DELIJE.net Forum Index www.DELIJE.net
Форум ДЕЛИЈА - навијача Црвене Звезде
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Вирус, Политика и метафизика
Goto page Previous  1, 2, 3, 4
 
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Срби и Србија
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Bandini
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 03 Mar 2012
Posts: 341
Location: Лисабон

PostPosted: 23 Nov 2021 15:33    Post subject: Reply with quote

Брате ја само позивам на опрез, многе ствари су скоро потпуно супротне од онога што се обично мисли. Манипулација злих сила траје много дуго. Шта мислиш дал се нису умешали и у велике светске религије. Ако је Христово учење било моћно да промени свет мислиш да нису покушали да мењају неке ствари, да убацују полу-истине, да га ослабе, да стварају доктрине, да убаце своје људе и држе људе под контролом тако? Тзв. ментална контрола. Црно-бело, ово је овако, ако није овако ви сте за ломачу. Види само ову причу о Синовима Божјим из Књиге Постања. Сами православни мистици и оци из првих векова имају чак и потпуно опречна мишљења, а камоли кад би знао шта о томе кажу друге традиције, јер постоје приче о истим бићима и у другим. Кад човек учи и истражује о свим тим стварима он онда после лакше створи своје мишљење и лакше му је да схвати дал неко брљави дал не. Замисли неког ко је био само на једној трибини цео живот и да нпр. никад није видео гостујуће навијаче а ни користио интеренет, и некога ко је обишао више земаља и провео времена на другим трибина такође.
https://svetosavlje.org/da-nam-budu-jasnija-neka-pitanja-nase-vere-knjiga-i/3/?pismo=lat

Ја не кажем да зло не постоји ја кажем да Сатанил није пандан Богу. Ђаво се појавио тек од 10. века. То је по мом мишљењу једна од великих манипулација, да је ово свет оног другог, тако се ми повинујемо, и јадни и скромни плашимо се јер је овај јачи. И онда он стварно буде јачи јер у шта човек верује, тако му се и дешава. Али на зло ја указујем све време док пишем ове уписе и зато их пишем. Мислио сам да је то јасно.

Не бих да улазим у детаље, није ни тема, нити је циљ ове теме. Пиши ти више о свим овим проблемима и шта се дешава, ја ћу мање. Информација има свуда али их не чита свако на исти начин.

Духовна и друштвена анализа иду заједно. Све је духовно. Духовни напредак даје моћ разумевања.
Back to top
View user's profile Send private message
Asterix
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 04 Feb 2012
Posts: 66

PostPosted: 23 Nov 2021 18:35    Post subject: Reply with quote

Слажем се да зле силе мешетаре и то не дуго него од искони штавише. Што се тиче уплива у светске религује, оне не само да имају уплив него су и узрочник многим религијама попут рецимо хиндуизма или било које древне паганске религије. Ту не само да је присутно слављење демона и идола него истине има само у тако ситниђ фрагментима да је то занемарљиво. Једино учење које је истина јесте Христос. Ко не верује у мене неће жив бити, то каже Христос сам а не извитоперења његових речи. Сад ко хоће да верује у то, мислим да је логично да верује доследно.

Христово учење је било ту да промени свет из корена и да му могућност спасења. И јесте трпело измене на лоше и стога постоје католици и протестанти и хиљаде деноминација. А православно учење је крвљу мученила бранило изворну чистоту. И кад неко покушава да то извитопери онда се ствари морају назвати правим именом.

Што се тиче синова Божијих, истина је да не постоји сагласје отаца о томе и ко зна зсшто је то добро. Постоји више наратива од којих најизворније делује да су пали анђели односно демони узимали кћери људске на неки начин и рађаху се дивови силни људи од старине на гласу. Неки хибриди људи и демона, то је она прича о нефилимима. Између осталог један од разлога због којих је Бог хтео да уништи човечанство. Али опет то је само једна од опција и нису сви Оци сагласни у томе.

То да ђаво постоји од 10ог века ми није јасно на који начин мислиш, кад се очигледно појављује у самом светом писму на многим местима. Није пандан Богу, далеко од тога. Али јесте први узрочник зла у свету. Од њега све проситиче. И није он јачи од Бога али плете своје мреже у човечанству и назива се кнезом овога света јер људи често слободом пре бирају да буду у његовој мрежи обмане него с Богом. Да тако није био би ово много здравији и бољи свет.

Наравно да је дух подлога свему и да се најтачније анализе и друштва изводе имајући у виду и ту реалност. И свакако треба да наставиш да пишеш јер је корисно да људи ову обману која нам се сад нуди схвате. Само сам ти скренуо пажњу на неке ствари које си незграпно изложио на начин да људи могу јако погрешно да схвате. Када је у питању Истина, на дубљем нивоу ствари заиста често јесу полатизоване на црно и бело, добро и зло, истину и лаж. И једно не може са другим. Боље бити цео живот на једној исправној трибини него де потуцати по разним квази навијачким трибинама. Кад си чврсто утврђен у својој вери па и можеш да читаш и анализираш друга учења, мада и тада је непотребно, али до тада избегавати по сваку цену.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Срби и Србија All times are GMT - 1 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3, 4

View previous topic :: View next topic
Page 4 of 4

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Delije shop