DELIJE.net Forum Index www.DELIJE.net
Форум ДЕЛИЈА - навијача Црвене Звезде
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Звезда-Јавор
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    DELIJE.net Forum Index -> Навијачке приче
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13166

PostPosted: 10 Jul 2019 15:54    Post subject: Звезда-Јавор Reply with quote

Пршле године иако се Север потрудио за прво коло, навијачи нису испратили то како треба, а далеко смо догурали на крају! Зато прва првенствена утакмица ове године мора да буде далеко боље посећена него она од прошле године!


Све се ово пише на време, да имају људи кад да се организују, мало да погледају слике, мало да се пресаберу...хоћемо ли и даље да тапкамо у месту или тонемо, или ћемо да направимо коначно искорак који се већ дуго чека!? Прво коло да направимо спектакл и праву најаву за нову борбу за титулу!
Утакмица се игра за викенд 20 ог или 21.


Last edited by Генералштаб on 16 Jul 2019 22:56; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13166

PostPosted: 14 Jul 2019 22:17    Post subject: Reply with quote



Сезона 2017-18...исто смо се осрамотили на првом колу....треба људима цртати буквално какви смо постали а нисмо били овакви!


2014-15...почели смо сезону у којој смо препустили комшијама да играју европу уместо нас, клуб малтене да не постоји, унутар клуба ко зна колико струја који се свако бори за своје...и пун Север упркос свему томе! Може када хоћемо! Ајде Јавор да буде утакмица која мења ствари!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13166

PostPosted: 16 Jul 2019 22:57    Post subject: Reply with quote

Сад "само" да испоштујемо договор са Судуве и требало би да то буде лепо суботње вече!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13166

PostPosted: 17 Jul 2019 09:24    Post subject: Reply with quote

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
АЦАБ
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 12 Oct 2018
Posts: 431
Location: Стадион Рајко Митић

PostPosted: 18 Jul 2019 08:10    Post subject: Reply with quote

Почиње домаћа лига, нема више поделе бодова иако плеј-оф остаје што значи да је свака утакмица важна, сваки бод је изузетно битан и нема времена за опуштање! Добра је била премијера на Маракани против Судуве али треба то наставити и у суботу против Јавора. Против Јавора смо имали сјајна издања, ајде да тако нешто буде и у суботу. Сјајан термин, лепо летње вече, где другде бити ако не на северу? Сви на стадион!

Ево сјајног издања против Јавора пре 4 године: https://www.youtube.com/watch?v=dIh0uO9xO7U
Back to top
View user's profile Send private message
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13166

PostPosted: 18 Jul 2019 09:24    Post subject: Reply with quote

АЦАБ wrote:

Ево сјајног издања против Јавора пре 4 године: https://www.youtube.com/watch?v=dIh0uO9xO7U

То издање није тек тако дошло смао од себе. Пре те утакмице смо прво испали у првом колу од Каирата, први пут у историји клуба у првом колу, па смо онда одиграли ону срамотну утакмицу са Офком на Врачару где смо се спремали свакако да изразимо наше ставове о функционисању клуба на даљље, а оно на терену...лудило! Па се агонија наставила у Горњем Милановцу где опет нисмо могли да остваримо крштену победу. Па је из тога дошао Раднички Ниша на Маракани где смо у 90 ом минуту промашили пенал за победу, ево после пар година испоставиће се можда и кључни пенал за наш клуб! Од тада креће да се тера управа јер свима догорело. Годину дана пре тога смо освојили титулу али су комшије уместо нас ишле у квалификације. И све је то тињало а ми као трибина смо се постављали према сваком проблему како треба. И после свих тих ствари дошло је на ред терање управе. Наш народ као народ склон је јебању мајке било коме, па отуда такво издање на утакмици где се знали да настављамо борбу против управе. Руку на срце и они су нам много "помогли" да имамо људе јер су се опирали и нису хтели тек тако да оду па је то још више мотивисало људе да дођу. У главном, када се ради о инату, о терању, о бунтовништву, много је лакше довести људе на стадион тако се бар испоставило, него када коначно играш фудбал и коначно имаш успехе кјоје си буквално сањао до пре две године. Да ти од првог пред кола стигнеш до 16 ине финала лиге европе...не знам дал је то и један тим урадио икада!? А онда иза тога да уђеш у лигу шампиона и будеш конкурентан за пролаз даље у групи какву смо ми имали из које је на крају и изашао победник лиге шампиона за ту годину, а кога смо ми осрамотили на сред Маракане!
То очигледно није људима било довољно да се тргну, изгледа да им треба да нешто не ваља да би дошли на стадион...не знају да уживају у успесима Звезде а да нису европске утакмице, не знају да скапирају да се клуб гледа СВАКУ УТАКМИЦУ. За мене, као навијача, је просто невероватно да неко размишља шта ће у суботу да ради. Не само ову, него сваку. Викенд је ваљда време за фудбал, спорт, трибину? Некима је сваки дан такав, али генерално овде причамо о већим бројевима људи. Невероватно да се човек осећао тада испуњеније када нам ништа није ишло, када смо били у говнима до гуше...него данас када смо коначно прогледали, па могу слободно да кажем делом и нашом заслугом јер смо реаговали на време и како треба и према коме треба и то је довело до разултата да "мотивишеш" оне што су остали да раде боље. Тада смо се поставили како нико у овој земљи није за нешто своје...и бранио си и одбранио нешто...твоја иницијатива за промене је имала смисла! Дакле, твоје постојање као навијач има пуног смисла. Данас....стадион па скоро може да се каже у главном празан, и онда џабе ови успеси ван серијски и неочекивани слободно може да се каже...када нема ко да их испрати. По ономе што се дешавало у последње две године, ситуација би требала да је таква да нам после Ливерпула остане 5000 људи изван стадона да не могу да уђу. Е то би било пандам овом снимку који си поставио који је показао нестварну слику борбе навијача за свој клуб у тренуцима када то нико други не уме да изведе. Радници фабрика, синдикати...ма нико.
И онда смо схватили да треба научити прво људе што се долази на стадион. Да није само срећа у томе терати управе и долазити да се буниш за нешто....толико смо се издеформисали да ми за срећу, победе, радост и не знамо малтене. Па не знамо ни да се поставимо када дођу такви тренуци. Ове две сезоне су нас томе најбоље научиле. Када ја као навијач "жалим" за временом где нисмо знали лопту да шутнемо по терену а на трибинама било по 20000 у просеку, а мрско ми је да после Ливерпула одем на гостовање за које видим да је интересовање као за Лучане 98. радним даном!
Зато смо почели да схватамо да ми немамо културу одласка на стадион, да је можда никада нисмо ни имали, и да треба полако да кренемо да је градимо. Јер све ово шизофрено што смо испољили као једна огромна маса(излазак половине стадиона у продужецима против лудогореца, срамотно мали број људи између те две утакмице на првенству где си требао да их охрабриш пред реванш, напушавање свега и сваког пред старт сезоне када смо од првог кола дотерали до тога да презимимо у европи, до прича како се на стадион не долази јер је лош фудбал, јер много лако побеђујемо све па није интересантно, да је запушен ве це да су столице прљаве...итд.) нам је после неког времена јасно показало шта нам фали. А да људи само траже изговоре зашто их нема када треба да их буде. И онда смо крнеули од нуле. Од прошле сезоне и почетка омасовљавања људи са сезонским картама. Па смо наставили ове године, и планирамо тако да идемо докле год људи не схвате шта је навијач, зашто он постоји и да је најнормалније да си уз клуб и да је први и да је задњи. Да си ту и када тераш управу и да хвалиш успехе. Шта год радио твоје место је на стадиону!
Коначно смо установили где је проблем, зашто је тако било тада а зашто је данас. МНого живаца потрошили гледајући ствари око нас како се дешавају а не можеш да променишт ништа јер не схваташ одакле од једном све то? Како је могуће да се ово дешава а били смо добри кад је било тешко? И требало је времена док се саберу људи, док скапирају и онда смо кренули у борбу са тиме. Што више сезонских за Север то је сада наш циљ, јер колико имаш сезонских то би требало да је неки минимум људи на свакој утакмици. Јер испоставило се да ко купи сезонску, неће је само користити као погодност ако уђемо у европу, сигурно ће доћи на већину утакмица на Маракани јер му је тада већ бесплатно.
Али ништа од тога нема смисла ако људи не схвате да волети клуб и трибину нема никакве везе са тренутним успесима или неуспесима клуба. Може само да се појача гас када се нешто дешава лоше или добро....никако да смо на најнижим гранама у тим тренуцима, јер онда све губи свој смисао.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13166

PostPosted: 18 Jul 2019 10:15    Post subject: Reply with quote

https://www.youtube.com/watch?v=CDtaoUQr-jw
9.35 Погледајте неки мали хипстер од 18 година са коликом страшћу прати фудбал, дечко описао Маринов гол као да је гледао два пута успорен снимак па онда коментарисао. То је то кад ти је љубав према фудбалу и спорту урођена, па и наслеђена породично...једноставно кроз ову причу може да се види колико воли фудбал и колико жуди за оним што Маракана има, и не само он, него 90% земљине кугле. А ми то место ниподаштавамо и пуштамо га да већином године буде малтене празно, а нисмо ни свесни шта имамо.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13166

PostPosted: 18 Jul 2019 20:48    Post subject: Reply with quote

Вероватно и окружење је навело наше људе да размишљају само кроз терање управа када се говори о масовном доласку на стадион. Ево несретни хајдук испаде од ових аматера са Малте, ето их турбуленције и ко зна шта сад, динамо загреб већ годинама је на неки шизофрен начин против управе али део...део је за управу, део нема ништа против и једних и других...луда кућа. Ево их комшије бојкотују испред земунела најављују бојкоте...док код нас је сасвим друга прича. И уместо да нас напаја љубав према клубу...да не може ни да приђе њихово бунтовништво нашој љубави...ми се коцкамо а не би смели. Имајте на уму да гледате ипак и добар фудбал у региону, да нам је клуб тренутно много испред велике већине са Балкана, то треба подржати и одржати...па напредовати даље. Без попуњеног стадиона ништа нема смисла!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Incidente
ДЕЛИЈА


Joined: 12 Nov 2002
Posts: 114

PostPosted: 19 Jul 2019 12:37    Post subject: Reply with quote

Ова тема за сутрашњу утакмицу треба да гори,а нико да се јави. Има људи који и те како паметне ствари знају да напишу,али их нема. Разлог непознат.
Сутра почиње нова сезона,ето одличне прилике да кренемо узлазном путањом што се тиче посете. Број продатих сезонских,број са Судуве,па и лепо време најављено за сутра,па и термин утакмице (мада лично правом навијачу треба да звоне јаја и за време и за термин)...за сад све иде како треба ајде сутра то и да потврдимо.
Иза нас су две сезоне са великим успесима клуба,и две сезоне са срамотно малом посетом публике. То мора да се мења. А да би се променило свако од нас мора да се потруди колико може и колико је до њега. Нема летаргије нема негативе,мора позитивно да се размишља и да се свака наредна утакмица чека са нестрпљењем,као некад што се и чекало. Буквално смо преспавали две сезоне где смо морали да будемо и више него будни и да грмимо и јаче него пре! И сад нема назад већ само напред,сад нам се отвара нова прилика да покажемо какви смо,какав нам је менталитет,колико нам је стало...дал имамо добар број правих навијача или смо били ултраси из фазона док је то била мода,па нас сад прошло као што је и та мода прошла и ето,остали само они прави.
Ти прави што су увек ту треба од ових повремених да стварају праве навијаче,да им помогну у грађењу менталитета...и рецимо сутра је идеална прилика за то. Поведи другара подсети га где је стадион,утичи на њега као што су на тебе некада утицали кад си почињао или кад си одлутао мало.
Љубав према клубу никада не може да изађе из моде,клуб волиш нон стоп,не само у ЛШ или ЛЕ. Највећа љубав се показује на малим и “небитним” утакмицама,ту велика посета има највећу тежину,ту се гради менталитет ту се гради култура одласка на стадион. Јавор сутра идеална прилика за тако нешто.
Да загрми песма,да се завијоре барјаци,за нашу душу а у част нашег клуба.
Back to top
View user's profile Send private message
АЦАБ
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 12 Oct 2018
Posts: 431
Location: Стадион Рајко Митић

PostPosted: 19 Jul 2019 15:38    Post subject: Reply with quote

Без титуле не би било Судуве, Ливерпула, смањења дуга, новог семафора, добрих појачања, итд... Шта друго радити суботом? Сви на стадион у 20ч, ајмо евро навијачи, ајмо Делије, ајмо сви! Буђење!
Back to top
View user's profile Send private message
Краљ Петар
ДЕЛИЈА


Joined: 06 Jul 2018
Posts: 133

PostPosted: 19 Jul 2019 16:13    Post subject: Reply with quote

И клуб и север већ дуже време покушавају да некако тргну навијаче али једноставно не иде, морају људи да схвате пре свега да преко првенства се долази до великих европских утакмица али као да упорно одбијају то да схвате, надам се да ће се север сутра мало тргнути и да ће из утакмице у утакмицу бити све више и више људи, играмо сутра против јавора екипе која је знала да нас доста намучи претходних година, победа неће доћи сама од себе, зато сутра пре свега север мора да буде на висини задатка да покажемо играчима да смо ту уз њих и да их водимо до треће титуле у низу али и до треће јесени у европи ако Бог да среће и до још једног европског пролећа!
СВИ НА СТАДИОН, ИГРА ШАМПИОН!
Back to top
View user's profile Send private message
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13166

PostPosted: 19 Jul 2019 18:34    Post subject: Reply with quote

Много је просто! Сад се улази у ритам, сад им треба ињекција поготову са трибина! И они се уигравају, слажу коцкице. Пуне трибине могу само да им буду мотив више! Права ствар је када против Судуве водимо 1-0 а грми "дај гол", и видиш да наши гризу и да их носи атмосфера. Зато атмосфера са сутрашње утакмице треба да им остане до среде и тако даље...Није све једно дал ће бити 5000 сутра или 15000! На страну наша борба са ветрењачама...сад смо им потребни! Ваљда ће то људи препознати.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ragazzi
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 28 May 2018
Posts: 33
Location: Unutrasnjost

PostPosted: 19 Jul 2019 20:47    Post subject: Reply with quote

Лагано само , не треба се залуђивати да ће сутра бити 30 хиљада кад знамо да неће, значи да се људи не разочарају , мислим мало је смешно кад неко напише да л за ову текму или за било коју другу типа срамота ако нас сутра буде испод 20 хиљада и слично... Ко не препознаје да је прави тренутак сад да дође, њега не можеш ни са пушком натерати да дође а и не треба нам такав... Не бих се сложио са уписом горе да је прошла сезона била лоша.. било је итекако добрих ствари и посета , поготово цело пролеће.. ја се надам да полако стварамо ту културу одласка на стадион било то против ливерпула или вождовца , не можемо очекивати да нас на свакој текми у лиги буде по 20 хиљада, али зато кроз три, четири године зашто да не... идемо напред итекако.
Back to top
View user's profile Send private message
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13166

PostPosted: 19 Jul 2019 20:52    Post subject: Reply with quote

Нема више правила, јер их никада није ни било. Сада стварамо правила! Ако кажемо "реално је да буде толико и толико људи"...ништа нисмо урадили! Ми да смо били "реални", 80% ствари не би урадили на трибини и за трибину...Зато треба увек тежити ка већем и бољем, а ми ћемо иза тога знати дал је реално или није. Ко зна шта нас сутра чека...ево ја први појма немам шта да очекујем и једва чекам да видим...па како год било. Свака нова утакмица је стварање тога што нисмо имали...ради се пионирски посао и нека се залуђујемо и имамо очекивања...имамо права на то. А шта је реално? Видећемо тек после пар година од сад. Верујем да се Север спремио за сутра...а људи дал су се спремили...видећемо.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Incidente
ДЕЛИЈА


Joined: 12 Nov 2002
Posts: 114

PostPosted: 19 Jul 2019 21:39    Post subject: Reply with quote

30.000 сутра нико не очекује,далеко смо ми од 30.000 нажалост.
Али се очекује,барем ја лично,да се појави који човек више него обично.
Прошле сезоне је било добрих ствари чак и одличних,и буквално у сваком полувремену може да се издвоји добра ствар или добар моменат...али за клуб који после 27 година игра ЛШ,а успут и сезону пре презимио у европи,није било у континуитету добрих ствари и момената што се тиче посете. И искључиво посете,не издања трибине!
На оваквим утакмицама као што је ова сутра се гради култура одласка на стадион,на овакве утакмице треба да се позивају људи и да се шири база оних што разумеју зашто су ту. На Ливерпул не мораш никога да зовеш сви ће доћи без да их вучеш за рукав још ће и фамилије да поведу. А ту ће нас колико хиљада што разумемо зашто смо ту да будемо кап у мору међу фамилијом и овима што не можеш пушком да их натераш да дођу али се ипак појаве кад нањуше Салаха и Нејмара.
Слажем се да треба ићи лагано,корак по корак,па кроз коју годину можда и добацимо до неке пристојне посете у континуитету.
Можда и до тих 20.000 А пут до тих 20.000 води преко тога да сутра буде који човек више,на стадиону.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    DELIJE.net Forum Index -> Навијачке приче All times are GMT - 1 Hours
Goto page 1, 2  Next

View previous topic :: View next topic
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Delije shop