DELIJE.net Forum Index www.DELIJE.net
Форум ДЕЛИЈА - навијача Црвене Звезде

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

СТУБ СРАМА
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 65, 66, 67 ... 83, 84, 85  Next

Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> За спас Косова и Метохије
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Гишка
ДЕЛИЈА сениор

PostPosted: 06 Apr 2009 20:52    Post subject: Reply with quote

И пре свега, да ли ми уопште смемо као појединци да се обратимо Синоду око овог проблема? Можда мора неки свештеник да то уради? Питам, не знам.
Back to top
View user's profile Send private message
cabron
Ветеран

PostPosted: 06 Apr 2009 21:09    Post subject: Reply with quote

Гишка wrote:
Да ли неко од вас може да срочи пристојно писмо Светом Синоду СПЦ (који је предпостављам надлежан и одговоран за све цркве и епархије) и да се захтева да се овакве ствари најстроже санкционишу. Можда би Арчибалд то знао да напише добро?

мислим да је права адреса надлежни епископ, а не синод, колико ја знам може се на тај начин обратити, али ко зна тачније нека каже
Podgorica FxCxRxSx
ДЕЛИЈА сениор

PostPosted: 07 Apr 2009 06:25    Post subject: Reply with quote

cabron wrote:
њима ладно овде на сајту пише нека вест о некој цркви св, Кирила и Методија `македонске православне цркве`-нисам читао вест, али сама чињеница да пише нешто тако...страшно какви смо људи

Ево како стоји текст на српском језику!

Quote:

Шарене ношње су обилно на суботњи плес перформансе, део Пурдуе'с живо програм под називом "Добро дошли". Enjoy the videos of the ethnic dances performed by folklore groups from Sts. Уживајте у видео из етничких плесови у изведби фолклорне групе из св. Peter & Paul Macedonian Church in Crown Point and Sts. Петра и Павла македонске цркве у Цроун Поинт и св. Kiril & Metodij Macedonian Church in Hinsdale. Кирил и Методија македонске цркве у Хинсдале.

Дачија
ДЕЛИЈА

PostPosted: 07 Apr 2009 18:36    Post subject: Reply with quote

Quote:
Министарство иностраних послова Косова саопштило је у уторак да је Гамбија 57. држава која је признала независност Косова.

"Одлука о признању независности Републике Косово је данас саопштена Амбасади Косова у Вашингтону од амбасаде Гамбије у главном граду САД", наводи се у саопштењу.

Гамбија је земља на западу Африке и излази на Атлантски океан. Њена територија окружена је територијом Сенегала.

Ветеран

PostPosted: 11 Apr 2009 14:26    Post subject: Reply with quote

Скинута застава са брда у Звечану и написано учк... Twisted Evil
ДЕЛИЈА сениор

PostPosted: 11 Apr 2009 18:17    Post subject: Reply with quote

Ничија није до зоре горела!
Постоји и већа и лепша!
Биће касније слика.
Четник
Ветеран

PostPosted: 11 Apr 2009 18:41    Post subject: Reply with quote

Делије Звечан wrote:
Постоји и већа и лепша!
Биће касније слика.

То браћо наша.Дај барте слике да се види... Smile Немогу да верујем да ни једни медији нису објавили то ?
ДЕЛИЈА сениор

PostPosted: 11 Apr 2009 18:50    Post subject: Reply with quote

Четник wrote:
Делије Звечан wrote:
Постоји и већа и лепша!
Биће касније слика.

То браћо наша.Дај барте слике да се види... Smile Немогу да верујем да ни једни медији нису објавили то ?

Па нема ништа чудно у томе... Медији ко медији, љиге и барабе невиђене... Таман посла о томе да направе репортажу или нешто слично, али битно је да су данас на У-92 снимили прилог на Косову у неком селу како Срби и Албанци лепо живе заједно, како је остало све политка. Ма мед и млеко! А када нападну Србе доле, онда само офрље пређу преко тога, кажу име и презиме жртве и то је то.
Back to top
Четник
Ветеран

PostPosted: 11 Apr 2009 18:51    Post subject: Reply with quote

Quote:
Срби и Албанци лепо живе заједно, како је остало све политка

Знаш ли које је место у питању да нетражим на њиховом њигавом сајту
ДЕЛИЈА сениор

PostPosted: 11 Apr 2009 18:58    Post subject: Reply with quote

Не могу стварно да се сетим... Само сам чуо у позадини и видео да је Б92. Ја мислим да је на вестима њиховим било.
Back to top
Делије Звечан
ДЕЛИЈА сениор

PostPosted: 11 Apr 2009 19:18    Post subject: Reply with quote

Делије Звечан wrote:
Постоји и већа и лепша!
Биће касније слика.

Четник
Ветеран

PostPosted: 11 Apr 2009 21:38    Post subject: Reply with quote

Пењао сам се да сликам ону прошлу попећу се да усликам и ову...

Нема ништа лепше него кад уђеш на КиМ и видиш заставу како се виори..
ДЕЛИЈА сениор

PostPosted: 20 Apr 2009 18:29    Post subject: Reply with quote

Quote:
Саудијска Арабија признала је независност Косова у понедељак, саопштило је саудијско министарство спољних послова.

Саудијска Арабија је друга арапска земља, после Уједињених Арапских Емирата, која је признала Косово.

„Влада Саудијске Арбије, имајући у виду верске и културне везе са народом Косова и поштујући његову жељу за независношћу, саопштава своју одлуку о признавању Републике Косово”, наводи се у кратком саопштењу министарства.

Како се додаје, Саудијска Арабија је изразила наду да ће „ова иницијатива допринети безбедности, стабилности и просперитету Косова и суседних земаља”.

Саудијска Арабија је 58. земља која је признала Косово после једностраног проглашења независности 17. фебруара 2008. године. (Бета)

View user's profile Send private message Visit poster's website
Cigan sa Kosmeta
ДЕЛИЈА јуниор

PostPosted: 21 Apr 2009 17:48    Post subject: Reply with quote

Четник wrote:
Quote:
Срби и Албанци лепо живе заједно, како је остало све политка

Знаш ли које је место у питању да нетражим на њиховом њигавом сајту

Quote:
Kosovo: Život u miru u Sušici
12. april 2009. | 01:46 | Izvor: У92
Sušica -- U selu Sušica na Kosovu, tri kilometra udaljenom od Gračanice, u miru zajedno žive Srbi i Albanci.

Uprkos razlikama i svemu što se događalo na Kosovu, oni u ovom selu žive jedni pored drugih i kako tvrde, u dobrim komšijskim odnosima. U Sušici živi 110 srpskih i 50 albanskih porodica. Ratna dešavanja prekinula su svaku komunikaciju između njih. Deset godina kasnije, zajednički problemi nateralii su obe zajednice iz sela da ponovo razgovaraju.

“Shvatili smo, i Srbi i Albanci, da moramo zajedno da radimo na rešavanju problema sela da bismo bolje živeli i da bismo omogućili našim potomcima da u nekim boljim uslovima žive od onih koji su ranije bili“, objašnjava srpski predstavnik sela Dejan Jeftić.

“Da rešavamo, dakle, te komunalne probleme i sve ono što je životno pitanje, a politiku da ostavimo sa strane“, navodi on.

Nezaposlenost, nedostatak vode za piće, loši putevi - zajednički su problemi i Srba i Albanaca iz Sušice.

Albancima u Sušici Srbi nisu problem, već priželjkuju veću pomoć kosovskih institucija za žitelje obe zajednice.

“Mislim da su međunacionalni odnosi u Sušici najbolji na celom Kosovu, ali prema mom mišljenju, to se malo uzima u obzir i meni izgleda kao da za inat neće da se investira u Sušicu zbog toga što mi živimo zajedno i bez problema“, kaže meštanin Sušice, Agim Krasnići.

I Srbi i Albanci u selu mahom žive od poljoprivrede. Slobodno obrađuju svoje njive i pomažu jedni drugima kada su poljski radovi u jeku.

“Ako nema neki Srbin da dođe da mi poore, poori mi Albanac. Mahom kombajne imaju Albanci, isključivo sa Albancima vršim. Albanac mi ore njivu sa guseničarem. I tako kažem, nemamo problema sa Albancima“, priča Ljubinko Jovanović.

Meštani Sušice ističu da se za poslednjih 10 godina nijedna srpska porodica nije iselila. Naprotiv, Srbi grade nove kuće.

“Ovde, Albanci mi rade kuću, recimo moju kuću rade Albanci. A zašto? Zato što su jeftiniji, jeftinije rade, i prema tome, njih sam uzeo zato što jeftinije rade“, objašnjava Ljubinko Jovanović.

I Srbi i Albanci u Sušici ističu da moraju da ostave iza sebe sve nemile događaje. Žele bolju budućnost za selo i njihovu decu.

Ево брате!
Четник
Ветеран

PostPosted: 21 Apr 2009 18:29    Post subject: Reply with quote

Quote:
Uprkos razlikama i svemu što se događalo na Kosovu, oni u ovom selu žive jedni pored drugih i kako tvrde, u dobrim komšijskim odnosima. U Sušici živi 110 srpskih i 50 albanskih porodica.

А што некажу како је тамо где Срба има мање,где су Срби у мањини.Наравно да је овде мирно кад Срби не праве проблем верујете ми да ћу и сам да одем у ово место да се уверим да ли је тако.Колико ови лажу да им ја неверујем ни за временску прогнозу а ни колоко је сати.Кад би ми они реки да је дан ја би отворио прозор да видим да ли је дан напољу...
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> За спас Косова и Метохије All times are GMT - 1 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 65, 66, 67 ... 83, 84, 85  Next

View previous topic :: View next topic
Page 66 of 85

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum