DELIJE.net Forum Index www.DELIJE.net
Форум ДЕЛИЈА - навијача Црвене Звезде
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Навијачка свест 2019
Goto page Previous  1, 2, 3, 4 ... 37, 38, 39  Next
 
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Навијачке приче
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13165

PostPosted: 19 Sep 2019 12:32    Post subject: Reply with quote

Навијачка свест је одвести што више добрих људи на неко гостовање. Много је било полемике око карата за минхен, много је тешко било расподелити карте када је потражња била па рецимо дупла. Ипак састав трибине је показао да су карте добро распоређене, да није било вашарско весеље, већ да је све то изгледало поприлично озбиљно и навијачки! За овакве ствари увек неко буде оштећен, али надам се да су ти људи који су остали синоћ кућама могли да чују и виде своје другове како дају све од себе! И да нису карте отишле ко зна коме у руке, већ већински правим навијачима који су направили атмосферу као да играмо код куће! Навијачи домаћег клуба јесу смешни али никада не треба подцењивати 60000 људи који су наспрам тебе, па и нека нас је било 5000-7000 на свим трибинама...опет је навијање било одлично.
И много битна ствар, то знају сви који су били на стадиону уживо...не може да се исфолира да се покрене маса која не види залагање на терену, која није осетила да је ово ипак неки напредак...једноставно већина наших на стадиону нису имали утисак да треба да буду сморени и то је нешто што не може ни један коментар негде, нити било какав форум да преокрену!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
bl_regency
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 30 Aug 2004
Posts: 298
Location: Banjaluka

PostPosted: 19 Sep 2019 19:18    Post subject: Reply with quote

Уз,када сам прошао поред трга оног,препао сам се за састав људи. Кад оно на стадиону,тотално супротно,изгледа да је већина тих била на бочним трибинама. Све боље изгледало на евро гостовањима. Врло добро навијање,опет са мегафоном који баца на три метра. Напредујемо и те како. Швабе дегене нисам чуо док нису забили други гол.
Браво и за наше доле,напредак и те како у односу на прошлу годину,били смо у игри до 10 мин пред крај на једном од најтежих гостовања у Европи.
Јако битна утакмица за викенд,вријеме је да се размонтира стока и на терену и на трибинама.
Back to top
View user's profile Send private message
javo
ДЕЛИЈА


Joined: 02 Jun 2014
Posts: 110

PostPosted: 20 Sep 2019 09:34    Post subject: Reply with quote

Гледајући где смо били смештени у оним горе пиздићима,мислим да смо се јако добро чули, да смо дали додатни ветар у леђа играчима доле да колико толико одоловају и да имају активан резултат и у 80-ом минуту игре.Оно што је срамота је да онакав стадион има онакав прилаз за гостујуће навијаче,сад да ли је то само за нас јбм ли га,мање важно,све у свему јако добра екипа на трибинама,јако добра енергија и још једно у низу добро одрађених гостовања!
Back to top
View user's profile Send private message
Ел Пистолеро
ДЕЛИЈА


Joined: 19 Dec 2018
Posts: 227
Location: Ломина варош

PostPosted: 20 Sep 2019 12:07    Post subject: Reply with quote

Сјајно гостовање је било! Можда је недостајала јача друга страна, јер се у Немачкој могу наћи доста добре екипе. Бајерн је доста глобалнија појава од неких других клубова којима навијачки језгро чине људи из града, краја, који живе и осећају клуб. Бајерн је ипак клуб који привлачи можда више туриста, не толико јак коп као што се може очекивали, али свакако је велики подухват борити се и чути поред 60.000 људи!
Е сад, да пробамо да опет пренесемо то у домаће оквире!
Сад мора да преовлада навијачка свест! Гостовање код највећег ривала, после оних слепачких провокација, после свега треба отићи тамо и коначно показати шта је навијање!
Сад је време да се навијачка свест искаже, да се и у недељу чист глас, да пробамо некако да навијамо независно од терена, да навијање утиче на играче на трави, а не играчи на навијање!
Да мотив за навијање не буде ни гол, ни лопта, ни пас, ни корнер, већ да то све буде последица навијања, а да мотив буду оне смешне групе прекопута које требају да се надвладају, нек мотив буде чиста емоција, мек мотив буде то да надгласамо и ових 10.000 као што смо 60.000 у Минхену! Нек резултат и игра буду последица тог нашег навијања, а не обрнуто!
_________________
Напред младићи, куцнуо је час!
Back to top
View user's profile Send private message
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13165

PostPosted: 20 Sep 2019 20:12    Post subject: Reply with quote

https://www.youtube.com/watch?v=CdwJ_hFFSqc
https://www.youtube.com/watch?v=Gl-j33Dp3Wk



Надам се да људи схватају да навијачи Олимпијакоса буквално нам стављају до знања, знајући каква је клима овде, колико им је битно наше братство!!! Ово је тема која ће бити итекако актуелна наредних дана после дербија! Велики изазов и велики догађај нас чека, дружење са браћом...па ко буде бољи нека победи. Али, кажем...биће много прича на ову тему, али и слеп би требало да му је јасно колико им је стало да покажу приврженост нама и нашем клубу! Зато тај дан сви који осећају да је ово пријатељство нешто што нема нико буквално, треба да се ставе у службу надограђивања истог! Али не како људи поспрдно причају..."хоћемо опет да навијамо за Олимпијакос"...не! Довољно је да навијаш за свој тим, да испоштујеш пар пута браћу, и да им не звиждиш као да је динамо из загреба изашао на терен. Али...биће дана за ову причу.
Много је нешто грађено, предалеко отишло у позитивном смислу, цела европа ће гледати на ову утакмицу да види шта ће бити. Злотвори да чекају да се сладе, остали да виде како то изгледа када играју стварно два братска клуба и групе! Зато немој неко да помисли да прави циркус на овој утакмици, већ да је памтимо сви још дуго дуго и да се препричава!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
данило
ДЕЛИЈА


Joined: 28 Jun 2012
Posts: 129

PostPosted: 21 Sep 2019 04:54    Post subject: Reply with quote

Људима који овај форум посећују нема шта да се прича, све је јасно ко дан. Толико, да би и слеп човек видео како стоје ствари. Да узмемо у обзир само колико су пута они погурали нашу ствар, од бодрења Звезде код куће и на домаћим гостовањима, до европских, подршке за Космет, за браћу у затвору, пароле за настрадалу браћу,кореографије са темом братства, борбу против уефе итд. Са Северне трибине рачунам да је свима све јасно. Могући бушачи ове ствари, су људи који иначе и не долазе на стадионе, у хале.. Вечити контраши који не знају ни зашто су незадовољни, али њихов болесни мозак рачуна да тако треба. Једино што знају је да серендају по интернету и вичу каква су нам то браћа нису нас пустили на баскету! Исти сој људи који имају размишљање да нам Руси нису браћа јер нас нису заштитили 99. Лудило мозга. Од 99% тих људи, су Грци више пута гледали Звезду
Back to top
View user's profile Send private message
сеси
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 31 Dec 2010
Posts: 618

PostPosted: 21 Sep 2019 16:02    Post subject: Reply with quote

[/url]
Back to top
View user's profile Send private message
1945
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 07 Mar 2011
Posts: 292

PostPosted: 22 Sep 2019 23:32    Post subject: Reply with quote

Opet cu latinicom dok ne uhvatim nekog da mi namesti na telefonu drugacije. Jer sam nemam pojma to da uradim.Vidim da se o derbiju pise na drugoj temi ali namerno cu pisati ovde. Kao prvo moram da kazem da su igraci danas sramotno odigrali i da mi se polako ckni da pocinjemo da imamo ozbiljnu psiholosku barijeru kad igramo sa komsijama. Nastavili se ovako igraci ce navuci kompleks a to je plsle jako tesko prebroditi(to najbolje znaju grobari kad je ulica u pitanju).E sad da se osvrnem na nas. Ne racunajuci medjunarodne utakmice stice se utisak da smo izgubili strast,izgubili zelju.Pevamo kao da nas neko tera da pevamo,jako tesko dolazimo do onog transa koji traje makar 5minuta. Kao da smo sve pesme istrosili. Danas nismo zasluzili pobedu ni igrom na terenu ni podrskom sa tribina.Pricamo ovde o mentalitetu i svesti izmedju ostalog to je ono kad vidis da tvojoj ekipi ne ide,kad im nista ne polazi za rukom tada treba da se napregnes ,da das sve od sebe da pesma bude jaca,glasnija da dopre do ovih na terenu da ih trgne. A mi smo poatali takvi da se podjzemo samo posle neke sanse ili posle gola ne umemo vise da se podignemo kad je tesko,kad nam ne jde.Na stranu sve,postoji mnogo problema i stvari na kojima treba da se radi gde ima prostora da napredujemo. Navijanje treba da nam bude prioritet svih prioriteta. Jer ovo postaje rak rana a to nije dobro. Pesma klubu,navijanje po logici stvari jeste prva i osnovna stvar za jednog navijaca.I koreografije i tuce i pirotehnika i sve drugo jeste vazno ali ako nema pesme,nema podrske dzabe sve. Nek se pod hitno otvori tema navijanje i nek se krene sa predlozima, kritikama, idejama kako i na koji nacin to da se popravi. Kako da dopre do mozga svakog navijaca da je prva i osnovna stvar da pevas svom klubu na stadionu pa pksle tek ide sve drugo.Ovo danas je bio debakl na svim poljima i treba da nam bude za nauk da se vise nikad ne ponovi. Definitivno navijanje na jna vec dugo ne stima i nesto mora da se promeni mora da se vidi na koji nacin jer ovo ovako ne ide.
Da se osvrnem na jos jednu stvar a to je ne znam ni kako da ga nazovem prepiranje sa ovima do nas. Ja ne mogu da verjjem da neko vise od pola utakmice provede u mahanju prstom i nekom prozivanju sa onima tamo.Ja razumem na momente ali veci deo utakmice to je uzas. A na sve to pola tribine bulji ka tamo pa kad baklja dobaci kao neka deca krece euforija. N
Back to top
View user's profile Send private message
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13165

PostPosted: 23 Sep 2019 09:24    Post subject: Reply with quote

КАда ставиш две противничке групе једну до друге, у главном овако то изгледа. Ово је још и добро како уме негде у Грчкој некој да буде итд. Ово је за наук онима који организују овакве утакмице да следећи пут размисле шта раде. Ем су нам скратили трибину ем ништа нису променили, као што су сви видели и обична картонска бакља може да долети, а да не причамо о томе да већ ово води ко зна где већ следећи пут. Дал се они толико не воле међусобно када им је лакше да их ставе поред наше ограде, малтене као да су део наше трибине када се гледа у односу на југ, њихове противнике ја стварно не знам, али ово дефинитивно није добра одлука.
Иначе...навијачка свест је бити ЈЕДНО! И оно што имате прилике да видите у дербијима је прави показатељ да када једном крене...нема више назад! Тако су и доспели малтене на Север једна од њихових фракција. Неће сигурно људи да каменицу бачену узму и изнесу са стадиона, већ ће да је врате, нити ће бакљу да узму да гасе ногама, него ће да је врате...баш као и они што ће исто да ураде. Битни или не битни...стоје преблизу нас и само је било питање момента кад ће овако нешто кренути да се дешава. А ништа није до нас.
Са свим нашим манама, ми имамо нешто што нема две трећина навијачког света...СЛОГУ И ЈЕДИНСТВО! И СПОСОБНОСТ КАДА СЕ ДОГОДЕ ПРОБЛЕМИ РЕШИМО НА НАЈБОЉИ МОГУЋИ НАЧИН! А то можеш једино ако имаш људе међу собом...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13165

PostPosted: 25 Sep 2019 10:39    Post subject: Reply with quote

https://www.youtube.com/watch?v=1pLxgrktzOU
Ево на чему наша деца одрастају а ово је само један од гомиле примера. Догађај од пре 6-7 година. Када прочиташ наслов шта ћеш да помислиш? Зли Цигани опет се скупили сви да заскоче јадне......-па уписати по вољи групу. То је када "истину" о неком догађају купиш са фејсбук странице. А у стварности је било обрнуто. Део Севера против ових који су тада били буквално пола трибине, са све својом браћом и једнима и другима. Али ето коме ти то да објасниш када људи имају свој читав свет искројен и направљен где ово пролази. Не треба залазити у ове приче овде, али бар један догађај да се прикаже да схвате људи да губе време на другим интернет страницама.Чак мислим да сами учесници не лажу оволико, колико нека трећа страна која једва чека да у нас упире прстом а оно неки дегенерици матори који воајеришу па скупљају шта им ко пре каже.
Навијачка свест, не лажи никада и када будеш поражен на трибини на улици...прзнај како је било, пре ћеш напредовати него да лажеш сам себе јер то је кратог даха!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13165

PostPosted: 26 Sep 2019 22:19    Post subject: Reply with quote

Већ дуже време размишљам да ли да наводим ове ствари као пример, али сигурно је да је то тако. Дешава нам се да наш старији другар са трибине отпева песму другу на камеру од телефона, и да тај исти снимак има преко 150000 прегледа за око две недеље...
https://www.youtube.com/watch?v=RY73qQ4w9nE
Док рецимо кореографију Делија на алијанс арени и то постављену у новине, није погледало ни седмина људи од овог првог. Јесте мало касније постављен, али капирате суштину.
https://www.youtube.com/watch?v=QOwiICNwtSQ
Људи су почели да буду жељни сензационализма, да и навиијање постане задруга. фарма, парови...кога боле курац што је неко вукао неке балоне хиљаду километара далеко у другу земљу, изјебао швабе да унесе шеталицу, да све то попакује како треба и дигне на туђем стадиону, што се орила песма као да смо у Београду....људи данас изгледа траже друге ствари. Оне најглупље сензационалистичке, почињу да гледају живот кроз фарме и задруге. Овај однос у прегледу ових клипова то јако добро потрврђује. Или клип навијања какво одавно није виђено на Северу има тек 65000 прегледа.
https://www.youtube.com/watch?v=zZKJNb_PZPM
Као што онај текст каже....Ултрас нема лице, врло често му капуљача и шал заклањају лице....људи су очигледно кренули неким другим путем и да им је постало интересантније нешто што не би смело у односу на друге ствари...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Kiza Lionac
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 20 Sep 2004
Posts: 506
Location: Црна Гора

PostPosted: 27 Sep 2019 09:21    Post subject: Reply with quote

Пре 10-так година су многи почели да прелазе на фејсбук, отприлике тада су почели да се занемарују форуми (све навијачке трибине уопштено). Тада и много слободније пишу јер нема цензуре.

Ајде да је то једина лоша ствар, него што је лоше што људи уопште не мрљају своје фаце кад иду на гостовања, па је мурији све далеко лакше, буквално су им информације на изволте. Више не требају ни да питају ни где си био ни шта си радио.

Moжда је то све последица овог што се дешава, нажалост... Проклети сензационализам.
_________________
С ТОБОМ НАША ПЕСМА УВЕК БИЋЕ ЗВЕЗДО НАПАДАЈ, КАДА ГУБИШ КАД ЈЕ ЛОШЕ СЕВЕР ТЕ... НЕ ОСТАВЉА!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Идеал
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 08 Aug 2019
Posts: 10

PostPosted: 29 Sep 2019 16:45    Post subject: Reply with quote

Поновио би још једном да људи обрате пажњу како и шта пишу на форуму. Ne заборавите да смо навијачи који имају одговорност и да ствари овде написане имају тежину и утицај ван интернета.
Видим да су након дербија обрисане неке поруке са форума. Нема потребе да људи након дербија буду испровоцирани. Када знаш какав си, шта радиш и како се понашаш не могу да те у томе испровоцирају или поремете ничије кореографије, пароле и галама јавности. Оне могу да утичу у некој мери већој или мањој на свест и став код одређених људи са стране, али не могу да промене навијачку причу која је изграђена на јаким и здравим темељима. Ти темељи се граде и стварају годинама. Они су видљиви тамо где треба и јасно се показују, а пароле, поруке и галама других нека онима који то раде буде подсетник када погледају време иза себе шта то навијачки имају, шта су направили и какви су генерално. Показало се да увек галаме они који нису сигурни у себе, који знају да стоје на стакленим ногама а не на чврстим темељима. Исто тако, не треба очекивати од ривала да буду бољи како би ми били још озбиљнији. Да смо се водили тиме никада ништа не би направили. Треба да радимо да будемо што квалитетнији и озбиљнији због себе, и да нам не прође навијачки живот у ишчекивању некога да буде прави ривал.

Пошто је писано о навијању, док се не отвори посеба тема за навијање актуелног Севера написаћу овде пред утакмицу са Олимпијакосом. Прво морам да кажем да се не слажем да нам је навијање генерално лоше и мислим да не стоје такве констатације након реално лошијег навијања на ЈНА или неких других ситуација које се догоде с времена на време. Мислим да су таквом општем закључку након ЈНА више допринеле неке друге ствари на пример лош резултат, давање крила Партизану и ова негативна енергија која се направила на релацији управа-играчи-навијачи код нас. Да ли нашем навијању у неким ситуацијама фали више енергије? Па фали као што нам у свим навијачким сегментима фали мало више ја би то назвао свежине. У уторак против Олимпијакоса треба пре свега због нас самих а онда и због те свежине и новитета искористити прилику да се направи корак напред у навијању. А онда и показати са чиме располажемо пошто ће очи целог навијачког света бити упрте у овај спектакл. Верујем да ће састав на Северу бити добар и да може да се изгура. На прошлој квалификационој утакмици за ЛШ против Јанг Бојса због важности меча и напетости иако је само навијање било добро морало се такође водити рачуна да буде гласно и константно са провереним песмама а то је било на уштрб оригиналности. Резултат тога је да од 100 минута односно 100% времена посвећеног певању на утакмици, група која има вероватно највише својих оригиналних песама, песама које су се први пут нашле на Северу као мелодије које нико раније није користио или које су оригинално смишљене, је свега 35% времена посветила оригиналима. То је јако скромно и недовољно за нашу групу. А опет имали смо на истој утакмици новитет који није забележен у навијачком свету? Да све 4 стране трибина у круг навијају редом различити део песме и онда сви заједно.

Црвена Звезда - Јанг бојс хронологија и минутажа навијања.
1. полувреме:
0 – 6 мин. Пуне трибине лудих навијача, копија
6 – 9 мин. Црвена Звездо побеђуј за нас, копија
9 – 11 мин. По зими киши сунцу сенгу или кошави, копија
11 – 16 мин. Дај гол, копија
16 – 17 мин. Евровизија, копија
17- 21 мин. Сад на гол Звезда, копија
21 – 22 мин. Скандиранје Звезда
22 – 23 мин. Звиждуци
23 – 24:30 мин. Сад на гол Звезда, наставак, копија
24:30 – 27:30 мин. Напред Звездо Црвена Звездо, копија
27:30 – 30 мин. Када Звездо играш ти, копија али ново навијање целог стадиона,
30 – 31 мин. Још једна победа и титула, оригинал, ново навијање целог стадиона, прва оригинална песма на утакмци
31 – 32 мин. Ууу ааа Звездааа, копија али ново навијање целог стадиона
32 – 34 мин. Правила се велика бука и ометање због дешавања на терену и прилика Јанг Бојса
34 – 34:30 мин. Ууу Ааа Звездааа, копија
34:30 – 36 мин. Напред Звездо тебе волим ја, копија
36 – 43 мин. Алеее Црвена Звезда леее, копија
43 – 44 мин. пауза у навијању
44 – 47 мин. Само ти у моме срцу си, копија
2. полувреме:
45 – 54 мин. Марш на Дрину, Ууу бој крените јунаци свиии, оригинал*, позната песма коју смо у изворном облику први увели на трибине
54 – 57 мин. Ајде играј и бори се, оригинал
57 – 59 мин. Дај Гол, копија
59 – 60 мин. Дајемо гол
60 – 63 мин. Пуне трибине лудих навијача, копија
63 – 67 мин. Нек се Маракани врате славни даниии, оригинал, цео стадион позван да пева
67 – 75 мин. Звезда шампион сви на стадион, оригинал
75 – 76:30 мин. Звезда шампион сви на стадион, оригинал, све трибине ново навијање
76:30 – 79:30 мин. Игра Звезда данас прави лом, оригинал
79:30 – 81 мин. Некас вечерас свако зна, копија
81 – 82 мин. Добијамо гол, скандирање Звезда
82 – 88 мин. И да ми понуде милионе билионе, копија
88 – 89:40 мин. Ајде играј и бори се, оригинал
89:40 – 92 мин. Док цигани теееби певају, оригинал
92 – 95 мин. Ти си мој бол ти си ми све, оригинал
95 – 98 мин. Уефа мафиа Косово је Србија, копија
Крај утакмице.

Ако смо у овој утакмици где је улог био много велик имали 1/3 времена оригинала, то мора против Олимпијакоса и ове године у Лиги шампиона да буде 2/3. Док не дођемо до тога да буде 3/3.
Кад већ стоји онај информатор горе који смо давно превазишли. Тамо стоји да треба да се пева у копу, да се не зева итд. Не треба то људе да занима данас, јер смо ми то прошли, имамо ту културу активног навијања од првог до задњег минута и више од тога. Имамо озбиљан коп који добро изгледа са људима који знају добро да навијају. Нас данас треба да занима како то навијање да буде боље и квалитетније. Ако тада нисмо имали ни једну своју оригиналну песму или нешто што је наша оригинална обрада неке мелодије која се први пут код нас појавила, ми данас таквих ствари имамо вероватно највише у навијачкој Европи. На задњој утакмици Лиге шампиона у разноврсном репертоару навијања 35% укупног времена је било оригиналног у односу на 65% копија. То нас треба да занима. Како то када данас важимо за групу која има највише оригинала и која важи за креативну са добрим песмама ми пређемо препреку певања марсељезе и остале ствари које могу да се чују на свим другим трибинама у свету? А при томе смо прошли и оно да имамо уиграну трибину која уз све осцилације данас у бројности ипак има иза себе искуство са утакмицама у копу од пуне трибине, преко 10ак хиљада или данас мање али све у дугом континуитету. На тој задњој утакмции Лиге шампиона ми смо ипак направили корак напред са дозивањем и заједничким певањем у круг са остатком стадиона где свака трибина пева различит део песме што је врхунска ствар и вероватно новитет на такав начин у свету навијања. Али већ на овој утакмици против Олимпијакоса ми морамо да се уз то, пребацимо на много већи проценат времена навијања својих оригиналних ствари. Јер имати такав оригинални репертоар као ми где те друге навијачке групе копирају није само да се каже да ми имамо толики оригинални фонд песама а он чучи на неком јутјубу и скупља прашину. Мора то да се изгура у пракси, види и чује, јер те песме могу само да живе на трибини и међу навијачима на прави начин. Тамо имају највећи смисао. Зато се и смишљају.
Back to top
View user's profile Send private message
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13165

PostPosted: 29 Sep 2019 19:10    Post subject: Reply with quote

Прича о оригиналности...па ајде кад већ нема шта паметније да се пише, ајде и тога да се мало дохватимо мада не видим да ћемо игде напредовати овом причом.
Када нешто радиш, поготову први пут ти не знаш на крају какав ће то резултат да донесе. Нисмо могли ни да знамо да ће се после пароле "Звездаши мобилизација", покренути лавина која није могла да се заустави једно 10 година. Е, тако исто када смо кретали са причом о оригиналности ми нисмо знали где ће то одвести након 10-15 година. Данас знамо. Не идемо ми на утакмице да би причали да само оригинални, једноставно то је неки наш печат за који смо успели да се изборимо кроз све ове године иза нас. Ипак, наша трибина па и остале, неко невидљиво јавно мњење које се бави тиме шта навијамо....ипак има поприлично различито размишљање од онога што ми мислимо да треба. У неком тренутку док се трибина попуњавала људима било је сигурно занимљиво и скандирање Звезда..Звезда...а камоли нека песма нова и још је нема нико. Међутим, како то обично и бива...време уради своје, и онда кренеш да певаш неку песму којом си грмео пре 5 година и видиш да то није ни приближно ономе када је "изашла". Много људи је у фазону "успаванке", "мењај", "смара"....итд. А признаћеш за ово је ипак битно шта свако на трибини осећа док пева, јер је то у ствари најбитније да погодиш жицу људима да што боље отпевају неку песму. Онда смо некако неком природном селекцијом дошли до тога које су песме једноставно заживеле, а које можемо да певамо ми и даље...али то иде на силу. Е сад, да ли силити ствари и гурати своје по цену тога да већ поприлично формирана трибина буде полу сморена....или једноставно ићи неким током којим се иде...па некад је то 35%, некад 50%, али свакако је и тако, далеко најоригниалније у европи...јер не знам трибину, баре је ја нисам још чуо, да пева песме које су они смислили и да их не пева нико више у тој земљи прво.
Ти си овде од 8-9 оригиналних песама имао 7 које само ми певамо у нашој земљи, а самим тим и у свету, стим што "још једна победа и титула" је отишла широм европе као и још неке које нису на овом списку. Е сад, дал је то мало? Па ја не бих рекао, чак и у ових 35%. И мислим да не треба да силимо, већ како изађе нека попут ове...
https://www.youtube.com/watch?v=wcnB2UzbTF0
Пробамо...видимо да тече ко вода...и нема никаквих проблема. Једноставно ми нисмо Грци, нама песма "стадион пун" у оригиналу се вуче док се пева, док када њих слушаш буквално ти буди све емоције у теби иако реч једну не разумеш. Не можемо једноставно....и онда се прилагођавамо...тражимо се...нигде ми нисмо потписали папир да морамо да будемо на утакмици 100% оригинални у песмама, по цену да се пола утакмице не чујемо...јер једноставно те песме нису заживеле...
Свакако да као навијачку свест трева подвести да тежимо ка томе да будемо оригинални...али сада већ полако знамо на који начин и шта да тражимо....вероватно имамо 30-40 песама оригиналних, али да ли би се коцкао да на утакмици где је улог огроман, ти кренеш "нема дана а да не мислим на тебе"....или још много других...Оригиналност...ДА! Али ако хоћемо то морамо да се потрудимо онда мало више...да иду мелодије које на нашем поднебљу пролазе...то што имамо на папиру полако треба прецртавати али додавати нове, динамичније, са бољим текстовима...итд.
Ми смо прво направили групу па онда почели да волимо клуб...уместо обрнуто...па је велики проблем када људи не умеју да схвате да речи "ја сам године провео са тобом"....су буквално ко "ју невер волк алон"....али то се мења годинама, деценијама...треба да одрасте више генерација на правим основама, да би осећали прво шта певају, а не да чекају неку "туц туц" да би могли да отворе уста.
Све у свему...оригиналност свакако, али данас би требали да смо много свеснији шта треба да тражимо.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13165

PostPosted: 29 Sep 2019 19:22    Post subject: Reply with quote

Што се тиче приче о дербију, ево прошло је колико већ...ја и даље имам исти осећај да као да ми је неко залепио фластер преко уста а онај од преко пута то видео, и онда дај све што можемо онај преко пута не може(знају да нећемо) да одговара. Што би рекао друг један, као у сну када хоћеш неког да удариш а он ти стално измиче...невероватно ружан осећај ал не у смислу ал су погодили сморио сам се...него је једноставно невероватно да људи који су такви какви јесу, приговарају нама за нешто...уме то некад да удари и пољуља ту нашу самоувереност, јер преееишшее ћутимо. Многи лају, стављају у уста нешто што не би смели, а као последњу ставку негде стављам то што сигурно бар 30% наших клинаца неких који долазе ту са стране па можда и не само са стране...мисле да је то то. Све ја разумем како у нормалном систему вредности се сазнају ствари и чега си део...али ово је специфична средина, овде се живи од аброва, трачева, лажи, овде су цинкароши угледни људи са улице...итд. У таквом окружењу наше ћутање ће нам доћи главе једном. И наравно да треба ћутати, али некада, буквално терапијски да се излече они од преко пута(небитно који), можда треба направити изузетке, што се каже да и ми себи дамо мало одашка.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Навијачке приче All times are GMT - 1 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3, 4 ... 37, 38, 39  Next

View previous topic :: View next topic
Page 3 of 39

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Delije shop