
Posts: 205
Location: Језеро Бодом

PostPosted: 20 Feb 2007 23:42    Post subject: ... Reply with quote

Баталите препуцавања око писма којим је написан наслов. момак је поставио јаку занимљиву теме за разматрање.

Најугроженији крајеви наше земље јесу источна Србија (нпр. Књажевац има природни прираштај -20 промила (мислим да је промил, ако сам се зезнуо, исправите ме) ) и Војводина. Целокупна Војводина има негативан природни прираштај и највећу стопу самоубистава (мада је ово више везано за мађарску популацију) после Данске. Суботица у томе предњачи... Централна Србија је на позитивној нули, док Косово предњачи са 18 промила. Evil or Very Mad У СФРЈ свако ко је имао деветоро деце, њему је Тито био кум... Да вам не помињем какве су бенефиције добијали ти људи... Црна Гора има око 7 у плусу.

Највећи узрочник беле куге јесте ситуација у којо се наша отаџбина налази... Јако климав економски фактор утиче на младе да направе углавном једно или двоје деце... Да би ишли ка позитиви, потребно је да свака породица има најмање троје деце, математика је проста... Држава што пре мора помоћи и стимулисати сваку породицу која мисли да има троје деце. Нема већег богаства од деце. Једно занимљиво подсећање: Почетком двадесетог века, тадашња Србија је имала исто становника као и Немачка, а погледајте ситуацију сада. Ако су Немци пребродили Други светски Рат и из тога изашли као победници у смислу да им није нестала популација, па можемо и ми Срби да се мало позабавимо тиме...
_________________
Бол... неком добро, а неком другачије
Back to top
View user's profile Send private message
Srbenda
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 25 Mar 2006
Posts: 47

PostPosted: 24 Feb 2007 18:05    Post subject: Reply with quote

Ја се извињавам што је тема написана латиницом. Али на послу сам био..

Друго, тема је најважнија тема не само на овом форуму, него на свим Српским форумима, јер нисмо свесни да ћемо нестати и изгубити Србију. КАТАСТРОФА.

Мора се покренути нека кампања или нешто слично. Evil or Very Mad
_________________
C C C C

Ubi nas bela kuga - ZATO SAD NA POSAO - Правите децу Срби !

СРБИЈА - РС - ЦГ
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ултраБГ
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 02 Jul 2005
Posts: 310
Location: Београд

PostPosted: 25 Feb 2007 09:42    Post subject: Reply with quote

Quote:
Црна Гора има око 7 у плусу.


Да, али то потиче од муслиманског и албанског становништва. И Србија има у глобалу 2 промила, али без Косова, тај прираштај је негативан.
Back to top
View user's profile Send private message
Бах
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 22 Oct 2005
Posts: 436
Location: Тамнава

PostPosted: 01 Mar 2007 17:56    Post subject: Reply with quote

Најжалосније од свега је што се не назире промена става наше владе на боље- напротив. Скотови су чак усвојили одлуку да се породиљама убудуће исплаћује по 65% личних доходака, као и којекаквим фолирантима који се годинама повлаче по разним боловањима и ојађују државу за огромне паре. Срамота! Evil or Very Mad Изједначити мајке нашег подмлатка са људима који су на редовном боловању! Оне и за време тог боловања раде огроман посао од непроцењиве вредности- гаје децу која треба да нас наследе, да нам праве пензије и чувају државу. Ово је такав шамар за српску демографију, да не могу да не приметим две ствари. Као прво, од овога се не можемо тако лако опоравити. Као друго, очигледно је да таква одлука није случајно легла у тренутку кад се најзад број новорођенчади почео значајније увећавати, по први пут након распада оне усране земље.
Моја жена се породила у децембру, али јој је породиљско отворено у новембру, тако да је избегла, сасвим случајно, ову новост која се примењује од средине децембра, ако се не варам. Једну рођаку, међутим, која ради у ''Блицу'', обрадовали су ковертом тањим за трећину.
Одосмо у курац!
Back to top
View user's profile Send private message
Srbenda
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 25 Mar 2006
Posts: 47

PostPosted: 16 Mar 2007 19:53    Post subject: Reply with quote

Ма нећемо у курац, СВИ ЗАЈЕДНО ПРОТИВ БЕЛЕ КУГЕ БРАТЕ.
Шири причу даље. Покрени нешто.. ја сам управо писао пројекат о
белој куги, људима је потребно стварно угурати у мозак да је ово ВЕЛИКИ ПРОБЛЕМ. Морамо нешто покренути..
_________________
C C C C

Ubi nas bela kuga - ZATO SAD NA POSAO - Правите децу Срби !

СРБИЈА - РС - ЦГ
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Pedjo_BBrdo
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 28 Sep 2003
Posts: 586
Location: Небеска Србија

PostPosted: 16 Mar 2007 20:11    Post subject: Reply with quote

Док не будете у прилици да сами повећавате наталитет у земљи Србији,онда барем помозите породице које нам одржавају наталитет али којих нема ко да одржава у животу.
www.srbizasrbe.org/joomla
_________________
"Границе између Православља и јереси су исписане крвљу." (Старац Јероним Светогорац)
Back to top
View user's profile Send private message
Бах
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 22 Oct 2005
Posts: 436
Location: Тамнава

PostPosted: 17 Mar 2007 16:37    Post subject: Reply with quote

Мој колега Мита је за своју жену давно рекао: ''Она моја да је могла, родила би пола детета!''

Тако је са многима...
Back to top
View user's profile Send private message
ana
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 15 Oct 2002
Posts: 579
Location: Red&White Caffe

PostPosted: 18 Mar 2007 07:18    Post subject: Reply with quote

http://www.politika.co.yu/detaljno.php?nid=22683
http://www.politika.co.yu/detaljno.php?nid=22701
_________________

Свануло је изнад цркве Св. Марка...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Jataganac
ДЕЛИЈА


Joined: 21 Oct 2002
Posts: 125

PostPosted: 01 Feb 2008 17:46    Post subject: Reply with quote

Налетео сам на ову табелу која показује демографски суноврат Србије.

Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Срби и Србија All times are GMT - 1 Hours
Goto page 1, 2, 3 ... 12, 13, 14  Next

View previous topic :: View next topic
Page 1 of 14

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Delije shop