DELIJE.net Forum Index www.DELIJE.net
Форум ДЕЛИЈА - навијача Црвене Звезде
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

"Pazi, snima se"
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    DELIJE.net Forum Index -> Навијачке приче
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Che
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 15 Oct 2002
Posts: 314

PostPosted: 22 Apr 2004 19:53    Post subject: "Pazi, snima se" Reply with quote

Zanimljiv tekst iz Glasa Javnosti:


Policijski "Pacman" na jugu
Valjevac, bivša "crvena beretka", obučen kao snimatelj, zumirao je malom kamerom tribine i kao u video-igrici usmeravao policiju ka huliganima

Pred nama vri južna tribina. Na nama drečavi markeri "stjuart" i napadno uočljivi amblemi FK Crvena Zvezda. Oko nas brisan prostor i na njemu tek po koji nezainteresovani redar. Na horizontu čudna meteorološka pojava - stotine golih "grobarskih" zadnjica, sevnule u znak pozdrava severnoj tribini. "Rominjaju" odvaljenje stolice s juga, tik kraj nas. Još pun sat do početka velikog derbija.

Valjevac (nadimak policajca kojem smo dodeljeni na "staranje") iz ranca vadi kamericu i njome, k'o po svatovima, preleće po južnom delu "Marakane". Njegov je zadatak jednostavan - što više videti, a što manje biti viđen. Odeven je neupadljivo, sportski. Osim fizičkih predispozicija, ništa drugo ne odaje da se pod kačketom i za rancem, pod prividom sportskog izveštača, "krije" iskusni operativac Odeljenja za javni red i mir gradskog SUP-a, bivša "crvena beretka". To mu je zapravo i cilj.

- Provale nas ponekad. Baš sam na prošlom derbiju vadio žandara iz razularene mase. Snimao čovek sa tribina i navijači ga provalili. Šta da ti pričam kako mu je bilo. Navalili na njega, jedva ga izvukosmo. Ma, bilo je baš čupavo - veli, ne spuštajući pogled s kamere i zumirajući jug.

A, navijači navalili sa "koreografijom", pa daju materijala Valjevcu za bar tri igrana filma i još po koju seriju. Sve je manje stolica na tribinama, sve ih je više u vazduhu. Redari u trku za bačenim bakljama. Gore transparenti, ko zna gde oteti od "delija". Zagrevanja radi, dve se grupe "grobara" nekoliko minuta "kvalitetno" pesniče.

Postaje neprijatno biti "pod jugom". Od Žandarmerije ni traga ni glasa. Utrčaće ako bude potrebno, čujemo. Da ne bude malo dockan!?
Počinje fešta. Polazi nam za rukom, tačnije za glavom da "uštopujemo" i upaljač u brišućem letu, namenjen Zvezdinom golmanu. Bolna cena neiskustva.

- Ne okreći leđa tribinama. Ja sam pre nekog vremena dobio kamenicu direkt u grudi, a još sam gledao ka navijačima - čujemo Valjevca.
- Eto vidiš kakvi se propusti dešavaju redarima. Pa, kako je mogao neko da uđe na stadion sa ovim - s nevericom gledamo u komadinu metala na travi. Kakav upaljač - to je više brener - kaže Valjevac. Uzima ga i stavlja u ranac koji nosi na leđima.
- Uzeću ga kao dokaz...

Iz minuta u minut sve se više statista kvalifikuje za glavne aktere "skrivene kamere", policijske produkcije.
Kako se negde publika preterano ustalasa, objektiv to diskretno proprati. Bubica u Valjevčevom uhu i maleni mikrofon za kragnom duksa su oči i uši ostatka njegove ekipe, raspoređene oko i na stadionu.
- Nema junačenja krenu li navijači. Grabi preko stadiona i čuvaj glavu. Ja sam uz tebe i neću dozvoliti da ti se išta dogodi, a ti samo budi pažljiv - prijateljski savet, valjda proistekao iz analitičke procene "anđela čuvara".

Trećina prvog poluvremena. Gol Zvezde. Pretesan je jug za sav gnev navijača Partizana. Žandarmerija je drugačijeg mišljenja. Po ko zna koliko puta uvežban upad na tribine.
- Ovo uvek uvežbavaju na praznoj tribini nekoliko sati pre početka utakmice - čujemo.

Jednako ritmičan uzmak navijača, dirigovan "raspevanim" pendrecima.
- Imaju zort od Žandarmerije, pa to ti je. A, kako i ne bi, sve su to prekaljeni lavovi. Malo su tanki na živcima i s njima nema labavo, ali su strahovito efikasni - stručan komentar Valjevca na "sitan vez" oklopljenih kolega.

Vreme teče ispunjeno već ustaljenom ritmikom. Kamera za krupan kadar, pa aparat za "umetničke" detalje, da koreografi performansa sa stolicama, bakljama i dalekodometnim pušačkim priborom ne ostanu u senci svojih velikih dela.
"Jauk" sudijske pištaljke. Kraj i početak. Kraj utakmice, a početak akcije ostatka družine sa pendrecima.

Tribinom se za najincidentijim navijačima rastrčali policajci u civilu. Valjevac ih sa atletske staze, kao u video-igrici, navodi na mete. Policijski varijanta "pekmena", samo bez mogućnosti restartovanja.
- Sad nam do kasnih sati sledi obrada privedenih. Na svako njihovo "nisam" ili "nemam ja veze s tim", mi njemu sliku, kad ono na slici on sa stolicom u zamahu, pa tako sve u krug - opraštamo se od našeg pratioca, razdužujemo markere, pa u korak sa kordonom Žandarmerije polako sa stadiona, koliko da predupredimo mogućnost da ljutiti vlasnik upaljača s početka priče prepozna potiljak koji mu je zasmetao.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Tufi
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 13 Aug 2003
Posts: 425

PostPosted: 22 Apr 2004 20:01    Post subject: Reply with quote

A bas sam uradio copy pa reko da postavim da se malo smejemo ...
_________________
Tufi a bored twenty something who lives for the weekend, casual sex, watered down lager, heavily cut drugs…. And occasionally kicking the fuck out of someone.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
fcrs83
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 15 Oct 2002
Posts: 277
Location: Beograd Srbija

PostPosted: 22 Apr 2004 21:13    Post subject: Re: "Pazi, snima se" Reply with quote

Che wrote:


Jednako ritmičan uzmak navijača, dirigovan "raspevanim" pendrecima.
- Imaju zort od Žandarmerije, pa to ti je. A, kako i ne bi, sve su to prekaljeni lavovi. Malo su tanki na živcima i s njima nema labavo, ali su strahovito efikasni - stručan komentar Valjevca na "sitan vez" oklopljenih kolega.


Ovaj stvarno nije normalan... Od tog zorta svi pomresmo... Niko od nas ne zeli da se siba sa konjima koji nose na sebi sto kila opreme, a onda dodju i sa puskama (gumeni meci), ali kada dodje do sranja gde je on video zortanje kod nas?! Tukli se sa njima u Novom Sadu dok ih nije bilo koliko i nas, ali samo pod punom opremom, a i tada se drzali, tukli se sa njima pred 122 derbi i tada se dobro drzali dok nisu stigli ovi sa puskama, pa poceli da pleve po masi... Nisu to ljudi jer da jesu ne bi gledali scene kada petoro njih bije do besvesti po jednom liku koji lezi... Onda nesto nama kenjaju, a gori su od nas... Mora da se osecaju onako mocno kada im je sve dozvoljeno pa 'ajde da malo biju po nama kada im niko nista ne moze... Glupi su ko qrac...

Ej zort... Shocked A i ovaj neki baja, kenja nesto, ali zato kaze kada krenu bezte kud vas noge nose... Covece posle ovakvog teksta meni ovako mirnom dodje da mu polomim glavu... (Gazi ko ga jebe sto nije ucio skolu... Laughing )
Besan sam...
Back to top
View user's profile Send private message
аца_цоа[ФКЦЗ]
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 15 Oct 2002
Posts: 650
Location: Куба, Хавана

PostPosted: 22 Apr 2004 21:24    Post subject: Reply with quote

Quote:
- Imaju zort od Žandarmerije, pa to ti je. A, kako i ne bi, sve su to prekaljeni lavovi. Malo su tanki na živcima i s njima nema labavo, ali su strahovito efikasni - stručan komentar Valjevca na "sitan vez" oklopljenih kolega.


pazi molim te ovo, a jesu stoka...
cekaj malo, a sta je ono bilo na 122. derbiju ?
i on to sad otvoreno prica novinaru, ispricao je covek sve sto mi ne bi trebali da znamo. Dobro se nije predstavio na pocetku.
boze svasta...
Back to top
View user's profile Send private message
Godra Red United
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 15 Oct 2002
Posts: 274
Location: Uz Zvezdu do smrti, verni Pancevci

PostPosted: 22 Apr 2004 22:24    Post subject: Reply with quote

Ljudi, ovo su jako zajebane stvari. Stvara se takva situacija da im ce se omoguciti da rade sta god pozele, za najmanji incident da isprazne tribinu, pohapse stotine ljudi, pucaju u masu... Mora se nekako stati na put, da ne sme pandur sa 4 kornjace da tuce do besvesti coveka da lezi, da ti zabrani da ides na utakmicu, pa postoje neka gradjanska prava valjda.Panduri u Cacku 4 kombija drze na pumpi, kao, da dobiju odobrenje da mogu dalje da nas sprovode do stadiona - citaj da nas voze okolo Cacka pa pred sam pocetak ubacu na tribinu. On ce sad da mi zabrani gde cu ja da idem, pa iz svog dzepa sam platio put, nije mi on organizovao kombi i platio za mene da mi odredjuje gde cu i sta cu. E onda smo mi popizdeli i svi izasli, pa nek nas onda kontrolisu ako mogu.

Jos su ti iz Cacka i bili OK, ali ovi po BG, strasno. Prolazim juce kroz onaj tunel, dva reda drotova, a smrdi tunel na znoj, ne zna se! Nek se znoje, ko ih jebe, mnogi su zbog njih krv propisali!
_________________
Sve sto zelim u ovom trenutku, igraj Zvezdo igraj i pobedi...

www.delije-caffe.co.yu
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Branko Parac
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 28 Jan 2003
Posts: 662

PostPosted: 23 Apr 2004 06:04    Post subject: Reply with quote

Kurac od sad mi dajemo dozvole za snimanje na tribini pa ko oce da ostane bez kamere nek zove beretke Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
Red Star Forever
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 04 Jan 2003
Posts: 316
Location: Beograd, United Kingdom of Serbia

PostPosted: 23 Apr 2004 08:05    Post subject: Reply with quote

Imam info da su nas na jna snimali sa 4 kamere i imaju sve i koje pisao i koje vadio kais pa sibao po njima i... ma sve... i spremali su se da nam jebu kevu sada na mari zbog svega sa jna, ali sprecise ih grobari jer se supci pobise medjusobno...
I svi lepo u civilu... prica sa tobom najnormalnije, kao upucuje se u desavanja, a u stvari skuplja informacije... rekao sam i juce u jednom drugom topicu, pazite se ljudi, ima ih kao pecuraka posle kise, to su ljudi koje smo oterali sa vlasti i zato sada rasporedjeni po zandarmeriji i drugim tajnim i manje tajnim odeljenjima policije zude za osvetom i nece birati sredstva...
Back to top
View user's profile Send private message
Branko Parac
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 28 Jan 2003
Posts: 662

PostPosted: 23 Apr 2004 08:30    Post subject: Reply with quote

a nismo ni mi visibabe pa da ne izvalimo lika u koznoj jakni ili fajerci koji se preko nas busa nesto i preti a vidimo ga prvi put Shocked

pa ne mislis valjda da sam lud da sa takvim prvi put krenem u neku akciju?

i izgleda da su nabavili film ID u video klubu.

pa sad na severu su bila dva lika ono kao oce da ulete u teren oce ovo oce ono i sve to pored jedne od vodecih ekipa a ovi ih tako kuliraju...da im je gospodin X na kraju rekao :"ako se ne smiris ubacicu te u teren!" Laughing Laughing Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
fcrs83
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 15 Oct 2002
Posts: 277
Location: Beograd Srbija

PostPosted: 23 Apr 2004 10:58    Post subject: Reply with quote

Quote:
izgleda da su nabavili film ID u video klubu.


Izgleda da samo ja ne mogu da nadjem taj film, a studio B ga vise ne pusta...

Promenili su sada oblacenje ne furaju vise samo koznjake, sada se oblace po najnovijim modnim hitovima... Hoce da budu kezual Laughing
Protiv Odenzea, pored nas na vrhu su stajala trojca momaka koji su celu utakmicu cutali, ma nisu se mrdnuli... Samo su zverali okolo... Cak kada su padali golovi nisu se pomerili... Vrhunac je na kraju kada pada 4ti oni nisu ni trepnuli, a cela tribina u transu... Inace mi smo ih izvalili jos u prvom poluvremenu, pa su padale i neke prozivke (ispod slema mozga nema, kerovi kerovi) i to sve kao ne znajuci da su oni tu... Covece njima trebaju casovi glume!!! Ovakvi kakvi su ni u spanskoj seriji ne bi prosli...
Back to top
View user's profile Send private message
Branko Parac
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 28 Jan 2003
Posts: 662

PostPosted: 23 Apr 2004 11:26    Post subject: Reply with quote

ali kad je X rekao :"ako se ne smiris ubacicu Shocked te u teren" Laughing Laughing Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
woorf
Guest





PostPosted: 23 Apr 2004 15:10    Post subject: woorf Reply with quote

U Svici ,fotografija NIJE DOKAZ na sudu za neko,event.ucinjeno delo i ne moze da se upotrebi na sudu kao DOKAZNI MATERIJAl.
Fotografijama moze da se manipulise,kao i da je neko mogao da se maskira,da bude nekome slican.
treba se dobro raspitati..
Back to top
Modrichhha
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 05 Oct 2003
Posts: 63
Location: Modrica

PostPosted: 23 Apr 2004 23:49    Post subject: Reply with quote

Oni su kerovi da ne mogu viti gori ali sta cete.
_________________
Црвена Звезда
Crvena Zvezda
Red Star
Stella Rossa
Etoile Rouge
Røde Stjerne
Červená Hvězda
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Caki
Site Admin


Joined: 15 Oct 2002
Posts: 1483

PostPosted: 24 Apr 2004 07:31    Post subject: Reply with quote

Modrichhha wrote:
Oni su kerovi da ne mogu viti gori ali sta cete.


i sta si ti sad pametno/zanimljivo/konstruktivno rekao ?

(vazi i za ostale sa slicnim postovima)
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Modrichhha
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 05 Oct 2003
Posts: 63
Location: Modrica

PostPosted: 24 Apr 2004 08:08    Post subject: Reply with quote

Pa rekoa sam da mi idu na zivce.I da se gone i oni i njihov je**ni zakon.
_________________
Црвена Звезда
Crvena Zvezda
Red Star
Stella Rossa
Etoile Rouge
Røde Stjerne
Červená Hvězda
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
NightMare
ДЕЛИЈА


Joined: 12 Feb 2003
Posts: 130
Location: Београд

PostPosted: 24 Apr 2004 08:14    Post subject: Reply with quote

o Boze...
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    DELIJE.net Forum Index -> Навијачке приче All times are GMT - 1 Hours
Goto page 1, 2  Next

View previous topic :: View next topic
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Delije shop