| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
сложна браћа ДЕЛИЈА јуниор

|
Posted: 19 Jun 2012 15:29 Post subject: |
|
|
|
| Акцијаш ДС wrote: | | Генерално гледано, нама као трибини треба много озбиљнија свест кад је у питању певање. |
Баш тако.Посебно за овакве пјесме,за које је потребно да се 'удубиш' у то што пјеваш,да схватиш поенту тих стихова и да просто уживаш у њима.Можда неком смета ритам и то што је 'успаванка',али ријечи су врхунске,као и порука која се упућује.Проблем је што доста људи је у фазону,ма не свиђа ми се ова пјесма,нећу да пјевам и тако.Кад будемо пјевали пјесме због клуба и трибине(не кажем да то не радимо сада),па каквог год ритма биле,тада можемо рећи да смо на добром путу,а не да пјевамо неку пјесму зато што нам се свиђа или зато што настаје тад лудница и сл.На нам је да направимо лудницу од нас то зависи,а не од пјесме.Што се тиче конкретно ове пјесме,тек након више слушања и пјевања,схватиш да то може да звучи савршено,а и,као што неко рече,пјесма је заразна,брзо улази у уши. _________________ Победе и порази нису мерило наше љубави!!! |
|
| Back to top |
|
 |
Деки РС ДЕЛИЈА сениор
|
Posted: 19 Jun 2012 15:30 Post subject: |
|
|
|
| Добро, чекајте да ми њу прво отпјевамо па онда да коментаришемо. Није исто када пјева пар људи или 6, 7 хиљада. |
|
| Back to top |
|
 |
Стефан 1991 ДЕЛИЈА јуниор
|
Posted: 19 Jun 2012 16:39 Post subject: |
|
|
|
Песма је одлична, у њој се помиње све што ми иначе певамо Звезди, само што је то сада спојено у једну песму! Битно је само да сваку реч изговарамо у ритму, који одговара оригиналу, односно да се не жури! _________________ Нема дана, а да не мислим на тебеее !!! |
|
| Back to top |
|
 |
немус ДЕЛИЈА јуниор
|
Posted: 19 Jun 2012 16:39 Post subject: |
|
|
|
Песма уопште није успаванка, много добар ритам и текст, већ замишљам транс уз њу.
Али јако, јако је битно да када је будемо учили на трибини да је отпевамо како треба и да исправан ритам уђе људима у главу. Е тада ћемо урадити праву ствар.
Да се не понови од рођења мог, где је мелодија другачија скроз, и мишљења сам да би требали то да исправимо, да се са шипке покрене као да је учимо опет, одлична је мелодија. |
|
| Back to top |
|
 |
Sindikalac ДЕЛИЈА јуниор
|
Posted: 19 Jun 2012 16:50 Post subject: |
|
|
|
| Стефан 1991 wrote: | | Песма је одлична, у њој се помиње све што ми иначе певамо Звезди, само што је то сада спојено у једну песму! Битно је само да сваку реч изговарамо у ритму, који одговара оригиналу, односно да се не жури! |
Због овога би можда било боље да се пева "за грб гините" или "за грб ви гините"... И док слушам песму и када је певам у себи мислим да је лакше и мелодичније отпевати овако него углављивати "погините"...
Ништа злонамерно текстописцу, само мали предлог.
А емоција од овога не може бити чистија и јача! _________________ Ја у животу имам све што ми треба. Парче земље, комад неба, кору хлеба и Неког горе ко ме гледа... |
|
| Back to top |
|
 |
Rajko Mitic ДЕЛИЈА јуниор
|
Posted: 19 Jun 2012 16:59 Post subject: |
|
|
|
[quote="Немања ЦЗ"][quote="Генералштаб"]http://www.youtube.com/watch?v=DrPhiPRdefE[/quote]
Превише се понављај један, те исти текст... То је моје мишљење...[/quote]
Па никако људима да се "удовољи". Да има три стиха, неко би сигурно написао "е брате, смара ме толика песма, погубе се људи, није то за трибину", а овако "пуно се понавља". Е па није него. Колико имамо песама што немају више од једног стиха који понављамо у недоглед. Ја разумем да је ово форум, али не мора баш да се напише шта ти прво падне на памет. То је моје мишљење. |
|
| Back to top |
|
 |
NajveciLopov ДЕЛИЈА јуниор

|
Posted: 19 Jun 2012 20:22 Post subject: |
|
|
|
Мени лично се ова песма веома допада. Речи упадају тачно у центар, а и певљива је. Е сад треба је пробати отпевати па ако не иде ништа, али не треба ни одмах одустати ко за црвено беле боје је крв у мојим венама...
Исто треба кориговати да не почнемо погрешно да певамо као на пример: Од рођења мог није проШо или код црвено беле боје је крв....А можда треба уместо И можда треба тако да пробамо видимо и то је то. [/b] _________________ Najveci olos smo... |
|
| Back to top |
|
 |
nesaob24 ДЕЛИЈА

Joined: 07 Apr 2008 Posts: 101 Location: Код првог слова "Е"
|
Posted: 19 Jun 2012 20:32 Post subject: |
|
|
|
| Ово ће да звучи много добро. Певушим је цело поподне. Мислим да ће моћи да се пева десетак петнаест минута без престанка јер је јако мелодична а недопушта ти да престанеш некако тера те да певаш у круг. Нека само браћа са трибине лепо навежбају па ће многима мишљење да се промени. |
|
| Back to top |
|
 |
Локо Норте ДЕЛИЈА јуниор
|
Posted: 19 Jun 2012 21:42 Post subject: |
|
|
|
| Ово је једна од мелодија које може да се пева 45 минута без престанка, и као таква треба да нам буде испит после паузе колико смо као трибина напредовали по том питању. Песма је мелодична, има емоцију и страст, она је веза између оних доле на терену и нас. Покажимо емоцију, страст, инат, пркос, Звездаштво... Једна песма- једно полувреме! |
|
| Back to top |
|
 |
шумски_коњ ДЕЛИЈА
|
Posted: 19 Jun 2012 22:10 Post subject: |
|
|
|
| а јебига људи,не може свима да се свиђа,нормална ствар...наше је да сви дамо све од себе да свака песма на Северу грми и звучи како треба,нема ту много филозофије.... |
|
| Back to top |
|
 |
ultrazonfaultrazonfa ДЕЛИЈА сениор

|
Posted: 19 Jun 2012 23:24 Post subject: |
|
|
|
ал ће ово да грмиииии већ видим пада киша, севају муње, скидају се маијце, скакање, нико не гледа терен, сви у трансу 45 мин ауууу одлична песма  |
|
| Back to top |
|
 |
Генералштаб Стара гарда
|
Posted: 20 Jun 2012 07:52 Post subject: |
|
|
|
| ultrazonfaultrazonfa wrote: | | нико не гледа терен |
А шта гледамо? |
|
| Back to top |
|
 |
Панчевац ДЕЛИЈА јуниор

|
Posted: 20 Jun 2012 10:22 Post subject: |
|
|
|
[quote="Фрикинг"]Мелодија је заразна и речи су добре.
Управо то! Одличне речи и мелодија, у песми је зажето све оно што захтевамо од њих и на који начин их водимо ка томе. |
|
| Back to top |
|
 |
ultrazonfaultrazonfa ДЕЛИЈА сениор

|
Posted: 20 Jun 2012 18:07 Post subject: |
|
|
|
| Генералштаб wrote: | | ultrazonfaultrazonfa wrote: | | нико не гледа терен |
А шта гледамо? |
муње  |
|
| Back to top |
|
 |
НеизмернаВер ДЕЛИЈА јуниор

|
Posted: 22 Jun 2012 13:57 Post subject: |
|
|
|
Песма по мени врло квалитетна, дирљива, избацује емоције, што је најважније, после одређеног времена може да подигне целу трибину и направи епицентар лудила  |
|
| Back to top |
|
 |
|