DELIJE.net Forum Index www.DELIJE.net
Форум ДЕЛИЈА - навијача Црвене Звезде
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Вирус, Политика и метафизика
Goto page Previous  1, 2
 
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Срби и Србија
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Organizator skupa
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 27 Jun 2005
Posts: 755
Location: лепо овде...

PostPosted: 31 Mar 2021 18:52    Post subject: Reply with quote

Jezic1989 wrote:
Bandini wrote:
Ове неке ствари што сам навео не значе да није битно да ли је човек опрезан или не. Свако има своју меру опреза. Чини се да у Србији обољева више млађих људи него у неким другим земљама, колко ја пратим.

У јуну је ситуација било много чудна кад се свуда ситуација побољшавала а само код нас била гора. Ако неко нешто баца из ваздуха, ситуација није иста као са ''нормалним'' вирусом.

Док код било каквих других вируса и зараза вера и ментална снага имају велики утицај. Повови и свештеници су широм Европе голоруки ишли да помажу болеснима кад је била епидемија куге.


Ја бих додао нешто врло укратко. Из мог личног искуства и такође по мишљењу људи око мене, они који су психички у потпуности занемарили вирус и нису осећали страх од њега су имали или врло благ облик или су били потпуно асимптоматични, док су они који су живели у највећој параноји и придржавали се свих мера предострожности, извлачили дебљи крај (болничко лечење, последице након излечења итд)... Наравно за све ово знам и неколицину примера који супротно доказују, али свакако је да много тога потиче од тога колико се осећаш добро са самим собом.


И ја сам стекао исти утисак. Најбитније је имати здраве навике; јести здраво, спавати довољно, физичка вежба, планина, позитивно размишљање. Нисмо се као народ плашили 10х горих ствари, сад да се усеремо од неког вируса...
_________________
Подигни се Мати мила, да нам будеш што си била!
Back to top
View user's profile Send private message
Bandini
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 03 Mar 2012
Posts: 315
Location: Лисабон

PostPosted: 01 Apr 2021 10:07    Post subject: Reply with quote

Здрав разум мора да буде увек и да се тако мисли како си рек'о, ја нисам за неке есктремизме да сви морају само природно да се лече (иако мислим да је то нормално), далеко од тога, медицина је напредовала и хиљаде смрти се спречава сваког дана. Да је свет релативно нормалан требало би да је тако али...

Мислим да ови што воде ову причу на глобалном нивоу играју баш том танком линијом, желећи да усмере све на логику и под лажном сликом добре намере остварују оно што хоће. Под изговором расизма избеглицама мењају социјалну и националну структуру многих нација, под геј и транс правима уништавају породицу итд.

Тако је и са медицином. Није то она нормална медицина која је била до пре 20 год. Увели су нове протоколе, нова правила, под изговором великог напретка доктори на сваких 5 год. обнављају лиценцу што на други начин значи да ако не раде како ''нова истраживања показују'' неће моћи да раде. Плус је то све поткрепљено милијардама долара, научним часописима, плаћеним семинарима по целом свету итд. Као што је фудбал много напредовао али је гори него што је био раније, тако је и са медицином.

Јесмо ми сви вакцинисани као и наши очеви, али смо примали по две вакцине а сад деца примају много више. То су биле другачије вакцине чији рецепт је даван, или су га већ имале, националне компаније. Ако вакцину праве сви који су на '''ић'' у Београду у Галеници ја сам много мирнији него кад је раде Американци негде у Мериленду па шаљу овим нашим плебејцима који не смеју ни да питају да можда преконтролишу вакцине, чисто из науних разлога како се и ради, и провере шта је тачно у њима, а они то ни неће да ураде јер ко зна колќо њих и на кој начин се ту исталило. И ми кад смо примали, примали смо против неких тешких болести. Деца сад примају и неке непотребне нпр. тетанус против ког 50% људских биће има урођену одбрану. То врло мало људи зна и нико им није рекао, нити здравсто предлаже да се ураде тестови свима па ко нема природну заштиту да му дају. Ја не узимам ни андол ако не мора, зашто би неко дете примало вакцину која му не треба јер је заштићен прородно, поред свега тога од болести од које премине деце колико и од убода пчеле? Дете брате, мало, од 4-5 кила, беба, или од год.-две дана, зашто да га прима вакцину која је потрес за тело, буде ту и температуре после, неспавања, а буде и нежељених последица недајбоже. Нико се не пита зашто им дају кад су тако мали, може и са 7-8 год, и зашто им дају и против богиња нпр.? Кад сам ја био мали нас су бабе терале да идемо код заражених од богиња и заушки да добијемо ко мали да не би добили као матори, а сад се то сматра опасном болешћу. Док су људи били заокупљени другим стварима та прича је прошла. Нормално је сада да ко то није добро истраживао, или ко се тим стварима не бави, да их не зна и да му је тешко да све то провали. Као што Звездаш који иде на утакмице 30 год., па чак и неки људи који иду на Север (нередовно) по 30 год. не могу да разазнају шта је шта и како стоје ствари на трибини јер гледа шта се дешава преко пута, свашта чује на по медијима већ 10 год. где свака вест, свака фотка, сваки наговештај о навијачима има негативну конотацију па је још чуо или зна за један пример који је негативан, он логично закључи шта закључи и онда лупета највеће болештине по друштвеним мрежама, тера контру у хали или неће да пева име другара који је на мардељу. Он закључи ''логично'' да је немогуће да на навијачкој сцени какве је код нас, каква је у околини, и каква је ситуација у земљи да постоји и неко ко мисли потпуно другачије са великим дијапазоном идеала који нису подложни корозији која је све около појела.

Већина тих ствари је због профита. Само у Америци годишње умре око 300 000 људи од прекомерног коришћења лекова, то су званични подаци, да ли може онда да се верује фармацеутским компанијама да желе да излече људе? Има неких књига и филмова по истинитим причама који кажу да су рађени експерименти на људима којима је тамо нуђена храна под условом да потпишу и узму неке лекиће. То су исти људи који су нас бомбардовали осиромашеним уранијом, то су две највеће индустријске гране на свету, ако нико други ми први би морали сваку вест да преврћемо и проверавамо по 10 пута. Доста је ризично све да се не би проверавало. Није да људи не верују јер има много глупости по нету и јер је превелика демократија, по мени, него зато што има превише чудних ствари. Зашто се не појаве у УН сви, или на свакој државној тв и кажу тачне бројеве. Колко је мртвих пре 2 год., колко прошле, колко је стварно заражених итд. Како то да нема грипа ове године? Која вакцина како ради, која је генетска, које су сличне оним ранијим, итд. Кад би било више транспарентности било би више и људи који верују.

Горан Марковић је на годишњици филма Вариола вера причао да је то тад би велики скандал за СФРЈ и да је држава то хтела по сваку цену да сакрије од света. Тад су могли људи да се увате за рукав и да се сви вакцинишу, али се знало да је опасност реална, да постоји, да ће да буду вакцинисани против те болести вакцином коју је направљена код нас у здравственом систему који су касније копирале скадинавске земље. Доста је другачија ситуација иако је пример добар. Али ако у Флориди све нормално а 100 км горе све ''катастрофа'', Руси 80 000 на стадиону а Турци поред затворени, коме ја да верујем? У Италији затворише ових дана два независна ју тубу канала прекључе, у Португалу затворише ону ФБ групу у ваљда целу организацију Доктори за истину у којој су били доктори који раде данас свуда по Португалу, никакви пропагатори лечења урином и равне Земље, а код нас онај лик морао да да отказ на тв и упали у кући Јоване Стојковић. Због тога свега ја сам много скептичан. Сви који су за вакцинацију морају да знају да су и за здравствени пасош који планирају да уведу. Ако све прође лако доћи ће и до тога да неће моћи на стадион или у тржни центра ко није вакцинисан. То је нездраво и води ка тоталитарном друштву које се већ уводи свуда. Ниједно право које је одузето људима после 11. септ. није никада враћено људима.

Причали смо о томе кад ће и дал ће народ на улице, али постоји и гора варијанта која није нереална, да се нахушкају једни на друге, они који су за вакцине и они који су за слободан избор. Поштени људи који желе да зараде за хлеб против фрикова који негирају науку и неодговорни су према другима. Док би ја мислим, да је стање јасно као код Вариоле вере и државе нормалне, још информација отворена и искрена до краја, сами би дошли да се вакцинишу 80% људи.
Back to top
View user's profile Send private message
сеси
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 31 Dec 2010
Posts: 605

PostPosted: 01 Apr 2021 18:27    Post subject: Reply with quote

Ако кренемо од различитих држава и различитих прописа
прво што је боло очи свима је Шведска, данас Шведска има пропорционално сличан број заражених као Србија која је имала скроз другачије мере, а Шведска није Северна Кореја.
Онда државе у САД које су под Трампом, све укидају мере, због његове борбе против глобализма.
Јуче је суд у Белгији донео пресуду да се укину све ковид мере у року од 30 дана.

Ако се осврнемо на вакцине које су званично дошле као тест у Србију и Пакистан, неке друге вакцине су забрањене у земљама ЕУ и то никоме није чудно и никоме не смета. Па ако су 100% исправен што их забрањују? Да ли садрже гмо организме? Да ли утичу на РНК? И још 100 питања на које ћемо можда добити одговор за 10 година. А данас спомињу поједини доктори да ће требати и 4 дозе.

Почели смо причу са теоријиом завере, ковид пасоши, а данас је то реалност. Као што је теорија завера пре 10 година била да ћемо имати геј бракове, а и то је сад реалност.

Зашто се одржавају протести у више од 10 држава, нико ту не руши власт, зашто СБПОК упада јутрос у 6ч ујутро да хапси 4 жене и др. Стојковић, јер не смеш да каже ништа против, за 5 година нећеш ни смети да пишеш ништа против јер ће ти доћи СБПОК.
Е зато и треба изаћи на улицу као што сам био пре две недеље тако ћу и ове суботе, па ко хоће нека мисли својом главом, ко неће нека слуша шта му сервирају.
Back to top
View user's profile Send private message
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 11952

PostPosted: 01 Apr 2021 18:31    Post subject: Reply with quote

Управо то човечанство и ради сада, ослушкује и посматра...дал су ове вакцине добре и нужне или не. Ја сам само навео и поново ћу, јер када немам у шта да гледам и нисам паметан сам за себе за нешто питам...а шта ли црква каже на то...ако су монаси са Хиландара, који важе за тврде људе, узели да се вакцинишу...то може само да значи да су схватили тежину опасности и одабрали пут. Ми смо немоћни ако су они намерили да то иде у неком правцу, немој да мислиш да је и раније и фармацеутске компаније и уопште медицина биле само за лечење људи. Свуда се гледао профит сигурно, само данас је много доступније да сазнаш информације до којих раније нисмо могао да дођеш никако. Да банализујем...то ти је као што сада не може туча у неком хрватском селу да не прође бар из 3 угла на јутубу и хтео не хтео сазнаш пола сата после догађаја, тако пре 15 година не би сазнао да је био тај догађај или би сазнао можда случајно кроз годину дана иако пратиш све. Помешано је још све и делује баш тако...да људи ослушкују шта је ово и којим путем да крену. Да ли дати некоме поверење у кога сумњаш, дал да не даш па поново да гледаш шта ћеш...обрни окрени...јебена ситуација.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 11952

PostPosted: 01 Apr 2021 18:40    Post subject: Reply with quote

сеси wrote:
Ако кренемо од различитих држава и различитих прописа
прво што је боло очи свима је Шведска, данас Шведска има пропорционално сличан број заражених као Србија која је имала скроз другачије мере, а Шведска није Северна Кореја.
Онда државе у САД које су под Трампом, све укидају мере, због његове борбе против глобализма.
Јуче је суд у Белгији донео пресуду да се укину све ковид мере у року од 30 дана.

Ако се осврнемо на вакцине које су званично дошле као тест у Србију и Пакистан, неке друге вакцине су забрањене у земљама ЕУ и то никоме није чудно и никоме не смета. Па ако су 100% исправен што их забрањују? Да ли садрже гмо организме? Да ли утичу на РНК? И још 100 питања на које ћемо можда добити одговор за 10 година. А данас спомињу поједини доктори да ће требати и 4 дозе.

Почели смо причу са теоријиом завере, ковид пасоши, а данас је то реалност. Као што је теорија завера пре 10 година била да ћемо имати геј бракове, а и то је сад реалност.

Зашто се одржавају протести у више од 10 држава, нико ту не руши власт, зашто СБПОК упада јутрос у 6ч ујутро да хапси 4 жене и др. Стојковић, јер не смеш да каже ништа против, за 5 година нећеш ни смети да пишеш ништа против јер ће ти доћи СБПОК.
Е зато и треба изаћи на улицу као што сам био пре две недеље тако ћу и ове суботе, па ко хоће нека мисли својом главом, ко неће нека слуша шта му сервирају.

Кад је рат лабилне личности у својим редовима ти дођу горе него непријатељ и са њима првима треба да раскрстиш.
Тако и сада треба да раскрстиш дал су у тим вакцинама не знам ни ја шта или једноставно су биле "прва помоћ", "држи воду док мајстори оду"...једноставно те вакцине су вероватно касно послате јер поново кажем вероватно, нове мутације не штити та вакцина, зато их вероватно и не дају у белом свету, већ оно чиме сигурније можеш да се заштитиш.
Ово је наравно прича под предпоставком да хоћеш да верујеш да неко жели да спаси животе људи.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Bandini
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 03 Mar 2012
Posts: 315
Location: Лисабон

PostPosted: 05 Apr 2021 13:11    Post subject: Reply with quote

Генералштаб wrote:
Управо то човечанство и ради сада, ослушкује и посматра...дал су ове вакцине добре и нужне или не. Ја сам само навео и поново ћу, јер када немам у шта да гледам и нисам паметан сам за себе за нешто питам...а шта ли црква каже на то...ако су монаси са Хиландара, који важе за тврде људе, узели да се вакцинишу...то може само да значи да су схватили тежину опасности и одабрали пут. Ми смо немоћни ако су они намерили да то иде у неком правцу, немој да мислиш да је и раније и фармацеутске компаније и уопште медицина биле само за лечење људи. Свуда се гледао профит сигурно, само данас је много доступније да сазнаш информације до којих раније нисмо могао да дођеш никако. Да банализујем...то ти је као што сада не може туча у неком хрватском селу да не прође бар из 3 угла на јутубу и хтео не хтео сазнаш пола сата после догађаја, тако пре 15 година не би сазнао да је био тај догађај или би сазнао можда случајно кроз годину дана иако пратиш све. Помешано је још све и делује баш тако...да људи ослушкују шта је ово и којим путем да крену. Да ли дати некоме поверење у кога сумњаш, дал да не даш па поново да гледаш шта ћеш...обрни окрени...јебена ситуација.


Ја већ више од 20 год. живим напољу и у неким мојим путешествијима, упознао сам двојицу-тројицу људи који су ми, поред стандардних примера и водича код нас, постали оно чије мишљење стављам на врло високо место кад требам своје да формирам а нисам сигуран. Један од њих ми је помогао да излечим неке здравствене проблеме који нису били ни мало неозбиљни, па сам се и директно уверио да зна шта прича.
Сећам се неких његових прича од пре 10так година да је највеће зло на планети фармацеутска мафија и та екипа која хоће да преузме производњу храну и здравље људи у своје руке. Било ми је тад превише да улазим у то подробније и мислио сам да је то нешто што неће да ме дотакне вероватно никад. Нешто касније, пре него што ми се родио син. ипак сам истраживао те ствари не би ли донео најбоље одлуке. Сад изгледа да је покуцало на врата свима.

Јесте, као што кажеш, да та прича није нова, само се за њу није знало. То не мења да је од самог почетка много лоша. Многи од главних ликова који су основали фармацеутске компаније, тј. они који су их касније преузели и развили у оно што јесу, су били нацисти који нису били осуђени, или су били по 7 година, па изашли брзо. Многе су Амери узели код њих.


https://en.wikipedia.org/wiki/IG_Farben

https://en.wikipedia.org/wiki/Fritz_ter_Meer

https://www.oncozine.com/thalidomides-secret-past-the-link-with-nazi-germany/

https://www.bbc.com/future/article/20190723-the-ethics-of-using-nazi-science

Да ли смо немоћни да нешто урадимо око тога? На колективном плану вероватно јесмо, за сад. На личном можемо. Другог решења и нема. Борба не мора да буде само на улици, борба је и ширење информација и сл. Бог помаже свакоме ко тражи помоћ и решење, кад се човек суочи са проблемом а не затвори очи пред њим.
Да је Трамп нпр. добио 2-3 милиона гласова више а Бајден мање, они не би могли да украду изборе јер не би могли да убаце 10 милиона гласова, и овако је било много очигледно. Сад би имали главну земљу на планети која је укиула све мере. Повукли би брже друге. На крају ће, вероватно, свака земља за себе да решава ствари. Финска нпр. повукла мере јер су неуставне https://www.reuters.com/article/health-coronavirus-finland-lockdown/finland-withdraws-covid-lockdown-plan-after-it-was-deemed-unconstitutional-idUSL8N2LT6PT

Шта год да се деси, битно је да свако од нас сагледа ствари из што вишље перспективе да би могао да донесе добру одлуку за себе и своје. Да су људи знали '91. како ће ствари да изгледају 5 или 15 год. после, да је распад земље испланиран од ''ових'' и неминован, рат са њихове стране и пожељан, можда би другачије одлуке донели. Можда и не би, али је битно да је све свесно урађено. Јер ови болесници су у стању док људи умиру или гину, као што се види из ових линкова, да буду негде у Швајцарској или у Аспену, пију виски 80 год стар из бачве, пуше томпусе и дркају курац један другоме испод стола.
Back to top
View user's profile Send private message
сеси
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 31 Dec 2010
Posts: 605

PostPosted: 11 Apr 2021 16:48    Post subject: Reply with quote

Bandini wrote:
Сећам се неких његових прича од пре 10так година да је највеће зло на планети фармацеутска мафија и та екипа која хоће да преузме производњу храну и здравље људи у своје руке.

зато је Бајер купио Монсанто, а пре две године су морали да плате одштету јер њихови пестициди изазивају канцер.
та иста мафија нама дели вакцине, а лек за спиналне мишићне атрофије кошта 2,1мил. долара
да су вакцине спаносне за живот дал би их неко тако лако добио?
Јапан вакцинисао мање од 1% становништа вероватно јер немају пара или су глупи
https://edition.cnn.com/interactive/2021/health/global-covid-vaccinations/
а за то време у Тексасу утакмица од 40 хиљада људи
Back to top
View user's profile Send private message
Organizator skupa
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 27 Jun 2005
Posts: 755
Location: лепо овде...

PostPosted: 13 Apr 2021 12:57    Post subject: Reply with quote

још једна ствар ми боде очи у овој ситуацији - Нисам чуо до сад да је неко умро од ковида19 кући. Сви умиру у болницама и то на респиратору.
Јел зна неко случај да је неко умро кући?
Да нпр није хтео да иде у болницу и умро у кући или на послу, на улици?
_________________
Подигни се Мати мила, да нам будеш што си била!
Back to top
View user's profile Send private message
Jezic1989
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 11 Oct 2017
Posts: 80

PostPosted: 13 Apr 2021 18:11    Post subject: Reply with quote

А док нам се прича о вирусима, таласима и вакцинама... Иза леђа нам усвајају законе о геј браковима и основце нам уче о транџама... Унапред се извињавам за објаву са хипстаграма.

Code:
https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3665709/osnovce-u-srbiji-uce-da-mogu-sami-da-biraju-pol-novi-udzbenik-za-osmake-podelio-javnost-roditelji-besni-nastavnici-u-soku
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Срби и Србија All times are GMT - 1 Hours
Goto page Previous  1, 2

View previous topic :: View next topic
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Delije shop