DELIJE.net Forum Index www.DELIJE.net
Форум ДЕЛИЈА - навијача Црвене Звезде
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

ПОВРАТАК НАВИЈАЧА НА СЕВЕР!
Goto page 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
 
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Навијачке приче
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13147

PostPosted: 26 Aug 2018 11:02    Post subject: ПОВРАТАК НАВИЈАЧА НА СЕВЕР! Reply with quote

Ова тема треба да послужи да се позабавимо сами собом. Ваљда је јучерашња утакмица свима показатељ да је ово дубоко већ укурењено у нашу трибину и да се неће тек тако само од себе поправити. Ова тема треба да послужи за конструктивну расправу, тачније унапређење трибине, оживљавање овог места такође и враћање у његову пређашњу фукнцију, за расправу кроз коју ћемо доћи до закључка шта је проблем, и на крају како да га превазиђемо. Ко жели да пише на овој теми прво добро нека размисли шта ће писати...за лупетарање глупости на овој теми ће се добијати банови аутоматски! Дакле, лепо одмерено и смишљено да се прича и да се на неки начин подстакну људи да се покрену. Млади који сада крећу да се још више заинтересују, а можда чак и неки демобилисани да пробамо да се врате! Није проблем качити ни слике других навијача, нити давати позитивне примере. Дошли смо дотле да морамо да отворимо карте скроз како би свима било све јасно. Ово је један од путева како се то ради. Пробајте да ово не буде монолог и да ја причам сам са собом овде, могли би људи који су ту а имају шта да кажу...да се укључе у неком тренутку у ово. Сигурно не може да штети. Нема шта више да се правимо луди и да чекамо боља времена...после свега што смо видели, ми сами морамо да се изборимо за та времена. Нека се и вуку паралеле из прошлости и сада...али да то има смисла...у главном нека прича о овоме крене, јер ми свакако ове године поново играмо европу, поново нам клуб иде узлазном путањом...превише је да се и сада правимо луди.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13147

PostPosted: 26 Aug 2018 11:13    Post subject: Reply with quote

Пошто сам ја отворио тему, ја би за почетак неке основне ствари рекао и предложио.
Мени је невероватно да неко ко себе сматра навијачем, дође на Чукарички и да неће да стане у коп, већ стоји на неком његовом имагинарном месту где је можда стајао пре 3 године. Просто не могу да скапирам да човеку који уђе на капију стадиона, није у интересу да прво изгледа као навијач(да не носи неке дречаве педерске боје по себи...него једноставно да изгледа навијачки, данас већ сви зају шта то значи и како изгледа),јер јесте навијач, јер и градом кад прошета он се тако осећа, и без обзира што можда не носи мајицу групе можеш да га препознаш лако по начину одевања. То је дакле прва ствар. Друго, када такав човек крочи на трибину, да ли постоји логичнија ствар него да приђе копу и стане у њега? Дал је могуће да ми од оних 10000 људи колико смо имали некада, нисмо извукли квалитет и сада имамо тих 3000 људи, већ и у тих 3000 људи има итекако залуталих и промашених навијачких прича!? Поражавајуће је да људи морају да ду око копа и као чобан овце да сабија, оражавајуће је да људи сами у глави немају то да виде да је дошло дотле да треба да се води рачуна како изгледамо, како ћемо стајати....јер то је ваљда нешто што испуњава некога ко је навијач? и да је 500 људи и да је 5000...трибина није пуна па није, али ти треба да имаш толико свести у себи да скапираш да и са 500 људи треба да се трудиш да све то што интересантније буде, што навијачкије ако тако може да се каже. На крају, наравно, најбитнији сегмент навијање! Што би дошао на утакмицу, који је мотив мој него да се понашам као навијач и одерем грло на утакмици!? Понављам, ово што имамо сада у копу 3000-4000 људи, никако није квалитет што је остао од квантитета, и зато мора да се ради и са овим људима, јер ако и они погрешно одрасту....од све у курац.
Играчи јуче стоје испред 3000 људи....играчи који се боре за улазак у лигу шампиона...док су неки пре 5 година само стајали пред 10000 људи и пружана им је подршка кад нас Војводина надува 0-2 код куће! Каква шизофренија, просто невероватно.
Пуно је људи који су одустали, не иду више...и они су гласнији од нас у својим разлозима зашто не иду. То су разлози од игле до локомитиве...и у главном су неосновани, али...таква нам је ситуација и ми морамо да нађемо начин како да се издигнемо из тога,и за почетак макар од овога што имамо направимо квалитет! Па онда да гурамо даље....
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
bl_regency
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 30 Aug 2004
Posts: 298
Location: Banjaluka

PostPosted: 26 Aug 2018 12:54    Post subject: Reply with quote

Ја мислим да прво треба да оживимо овај форум. Клинички је мртав годинама. Пише један човјек. Невјероватно да чак и навијачи више пишу на симпатизерским форумима него овде. Први ја деген сам писао док ме нису бановали. И још траје,Василе види шта је проблем ако ти се да. Када чујем изговоре што не иду људи на утакмице,сере ми се. Ни не причам више са таквима,бар не о Звезди. Што се трибине тиче,фале млади од 15-18 година. Мора се наћи неки договор са клубом типа да свако на Северу може увести бесплатно једног малољетника. Очито немају ни сто динара јер не би стајали испред стадиона до 30.мин док их не пусте редари. Да се разумијемо,коначно је просјек трибине нормалан,као свуда у Европи (сјећам се да сам пиздио на то прије 15 година кад су нпр гробари или ббб имали доста старијих на трибини,а друге земље још више). Ја на евро утакмице кући не идем,можда сам био на 2,3 од 2008. Само првенство и евро гостовања. Лично ме баш боли к... хоћемо ли у лигу шампиона,сем због тог кеша. Лига европе права мјера,боља гостовања,лошије екипе,не морамо играги бункер...Свиђа ми се што се пали брдо пиротехнике на Маракани ове сезоне. Те ствари су привлачиле масу људи током мобилизације. Да се ја питам,не би ни правио корео за европске утакмице сем овако за Космет. Па нек сликају курац ови што због тога долазе. А за сваку домаћу би правио. Ако се могло прије са 2000 људи,може и сада. Што се облачења тиче,немам појма,мени је то сад пуно боље него раније,а навијање нам иде од лудила до преко курца,али то је до тога што сваки човјек мора себе да да у то,а не да други ваде,а он блеји.
У сваком случају,драго ми је кад видим вољу да кренемо од себе са рјешавањем проблема јер кад имаш вољу нема тога што се не рјешава.
Back to top
View user's profile Send private message
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13147

PostPosted: 26 Aug 2018 13:07    Post subject: Reply with quote

Широке теме од сваке реченице може по један текст да се напише. Личо бакљаде и колорит трибине...мени делујемо сами себи монотони сем пар искакања где се потрудимо да то изгледа онако како иначе и треба да изгледа. Некада давно,кад се упали 20 бакљи на Северу крене ерупција, одушевљење...ма 5 бакљи кад се упали осети се промена у навијању, прво јер је бакља била нешто скроз друго него данас у навијачком свету, а друго паљене су на гол, на атмосферу... Данас упалиш 200 бакљи на утакмици са 5000 људи, оно још више угуши навијање! Мислим да све треба да се ради на осећај и на спонтаност што се тих ствари тиче. Најбољи пример јуче песма "а мурија само немо посматра"...тачно се види када људи запале бакљу...и то даје неки смисао коришћењу пиротехнике у овим временима. Иначе...данас и комшије могу са њих 200 на трибини да упале 100 бакљи...то није више никаква филозофија, то је више да се покаже да си визуелно активан, али суштина је оно од јуче(најближи пример), када и како се пали пиротехника и како трибина реагује на то. Када се споји све што треба, онда добијеш добру атмосферу. А то је оно због чега човек долази на утакмице. Да би се најежио...ми не знамо да се најежимо већ две године како смо умели некада по 5 пута за неку обичну првенствену утакмицу. Не треба бежати од великих европских утакмица, и то је изазов за себе. Сваки пут се треба показати...али ништа нема смила ако оставиш клуб у првенству и чекаш само европу да би дошао. Имам утисак да како је пре 10 година било "ин" да дођеш на стадион, сада је "ин" да тражиш разлог зашто не треба доћи...то нам је полазна тачка да будемо свесни.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
bl_regency
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 30 Aug 2004
Posts: 298
Location: Banjaluka

PostPosted: 26 Aug 2018 13:28    Post subject: Reply with quote

Ма разумијемо се,само ја то више црно бијело објасним. Волим када гори јебига,небитно 5 или 105 бакљи. Наравно да не треба палити ради реда. И то за евро утакмице је тачно,али мени буде лоше од њих. То је чак почело и на гостовањима. Одеш у Праг и мислиш да је у оном тунелу био најбољи кортео икада. И онда видиш клип и 500 људи снима. Поједеш се од муке. Могу мислити шта нас чека у аустрији. Шта знам то за емоције,ја сам полудио кад смо у трнави дали други. Двојица до мене су се замало побили од превеликог славља,тако да,било је скоро као у милановцу Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13147

PostPosted: 26 Aug 2018 13:43    Post subject: Reply with quote

Зато ми и треба да тражимо унутрашњу ту срећу шта је то што нас испуњава и да тежимо томе. Ја разумем да од 10000 људи ће у аустрији бити 6000 оних који први пут долазе на утакмице, али и од њих можеш да извучеш максимум ако желиш. Њима је то као теби кад би ишао не знам ни ја где....у дизниленд...искористио би све што може за ту цену карте. Тако и ови...сигурно ако се нађе прави приступ да може и из њих да се извуче нешто јер они долазе да им буде комплетан догађај(да се ишарају бојама, оките ко јелка итд...али и ако успеш да их убациш у то...можда и да навијају). Циљ је да они на терену играју боље због подршке коју имају. А кортео, и наша прича...свакако треба да се дотерује. Иде то миц по миц, али и по некад попушта. Зато мени није јасно да они који су стални на стадиону не умеју да препозају шта је навијачки и како треба да се понаша на Северу ако већ долази сваку утакмицу ту....
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
млађи
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 12 Apr 2018
Posts: 45

PostPosted: 26 Aug 2018 13:49    Post subject: Reply with quote

Хајде да мало обратимо пажњу и на млађи део трибине. Као прво млађи на северу имају итекако на кога да се угледају и кроз пар година, деценију ова трибина ће имати изграђене, навијаче у правом смислу те речи јер одрастају уз најздравију могућу причу, али да не бацамо поглед са стране, има ту и прљавог веша. Почео бих тиме да тај мали део млађих је ту из фазона и осталих само њима знаних разлога. Као неко ко је на северу учен да размишља својом главом и да не верује у све што му се сервира, никако ми не иде у главу зашто је и даље "у моди" то "блејање" по трибини?! Ако се већ одлучиш да дођеш на стадион, ако тај клуб волиш као што причаш, зашто онда му не пружаш подршку какву заслужује?! Није то проблем само од почетка ове сезоне, било је то и прошле и оне тамо да се не лажемо. Битно је само да се буде ту, да се исприча са овим и са оним, ролају се џоинти и разно-разна срања, док оно што је најбитније полако бледи. Не знам како север више да покуша да заинтересује људе, покушало се и ово и оно, али очигледно не иде. Не иде ми у главу зашто је толико тешко да деведесет минута се пусти глас и одеру дланови?! Све је постало неко зверање у празно као да је све друго занимљивије од онога на терену и на самој трибини.
Изговора што се више не иде на утакмице је много, правих разлога јако мало, а кога год да питам што не идеш добијем одговор: Ма сморило ме, није више то то...
Још један огроман проблем јесу те друштвене мреже. Разни инстаграми и остала срања буквално су довела до тога да је данас битније да се зна да си на утакмици него оно истинско осећање, онај понос када станеш раме уз раме са братом који је воли исто као ти!
Не знам колико је паметно али на свакој следећој домаћој у сваком делу по 2,3 човека да се покреће маса, да све гори!
_________________
дању, ноћу, сваки дан црвено-бело осећам!
Back to top
View user's profile Send private message
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13147

PostPosted: 26 Aug 2018 14:05    Post subject: Reply with quote

Уђи на трибину код наше браће из Пиреја, уђи на било коју другу трибину...прво што ћеш да осетиш је мириs траве. Свуда се мота по првим редовима, има блејача, залуталих...али оно што њих одваја од нас је што они истински воле свој клуб и ту су уз њега. Да не набрајам сада тимове по другим земљама из друге и треће лиге, који имају посете за нас више незамисливе. Када ти скапираш да ти је сваке друге недеље место у Љутице Богдана, и то ти постане најнормалнија ствар, и све помераш тако да тих 3 сата имаш слободно....све ће другачије ићи. Ми смо као група испред многих али то је зато што део људи улаже надљудске напоре, и онда нешто и заживи, па смо ми испред многих група без обзира колико год имали мана и не ишло нам сада што се посете тиче. Ипак, то уопште није оно што нас задовољава нити би смело неке млађе генерације да задовољи да живе од страе славе...или да се помире са тренутним стањем...
Свуда има нус појава и блејача само је проблем што код нас нема праве спортске, навијачке, Звездашке приче....па је то много израженије и видљивије.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
сеси
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 31 Dec 2010
Posts: 618

PostPosted: 26 Aug 2018 14:44    Post subject: Reply with quote

било је неколико констатација да је форум мртав, прво људе одбија од писања реченице ко напише глупост иде бан , онда нико неће ни да пише, подсећа на ранији период, ко не пева иде шамар, има ствари које треба да се бришу зато и служе администратори, а мислим да је погрешно ако је нешто црвено , а неко други каже није црвено него бело иде бан, и да може да напише само да је светло црвено или тамно црвено, објасни му зашто није бело
по мени можда боље од пиротехнике да се пред сваку текму направи неки мини кортео, где би се тако привукли људи , јер мислим да то даје неку додатну енергију и мотивацију, прикључе се тако и неки други који можда не би ишли
друга ствар да се повремено праве неке акције као што је било за крв, не само крв него било шта, и да са том неком акцијом уђу људи бесплатно, можда два пута у полу сезони да буде тако нека акција да уђе више људи , пре је улазило по 20000 , сад кад би ушло 10000 било би добро јер то му дође као неки буст, а не верујем да би клуб пропао за 4 акције годишње
трећа ствар мисли да је раније било много више летака, није лоше то да се људима повремено објасне неке ствари, размишљају о томе, прочитају нешто паметно, пренесу те информације другима, а ти леци нису толико скупи
Back to top
View user's profile Send private message
Џони БГ
ДЕЛИЈА


Joined: 24 Jul 2013
Posts: 244

PostPosted: 26 Aug 2018 15:14    Post subject: Reply with quote

Добро је да је започета ова тема слична оној Корак напред, само што сада правимо корак напред од нуле. За почетак, морамо да се договоримо у шта ћемо сви улагати напоре: да ли ћемо довлачити нове људе и едуковати их боље него раније или ћемо враћати оне који су већ били? Не можемо на све стране и то мора да се разуме. Дакле, једна генерација је прошла, мислим да ускоро следује нова и да би требало њом да се позабавимо. Постали смо скоро пластични, изнад је написано за бакље...праве се бакљаде у одређеном минуту, то изгледа лепо визуелно али нема неку поенту ако не диже људе. Бакљаде су постале најобичнија ствар на нашем стадиону и мислим да кад их не би било организованих неко време да би само пар бакљи у неком моменту утакмице кад се осети да је потребно то нешто направило врхунски ефекат. Са друге стране, брат изнад је написао да би требало да се прави кортео пред утакмице...такође, кад би се чешће правио кортео, у једном моменту би постало веома досадно и монотоно. Наш највећи проблем је генерално мењање друштва, све ово изнад су финесе и лако је поправљиво. Залутали су људи, оно чега смо се прибојавали почиње да узима данак, а то је да се губи идентитет. Свима све смета, Србовање 10 од 90 минута утакмице значи да се подршка клубу не даје. Ово јесте преплитање са подфорумом Срби и Србија, али је веома важна ставка. Трибина је бунт, а бунт међу људима је скоро па угашен и онда се наша прича обесмишљава. За почетак, мора да почне да се шири свест људи о националном идентитету и правим вредностима. Ми кореографије о Космету које правимо на европским утакмицама правимо под претпоставком да људи имају осећај емпатије према људима доле и шта то значи бити Србин. Та претпоставка не важи, осим за оних 4-5 хиљада људи укупно на стадиону који су редовни. Овако то само изазива револт код масе која је заслепљена новим вредностима које им се натурају. На оном другом форуму се као у празно објашњава људима да се на стадион долази због клуба, али они то не разумеју. Не можемо некога да научимо да воли клуб и то је једноставно тако. Ти људи који долазе само на Европу, верујте ми, не воле клуб као и ми, они мисле да воле. То су људи који воле једино неизвесност и престиж, они нису навијачи. Навијачи воле успоне и падове, то их чини да се осећају живим, да се нешто дешава.
Back to top
View user's profile Send private message
jzma
ДЕЛИЈА


Joined: 22 Mar 2010
Posts: 158

PostPosted: 26 Aug 2018 15:21    Post subject: Reply with quote

Најбоље би било што каже мој ортак да свако ко се цима идаље,пита ортаке који су били редовни и престали зашто?Из тога се можда и може извући нека поука и видети шта је људима у главама.Сто пута испричана прича да се седи по клаџама,гајбама и то,а мрзи их да се исцимају до стадиона.Додуше моје неко мишљење је да у последње време много љаге је бачено на име групе,много велика хајка се води против нас,поред свих и од наших људи и потурају се неке мајмуске приче и сигурно да је и то узело свој мах.Јесте то од вајкада да се чека на нашу грешку да нам се душмани наслађују,ал сад су и наши људи кренули увелико да нас буше и то мене брине да је доста утицало на неке људе и испрало им мозгове.Тужно је што тако мислим,али чини ми се да резултати немају никакву тежину,јер се до сад показало да нам спротски успеси неће вратити људе.Једино да видимо који разлози се највише врте у круг и да проба онда то некако да се искорени.
Back to top
View user's profile Send private message
zokriogi
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 16 May 2008
Posts: 520
Location: kosutnjak

PostPosted: 26 Aug 2018 15:27    Post subject: Reply with quote

Јуче, спуштајићи се ка стадиону, приметим солидно попуњене тротоаре и помислим, коначно. Север је одлично попуњен а и вратили су се "прави" навијачи који су лајали на сва звона протеклих дана. Кад оно, тољагица! Промаја на све стране. Већ сам се раније исчуђавао и крстио и левом и десном али очигледна је промена свести великог броја људи и они су се окренули некој другој врсти забаве. Тужно али истинито јер њима је све то било као нека забава коју су изгустирали и сад иду у нове победе. Остали смо само ми, ПРАВИ, заљубљени и заслепљени нашом првом и једином љубави. Ја не знам како бих оправдао било кога због оваквог понашања. Термини последње две текме врхунски. Нема кише, ветра, није био пун месец... А по врх свега пратимо играче на два врло важна и резултатски активна гостовања. И људи не умеју да препознају тренутак да се појаве. Оправдање не постоји. Решење се не назире али уз помоћ приче и писања можда се и покрене нека маса која би полако почела да попуњава трибину. Мада, не могу да се отмем утиску да помало и дневно политичка ситуација утиче на овај или онај начин на посету... Јебем ли га.
_________________
Нек' песма ори се нек' грми стадион,
ти нећеш остати никад сама јер живот си мој!
Back to top
View user's profile Send private message
???
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 27 Jan 2018
Posts: 8

PostPosted: 26 Aug 2018 15:30    Post subject: Reply with quote

Баш то што код нас нема спортске, звездашке приче је по мом мишљењу највећи проблем и то је један од разлога да је оволико опала бројка. Многи људи су долазили зато што им је било у том моменту занимљиво да буду навијачи, а сада им више није занимљиво па ни не долазе. Таквих има и даље и зато се треба њима прво посветити, да долазе из правих разлога. Такви који из правих разлога долаез су једини сигурни да ће и остати. Не знам колико је добро довлачити људе на тај начин, да их привлачи кортео или пиротехника или бесплатна карта да дођу на стадион. Шта се тиме постиже? И даље се нисмо помакли, само пресипамо из шупљег у празно јер ће људи опет доћи из фазона и како дошли тако и отишли.. Треба да се направи атмосфера таква да ти је једини покретач то што игра Звезда. Треба све остале ствари да из тога настају, а не обрнуто, да људи долазе због пиротехнике, а успут мало погледају фудбал..
Back to top
View user's profile Send private message
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13147

PostPosted: 26 Aug 2018 15:33    Post subject: Reply with quote

сеси wrote:
било је неколико констатација да је форум мртав, прво људе одбија од писања реченице ко напише глупост иде бан , онда нико неће ни да пише, подсећа на ранији период, ко не пева иде шамар, има ствари које треба да се бришу зато и служе администратори, а мислим да је погрешно ако је нешто црвено , а неко други каже није црвено него бело иде бан, и да може да напише само да је светло црвено или тамно црвено, објасни му зашто није бело

Има да се води рачуна шта се овде пише и да се мери 5 пута! А не да долазе људи са причама овим дивљим да им нешто као није јасно! Најбоље да ћемо по милионити пут да некоме цртамо да је црвено у ствари црвено а не бело...неће се тај филм овде гледати!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13147

PostPosted: 26 Aug 2018 15:37    Post subject: Reply with quote

zokriogi wrote:
Мада, не могу да се отмем утиску да помало и дневно политичка ситуација утиче на овај или онај начин на посету... Јебем ли га.

Људи су говна и то је то. Мислим на оне који кад не вичеш кажу...ево их плаћеници, а када вичеш кажу изађи на улуцу па певај није ти стадион за то! Е од овога ми морамо да се одупремо. Сад кад нам зајаше ко све већ за врат, можда се људи и мало тргну и схвате са киме су делили стадион до јуче! Овако, припремање терена, ширење негативних прича "разочараних ботова...пардон Звездаша"....само још више утиче и на наше људе да сумњају у оно у шта су до јуче били сигурни! Будите бре толико макар чврсти немој да вас праве будалама! Па цела ова хистерија се покреће са једног јединог места. И слеп може да види то! Каква политичка ситуација то су само изговори којима се вешто служе они којима је посао буквално да нас терају да се овде расправљамо међу собом.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Навијачке приче All times are GMT - 1 Hours
Goto page 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic :: View next topic
Page 1 of 8

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Delije shop