DELIJE.net Forum Index www.DELIJE.net
Форум ДЕЛИЈА - навијача Црвене Звезде
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

ПОВРАТАК НАВИЈАЧА НА СЕВЕР!
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
 
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Навијачке приче
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Пера којот
ДЕЛИЈА


Joined: 21 Feb 2014
Posts: 245

PostPosted: 27 Aug 2018 08:20    Post subject: Reply with quote

Лука30 wrote:
Летци и клипови и слично што предлажеш су ок да се едукују навијачи... Али нама је прво потребно како да доведемо људе или вратимо старе.
Твоја тема је "корак напред" а ово о чему причамо је "први корак" ка оздрављењу.


Слажем се, али ти са клиповима можеш и да едукујеш навијаче, а и да их позиваш на стадион. Сви ми знамо много људи који су били добри навијачи, а сад су престали да иду. Много је узело маха све ово што се дешава са мадијима и "Звездашима" који упорно одвлаче људе са стадиона. Наравно, ово можда и неће много помоћи, али људи који ово читају и коју овде пишу су у мањини Звездаша који су свесни свега. Чак су и Гробари покренули на интернету само на идиотски начин, они направе 1000 лажних профила по друштвеним мрежама и лажу људе, док ми можемо да се сконцентришемо макар на јутјуб помоћу клипова и довлачења људи и дизања свести на тај начин. Има нас доста овде, биће много тема и наћи ће се људи који знају да направе нека добра решења.

Последња три снимка навијања на РСБ-у имају 36, 48 и 51 хиљаду прегледа, а нама на стадиону блеји 3 хиљаде људи. Мислите о томе.

Ако ми одавде не предузмемо нешто, неће нико, будите сигурни у то.
Back to top
View user's profile Send private message
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13147

PostPosted: 27 Aug 2018 09:28    Post subject: Reply with quote

Vizantija wrote:
Булбулдер Г16 wrote:
Razlog zbog koga sam prestao da idem na sever je bio kada je grupa počela neke stvari da stavlja iznad Zvezde. Ne mogu da kažem da to nisu bitne stvari ali meni je uvek Zvezda bila bitnija od Srbije, vere, lažnih idola i raznih ideala. Ponavljam, to su sve bitne stvari ali po meni im nije mesto na stadionu.
Zvezda je život, sve drugo su sitnice!

Јел речено милион пута да је Звезда изнад свакога и свачега, а много смо је запоставили! Да се разумемо ништа није од наведеног небитно, нити Косово нити генерали, али дајте за добробит наше Звезде да само мало спустимо лопту бар када нам вампири из Уефе дишу за вратом и чекају и најмању грешку не би ли нас уништили! Немој да будемо сами себи гробари. Ето зарад идеала смо кажњени и нисмо могли да дамо подршку какву смо требали против Салзбурга... Одмах су кренуле приче у народу "да је био пун стадион дали би им неки гол...", створена је атмосфера таква да су сви прстом уперили у нас сматрајући нас директним кривцима што нису могли да дођу на утакмицу и што је Звезда уз помоћ публике могла да оствари далеко бољи резултат. Искрено осећам да ћемо добити ове аустријанце и ући коначно у лигу шампиона где и припадамо, али недај Боже да испаднемо! Тек ће се створити хајка и осуће паљбу на нас са свих страна, а свака је хајка оставила последице по трибину, по звездаше... Почев од Анђуса, ултра копова, милиона, па Милојка и професионалних навијача... Ако смо се кроз мобилизацију сви трудили да вратимо све на стадион како север тако и остале Звездаше, немој сад да их ми терамо, потребан нам је сваки човек. У оваквим временима сваки је Звездаш злата вредан, свака глава више на стадиону је победа. Тешка су времена пред нама само слогом можемо одржати Север иначе...

Ја све читам твој коментар и надам се да ћу у неком тренутку препознати иронију....кад оно...невероватно! Сматрали су нас много пута за главне кривце за све и свашта, па смо гурали даље оно што мислимо да је исправно! Па ово што ти пишеш(а то је оно што сам рекао да треба људе бановати за неке ставове, ово је школски пример), као да си испао из информера да нам солиш памет! Као да ми не желимо Звезди добро, као да не желимо да сваки минут сваке утакмице посветимо само њој!?? Али друже...живот је другачији, а врло често га не креирамо ми...ми можемо само да пратимо оно на шта смо се сви клели и бусали у груди годинама...можемо само да сада на делу покажемо да то није била само песмица ето тек тако, да то није фазон...него да је то тако како си певао! Није ни чудо што нема људи на стадиону, певају јој...."сад сам опет ту и бићу увек стобом"..."до смрти ми смо уз тебе"...итд. Што не би певали и неку "Косово је срце Србије"....исти курац...певаш да би певао! Е па није тако! Север, макар оних пар стотина који га воде, нису сигурно направљени да овако размишљају и сада је постало много тешко јер људи који су само мало даљи од свега овога, пуцају, не могу да издже притисак...на послу, на факултету, у друштву....нису довољно загрижени, не знају шта значе речи, част, образ, пркос, инат....спуштају главу и усвајају контра причу, малтене да их буде срамота! Уместо да будеш поносан што још постоји такво место(питање је сад докле ће), теби је драже да "играш са публиком уместо да Србујеш". Па и мени је драже и свакоме да играмо са публиком, али кад те неко повреди до тих граница до којих су нас, кроз наш идентитет и идеологију, онда се дешава да мораш да будеш реакција! Свима су била пуна уста те реакције, сви су се бусали док проблем није закуцао на врата, а онда....сви су почели да одустају. Север је огледало друштва сигурно...премали број људи спремних да иду за праве ствари до краја...остатак који је ту не зна ни сам зашто и воде га портали и новине...будите поносни што је овако како јесте, ускоро ћете са сетом причати о овим временима....ако се овако настави, а биће касно....
Ко каже да Делијама одговара овакав притисак и ово бреме које је пало на њих...тај нека пуши курац! Као да 10 година нисмо навијали без икаквих испада без икаквих проблема...као да нисмо 100 пута до сад показали и креативност и снагу и вољу...и када се рушио свет и када је било лепо...најбоље да нам неко држи предавања о томе како смо избили клубу 2 милиона из џепа, па је сад милион ипо...па ћемо да видимо докле ћемо стићи...шта ће новине ново да измисле!
Подједнак је осећај поноса и беса у теби када те у уста стављају на такав начин на који раде сада људи. Поноса јер знаш ко си и шта си и колико се жртвујеш и није ти жао и никада неће бити, а беса...јер не виде ништа од тога, а видеће када буде било касно!
"Немојте да мешате политику у спорт" а људи приме непостојећу државу у своје такмичење...и то не не знам коју, него Косово!!! И ми да гледамо то немо и да нас боли курац?
Осуде Генерала на доживотну, док друге који су били на другој страни за време рата пусте кући...мислите да ће то људи да прећуте?? Па неће никада! И то је тако, и увек ће надам се бити.
Једини проблем од свега је 20 секунди скандирања које су сви искористили да нам се усеру у живот занемарујући у ствари праву истину и хронологију, малтене ћемо ми бити криви што је човек у хагу још мало...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Farhazdinac
ДЕЛИЈА


Joined: 13 Oct 2006
Posts: 125

PostPosted: 27 Aug 2018 10:02    Post subject: Reply with quote

У време мобилизације је била актуелна бранкица и плаћени навијачи(као и увек) и вође дилери и сарадња са лукићем, вучићем, мишковићем, државном безбедношћу и ко зна какви све проливи од прича, па нас је било све више. Hекако је тад прича ишла више него данас од уста до уста. Није сваки дегенерик имао мобилни телефон и нису лажне новине и новинари (блиц, курир, телеграф, мондо, б92) постављали и слали људима на мобилне по 45 вести дневно. Данас је то тако, данас су млађи људи(а и огроман број 30-40годишњака) преоптерећени тим глупостима. Ко то не види, или се прави да то није проблем...онда је по мени слеп. Људи ће рећи да је тако било и раније, и раније је било блејача, оних који не отоворе уста, оних који зверају по трибини, варе...АЛИ данас се тренинг емитује-стримује-саље уживо. Лик испод мене, на 5м од вође, зове све могуће другаре које има у именику и уживо снима навијаче, па себе, па играче, па у секунди зове другог да и њему дочара мало са тренинга. На трнави је лик дошао сам, једна од ретких утакмица на које је дошао мора да покаже свима у селу да је био на звезди и да је делија и по. Током кореографије је сам себе сликао 400 пута из свих углова,ширио шал једном руком док другом слика, па овима до себе давао телефон да га сликају са 3 прста, како као навија и отвара уста, а све током кореографије кад људи око њега држе најлоне.Наравно људи оберучке и са осмехом пристају да спусте најлон, да узму његов мобилни и сликају га и усправно и водоравно и шта све не...и то траје, Кад им се каже, ајде доста више ретарди огавни, онда те гледају као види овог наркомана, шта cad теби смета што се ми сликамо. Преко пола трибине прво што уради после кореографије, је вађење мобилног и одлазак на горе поменуте проливе од новина, да виде шта је било на кореографији. Људи су уживо на утакмици, значи имају атмосферу на длану , а све време иду на те апликације да виде неки бруталан наслов како делије грме, како су делије опет послале јасну поруку и да прочитају чувене коментаре који су увек "плакање, вриштање, лудило". Неће људи да оду на стадион и да блеје тамо 2 сата и раде само једну и по ствар, да навијају и гледају свој тим. Хоће да раде 75 ствари од једном, јер је то сад стил живота. Да си у кафићу и да причаш ортаку шта има ново, да се истовремено дописујеш са курвом која ти шаље голе слике, пеглаш једну од 10 игрица које имаш на мобу и читаш вести и коментаре на бљуцу. Да седиш са ортацима у кладионици и да пијете кафу и киселу и гледате арсенал-челзи и бајерн-дортмунд и да јурите гчрки кино и да поред свих телетекста и свега ти вртиш на лајвскору ко је колико пута шутнуо и ко има напад сад.
И да закључим...паметни телефони су највећи кривац што нас има оволико колико нас има и што нам је навијање монотоно и што немамо страст. Јер волимо да се хвалимо сликама и снимцима са текме преко друштвених мрежа и вибер група, јер смо одиграли 45 листића и морамо да пратимо ливесцоре све време, јер нам је живот досадан ако не играмо игрицу на сваких 2 сата кад нам се напуни енергија, јер морамо да процитамо сваку усрану вест са насловом скандалозно, хорор, ово још нисте видели која ти стигне на једну од 5 апликација лажних новина. А други, можда и већи проблем, је нељубав према клубу,већ љубав према победама, успесима, навијачима, терање контре и сл.
Back to top
View user's profile Send private message
Vizantija
ДЕЛИЈА


Joined: 20 May 2014
Posts: 185

PostPosted: 27 Aug 2018 10:40    Post subject: Reply with quote

Генералштаб wrote:

Ја све читам твој коментар и надам се да ћу у неком тренутку препознати иронију....кад оно...невероватно! Сматрали су нас много пута за главне кривце за све и свашта, па смо гурали даље оно што мислимо да је исправно! Па ово што ти пишеш(а то је оно што сам рекао да треба људе бановати за неке ставове, ово је школски пример), као да си испао из информера да нам солиш памет!
"Немојте да мешате политику у спорт" а људи приме непостојећу државу у своје такмичење...и то не не знам коју, него Косово!!! И ми да гледамо то немо и да нас боли курац?
Осуде Генерала на доживотну, док друге који су били на другој страни за време рата пусте кући...мислите да ће то људи да прећуте?? Па неће никада! И то је тако, и увек ће надам се бити.
Једини проблем од свега је 20 секунди скандирања које су сви искористили да нам се усеру у живот занемарујући у ствари праву истину и хронологију, малтене ћемо ми бити криви што је човек у хагу још мало...

Нисам ја ни покушао да неком солим памет овде, нема ту ничег новог а да већ сви то не знамо... Ја сам један од оних који држе слику тог истог генерала и наравно да ме боли то што је неправедно осуђен док прави кољачи уживају слободу. Косова се нисам одрекао као многи-нити ћу!!! али када су најважније утакмице по наш клуб можда није лоше ићи линијом мањег отпора бар док не остваримо циљ и уђемо у ту групну фазу, па после тамо можемо циркус да терамо јер су тада шансе стварно минималне да прођемо. Сети се прошле сезоне, када сам писао о шансама уласка у групну фазу, рекао си да је то научна фантастика о чему пишем, па се обистинило све...
Back to top
View user's profile Send private message
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13147

PostPosted: 27 Aug 2018 10:46    Post subject: Reply with quote

Ако је тако како причаш да јесте, ако си такав као човек...онај текст се никако не поклапа са тиме што ти тврдиш. Као да је неко имао намеру да уканали клуб, као да нисмо радили све умотано и како треба...да задржимо колико толико достојанство а и да уједно играмо фудбал! Као да нисмо измишљали не знам шта већ све...само да се порука пошаље а они остану везаних руку! Ако и то све знаш...не знам који си се курац јављао...да нам кажеш да су новинари искористили ово да нас сад мажу како ситгну? Хвала ти знали смо и без тебе. Да се Звездашка негативна популација(у то убрајам и ботове и новинаре и жандаре и друге навијаче који се представљају као наши...) побунила? Па и то знамо...ни то ниси требао да трошиш време да нам кажеш. Све је нама кристално јасно....само изгледа многим другима није.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Омладинaц011
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 29 May 2018
Posts: 83
Location: Београд

PostPosted: 27 Aug 2018 10:48    Post subject: Reply with quote

Ма је л да? Све читам шта пишу људи ово је катастрофа, желе да допусте да ћутимо за непостојећу државу Косово, за Генерала који је осуђен на доживотну за шта? Имате ли бре имало образа да изјавите тако нешто ? Па први мк не треба да ћутимо за такве ствари! Ако је то оно што је Звездаше одвукло од нашег стадиона онда не знам, ужас. Прво људи треба да схвате да је ово веома исправна одлука а кроз време ће се сигурно и показати да је Север био управу! Друго да пређемо на трибину, што се тиче стајања, нас нема 10000 на Северу да би људи тек тако могли да стоје по боковима, ваљда то људи и сами схватају(мислим да схватају не би то радили).Већ сађ помињао надао сам се да ће бити боље са бројком после оног тренинга... Очекивао сам бар 7000-9000 људи на Северу али сам доживео велико разочарење, а срамота да буде сваког ко оде у Салзбург а не долази на првенство! Јако поражавајући осећај кад знаш да ће тамо бити више људи него на Маракани против Чуке.Ако поред свега тога људи могу да себе назову навијачем онда катастрофа...
_________________
... напред младићи куцно је час, Северна Армија увек је уз вас!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13147

PostPosted: 27 Aug 2018 10:53    Post subject: Reply with quote

Мени је иначе јако драго и занимљиво да се јавио Булбудер са својим размишљање...какво год да је, али човек је овде 15 година на форуму...ако има још таквих који имају вољу да пишу...ево је тема...да чујемо, разменимо мишљења....треба нам прича са онима који су посустали. И нема везе како Булбудеру није био проблем да напише да је посустао не треба ни другима. Нико им неће замерити то, само хоћемо да знамо шта је то...какви су разлози...али треба бити искрен и према самом себи прво да би написао тако нешто...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
млађи
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 12 Apr 2018
Posts: 45

PostPosted: 27 Aug 2018 11:13    Post subject: Reply with quote

Farhazdinac wrote:

И да закључим...паметни телефони су највећи кривац што нас има оволико колико нас има и што нам је навијање монотоно и што немамо страст. Јер волимо да се хвалимо сликама и снимцима са текме преко друштвених мрежа и вибер група

То је управо оно што сам поменуо што се тиче тих друштвених мрежа...
Буквално смо дошли до тога данас да прво мора једна слика пре утакмице, једна за време и једна после, јер како ће људи знати да тај неко посећује стадион и да ''живи'' тај живот? Није то само на дан утакмице, има тога и током целе недеље где се деле слике групе, кореографије, пишу неки дебилни текстови о љубави према клубу, а исти ти људи су у фазону да нас мажу говнима истог тренутка када виде да се већи део ''звездаша'' умешао у то. Мобилни телефони су постали једно велико зло од ког је данас, нажалост, тешко побећи, али вреди се борити против тога.
_________________
дању, ноћу, сваки дан црвено-бело осећам!
Back to top
View user's profile Send private message
БКЦЗ
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 22 Aug 2012
Posts: 17

PostPosted: 27 Aug 2018 11:45    Post subject: Reply with quote

Добро је да се неко сетио и да отвори и покрене ову тему, пошто за ових неких 10так година "стажа" (некоме мало, некоме пуно) сам свашта имао да кажем, па застанем па онда помислим, дал уопште нешто да се каже.
Ал ајде да кажем па онда пошто неко има увек више информација, нек ме исправи.

- Посећеност: Једноставно, дал је до новца, мотивације или нечег трећег када не играмо европу људи долазе на првенствене утакмице, када играмо, ваљда штеде те паре за евро гостовања и нема их (причам о људима из унутрашњности). Што се тиче нас из Београда, углавном међуљудски односи и другачије је кад си клинац и када на дан утакмице се скупи вас 20-30 у крају и чекате неки аутобус или воз да би стигли на утакмицу (једноставно цео дан нека фешта), онда се то распадне некако (обавезе неке и све то...шта год знате сви већ како иде) па онда људима фали неко да их погура, а не да сам стоји и навија целу утакмицу. Други разлог такође што неко ако има обавезе и пропусти 2,3 утакмице, одмах га ови други гледају као да је пао са марса.

Ето то је неко запажање током овог времена, што се посећености тиче.
Back to top
View user's profile Send private message
Дете Београда
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 20 Dec 2010
Posts: 32

PostPosted: 27 Aug 2018 11:45    Post subject: Reply with quote

Што се тиче броја људи на целом стадиону, тој теми треба клуб да се посвети доста доста озбиљније. Кренули су резултати, ради се боље него пре, радови на инфраструктури итд, али маркетинг клуба тренутно ради доста аматерски. Не би било лоше да се предложи људима из клуба, ако је то могуће, да се људима са сезонском за запад и исток омогући да поведу са собом децу до 15 година узраста бесплатно, да се деле карте за утакмице у основним школама, ма буквално може да се нађе милион предлога. Да играчи снимају позиве пред сваку утакмицу, да се пред неке јаче утакмице у првенству раде озбиљније најаве на друштвеним мрежама, да се плати реклама у дневним новинама.
А што се тиче севера, мислим да је кључ у раду са млађима. Ја сам одрастао на трибини у најбољем могућем времену, у периоду кад је навијачка сцена почињала да расте и да се гради. Период од неке 2005 до 2014 године. Слушао приче тада генерације изнад мене, то је тада била ББРС генерација која је донела доста тога новог на нашу трибину, а и целу сцену. И цела моја генерација је одрастала у таквој клими. Почетак кореографија, што мањих, што већих, доста нових ствари, па овакве заставице, па онакве, бакљаде мале, велике, димови у разним бојама, навијачко облачење, маркетинг групе. Праве навијачке ствари, за које су се ти људи тада сами изборили. Нама млађима је тада све то било занимљиво, све нас је то привлачило и није нам било лако да се укључимо у све то, јер је група тада била много затворенија. И на тај начин је нама било теже да чујемо све навијачке приче, да идемо на гостовања тада, да дођемо до неке мајице или дукса. Али зато кога је то тада стварно занимало, тај је и дан данас ту, а није мали број тих људи. Трибина нам је данас доста старија него тада. Данас је млађима све на готово, на тацни, ето навели су људи пример пиротехнике, неке ствари су тако изгубиле драж. Мислим да је кљућ у томе да збијемо редове, да се на прави начин посветимо себи, да се раде праве навијачке ствари, да употребим ону излизану фразу, да се вратимо коренима. Уз квалитет рад, створићемо квалитетну трибину, а уз квалитет, доћи ће и квантитет. Као што је та генерација кренула 2000, 2001 године, па се постепено бројка повећавала. А данас то може да буде доста лакше, јер данас на трибини имамо доста већи број правих навијача него тада.
Уз све то, мора доста да се ради на звездаштву, пре свега клуб, а и ми као група колико можемо, да људи ако се једног дана и разочарају у групу или целокупан навијачки живот, да свеједно остану на стадиону.
Back to top
View user's profile Send private message
Pendula
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 10 Dec 2007
Posts: 62
Location: Колонија

PostPosted: 27 Aug 2018 13:01    Post subject: Reply with quote

Након што сам прочитао ових 4 стране до сада написане, желим да истакнем неко своје мишљење на целу ову тему.
За почетак, што је неко спомињао да треба да пазимо због УЕФЕ итд. Већ је написано, иако сматрам да свако иоле нормалан је свестан тога, па никоме није теже него нама. Поготово људима који су ту и на Чукаричком и на Цару Константину. А највећу галаму, наравно праве евро-дерби навијачи. Такви људи да имају трунку жеље и интересовања би могли да виде да нпр на пола утакмица за ово коло квалификација је била паљена пиротехника, и то не ситно 1-2 бакље, него фино, а наравно, нико никакву казну није добио. Сви ти пљувачи кад би сами увидели двоструке аршиме тих смрадова из УЕФА, сигуран сам да би и променили причу и гледиште, али овако су необавештени и незаинтересовани, а наравно спремни су на прву да одреагују, и онда смо као ми кривци... То је зато што су упали у колотечину да не размишљају својом главом, него да им је све сажвакано и сервирано, како се они не дај Боже не би исцимали да размисле својом главом.
Мислим да је то велики проблем, едукација људи, и теранје истих да размишлјају својом главом, да два пута нешто провере пре него што осуде. У том духу, треба вратити и барјак бљиц лаже лјуде (ако је и даље на трибини у виду заставе, извињавам се, али мислим да није), али треба и све друге медије споменути. Можда нека универзална да се направи. Доста људи гледа у север као у неку водиљу, а онда је на том истом северу да им обезбеди најбоље могуће образовање, да се ради на људима, јер кад је била претходна мобилизација, радило се доста на образовању људи (облачење, понашање у копу, итд).
Социјалне мреже су рак рана модерног друштва, али их треба донекле прихватити, тј научити како да их искористиш да људима отвориш очи и скренеш пажњу на неке ствари (нпр ово горе што сам помињао са паљењем пиротехнике на утакмицама квалификација које је прошло некажњено код већине, а нас ошурили збој једне песмице).
Такође, што се копа тиче, неко је већ поменуо, и мислим да би било добро да се за сектор на истоку до севера изједначи цена карте, и да се на следећих пар утакмица деле летци и обавештавају људи, да је тај сектор намењен онима који неће да стоје у копу, па ће се и ти људи научити где им је место. И исто тако, не би било лоше да се на домаћим утакмицама, док не повећамо бројку, отварају капије само да средишња два сектора, па чим уђеш на трибину си одмах у копу, и нема лево десно ти да идеш и да се скупљаш, или шта већ.
Мишљења сам да треба константно радити са људима, едуковати их, образовати, да не дозволимо да медији едукују наше људе, већ ми сами. Можда и да се покрене неки часопис, да излази једном месечно, да садржи извештаје са утакмица из навијачког угла (пре смо то имали на сајту, и као мали сам обожавао да их читам), да се шири права навијачка прича, а не само слике и клипови. Да се прочита неки начин живота, поглед на неке ствари, неке догодовштине које нигда на свету не могу да ти се доживе... Да се чује тај навијачки шмек, који у правим људима буди оно право. Да се преко њега људи едукују, да им се скреће пажња на битне ствари, да скапирају нешто више од неког текста у новинама и клипа на ЈТ.
Млади људи су они који праве бројку, и на њима морамо да радимо, јер једино они могу да направе разлику.
Back to top
View user's profile Send private message
spiderman
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 26 Nov 2012
Posts: 259

PostPosted: 27 Aug 2018 14:11    Post subject: Reply with quote

ВЕЦИТА ДИЛЕМА ДА ЛИ ЈЕ БОЉЕ НА СЕВЕРУ ИМАТИ 2000 ПРАВИХ ИЛИ 10000 БЛЕЈАЦА ДА ЛИ ЈЕ БОЉЕ КАД СМО ГОДИНАМА БИЛИ ДРУГИ А ИМАЛИ 3О 40 ХИЉАДА НА СТАДИОНУ ИЛИ САД КАД ИМАМО НИКАД БОЉЕ РЕУЛТАТЕ А СТАДИОН ПРАЗАН ДА ЛИ ЈЕ БОЉЕ ОВО ИЛИ ОНО ПО МЕНИ ЈЕ ТРНУТАК ДА СЕ СВИ ЗАПИТАМО И ПРОНАЂЕМО РЕСЕЊЕ ЈЕЛ ОВАКО ВИСЕ НЕ ИДЕ. ПОСЛЕ УТАКМИЦЕ СА ВОЈВОДИНОМ ИМАМО 2 НЕДЉЕ ПАУЗЕ ГДЕ БИ СМО МОРАЛИ ДА ВИДИМО СТА СЕ ТО ДЕСАВА.ИДЕМ НА УТАКМИЦЕ ОД 94 И НА УТАКМИЦИ ПРОТИВ ЦУКАРИЦКОГ МЕ ЈЕ ПИТАО ПРИЈАТЕЉ ГРК КОЈИ МИ ЈЕ БИО У ПОСЕТИ КОЛКО ОЦЕКУЈЕМ ЉУДИ НАИВНО РЕКОХ 15 20 ХИЉАДА И СТВАРНО САМ ВЕРОВАО...СЕЦАМ СЕ ГДЕ СМО ПРЕ 4 5 ГОДИНА ИЗГУБИЛИ ОД ВОЈВОДИНЕ НА МАРАКАНИ 0-3 ОСТАЛО ЈЕ НАС ВИСЕ НА СЕВЕРУ 30 МИН ПОСЛЕ УТАКМИЦЕ И ПЕВАЛИ НЕГО СТО ЈЕ САД БИЛО НА ЦУКАРИЦКОМ...И ЗА КРАЈ ЈЕБЕС ТИ АКО НЕКОГ ТРЕБА ДА МОЛИС ДА ДОЂЕ АКО ОН ТО САМ НЕ ОСЕЦА...
Back to top
View user's profile Send private message
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13147

PostPosted: 27 Aug 2018 18:34    Post subject: Reply with quote

Ма немамо ми 2000-3000-4000 правих...то је заблуда! Ми имамо оно што жели тренутно да дође на стадион из овог или оног разлога...али ово није квалитет сигурно. Има још воде Дунавом да прође да ово назовемо квалитетом. Тренутно долази онај ко жели, али и те људе треба усмеравати у оно што се подразумева да је навијачки и да је навијачка азбука, а не да се плашимо да дигнемо неког изнад нас ко седи у копу, или да сабијемо људе са стране у коп...да се неко случајно још не наљути. Јер пусти видиш какво је време, уефа, казне, ми негативци...где још да тражиш од људи да буду навијачи....Мислим да је ово први корак, да од овога што имамо правимо навијачку причу па ако треба нека се и смањи број људи, сад је све једно дал је 3000 или 4000...али да људи знају зашто су ту 100%. А не да их доводи ко зна какав све разлог ту.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ujke
ДЕЛИЈА


Joined: 27 Oct 2005
Posts: 234

PostPosted: 28 Aug 2018 05:26    Post subject: Reply with quote

Pendula wrote:
Такође, што се копа тиче, неко је већ поменуо, и мислим да би било добро да се за сектор на истоку до севера изједначи цена карте, и да се на следећих пар утакмица деле летци и обавештавају људи, да је тај сектор намењен онима који неће да стоје у копу, па ће се и ти људи научити где им је место. И исто тако, не би било лоше да се на домаћим утакмицама, док не повећамо бројку, отварају капије само да средишња два сектора, па чим уђеш на трибину си одмах у копу, и нема лево десно ти да идеш и да се скупљаш, или шта већ.


И мени је ово падало на памет, да би могло да се крене са тако неком организацијом. Дефинитивно је и та цијена карте проблем, колико год да је банално 100-200 динара, неко само због тога уђе на сјевер а не оде на исток. На овај начин би се таквим људима пружила прилика да дођу (доведу ђецу) и сједу на исток, да гледају утакмицу, без да их неко цима или да сјевер не изгледа како би требало, а они плате минималну цијену карте.
У исто вријеме, са уједначавањем цијене карте, на сјеверу направити организацију и "сабијање" у централна 2 сектора (распоредити људе прије утакмице на врх и на степенице и не дозвољавати никоме да иде са стране и блеји), макар и малкице "погурали" неке тврдоглаве, али нема приче, мора ту да се стоји и тачка. Ако нећеш - исток. Макар нас остало "за под кров" али ће остати ко то стварно жели и осјећа, па полако...
Тек ако тако поново формирамо добро и квалитетно језгро, може се размишљати о некој новој мобилизацији и омасовљењу, кад има ко ту масу да води, усмјерава и едукује, јер, сама мобилизација без тога довешће опет до рапидног осипања бројности чим дође до првих штуцавица...
Back to top
View user's profile Send private message
Џони БГ
ДЕЛИЈА


Joined: 24 Jul 2013
Posts: 244

PostPosted: 28 Aug 2018 09:17    Post subject: Reply with quote





Ово су најбоље 'оцењени' коментари на овом сајту. Има ботова сигурно, али већински су то стварно људи који овако мисле. Треба да схватимо да борба за Звездаше сад није више неће да се бије против лажовске машинерије као што су били разни инсајдери, него ће борба бити да вратимо реалне људе на прави колосек јер су се променили. Неко је некад излазио на поље против много јачег противника да готово сигурно погине, а некима данас смета усмено изражавање става. Ово значи да ће бити много тешко, јер до сад су противници били злонамерни и сами су се откривали, а данас имамо људе који заиста овако размишљају.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Навијачке приче All times are GMT - 1 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic :: View next topic
Page 4 of 8

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Delije shop