DELIJE.net Forum Index www.DELIJE.net
Форум ДЕЛИЈА - навијача Црвене Звезде
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Италија - 2013/2014
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 20, 21, 22
 
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Навијачке приче - друге трибине
View previous topic :: View next topic  
Author Message
strasnisocz
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 29 Apr 2014
Posts: 20

PostPosted: 29 Feb 2020 13:57    Post subject: Reply with quote

Превод званичног саопшетања групе: "Као и за све ствари у животу, постоји почетак и неизбежан крај. Постоји време за све. Чак и у фантастичним причама, славним, кад тад ће се спустити завеса. Важно је да су се те приче проживеле,као учесници, као лавови, чак у опасности.. Без жаљења и гриже савести.
И зато, ad maiora*, ИРИДУЋИБИЛИ *(латинска честитка за успех, за веће циљеве и веће ствари)

Баш тако, после 33 године, одлучили смо да угасимо групу која је исписала битне странице историје, славне, која је једноставно револуционисала ултрас панораму. Не само италијанску већ и међународну.
Једна група, којој је цео свет зваидео, на жалост та група је пре 7 месеци изгубила свог, а и нашег најхаризматичнијег лидера, Фабриција.
Узбудљиви моменти, тешки, срећни и тужни дани, тренуци због којих смо се осећали живи у овом свету мртвих.
Све је почело од тог, већ давног,18 октобра 1987, кад се на трибини стадиона Олимпико појавила Иридућибили застава на морној текми Лацио-Падова. 10 метара платна, бели натпис и плава позадина.
Једно име које ће убрзо постати наш симбол, наша двобојска* рукавица за цео свет. *рукавица позив на двобој-бој

Кортео у Сан Бенедету дел Тронто је и даље жив у памћењу свих, гостовања у Бергаму, Бреши*, Наполију, Катандзару, међу свима. Скудето освојен у “Виа Алегри”*, туче са осталим навијачким групама, ривалитет, иницијативе за милосрђе и солидарност. *Виа Алегри је улица где се налази фудбалска федерација. Те године су били протести испред тј врста претње.

ИРИДУЋИБИЛИ је хтело да искаже нашу вољу да се никада не савијемо на компромисе, на “да господине” и на оно што је политички коректно.
“Нисмо керови ако немамо газду! Нисмо распуштени, ИРИДУЋИБИЛИ нас спаја”* рецитовала је једна парола првих година. * игра речи CANI SCIOLTI (Распуштени Керови) - терминологија која се користи за појединце или за мале групице без вође и без имена.

Упозорење да се пренесе, из генерације у генерацију, са оца на сина.
Али, сад је време да се иде напред.
Превише проливене крви, диффида, хапшења, све са подигнутом главом, на сопственој кожи смо платили данак свих ситуација.
И, због поштовања према онима који више нису ту*, дошли смо до ове одлуке.
Неизбежно.

Осећамо се у обавези да се свима захвалимо,
савком појединцу који је био саставни део групе за ове дуге 33 године.
Увек присутни, упркос свему.
Од оснивача, до учесника. Од оних који су нас пребрзо напустили, до оних који се и даље часно боре. Од оних који су платили слободом, до оних који су упрљали руке фарбом. Од оних који су носили мотке за заставе, до оних који су ту сваку недељу у првој линији. Од оних који су носили заставе, до оних који су проводили несане ноћи у “седишту” -групе. Од оних који су плакали, до оних који су се смејали. Од оних који су увек веровали, до оних који су то престали. Онима који су макар једном били на чувеном зидићу.. Онима који су допринели сценографијама. Онима који су претрпели претресе.
Једна песница (маниполо) браће која је знала да, из генерације у генерацију, пренесе један идеал живота - Лациалитет. Зато што смо били ИРИДУЋИБИЛИ, и још смо. Били смо револуционари, и још смо. Микс друштвене агрегације, оригиналности, неизједначени преступи i голиардие. ИРР је била једна ковачница идеја, иновација, једног ултрас менталитета, непознатог до тог тренутка.
Од данас ће бити епохална скретница. Север без претходности. По први пут на трибини ће бити присутна само једна застава, иза којега ће се проналазити читава “тифозерија” Лациала: УЛТРАС ЛАЦИО.
Са истом вољом одувек, истим ентузиазмом,истим адреналином. И изнад свега, са истим духом оних којих смо били, оно што смо и оно што ћемо бити.
Увек ИРИДУЋИБИЛИ унутра, зато што је будућност само сећање једне предивне прошлости..
УЛТРАС ЛАЦИО"
_________________
И у срећи и у тузи Север ће с'тобом бити!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Навијачке приче - друге трибине All times are GMT - 1 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 20, 21, 22

View previous topic :: View next topic
Page 22 of 22

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Delije shop