DELIJE.net Forum Index www.DELIJE.net
Форум ДЕЛИЈА - навијача Црвене Звезде
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Навијачка свест 2019
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 37, 38, 39  Next
 
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Навијачке приче
View previous topic :: View next topic  
Author Message
transparent
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 10 Feb 2012
Posts: 14

PostPosted: 14 Apr 2020 06:59    Post subject: Reply with quote

Август 2007 Црвена Звезда-Глазгов Ренџерс. Утакмица која испоставиће се,има велику симболику за менталитет наше трибине.
Није да су нама заставе тада падале као крушке али доноси се одлука у врху трибине да се све заставе са истока и запада после текме скину и заплене. То је била одлука која је била једно 5 година испред свог времена!
Наравно да има људи који су на то гледали уско,врло лично и били су незадовољни одузимањем застава али то је један од потеза који је Север направио једну од најреспектабилнијих трибина. Врло просто-ако ниси екипа која може да брани заставу онда је ни немаш! Тачка! Али многим симпатизерима није баш било јасно како они не могу да "промовишу" своје место,град,село јер ко ће њих да дира Rolling Eyes
Мислим,и пре 2 године тј 10 година после овог догађаја у Лондону против Арсенала сам присуствовао "чудним" стварима. У 2018 присуствујем да гастоси улазе на трибину са заставом сфрј са све петокраком. Хвала Богу па остају без ње,после минут ипо,јер су је својевољно предали лику који им је сам пришао и објаснио како ствари стоје. Али да 10 људи стоји иза те заставе и слика се Embarassed
Друга ствар је да пред почетак текме један старији лик покушава мислим трећи пут да окачи једну заставу коју врх трибине сматра да не треба да стоји ту. Тек кад му се каже "немој да нас тераш да цепамо Звездину заставу" човек схвата озбиљност и решеност групе да се тачно зна шта сме на ограду а шта не.
Такав став трибине нас је довео до тога да смо група где нам од описаног догађаја пред пут у Лион 98',на теми 92-05,није пала ни
једна застава за коју би се група потресла.
Back to top
View user's profile Send private message
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13147

PostPosted: 14 Apr 2020 08:34    Post subject: Reply with quote

Дете Београда wrote:
Да ме не схвате људи погрешно, да браним гробаре, ове или оне, али ја се водим размишљањем да и тамо има људи као што смо ми и да на дугорочном плану без јаких(или бар нормалнијих) гробара тешко ће бити и нама. Много је лакше, боље и нормалније, кад имаш здравог, јаког ривала, да и ти будеш бољи. Овим уписом не желим да их правдам, него да и наши људи који нису толико активни, добију бољу слику.
Хвала Богу да нисмо у ситуацији као они, и колико год ситуација са Арканом била слична, опет и није баш. У неку руку, имали смо среће да је њему у том тренутку био битнији рат(и све што је ратиште носило са собом), да је држава њему дала други задатак и да је њему тада преузимање ФК Црвена Звезда био крупан залогај. Колико знам, а и логично ми је, њему је то био циљ, преузимање клуба, а не трибине и групе. Можда и грешим. Зашто кажем имали смо срећу. Колико би људи у то време после рата, где је свакоко завладала криза на трибини, смена генерација, били спремни да крену у рат против његовог циља за који би загризао 100 посто, колико би био далеко спреман да иде? Да ли се може замерити људима који се не би пронашли у причи јурњаве по улицама, паљења кола, кафића и шта све што иде даље од тога? Нажалост, код нас је то постало нормално да људи улазе у тако нешто, неко због комплекса, неко због гаса, неко због другара, неко због идеала. Али, да ли је то све нешто што навијачки живот треба да носи са собом? Да ли је то нешто што може да привуче нове генерације? Да ли то све што се дешавало код њих, па се пренело на међусобне сукобе, нема утицаја на све мању заинтересованост млађих за право навијање, на њихов менталитет и на нашој трибини? Ми данас имамо среће, опет, што имамо људе на трибини по скоро 30 година, који су временом научили да прво размисле, да охладе главу, па онда секу, Али да ли би то могли, да је срање кренуло средином 90их? Или би нас тај неко са стране, појео брзо? Код њих је тад кренуло низбрдо, немају на чему ни да граде основу, и нормално да ће код њих, неко ко је исправан, ко жели да буде навијач, кад наиђе на проблем са којим на прву не зна како ће, да одустане. Кад немају старије, искусније, кад немају хијерархију, и на крају, задњих година, немају другарство, ако су га некад и имали. Треба имати и разумевања за неке ствари код њих. Наравно, имали су и они људе који су се представљали као исправни, као борци за боље, а у ствари то никад нису били. Преласци из групе у групу, са југа на исток, па опет круг итд. Неко је на другом форуму поставио питање, да ли је Пампијева генерација започела тај воз, ја сам сигуран да јесте. Кад ти водећи људи раде својима што су они тада, то може да ствара само нове, још горе генерације, а да одвраћа нове који су нормални. И после 35 година, добијеш овакво стање. Трибину на којој немаш, осим максимум 5 људи, који су се са свима лизали, који знају историју своје групе ни 5 година уназад, а не нешто више.
Мислим да упис има везе са менталитетом, кад су већ споменути, нек пробају људи да их разумеју и нека цене оне исправне код њих. Ми не можемо да знамо, како је њима, и дај Боже да никад не сазнамо!

Ту и јесте кључ приче. Мало ко зна да је појавом Аркана део ИДЕОЛОГА трибине престао да иде на утакмице јер нису хтели да буду део тога. Писано је овде већ о томе на некој теми. До јуче су ти бубреге избијали за бакљу кад те ухвате, а те године може у џаку да се унесе и дели најнормалније на трибини. И још гомила примера има. Па се десило да се том истом Аркану само коју годину касније каже не и да упркос његовом инсистирању, Север избојкотује дерби. Па му се певало и на Обилићу и на Маракани све и свашта итд. Шта би било да је он до краја загризао? Искрено ко то зна? Тада су нам трибину чиниле вође са по 20-23 године...да ли можеш да замислиш сада ситуацију? Ипак ово све изнад су јасни показатељи да су ту људи који су слободног духа, који неће да им ико са стране диктира ништа. Да не причам о томе како су мамини и татини синови завршавали на Северу а како на другим местима, како су сви који немају везе са навијачком причом или отпадали или им се свидео тај свет па су постајали прави навијачи итд. У даљем развијању Севера исти људи су одбили да раде ствари "које сви раде"...па су неки одбили више да иду за џабе са клубом...па је све то расло...а то не може ако кроз целу историју ниси имао плодно тло за тако нешто, и какви год да су нам људи, у корену су исправни били.
Кад другима причаш не може вештачки ништа и на силу...не верују ти док не лупе главом о зид....јеби га, они за друго не знају једноставно јер се то тако запатило и само преносило са колена на колено и још више тону до непрепознатљивости једне навијачке трибине. Лако може да се извуче зашто су ствари такве какве су али ја стварно не желим да се бавим другим групама овде, него само нашом. Јер ако ово кренемо протумачиће они да кроз њихову тужну животну причу нама нешто треба да би показали какви смо ми у ствари...не треба нам...имамо ми на десетине примера да може то да се каже и без њих.
Другим речима, кроз 30 година, Север је створио имуни систем на разноразне појаве, па се оне данас саме по аутоматизму одбијају од трибину. Можда да је Аркан био ту би направио пометњу, а можда би се људи на неки начин побунили? Можда би тај бојкот узео маха па би схватио да тако не може...ко то зна, али и тада и увек је било отпора и испоставило се да све генерације имају предводнике који су људи на месту, и свако у својој ери није дозвољавао да се дешава нешто што не би требало и што нарушава све то колико год да су правили грешака уз све то. То је то што је грађено свесно и несвесно кроз ових 30 година. И зато је имунитет Севера данас јачи него икада за такве ствари, али баш због тога и "цена" је сигурно већа када треба нешто да се плати...али то вуче једно друго...И никако не може да се вуче паралела неког Аркана који је јуче договорено да данас дође на Север, и неких других, који су годинама на својим трибинама и деценијама а огрезли су у неке ствари, дакле не убачени елементи него баш чистокрвни навијачи су сами себи били највећи непријатељи. Са те стране прича о Аркану нема никакве везе.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
1945
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 07 Mar 2011
Posts: 292

PostPosted: 25 Apr 2020 14:53    Post subject: Reply with quote

Ајмо даље са темама које су актуелне и могу да буду од користи.Овог пута би желео да се осврнем на две ствари. То су друштвене мреже и та нека нова како је ја зовем Шабанија или Ај Ди Џеј култура.Деведедетих година имали смо ту неку шабанску културу(кич)која нажалост није заобишла ни нашу трибину. Тада су биле у "моди"дречаве патике(замисли и данас су),дречаве тренерке које су се увлачиле у све живо,што већи ланци око врата. Тада су били у "фазону" Митар Мирић,разни Ђоганији(замисли и данас су),неки Иван Гавриловић и ко зна какви све шабани.Систем вредности је био поражавајући.Био сам дете многи су носили "оригинал"патике,тражио сам мајци да и мени купи. А оне су тада коштале као нечија плата ако не и више.Купила ми је неке које су биле доста скупе за то време али нису биле "класа" коју сам ја желео. Ја сам почео да хистеришем,плачем,чак сам одбијао да их носим. Данас кад се сетим њеног израза лица у исто време тужног и бесног изнервирам се у моменту. Чист доказ како је тај погрешан систем вредности утицао на нас као омладину тог времена.Ја сам мислио да ћу имајући те патике бити већи шмекер.Ово све пишем јер данас препознајем такође да нас захвата та нека шабанска култура али само на мало другачији начин.Данас та култура пропагира такође ношење шљаштеће одеће са што већим натписима марки. Данас "треба"имати што већи натпис Филип Плејн,Дисквер. Данас што је више на одећи циркона,златне ,сребрне боје то је "боље".Па неретко по цену тога да је и фалш. Многи праве кривична дела,троше целе своје плате да би имали овакву одећу. Не схватајући да то њих не чини нимало вреднијима. Вреднијим могу да те чине само твоја дела и твоје понашање.
Настављам....
Back to top
View user's profile Send private message
1945
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 07 Mar 2011
Posts: 292

PostPosted: 25 Apr 2020 15:02    Post subject: Reply with quote

Како се данас облаче неки ђани,раста,јала,буба(намерно малим словима)и сви они који су део тог фолклора?!О чему певају сви они и њима слични?! Ајде нек неко послуша али лепо,натенане па нек се запита.Злато,сребро,Армани,Витон,мечке,ролс,ролке,курве милиони,камиони. Мафија,криминал,јебемо,карамо....Имаш оне неке америчке репере из пређашњег времена који су певали на сличне теме али су стварно били бандити стварно си могао нешто поучно да чујеш у тим песмама. А шта можеш да чујеш од ових Шабана данас? Времена се мењају неко ће рећи шта ти са скоро четрдесет година знаш шта је данас модерно међу нама младима и шта треба а шта не. Свако време има своје трендове.И то је тачно али Шабанија је увек Шабанија и кич је увек кич! Све ово о чему сам писао јесте лажна слика као што ти певачи нису оно о чему певају тако ни то што представљају тј покушавају нема везе са мозгом.
Настављам...
Back to top
View user's profile Send private message
1945
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 07 Mar 2011
Posts: 292

PostPosted: 25 Apr 2020 15:27    Post subject: Reply with quote

Као што је облачење и музика о којој сам писао поремећен систем вредности и лажна слика тако је исто и у убацивање онога што треба да остане унутар навијача у јавни живот резултат истог.Окачити слику новог шала,бакљаде,навијања,кореографије и има неког смисла. Тиме рекламираш нешто што је добро из нашег света. Али качити слике појединаца ,писати о улици,вређати некога лично то не да није навијачки него је и неисправно.Гледам Лациале,људи пуштају лајв пренос навијања из копа и се снима скоро па са шипке. Фаце људи скроз видљиве ја то не могу да схватим. То ми дође као кад гледам ову фарму или како се већ зове.Навијање је субкултура и она није циркус. Навијачи се понекад и побију са другима,понекад са полицијом,понекад имају "неподобне"политичке пароле ,некад пале пиротехнику што је такође забрањено што би било ко додатно помагао некоме у препознавању тиме што ће да снима и слика изблиза?!Ако си навијач нећеш писати и упознавати разне "воајере",сладокусце са делима групе и дешавањима која су за тај круг људи. Јер ти исти назови навијачи који се занимају за тај свет али само занимају јер нису њега део а волели би први ће да препричавају,хушкају и шаљу даље на начин како су они схватили све то а не како како је истина. Сви ти "воајери" који су навијачи али без ризика Тј без да им је дупе у процепу одговорни су за многе лажи и хушкање и закуцавање.Сретајући се са разним навијачима других клубова,причајући скапирао сам колико имамо погрешно виђење и информације једни о другима. А то све захваљујући баш тим воајерима,хушкачима и лажовима који дркају уз интернет приче.Данас је најлакше окачити неку слику на инстаграм и испод написати шта пожелиш,па макар то била и лаж. Макар исправног човека назвао цинкарошем макар пораз претворио у победу. А онда хиљаде људи -воајера почиње да верује у то и да шири даље свако још додајући понешто а без да се запита ко је то окачио,објавио,написсо. Дал је то истина или лаж? Али не,важна је ексклузива важно је да се прича и буде у току. Важно је представљати се да си навијач .Ово се зове опет ЛАЖНА СЛИКА и прљава и лажна пропаганда.
настављам....
Back to top
View user's profile Send private message
1945
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 07 Mar 2011
Posts: 292

PostPosted: 25 Apr 2020 16:03    Post subject: Reply with quote

Ако си навијач нећеш качити слике појединаца и вређати их,нећеш писати коментаре и расправљати се са другима. Многи који се крију иза тих профила и раде такве ствари не знају да постоје методе да се открије ко је то. Не знају да и нека друга страна може да буде гадна исто колико они можда још гора,замислите колико далеко то може да иде,замислите да неком падне напамет па почне да истим тим људима качи слике девојке,жене,породице,деце да пишу коментаре и дају у јавност ,како би се онда осећали? Али то су малоумници који живе само за ексклузиву не гледајући шта је исправно а шта није.Ако си навијач треба да ти буде испод части да радиш такве ствари. Још једна ужасна ствар јесте прозивање и коментарисање свежих догађаја. Рецимо на пример неко окачи да је скинуо мајицу некоме. Е онда се јављају Курта и Мурта са коментарима ,питањима,те овај чуо ово онај чуо оно. Па се онда дође до тога како се то десило,зашто,ко је то урадио и тако даље. Е то су драги моји навијачи цинкарошке форе иако многи који ти каче и пишу нису свесни тога и не размишљају на тај начин али то је тако. Тиме се везују руке навијачима тиме се обавештава јавност,полиција и ко зна ко све. Јел си скинуо нешто јел си урадио нешто. Шта имаш јавно да пишеш,коментаришеш,обавештаваш воајере и полицију. Имаш дерби па покажи шта си радио претходни период.Данас ти воајери зарад приче и ексклизиве скинуту мајицу представљају као не знам какав догађај. У јееее замисли пала мајица као да до сад није пало стотине мајица и ко да неће ...Не него је важно само да се пише да се тртља да се врши пропаганда. Повуку се три линије на зиду и одмах се слика. Јебемо ,карамо ,где сте мишеви,нема вас нигде. А кога да има кад то урадиш у току ноћи кога да има кад дођеш и останеш 5-10мин. То је све пропаганда и лажна слика ништа више. Зна се како се заузимају крајеви,зна се како се даје шанса противнику ако стварно желиш да покажеш да си јачи. Инстаграм сигурно није то место.
Back to top
View user's profile Send private message
1945
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 07 Mar 2011
Posts: 292

PostPosted: 25 Apr 2020 18:57    Post subject: Reply with quote

Ево данас сам писао о нечему и данас одмах налећем на бљувотине. Изашао је клип на Јутјубу који ће убрзо многи видети. Иза кога нити стоје цигани како стоји у објави нити у коментарима пишу цигани. Ово не пишем зато што се неко некога плаши. Ми ћемо увек стати иза онога што радимо али ове цинкарошке форе нећемо пустити да нам се приписују. Ово неки одвратни гадни човек или група људи користи ситуацију да лаже и коскари. Нити је клип наш нити су коментари наши. Иза својих дела ћемо увек да стојимо али цинкарошким форама се не служимо. Ово ради трећа страна да додатно закомпликује ситуацију.
Back to top
View user's profile Send private message
1945
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 07 Mar 2011
Posts: 292

PostPosted: 29 Apr 2020 19:41    Post subject: Reply with quote

Нажалост услед многобројних глупости опет морам да објашњавам неке ствари. У Панчеву је прешаран наш графит посвећен нашем брату Јагоди. А мало после тога почели су да се уништавају графити Перовић Ивана, Алена Костића, Демира Јукића и можда још неки да не знам. Онај ко је прешарао Јагодин је то урадио да би сутра могао да упери прстом у нас, тај исти је прешарао и ове графите партизанових навијача. Ранијих година било је испада и наших појединаца који су умели ово да ураде али, ово данас је јасно као дан да је све смишљено. А зашто би то неко радио вероватно ће се многи запитати? Па зато што ти што то раде немају како да доведу још неког гробара на југ него оваквим срамним потезима и лажима. Да изазову бес код макар неког гробара који није свестан шта се ради сада па да се тај исти сутра врати на југ. Они претварају навијачку сцену у ријалити задругу да је дотле дошло да цео град прича шта се дешава међу навијачима. Лажи и измишљотине, то је њихов пут до довођења лабилних навијача на стадион.
Back to top
View user's profile Send private message
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13147

PostPosted: 07 May 2020 21:05    Post subject: Reply with quote

https://www.alo.rs/vip/estrada/bora-drljaca-era-ojdanic-smrt/307435/vest
Прво да пожелим Бори брз опоравак, поента постављања овог чланка, који је иначе промењен првобитно где је стајала слика Борде Дрљаче у болничком кревету а изјава Ере Ојданића је била да чим је чуо "да је умро Бора Дрљача" да је звао Лепу Лукић и да су обоје плакали, па је он окренуо Бору и за живо чудо добио га на телефон.
Ово је школски пример онога што се дешава свуда па и у навијачком свету. Одсуство са стадиона удаљава људе од реалности, коју чак и када долазе једном недељно или некад и два пута...не могу да прокљуве дал је нешто истина или не. Али свакако је да се лакше дише јер се виђаш једном у пар дана као нека породица, где се све из прве руке сазна и све то иде природним током. Како је настала ова ситуација, како смо од оне Војводине и припреме за прославу рођендана клуба дошли да смо данас оволико далеко од реалности? Врло је просто. Човечанство се показало, а ми као један део тога, да није дорастао да буде 2 месеца у блокади и да задржи здрав разум. Обично у оваквим случајевима излазе пси рата што би се рекло и они користе конфузију не би ли неко нешто изокренуо и направио пометњу.
Није ово први пут да наша трибина има ситуације за које ни не зна да су се дешавале, а сви нешто као знају и причају о томе. Пре можда годину дана почело је по граду да се прича да се групе на Северу сукбљавају унутар себе због политике и којечега. Никоме није било јасно шта се дешава, ко је могао некога толико да обмани да негде седи и пише и гризе, буквално препричава до детаља ситуације које су целе измишљане. Тада је било мало лакше. Дође субота, видиш да је све на свом месту и то изгуби било какву тежину више. Али сада је јасно да то тада није могло да буде тек тако случајно...док су људи који су се наводно сукобљавали смејали слатко читањем коментара људи који су малтене учестовали...
У данашњој поставци, за време овог ванредног стања, показало се да се људима прелако манипулише на "позитивну" или "негативну" страну. То је бујна машта на којој би и најбољи писци бајки позавидели.Ово треба записати у глави, поставити као уџбеник за у будуће, јер дошла су времена где се траже сензације и буквално људи почињу да верују у невероватне приче које ни они сами не знају од кога су добили...али једноставно желе да верују. То је губљење здравог разума, то је већ за посматрање човека...да неко прибран и стабилан, пре свега овога...може да се упеца на било коју будалаштину коју прочита. Као да је настао смак света, па 3 године није било живота на палнети...ето у такве ствари су људи почели да се претварају. Прво нормалан човек, па онда и навијач, мора да остане прибран и да нађе начин да одржава комуникацију са НОРМАЛНИМ навијачким светом ако га већ нешто интересује. Ако крену људи да наседају на разноразне болесне измишљотине, сигурно ће оставити за последицу то.
Човечанство није било спремно за ово и види се колико су људи шупљи, лаковерни, колико желе нешто добро или лоше некоме...а нема везе са реалношћу, или се бар до сада није десило нешто тако. Треба буквално све информације које човек прима бацати у канту за смеће, јер испоставило се да 99,9% ситуација су лажне, баш као ова са почетка текста где оплакаше живог човека а то је зато што је неко чуо од некога ко је чуо од некога...људи седе по цео дан на телефонима и из досаде све обилазе, па траже нове ријалитије. Овде највећа замерка може да буде управо оним људима "е је си видео ово"...и то тако на десет телефона па сваки тај телефон на 10 и то оде до људи који су банкари, конобари, полицајци...буквално нема до кога не стигне "проверена информација". Па су од навијача покушали да направе ријалити програм уживо. Сва срећа па има прибраних па не може тек тако то да се деси...и није било поенте писати ништа у време "највеће навале", већ је ваљало мало сачекати, али неи превише...јер ићи ће то даље а ми буквално треба да створимо имуни систем на све то и да се одбија од нас. Да може човек да рационално расуђује дал је нешто нормално да пита уопште некога или не. Мора да проради мало јача мождана вијуга од онога што већина људи тренутно користи. Враћајте се полако у реалност, верујте себи и својим инстиктима него лажном паралелном животу, који нормалан човек свакако не може да смисли. Шинути, пуни којекаквих измишљотина...никоме не требате. Ако су други скренули са ума, неће сигурно и нама то да се деси. Зато кренуте мало у том смеру да размишљате. Навијачки свет се у многоме искварио на другим местима, и променио и трпи и пати, али и такав, немогуће је да људи толико изгубе појам о реалности.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13147

PostPosted: 08 May 2020 12:47    Post subject: Reply with quote

Сад баш гледам нешто, све и да нећу искаче где год да погледам, нека дешавања неки циркус испред скупштине. Неки дегенерик прича да су навијачи нешто умешани и криви за паљење бакљи, док други цепа ревере људима...а не сећам се да је био тако храбар пре 10 година када је била породична шетња, а он још увек део не страначке организације која је била као патриотски блок и залагала се за породичне вредности. Како ме сећање служи неко му је предложио да се дан раније када је била шетња, сви упуте ка парку где треба сутра то срање да се одржи и да се само седне тамо. Он се човек толико усро од те идеје да је почео да муца. Па ми није сад баш најјасније како ова промена у ово време где буквално дели ћушке на уласку у скупштину, заједно са својим револуционарним колегама које би се сигурно свесрдно залагале за ту исту параду против које је он тада био. Нешто ми се све ту пореметило и нема неког смисла!?
Са друге стране тај циркус има и своју "опозицију" у виду власти, која се онако добро потрудила да и у крајевима који важе за Звездашке допреме своје људе да изигравају наше. Па је тако на пар места могло да се види да су и навијачи Звезде активно учестовали и свему томе.

А истина је, када чујем своје другаре са трибине како коментаришу све ово, да нас заболе курац и за ове што лупају у шерпе и за ове што пале бакље. Само да се ману Севера и да га нико не узима у уста. Знају они врло добро и једни и други за себе какви смо, али немој да морамо да доказујемо једнима или другима да смо и пре 10 и пре 20 и 30 година били исти, а да су се они мењали и ко су и шта су.

Заиста је дошло време где сваки ваљда нормалан човек види да је ово обична играрија ко зна кога међусобно...и да би само луд човек могао срцем да уђе у све ово са било које стране! Неоспорно је да је Звездаша много и да сигурно негде има неко да је са једне или друге или пете стране, али као група, као трибина...Север никада неће стати ни за кога више, сада сам сигуран иза онога што чујем од људи! И зато би било лепо да нас оставе на миру јер желимо да будемо навијачи, да нас нико не провлачи и маже говнима за ствари које ми нисмо урадили. Јер нам подједнако сметају и они који нас мажу и они који нам потурају да смо то. Никакве апсолутно нема разлике јер сви знају све али причају оно што им одговара. То што се на другим местима не зна ко пије а ко плаћа, или још горе, где је дикратура на трибини до те мере да људи и да хоће не смеју да одбију нешто...Север није тако грађен и није уопште глуп да не зна да чита међу редовима шта се дешава!
И ЈЕДНИ И ДРУГИ И ПЕТИ...ОКАНИТЕ СЕ СЕВЕРА!
Навијачка свест је знати одупрети се свему овоме и остати изван препуцавања људи који јуре каријере са свих страна. Зато да знају људи да се не пецају ни на приче једних нити других нити петих.
Корона је оставила последице и на овој теми, али полако да се враћамо у реалност.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
1945
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 07 Mar 2011
Posts: 292

PostPosted: 19 May 2020 13:41    Post subject: Reply with quote

Много је прозивки и измишљотина по разним друштвеним мрежама на наш рачун. Ми смо неко ко не жели да будемо као они и да навијачку сцену претварамо у ријалити. И због тога сад трпимо и "једемо" своја говна кад неки пишу онакве бљувотине. Образ нам је битнији од тога. Понекад мора нешто да се каже тек да она фраза "хиљаду пута поновљена лаж постаје истина" не дође до изражаја. Написаћу овде иако вероватно да отворим инстаграм налог више људи би прочитало али ово за мене није пропаганда, ово је само објашњење за неке ствари за нас-вас који сте део ове трибине на неки начин. Полицајци (без наводника а доћи ћемо и до тога) са јужне трибине не бирају средства да инстаграм популацији докажу како они "јебу" Цигане, како су "најјачи", како нико не сме из куће да "изађе". Како су они "права" прича, како су они "вратили" гробарство на здраве ноге. То у њиховим главама можда и јесте тако јер они тешко да занју шта је гробарство, шта су гробари, шта уопште значи бити навијач. Неко прође негде па прешара графит, неко скине неку мајицу, неко измисли неке догађаје па тако мисли да је најјачи. Замислите само колико је Север скинуо мајица, колико туђих графита уништио (мени омиљен је био онај муријаши партизана који је стајао ихахај све док нису скапирали да другачије не може да се склони него да сруше ограду на којој је написан), колико застава узео, колико чега урадио за овај свој континуитет какав има у овом облику у ком постоји. Ех кад би се тек тако избијало на врх, окачиш пар мајица, повучеш пар линија спрејом или четком и ето те на врху. Е па драги моји полицајци-навијачи не иде то баш тако. Зашто полицајци морам мало да појасним ово. Заиста нисам склон томе да некоме тек тако делим епитете па чак и ако га не волим. Али како да назовем некога ко вози аутомобиле са блинкерима (јел то улица, јел тако раде исправни људи?!), како да назовем оне који као група добију за време полицијског часа дозволе за кретање да би могли да пале бакље зарад политичке странке (иначе за поседовање и паљење бакље ми навијачи добијамо новчане казне, забране одласка на утакмице, а у неким градовима и затворе!) уз дозволу полиције. Како да назовем оне за кога зову полицајци највишег ранга (сасвим случајно има неки Аца Папић на google се види ко је дотични) за кога политичари и кажу они су наши дајте људи немојте да се свађате. А ко се свађа? Изашло у новинама нешто што се није ни десило, пар дана сви медији, пола град-ских дебила испирало уста са Делијама како су ово како су оно. Шта би било да се стварно нешто десило? Што ли зову сви ти "људи" мени то "никако" није јасно. Овај југ данас је класичан пројекат Снс странке. Из обостраних интереса (снс и овај југ) отеран је исток, отерани забрањени и то како? Случајно налетеше на неке навијаче на ауто путу иначе би доживели да им полиција каже не можете да уђете на исток а зашто? Зато што једни могу да уђу а други не могу зато што су једни наши а други нису ето зато! Е ајде сад мало да видимо од чега су Цигани, ајде да видимо како ће они да се поставе. А вама, ево вама блинкери, ево заштита, ево комбинације. Дајте понеке гласове и само рокајте за вас закон не постоји, Е па "драги" моји полицајци, политичари, разни муљу овог друштва нисмо вам ми исток Јна, нисмо вам ми Забрањени или алкатрази па да напустимо свој стадион и клуб. Овде има много другара који су животе, кости, здравље, слободу, љубав, година и много чега оставили и дали за ово наше царство за ову нашу идеју да би се тек тако одрекли свега овога. Ми смо се ових што трају као јогурт на сунцу нагледали ихахај за све ове године. За нас се јачина и снага не мере кроз пар дана или недеља, кроз понеку скинуту мајицу или графит прешаран, него кроз другарство, кроз идеју, кроз године и континуитет и на крају спремност да нам ово буде макар и последње што ћемо урадити само да би Север остао да буде оно што јесте. А доћи ће једног дана и те утакмице па ћемо видети колико ће људи бити на југу и на Јна а колико на северу и Маракани. До тада ће они користити ситуацију што нема утакмица да лажу, мажу и покушавају да приволе још евентуално неког лабилног гробара да се дође на јна јер ово што нема утакмица и не може да се види резултат је једина њихова шанса.
Back to top
View user's profile Send private message
Franck
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 16 Sep 2018
Posts: 66

PostPosted: 19 May 2020 19:22    Post subject: Reply with quote

Мислим да више од овога и нема потреба да се пише.. и превише је речено...апсолутно никаквог значаја им не треба придавати јер су дошли до те фазе да кроз шарање графита и инвазију инстаграм налога "доказују" да су се дигли на ноге...ал као што кажеш то ће све трајати до прве утакмице са публиком...онда ће ствари доћи на своје место Smile
_________________
Не може се против гена ,то је љубав урођена!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13147

PostPosted: 19 May 2020 19:35    Post subject: Reply with quote

Искрено, мени је испод части да коментаришем ствари какве су "инстаграм објаве" и да се пецам на њих. Главни покретачи таквог мутантског "покрета" су управо наши људи који дају томе значаја и читају то и несвесно шире даље будалаштине. Ја се извињавам ако ми пребаци компјутер на јекавицу, пошто не пишем од куће, али ваљда ћете разумети шта хоћу да кажем. Север је много пута "истрпео" интернет иживљавања и успео да остане имун на то, колико год да је преко пута имао шта да одговори, никада се није пецао. Ја мислим да ни данас не треба да се пеца, само људима који су ретарди, дајемо на значају. Наша трибина је цењана од Аргентине до Русије, и то не по не знам чему, него по атмосфери на стадиону, бројности, изгледу трибине, песмама, кореографијама, али и због срца које су видели на улици да Север има...и сад је поприлично поражавајуће да мора да се од нашег места какав је овај форум, прави ријалити и задруга. Ми тако не функционишемо и једноставно не треба нам то. Ево ових дана избацујемо снимке старе 20 година и више...из 100 разлога. Можда је у овом дебилном времену ово тежи пут, али је свакако исправнији и нормалнији. Наша реч од увета до увета вреди више него објава на дневнику, и то тешко да може да поремети друштвена мрежа, само ако се мало укључи мозак. Оно што је за писање то је за писање, оно што није...ми не пишемо. И сигурно смо бољи људи и нормалнији и нисмо од јуче ту, знамо за кодексе, чак и када преко пута имаш људе које заболе курац за то. Навијање је до овог момента трајало једно 35 година, и трајаће и иза овога. Све се прикаже пре или касније на овај или онај начин. Највећа казна за такве је да их не примећујеш и не читаш, али треба људи да доведу себе у то стање прво да то могу да ураде. Када то урадиш, схватићеш да је истина оно што видиш а не реклама и то поприлично лоша за лош производ. Ја увек кажем...да је Север имао камеру на местима где је требало од 2000. године на овамо...90% група у Србији не би постојало већ 10 година ако је по овим рекламама. Али, то није пут навијача, није људски, није ништа што је спојено са нормалним човеком...зато, и имамо људе какве имамо, зато је између осталог наша трибина таква каква је... имамо ми наш пут па полако. Навијачка свест је одјебати друштвене мреже и живети у реалности.
А ја не смем да замислим шта би било да се тек наши људи распишу како могу...а то води даље у три лепе...али сигурно би се многи почешали по глави. А то знају између осталог и други, али користе то што код нас нема тих "викенд ратника" што како искењају говно ујутру каче на друштвене мреже или шаљу неким ретардираним "навијачким" местима где истину ако тражиш...најебо си.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13147

PostPosted: 20 May 2020 21:30    Post subject: Reply with quote

Само данашње време кризира за интригама, сплеткама, јавним свађањима, расправама, изрицањем тешких речи...све је постало да се гледа преко тога. Много људи заборављају да гледају у књигу више почињу да гледају у дечију бојаницу. Тотално нејасно је да један снимак попут овог
https://www.youtube.com/watch?v=C9PdgYtsw3w
Има дупло више прегледа него овај снимак.
https://www.youtube.com/watch?v=OtQyeRqQ6EI
Дакле, конференција за штампу након неког догађаја који је такође снимљен, има више прегледа него сам догађај који је био разлог за конференцију за шатампу. А то је из разлога што људи воле да виде лица, воле да слушају свађу, препуцавање...више се људи и данашњица везују за личности него за целе догађаје који су историјски.
Не може ово да се измени писањем овде, али може да се отварају полако људима очи.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Ел Пистолеро
ДЕЛИЈА


Joined: 19 Dec 2018
Posts: 227
Location: Ломина варош

PostPosted: 05 Nov 2020 10:32    Post subject: Reply with quote

Да би се правилно резоновало и поседовало навијачку свест, човек прво мора да поседује један ниво зрелост који се достигне временом, али и дозу памети и интелигенције коју неки никад не “дохвате”. Оно што важи за живот важи и за навијачку свест, да није битно никад шта ће други мислити, да није битно о чему ће се причати на друштвеним мрежама, у медијима, већ је битно оно што знамо ми који смо урадили нешто колико је то заправо важно и исправно.
У последње време јасно може видети онај ко гледа, шта заправо значи бити навијач и ултрас. Да је једна одрађена кореографија где се од јутра до мрака по лошем времену премерава сваки налјон сваке боје да ли ће бити на правом месту и да ли ће покварити слику вреди више него нечији циркузантски снимци на јутјубу, објаве на Инстаграму у које није уложено ни петина труда, рада, памети и људства као у ово прво, али то друго просто привлачи празноглаве клинце и шупљоглаве “навијаче” и представља се као “права прич”.
Свако од нас бира свој пут, да ли нешто ради првенствено због себе и клуба, али се не експонира, или ради да би лагали јавност и добијали лајкове на друштвеним мрежама. Ваљда ће и већина ових других схватити колико су били у заблуди, кад прво себи буду успели да признају колико више значи једна “обична” кореографија на северу него све њихове “акције” заједно.
_________________
Напред младићи, куцнуо је час!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Навијачке приче All times are GMT - 1 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 37, 38, 39  Next

View previous topic :: View next topic
Page 9 of 39

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Delije shop