DELIJE.net Forum Index www.DELIJE.net
Форум ДЕЛИЈА - навијача Црвене Звезде
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Тренеру атлеског клуба хитно пот

 
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Навијачке приче
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Четник
Ветеран


Joined: 13 Feb 2007
Posts: 1393

PostPosted: 11 Aug 2010 14:10    Post subject: Тренеру атлеског клуба хитно пот Reply with quote

Ранићу хитно потребна помоћ




Невен Ранић је у тешкој здравственој ситуацији, али не и безнадежној. Уколико би му хитно била указана медицинска помоћ у Франкфурту, за шта су му потребна значајна новчана средства, 30–годишњи тренер Атлетског клуба Црвена звезда, творац бројних репрезентативаца Србије свих узраста, изашао би из озбиљне кризе, која је потенцијално опасна по живот.

Дијагноза урађена у „Евродијагностици“ на латинском гласи: Dg. Tu Intramedularis Rg. Cervicalis C1 – Th1.

– То у преводу значи тумор интрамедуларно, лоциран у цервикалном, вратном делу и то од 1. вратног пршљена до 1. грудног – каже Невен Ранић.

Идентична врста тумора захватила му је грудно– лумбални део кичме због чега је оперисан 2004. године у јуну месецу. После захвата који је трајао шест сати и 15 минута на Неурохируршкој клиници у Београду, који су урадили професори Ивановић и Антуновић, није могао више да користи доње екстремитете.

Због тога сада Невен не жели на операцију, одлаже је као последњу опцију, већ намерава да се подвргне третманима код професора др Томаса Фогла у Франфурту на Мајни.

– Реч је о директном апликовању лекова на жариште чиме се смањује тумор па можеш да функционишеш – објашњава Невен Ранић, коме је лева рука већ одузета. – Тумор је бенигни, то показује магнетна резонанца, мада може дефинитивно да се каже тек после узимања узорка ткива. Његово ширење прави компресију, притисак на нерве, због чега може да дође до дисконтинуитета кичмене мождине и, поред осталог, отказивања мишића за дисање.

Због тога је неопходан хитан поступак. Свестан је тога и др Томас Фогл па је већ за 16. август Невену Ранићу заказао преглед.

– Одмах после прегледа мора да се обави прва терапија, а све то кошта више хиљада евра. Знам да је преглед 1.200, а уношење лека од 4.000 евра навише по једној терапији. Не остаје се тамо, не лежи се у болници, али треба ићи у Немачку више пута, једном недељно. Како сам чуо за овај мој случај је 7.000 евра по терапији и тако у пет наврата, али не мора да значи, биће јасно после анализе. Мени је неопходан и пратилац – објашњава Невен Ранић из кревета, у коме код куће проводи 22 часа дневно, јер му је проблем да седи више од два сата. – Ступио сам у контакт са неким људима и фирмама спремним да помогну, али траже од мене профактуру. Све је то нормално, разумем их јер свакаквих превара данас има. Мени ништа не треба да се да на руке, само да се плате трошкови, али профактуре не може да буде пре повратка из Немачке. Да бих отишао тамо и одмах, боље рећи хитно примио неопходну помоћ, неопходан ми је велики новац који немам.

„Спортски журнал“ објављује бројеве девизног и динарског рачуна Невена Ранића у Комерцијалној банци на који могу да уплате средства сви који желе да му помогну.

Д. Вишњић


Број рачуна у Комерцијалној банци

Невен Ранић je отворио рачун у Комерцијалној банци на који сви који желе могу да уплате помоћ.

Комерцијална банка 908–20501–70.

Динарски рачун је 205–1001527504916–27.

Девизни рачун 54761–G8–1226831045.

Код девизног рачуна је битно запазити детаљ да је G8, а не 68, како може да се учини у брзини, поготово зато што слово пресеца низ бројева.


Алтернатива је Милано

Уколико лечење у Немачкој не да очекиване ефекте, Невен Ранић има алтернативу у операцији у Павији крај Милана, код доктора Локателија који се специјализовао за овакве случајеве. Овај стручњак је већ пристао да уради операцију, која кошта 35.000 евра, а уз боравак са пратиоцем у споменутој здравственој установи сума би се попела до 50.000 евра.
_________________
Back to top
View user's profile Send private message
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13147

PostPosted: 11 Aug 2010 18:42    Post subject: Reply with quote

Ја мислим да овај форум читају и представници фудбалског клуба...моје мишљење је да би они требали да помогну овом човеку који је део наше фамилије.Ипак је фудбалски клуб ослонац за све...ко ће други?Ми ћемо видети како можемо да помогнемо...за почетак ето их бројеви жиро рачуна...па ко колико може!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
УлтрасЛондон
Стара гарда


Joined: 15 Oct 2002
Posts: 4146

PostPosted: 11 Aug 2010 21:48    Post subject: Reply with quote

Генералштаб wrote:
Ја мислим да овај форум читају и представници фудбалског клуба...моје мишљење је да би они требали да помогну овом човеку који је део наше фамилије.Ипак је фудбалски клуб ослонац за све...ко ће други?Ми ћемо видети како можемо да помогнемо...за почетак ето их бројеви жиро рачуна...па ко колико може!


Тако је!
Можда се неко из управе одрекне своје једне плате у корист овог човека. Ако се ико осећа одговорним за резултате, бар да помогну човеку...
_________________
https://www.youtube.com/watch?v=XE-f-Ng_cUA
Back to top
View user's profile Send private message
Blok_64
ДЕЛИЈА


Joined: 25 Jun 2007
Posts: 163
Location: Београд

PostPosted: 12 Aug 2010 21:42    Post subject: Reply with quote

Ко колико може од нас нека уплати,сви би ми волели да ова држава није у курцу као што јесте и да бирне о својим грађанима.Наша једна тура пића можда дечку и спаси живот.Ја сам уплатницу попунио.
_________________
Од Бога се не може узети ни небо, ни земља...” нити од Срба Косово
Back to top
View user's profile Send private message
Четник
Ветеран


Joined: 13 Feb 2007
Posts: 1393

PostPosted: 13 Aug 2010 05:17    Post subject: Reply with quote

Quote:
Наша једна тура пића можда дечку и спаси живот.

Више пута се о томе причало.Људи немојте се либити да уплатите и 50, 100 динара...Јер на број уплата то је велика сума.Банку имате на сваком ћошку и можете одвојити пар минута и уплатити новац...
_________________
Back to top
View user's profile Send private message
Нема предаје!!
ДЕЛИЈА


Joined: 25 Sep 2011
Posts: 106

PostPosted: 13 Dec 2013 23:03    Post subject: Reply with quote

ЈАЧИ ОД СУДБИНЕ: Иако је остао у колицима, један је од најбољих атлетских тренера у Србији!

Трагедија која га је задесила пре 10 година, када је због тумора на кичми остао инвалид, није поколебала атлетског тренера Невена Ранића да настави да се успешно бави овим послом у Црвеној звезди.* Тренирао је и спремао финалисте Европског првенства, прваке Балкана, учеснике Олимпијских Игара и Светских првенстава!

http://www.telegraf.rs/sport/898241-jaci-od-sudbine-iako-je-ostao-u-kolicima-jedan-je-od-najboljih-atletskih-trenera-u-srbiji-foto-video
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Навијачке приче All times are GMT - 1 Hours


View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Delije shop