DELIJE.net Forum Index www.DELIJE.net
Форум ДЕЛИЈА - навијача Црвене Звезде
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

KNJIGE
Goto page Previous  1, 2, 3
 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    DELIJE.net Forum Index -> Crazy north
View previous topic :: View next topic  
Author Message
i90r
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 20 Sep 2006
Posts: 57
Location: Панчево

PostPosted: 19 Dec 2006 22:55    Post subject: Reply with quote

Моја грешка Embarassed нисам видео,али ако неко може ипак да ми објасни преко пп како се постављају слике!
Унапред Хвала
П.С Критичару забушаваш, Very Happy ајде брже тај превод Very Happy ,жељно изчекујем сваки наставак Wink Arrow
_________________
Још једна победа и титула...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Фрикинг
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 17 Nov 2006
Posts: 304

PostPosted: 23 Dec 2006 19:02    Post subject: Reply with quote

Могу ли ове кљиге да се наруче Question
Arrow http://www.delije-caffe.co.yu/shop/index.php?categoryID=88
Back to top
View user's profile Send private message
УлтрасЛондон
Стара гарда


Joined: 15 Oct 2002
Posts: 4146

PostPosted: 23 Dec 2006 19:30    Post subject: Reply with quote

Freaking wrote:
Могу ли ове кљиге да се наруче Question
Arrow http://www.delije-caffe.co.yu/shop/index.php?categoryID=88

Шта ти речи као поштарина, ценовник, корпа, о продавници, регистрација, промени валуту говоре? Да може да се наручи пиће и клопа док читаш књигу? Мислим да можеш да добијеш попуст ако платиш а не узмеш књигу. Види са овима са делије кафеа.
_________________
https://www.youtube.com/watch?v=XE-f-Ng_cUA
Back to top
View user's profile Send private message
Критичар
Стара гарда


Joined: 02 Jun 2005
Posts: 2485

PostPosted: 30 Dec 2006 12:16    Post subject: Reply with quote

После нереда који смо направили на зеленом терену, вратили смо се на трибину и могао сам да приметим шта је све остало иза нас : мреже на головима више нису постојале, рекламе су биле разбацане и уништене , празни противпожарни апарати су били свуда около. Чим би полицајци промолили нос, зачуло би се гласно "Убице, убице...".У једном тренутку приметио сам четворицу у ходнику између трибина. На њих смо кренули неки тип, Француз (који је био под дифидом и зато је касније стигао у Авелино својим мотором а да ме није обавестио , касније смо се зезали да је требало да резервише место поред мене у догађајима )и ја. Нас тројица наоружани моткама и каишевима смо дошли у контакт са њима. Од четворице двојица су одмах побегла , а преостале смо баш гадно почели да бијемо. Онда су и они успели да се искобељају и побегну и само је неки момак покушао да их шутне, али је промашио од превелике жеље јер је замануо као ненормалан и од силине пао на под. Више нико није могао да их стигне. Стадионом се пронео глас да утакмица неће бити одиграна , одлучили смо да се вратимо у Напуљ и нађемо у једном кафићу. Били смо сви још увек напети и пуни адреналина, али у исто време смо били забринути због настрадалог момка , јер су информације о његовом стању још увек биле нејасне. Оно што смо сигурно знали је да је у много тешком стању. Телевизија је објављивала вести из којих ништа конкретно није могло да се разуме и тада смо видели прве сцене из Авелина .
Погледи свих присутних у кафићу су се фокусирали на мали екран који се налазио високо у ћошку и завладао је тајац. Ситуација је била иреална и тешко замислива. Ођедном су се десетине руку подигле и показале у правцу екрана :
- " Ено сам ја "
- ""Ено и тебе"
- " Баш смо их упропастили"
сви коментари су били слични , јер се људи не виђају сваки дан на телевизији, поготово у таквим ситуацијама. Вратио сам се кући и приметио сам да су ми укућани забринути. Моја боља половина ме је питала "Шта се догодило?". Био сам уморан да одговарам и сцене које сам видео на екрану још увек су се вртеле у мојој глави , али сам највише бринуо о настрадалом младићу. Нешто сам промрмљао и отишао да се истуширам како бих покушао да елиминишем стрес и релаксирам се . Легао сам у кревет и покушао да заспим мотајући филм свега што се догодило, али ми сан није долазио на очи.
све оно што је следило наредних дана била је само хроника дешавања : лов на људе, рафална хапшења ( Пођореале затвор у Напуљу препун ултраса ) , многобројне дифиде које су уследиле, новац који смо сакупљали и носили друговима у затвору, видео снимци специјалног полицијског оделења које се бави навијачима , нови закон који је уведен за навијаче , масмедија која је пљувала по нама и заобилазила да каже истину
Back to top
View user's profile Send private message
Критичар
Стара гарда


Joined: 02 Jun 2005
Posts: 2485

PostPosted: 01 Jan 2007 13:21    Post subject: Reply with quote

ШКОЛА

Године када сам ишао у средњу школу су биле незаборавне за мене и много су ми помогле да одрастем и сазрим као човек и израстем у праву и поштовану личност. Одрастао сам у кварту који је важио за јако "ризичан" у коме је важио закон јачег , закон силеџија . Бити добар било је контрапродуктивно , јер су такви људи били искоришћавани и неретко предмет зајебанције осталих. По карактеру ја сам био јако мирна особа , увек сам гледао своја посла , али нарав ми је била таква да сам увек реаговао импулсивно на сваки вид неправде. Увек сам се трудио да ме људи респектују и они добри зато сто сам добар и они "неваљали"зато што су се плашили моје реакције.
У свађама - сукобима , увек сам био "курвин син" за друге и такву сам фаму зарадио временом и у разним незгодним ситуацијама. Био ме је глас да много добро знам да користим своје беснице, без обзира што сам био јако мршав. Врло ретко да сам се тукао зато што је то била моја жеља , у великој већини случајева догађало се да је неко желео да ме ту''е зато што сам му изгледао као лак плен. Бес у мени је био толико јака , да сам увек успевао и више него да се заштитим ,било да је у питању био неки вршњак или неко пар година старији. Никада се нисам повлачио када је долазио тренутак за тучу и био сам тврд орах за противника. Једном када крене туча , ишао сам све до краја, противника нисам пуштао све док не може да устане са земље. То сам радио на јако злочет начин , јер ми је увек било у глави , да ако неко мора да иде у болницу, онда је боље да то буде он.
Back to top
View user's profile Send private message
унцле вања
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 01 Sep 2006
Posts: 753
Location: ган поинт

PostPosted: 06 Jan 2007 12:46    Post subject: Reply with quote

препоручио бих књигу(пошто видим да није поменута) наслов књиге је
''добар дан господо име ми је бил гарднер'' иначе се ради о генералу вест хамове групе ицф(интер цити фирм)
_________________
ПРАВДО СРБИЈЕ,СТИДИ СЕ!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Критичар
Стара гарда


Joined: 02 Jun 2005
Posts: 2485

PostPosted: 27 Jan 2007 17:19    Post subject: Reply with quote

Четири године средње школе похађао сам у злогласном крају 167 (Скампиа). То је био кварт такав као да је био град за себе у великом граду . Куће су биле сиромашне и тамо је живело око 100 000 људи. Нема ничега у овом кварту - ни проданвница, ни биоскпа, ничега. То је био много тежак кварт за живљење , баш баш много. Једина позитивна ствар је била та школа у коју сам ја ишао. Била је нова и модерна, имала је све, чек и олимпијски базен . Међутим , момци из краја су редовно долазили пред школу и компликовали живот незаштићеним ученицима. На велику срећу мене нико није малтретирао и данас када размишљам о томе стварно не знам како би се завршило да јесте. Тих година сам редовно носио велики нож са собом који сам крио у постави каиша тако да нико не може да ми га види , па ни жандари у случају да ме зауставе и претресу. Нож сам носио за сваки случај , јер је у то време било врло опасно посвађати се са локалним момцима. Лако је могло да ти се догоди да у случају свађе са неким , тројица , четворица ти се у моменту накаче на врат.
После тога , дошао је период када сам у школу одлазио са металним пендреком и то ми је био поклон од једног много доброг друга из оделења. Не знам где га је он пронашао , али сам га ја редовно носио у школској торби. Једном ми се догодило да сам га баш користио у школи и то у ситуацији када сам 2 пута ударио једног педерчића који ме је тужио за нешто без-везе професору (било је ружно видети последице које је направио пендрек после та 2 ударца!).
У школи су ме већ сви познавали јер сам имао добру репутацију и уливао сам страх. Био сам другачији од вршњака , чак и по томе како сам се облачио. Они су пратили моду , а ја сам ишао на утакмице и увек сам се облачио на исти начин : чизме Доктор Мартенс , узане фармерке, дуксерица са капуљачом и фајерка . Стално сам се шишао на кратко. У то време у школи је стално било неких штрајкова и стално се ишло у групи да се протестује . Једном се ишло од главне железничке станице па све кроз најважније улице Напуља. И ми смо учествовали тако што смо сви заједно кренули од наше школе. Као и увек било нас је пуно, а ја сам узео мегафон , стао на чело колоне и почео да командујем осталима тако што сам започео слогане против градоначелника , а то сам научио на стадиону.
Дефиловали смо целим квартом , улицом Секондиљано која је спајала Напуљ град са провинцијом.Заутавили смо цео саобраћај и направили тоталан хаос.
Back to top
View user's profile Send private message
Фрикинг
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 17 Nov 2006
Posts: 304

PostPosted: 10 Sep 2007 22:23    Post subject: Reply with quote

Ако може да се продужи баш је било занимљиво читати али одкако је крејзи норт отишао под лоцк отишла је и тема.. Sad
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    DELIJE.net Forum Index -> Crazy north All times are GMT - 1 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3

View previous topic :: View next topic
Page 3 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Delije shop