DELIJE.net Forum Index www.DELIJE.net
Форум ДЕЛИЈА - навијача Црвене Звезде
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Ђавоља варош

 
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Срби и Србија
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Карађорђе
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 22 Nov 2007
Posts: 510

PostPosted: 25 Dec 2007 11:53    Post subject: Ђавоља варош Reply with quote

ГЛАСАЈМО ЗА СРПСКИ ПРЕДОГ 7 СВЕТСКИХ ЧУДА

Ђавоља варош је доспела на листу кандидата за седам светских чуда природе!

Захваљујући бројним предлозима наших људи, који су кандидовали ово чудо природе на Радан-планини, на Светог Николу објављен је списак званичних кандидата. На њему је и - Ђавоља варош.
После првог корака следи други: до 31. децембра 2008. године треба гласати за Ђавољу варош, а онда ће у јануару 2009. године бити објављен најужи списак од 21 кандидата. Ко ће бити изабран знаће се у лето 2010. године, када ће у Лисабону бити проглашени победници.
- У уторак се Ђавоља варош налазила на 135. месту. Чим смо објавили на званичном сајту да је увршћена у коначну листу кандидата, народ је почео да гласа. Пред поноћ се нашла на 129. месту, а јуче ујутру на 60. - каже директор Туристичке организације Куршумлије Радован Танасковић. - Наш труд се исплатио. Једини званичник који се укључио у акцију била је министарка дијаспоре Милица Чубрило. Она је и позвала наше људе који живе у расејању да гласају за нашег кандидата.
Без обзира на гласове за кандидатуру које су наши грађани слали после августовског позива у „Вечерњим новостима“, Ђавоља варош не би била увршћена међу кандидате да номинацију није и званично неко послао. Иако се много прича о брендирању Србије и поправљању имиџа наше земље, једини ко је искористио ову бесплатну промоцију била је Туристичка организација Куршумлије.
- Туристичка организација Србије се одмах укључила у акцију промоције Ђавоље вароши, јер колеге из Куршумлије са пуно страсти учествују у овом избору, пошто је Ђавоља варош наш једини кандидат - каже Јелена Грудић из ТОС-а.
Са Балкана поред наших „ђавола“ на листи су још два кандидата: бугарско Сребрно језеро и румунска пећина Шарисоара на Карпатима. Србија је боље рангирана од комшија, а наш главни противкандидат је Кападокија, чије се камене куле тренутно налазе иза нас на листи - на 119. месту.
Пошто ће се светска чуда природе бирати по категоријама (кањони, вулкани, језера и слично), од осталих противкандидата Чипкане стене у Канади не треба узети озбиљно, јер ће проћи Нијагарини водопади. То нису ни „12 апостола“ у Аустралији, јер су занимљивији Велики корални спруд или Ајерс стена (Улуру). „Ђаволе“ може да угрози само Вилингуан у Кини, који се налази на месту 46, а Кинеза, који имају приступ Интернету, је баш много!
Објављени списак званичних кандидата најпре је размотрио панел експерата, а до 31. децембра 2008. године сабираће се гласови, па у јануару 2009. године биће проглашен најужи избор од 21 кандидата, међу којима ће бити изабрано седморо победника.
- Ђавоља варош је већ победник, јер је званично увршћена у 200 најлепших места на свету - подсећа директор „Пролом бање -Планинка“ Златко Вељовић, којој је држава на старање поверила Ђавољу варош. - У Куршумлији је порасла продаја компјутера, јер сви даноноћно прате ситуацију.


КАКО ГЛАСАТИ
НА сајту www.new7wonders.com треба кликнути на земљину куглу - појавиће се мапа света. На мапи треба кликнути на Европу и појавиће се списак од 31 кандидата, а Србија је на деветом месту.
Када се кликне на Ђавоља варош, роцк форматион, Србија, испод кратког описа црвеним словима пише „воте фор ђавоља варос“. Пошто мора да се гласа за још шест места на свим континентима, важно је никако не гласати за кандидата који има суфикс „роцк форматион“ попут Кападокије. Нама нису конкуренција вулкани, корални гребени, кањони и језера, па гласајте за њих да не бисте угрозили Ђавољу варош.


ФЕНОМЕН
ПРИРОДНУ атракцију на двадесетак километара од Куршумлије чине 202 земљане фигуре, висине од три до 15 метара и ширине од пола до три метра. Фигуре имају необичне капе на врховима, што им даје облик људских фигура. Мистику овог природног феномена употпуњују извор киселе воде и дивља природа са потоком којим тече вода јарко-црвене боје.
„Планинка“ је уложила пола милиона евра за уређење прилаза Ђавољој вароши који је сада прокрчен, осветљен, изграђен је видиковац, а поред црвеног потока се организује „Пикник са ђаволом“.
Back to top
View user's profile Send private message
Карађорђе
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 22 Nov 2007
Posts: 510

PostPosted: 25 Dec 2007 11:58    Post subject: Reply with quote

Ђаволи“ на првом месту

ОРГАНИЗАТОРИ избора за "Седам светских чуда" природе су шокирани успехом кандидата из Србије. Ђавоља варош је за три дана доспела на прво место!
Тиа Виринг, задужена за комуникације са медијима, каже да су организатори викенд уочи католичког Божића провели са неверицом гледајући у компјутер.
- Ђавоља варош је за три дана са 137 места доспела на невероватно треће место - каже Тиа Виринг.- Шокирани смо вашим успехом. Нико није постигао тако брз успон. Немојте да посустанете до краја, јер сте свима постали симпатични!
Када је објављен списак кандидата организатори нису ни приметили нашег кандидата у "мору" од готово 200 језера, кањона, спрудова, вулкана, река, шума... Када су, међутим, почели нагло да стижу гласови - Ђавоља варош је свима "пала у очи".
Занимљиво је да су испред Ђавоље вароши језеро Титикака, за које гласају Боливија и Перу, и Амазон, који протиче кроз шест земаља. И осталих неколико противкандидата са највише гласова су из Јужне Америке. Међутим, ниједан не може директно да угрози нашег кандидата, јер су у питању реке, језера и национални паркови, а не камене стене.
- Да би српски кандидат победио, морате да испоштујете процедуру и оформите Комитет састављен од домаћина и јавних личности, као и да се максимално бавите промоцијом - објашњава Тиа Виринг.
У "Планинки", којој је држава Ђавољу варош поверила на старање, кажу да ће Комитет бити формиран већ после празника. Промоција ће се наставити, а пошто су се "ђаволи" сами наметнули као српски бренд, циљ је да га сви доживе као свог кандидата. Циљ је да за Ђавољу варош, јединог кандидата из бивших република СФРЈ и најозбиљнијег са Балкана, гласају не само грађани Србије и наша дијаспора, већ и из Републике Српске, Црне Горе и осталих земаља у окружењу.
- Колико је ова бесплатна промоција за канидатуру за "Седам светских чуда природе" важна говори и податак да смо управо примили резервације од група туриста из Италије и Аустрије који ће доћи у јулу да виде "ђаволе" - каже Златко Вељовић из "Пролом бање". - Свакодневно нас зову из иностранства, сви су изненађени оваквим чудом у Европи и траже више података.
Туристичка организација Куршумлије је припремила допис за Министарство просвете у којем предлаже да се у школама ради на промоцији природног блага Србије, поготово Ђавоље вароши као нашег јединог кандидата. Промотери су спремни да на позив обилазе школе у Србији како би деци показали да у нашој земљи постоји благо које је посебно не само на локалном, него и на светском нивоу.
Занимљиво је да куршумлијски крај, иако у околини Ђавоље вароши, постоје три бање - Пролом, Луковска и Куршумлија, а ту је и Копаоник, није завредио пажњу стратегије о развоју туризма. На "ђаволе", као могућу препознатљивост Србије у свету, нико од званичника Куршумлије није ни помишљао.
_________________
Back to top
View user's profile Send private message
cazzo_FCRS_forever
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 15 Oct 2002
Posts: 753
Location: Нешто је труло у држави Данској!!

PostPosted: 25 Dec 2007 13:05    Post subject: Reply with quote

гласао
_________________
"Kuda ideš Crna Goro kada crnogorčiš pse, a dukljanizuješ Crnogorcе"
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Мегафон
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 28 Dec 2004
Posts: 35

PostPosted: 25 Dec 2007 13:19    Post subject: Reply with quote

Back to top
View user's profile Send private message
buki91
ДЕЛИЈА


Joined: 10 Dec 2007
Posts: 111

PostPosted: 25 Dec 2007 16:15    Post subject: Reply with quote

ево још неколико слика...
Back to top
View user's profile Send private message
ХуЛ-КуЛ
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 03 Dec 2007
Posts: 484
Location: Вождово Предграђе

PostPosted: 25 Dec 2007 16:44    Post subject: Reply with quote

Тек сам малопре на вестима видео... Па ово заузима прво место у свету од 170 светских природних чуда а једини је наш да назовем представник. Екстра стварно clap
_________________
АЕ ШТА!
-БСЦЗ-
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Срби и Србија All times are GMT - 1 Hours


View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Delije shop