DELIJE.net Forum Index www.DELIJE.net
Форум ДЕЛИЈА - навијача Црвене Звезде
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Србија
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 135, 136, 137
 
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Навијачке приче - друге трибине
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Minarik
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 27 Aug 2016
Posts: 46

PostPosted: 15 Apr 2018 19:33    Post subject: Reply with quote

Много ми је криво када видим кога имамо преко пута себе на дербију. Нажалост то су нам ривали и оно "најбоље" што постоји у држави и што може да нам буде конкуренција.
Као и на терену, када нема квалитетне конкуренције, нема ни квалитетног такмичења, тако је и на трибинама. Логично је да навијање стагнира у држави када се такмичиш са оним "навијачима" који су нам јуче били преко пута.
Да се разумемо, о кавезу на истоку мислим све најбоље и много ми је криво што они не воде комшијску трибину.
Али да их не хвалим пуно, јер је то контрапродуктивно за њих - што их више хвале Цигани, о њима остали Гробари имају све лошије мишљење.
Не постоји више форум где може нешто да се напише, па бих ја зато написао овде неке ствари које не разумем и које ми нису јасне.
"Партизановци" се жале што им је отказано окупљање испред стадиона ЈНА. Вероватно ће неко од њих прочитати овај коментар, па ме зато интересује, шта они мисле, да ли навијачи у свом граду треба да иду на стадион у пратњи полиције? Зар то није била идеална прилика да се окупе као прави навијачи и дођу без пратње на стадион?
Шта је у питању, страх од Цигана, или жеља да довуку што је могуће више људи на трибину и тако покажу југу да имају већу масу иза себе?
Са друге стране ме интересују ти Млађи Гробари које сви хвале. Ако се већ цео садашњи југ окупља испред њиховог стадиона, да ли ти Млађи Гробари схватају да то није најнавијачкије решење? Ако исправно размишљају, зашто морају да следе остале?
Могу да се окупе на своју руку и дођу на стадион. Када долазиш на утакмицу без пратње ако не на дерби? То је утакмица која нуди највећу могућност за дешавање, а у овој никаквој конкуренцији сваки прави навијач би је оберучке прихватио.
Нећу да улазим у њихове друге озбиљније проблеме, али мени се чини да би барем толико могли да се исцимају.
Back to top
View user's profile Send private message
Minarik
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 27 Aug 2016
Posts: 46

PostPosted: 15 Apr 2018 21:02    Post subject: Reply with quote

ултра сепаре wrote:
Organizator skupa wrote:
Почела је нова фудбалска сезона 2017/2018. Учмалој навијачкој сцени Србије треба неки импулс да је покрене. Један од већих бламова који може да ти се деси као организованој навијачкој групи је да се не појавиш на гостовању, поготово што је отварање сезоне...
Ја ћу се трудити, а позивам и све остале да каче фотке гостујућих навијача са нашег стадиона. Дакле Мераклије јуче:

Code:
http://www.dodaj.rs/image/OjRu

Навијачку сцену може само да покрене љубав према сопственом клубу, а све остало је споредно и мање важно.
Ако се на текме иде због екипе из краја, другова и пријатеља, због фазона, навијачког трипа, пражњења негативне енергије то све кратко траје.
Искрен да будем ова наша навијачка сцена Србије је вероватно на самом дну Европе, и у Босни и Хрватској је некако боље стање више су људи заинтересовани.
Ми Делије смо заправо једина навијачка група у Србији, прошле године су Фирмаши имали пар добрих издања, ваљда смо их мало тргли после "онога" Very Happy , Лешинари су добри као и увек, ваљда ће Таурунуми да поправе мало, већ су почели да позивају са графитима на важне утакмице, иначе штета што су свих ових година били "курате среће" да таворе по нижим лигама, ал шта да се ради, таква им судбина Sad Прошле сезоне су имали доста слабију бројку у односу на претходне године, али ваљда ће улазак у виши ранг надокнадити све.
Многе групе су престале да користе навијачке форуме, јер нема више људи да пишу тамо, неке и званично користе "инстаграм профиле" Very Happy
Закључак је да су по питању навијачког покрета настала нова времена, како ће се даље ствари одвијати то још нико не зна. Поука целе приче је волети свој клуб и да та љубав буде главни циљ због којег се долази на утакмице.


Црвена Звезда и Партизан су хиљадама киломентра далеко од осталих клубова у земљи.
Оно што је данас Реал Мадрид за Звезду, то је Звезда за Борац из Чачка, Напредак, Земун,...
Зато не постоји никакве здраве конкуренције у такмичењу, а оно је основ да се покрене љубав према сопственом клубу. Зато нема нових генерација које гаје искрену емоцију према својим клубовима, већ долазе из фазона.
На пример Војводина је за 50 година југословенске лиге, где су играли Динамо, Хајдук, Жељо, Сарајево, успела да освоји два првенства, а сада јој то није успело за 28 година, у лиги где су "само" Звезда и Партизан.
Када је већ све вештачки и полудириговано, није ми јасно зашто држава није исфорсирала неки клуб са Космета да дође до прве лиге? Одржава се вештачки у првој лиги, а Срби са Космета полако почињу да се идентификују са њим. Како би добро било да постоји Ф.К. Космет и да игра на пример у Митровици.
Замислите да сваке друге недеље нека група доле гостује, да се том клубу даје публицитет као Звезди и Партизану, некако да нам је то име свакодневно присутно.
Што се тиче осталих српских навијача, мени се чини да су Варвари можда у најбољој форми. Иако су они тек у лиги где нема дешавања, успевају да опстану и чак ми се чини и да напредују. Константно успевају себи да приреде нека дешавања. Штета је што не учествују више у домаћој лиги.
Осим Земунаца, за које сви знамо, мислим да и Смедеревци имају врло добра издања за ситуацију у којој се налазе.
Навијачи Рада убедљиво у највећем паду у односу на оно какви су били у најбољим данима.
Није ми јасно како се у Србији није направила барем једна група састављена од 40-50 момчина који навијају за локални клуб, тренирају и иду на сва гостовања без пратње??? Тврдим, да су се неки навијачи појавили на 3-4 гостовања без пратње, сликали да се то зна, да би на свим следећим гостовањима имали загарантовану забаву.
Навијачи локалних клубова су имали скроз погрешан приступ проблему. Нису никако требали своје деловање да усмеравају на Цигане и Гробаре. Једноставно су требали да игноришу њихово постојање у свом граду и да чекају да време одради посао за њих. Њихови непријатељи нису Цигани и Гробари, јер су у том тренутку много моћнији од њих. Њихови су непријатељи навијачи других локалних клубова. Да су поскидали скалп две-три мање групе, да су стрпљиво и континуирано гурали своју причу тако што би тренирали и ишли редовно на гостовања без пратње, тврдим да би данас 99% клинаца из тог града који желе да буду навијачи били део њихових прича.
Други је недостатак што су нису правиле квалитетне тријаде. У навијачки много јачој држави као што је Пољска, оне дају снагу и могућност за дешавања, а не код нас.
Варвари - Маринци - Мераклије су одлична коалиција, само се не користе довољно
Сланинари - Лешинари су могли да се побратиме са Ужичанима
Земунци - Крагујевчани су могли да се побратиме са Индијанцима из Петровграда
Унија - Инвалиди да се побратиме са Чачанима
Смедеревци су могли да праве своју причу са Дивљом Телади, Крушевљани са ко зна ким. Ово све наводим као пример.
Тако су Маринцима главна гостовања требала да буду Нови Сад, Вождовац,Крагујевац, Крушевац,...
Крагујевцани да иду у Ниш, Смедерево, Ужице, на Карабурму,...
Смедеревци да иду у Земун, Чачак, Шабац,...
То би онда била права гостовања и дешавања по мери, а овако се отишло потпуно у погрешном смеру.
За све ове групе би значило и пријатељство са страним групама. Много би се лепо допуњавали и учили једни од других.
Земунци имају пријатељство са Ираклисом. Инвалиди са Паниониосом, Унија са Динамом из Москве.
Замислите да Варвари - Маринци и Мераклије направе пријатељство са Зенитом, а да Сланинари и Лешинари направе са Арисом. Има и у другим земљама добрих навијача. Нажалост навијачи малих клубова кукају, а сами се не цимају довољно. Да би створио добру трибину, потребно је много, много труда и одрицања.
Земунци су најбољи пример како се гради трибина, иако имају компликовану базу зато што су у истом граду са Звездом и Партизаном. Све се може кад се хоће.
На крају је питање репрезентације. Обзиром да мањи клубови никада или ретко ће играти у Европи, репрезентација им је идеална прилика да изауђу из земље. Није толико битно ко где стоји када се утакмица репрезентације игра у Србији, већ ко је где отишао и у коликом броју.
Сигуран сам да ствари крену да се мрдају са нулте тачке међу мањима, да би се брзо покренуле и приче у градовима који су овог тренутка навијачки скоро мртви, као што су Лесковац, Краљево, Сомбор, Врање, Јагодина,...
Back to top
View user's profile Send private message
Пера којот
ДЕЛИЈА


Joined: 21 Feb 2014
Posts: 245

PostPosted: 18 May 2018 07:31    Post subject: Reply with quote

Back to top
View user's profile Send private message
сеси
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 31 Dec 2010
Posts: 618

PostPosted: 22 Sep 2018 17:21    Post subject: Reply with quote

Back to top
View user's profile Send private message
Sabbath
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 28 Nov 2011
Posts: 71

PostPosted: 05 Oct 2018 20:50    Post subject: Reply with quote

Сваке године нам је све гора навијачка сцена и плашим се да се ништа неће променити у скорије време, ја лично не видим светло на крају тунела... А долазеће генерације ми не уливају оптимизам, дај Боже да грешим....


____________________
нису лоша времена, него људи
Back to top
View user's profile Send private message
Пера којот
ДЕЛИЈА


Joined: 21 Feb 2014
Posts: 245

PostPosted: 01 Nov 2018 07:36    Post subject: Reply with quote



Shocked Shocked Shocked
Back to top
View user's profile Send private message
Маузер
ДЕЛИЈА


Joined: 21 Mar 2018
Posts: 202
Location: Негде у СвеСрбији

PostPosted: 01 Nov 2018 08:34    Post subject: Reply with quote

Пера којот wrote:


Shocked Shocked Shocked


Мислим да су једина каква-таква навијачка "скупина" која свом клубу жели приватизацију..Боже сачувај
_________________
Далмација, Кордун, Лика, Банија, Барања, Славонија
Back to top
View user's profile Send private message
незнани
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 02 Sep 2011
Posts: 483

PostPosted: 01 Nov 2018 09:42    Post subject: Reply with quote

Како би се то рекло... Нису свесни, своје несвести.
Back to top
View user's profile Send private message
Гром
ДЕЛИЈА


Joined: 22 Jun 2015
Posts: 118
Location: Из ведра неба

PostPosted: 02 Nov 2018 16:53    Post subject: Reply with quote

незнани wrote:
Како би се то рекло... Нису свесни, своје несвести.


А шта тек рећи о њиховим колегама са југа, који вероватно славећи годишњицу неке групе избаце паролу 'још увек смо на фронту' ај то и није толико страшно али клип назову 'добродошли на сремски фронт', морбидно болесно не могу да нађем праву реч!


https://www.youtube.com/watch?v=pdaYCWES2r4
_________________
Све може бити сем да се нећемо ћерати.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
dexterds
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 16 Apr 2014
Posts: 15

PostPosted: 07 Dec 2018 16:34    Post subject: Reply with quote



[/img]
Back to top
View user's profile Send private message
spiderman
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 26 Nov 2012
Posts: 259

PostPosted: 19 Apr 2019 13:27    Post subject: Reply with quote

https://www.espreso.rs/sport/navijaci/376711/na-danasnji-dan-je-poginula-milica-rakic-grobari-se-potresnim-transparentom-prisetili-velike-tragedije
Back to top
View user's profile Send private message
Sabbath
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 28 Nov 2011
Posts: 71

PostPosted: 14 Jun 2020 02:26    Post subject: ИВ Reply with quote

Back to top
View user's profile Send private message
Sabbath
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 28 Nov 2011
Posts: 71

PostPosted: 19 Jun 2020 21:47    Post subject: ИВ Reply with quote

Вождовац - Радник

Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Навијачке приче - друге трибине All times are GMT - 1 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 135, 136, 137

View previous topic :: View next topic
Page 137 of 137

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Delije shop